Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - ΓΛΥΚΕΡΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 - ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΔΑΡΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων τους τον Απρίλιο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας αρχής γενομένης από την Αθήνα, στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια το Σάββατο 29 Ιουνίου. Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
www.viva.gr
Δημαρχείο Νίκαιας, Παναγή Τσαλδάρη 10, 210 4278289 (8-3)
Δημαρχείο Ρέντη, Μπιχάκη 8 (ίδιο τηλ. και ωράριο)
Θέατρο ΖΙΝΑ, Αλεξάνδρας 74, 210-6424414 και 210-6424424

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15 ευρώ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

Είδαμεν ζωήν… ελευθέραν 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Ιερισσού

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Αγαπητοί μας φίλοι,
Και αυτό το καλοκαίρι η αστυνομική λογοτεχνία βρίσκεται στο Μεταίχμιο. Εσείς έχετε δει όλες τις νέες κυκλοφορίες μας;
Μόλις κυκλοφόρησε η Λεοπάρδαλη, η νέα περιπέτεια του επιθεωρητή Χάρι Χόλε από τον βασιλιά της σκανδιναβικής λογοτεχνίας Jo Nesbo! Και όσοι δεν ξέρουν πώς ξεκίνησαν όλα, κυκλοφορεί ο Κοκκινολαίμης, το μυθιστόρημα που σύστησε τον Χάρι Χόλε στο διεθνές κοινό.
Η πολυαγαπημένη Camilla Lackberg πέτυχε φέτος ένα μοναδικό ρεκόρ: τα βιβλία της ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Το τελευταίο της μυθιστόρημα Το παιδί από τη Γερμανία, η πέμπτη περιπέτεια της Ερίκα και του επιθεωρητή Πάτρικ, μας ταξιδεύει σε σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της Σουηδίας.
Ο Ανδαλουσιανός φίλος του Alexander Sodeberg, που αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας και μπορεί να σας ταξιδέψει μέχρι τη Στοκχόλμη! Αρκεί να πάρετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό που λήγει στις 16 Ιουνίου με δώρο ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας!
Φέτος, παρουσιάζουμε και τρεις νέους, πολλά υποσχόμενους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος. Όλοι έχουν το δικό τους ύφος και το μόνο κοινό σημείο τους είναι ότι θα σας συναρπάσουν με τις ιστορίες τους! Η Lisa Ballantyne συστήνεται με ένα δυνατό θρίλερ με τίτλο Ο μόνος ένοχος, η Kristina Ohlsson μας μιλάει για το Ανεπιθύμητο και ο Hakan Nesser μας εξηγεί τα πάντα για το Σημείο του Μπόρκμαν.
Αστυνομική λογοτεχνία γράφουν όμως με την ίδια επιτυχία και έλληνες συγγραφείς! Μόλις κυκλοφόρησε η νέα περιπέτεια του αστυνόμου Χάρη Νικολόπουλου με τίτλο Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς από τη Χίλντα Παπαδημητρίου και για του με ποινικολόγο-ντετέκτιβ Ανδρέα Αναγνώστου με τίτλο Μυστική οργάνωση «Τετρακτύς» από τον Αργύρη Παυλιώτη.
Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες κυκλοφορίες αστυνομικού μυθιστορήματος μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και για όλα τα αστυνομικά μας βιβλία ΕΔΩ.
Και αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι από όλους ειδήσεις και να διαβάζετε τα νέα αστυνομικά μυθιστορήματα πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γραφτείτε στη νέα μας Λέσχη Noir!

Δύο νέες εκδόσεις: Ιστορία του θεάτρου - Ιστορία


 
Δύο νέες εκδόσεις: Ιστορία του θεάτρου - Ιστορία


ΛΟΓΕΙΟΝ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τεύχος 2, (2012)
Στο Λογείον: περιοδικό για το αρχαίο θέατρο δημοσιεύονται πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, οι οποίες αναφέρονται σε όλες τις όψεις του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού θεάτρου και δράματος, στην πρόσληψή του από το νεότερο θέατρο, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες, καθώς και στη σύγκριση του με το θέατρο άλλων περιόδων και γεωγραφικών περιοχών.

Logeion: A Journal of Ancient Theatre publishes original scholarly articles on every aspect of ancient Greek and Roman theatre and drama, including its reception in modern theatre, literature, cinema and the other art forms and media, as well as its relation to the theatre of other periods and geographical regions.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ISSN : 2241-2417 | 17 X 24 εκ. | 360 σελ. | Λιανική τιμή: 20,00


LYBERATOS ANDREAS (ed.)
SOCIAL TRANSFORMATION AND MASS MOBILISATION IN THE BALKAN AND EASTERN MEDITERRANEAN CITIES, 1900-1923
IMS SERIES IN SOCIAL AND ECONOMIC HISTORY - 1

In the first decades of the twentieth century, the cities of the Balkans and Eastern Mediterranean became, to an unprecedented degree, the scene of mass mobilisation, protest and conflict. Rooted in the ongoing social transformation and rapid urbanisation of the region, these phenomena of mass politics articulated the demands of emerging social subjects in the languages of nation and class, which were often peculiarly and inextricably intertwined. With the aim to transcend established constructions of historical space, the present volume brings together twenty-two scholars from several countries to explore a wide range of relevant cases throughout the region and in a variety of settings (the Ottoman imperial, nation-state and colonial) and inquire into the spatial, political and ideological dimensions of the transformation of early twentieth-century Balkan and Eastern Mediterranean societies.
THE IMS SERIES IN SOCIAL AND ECONOMIC HISTORY
The aim of the IMS Series in Social and Economic History is to publish innovative research, by younger researchers and established scholars, as well as edited volumes in the fields of the social and economic history of the Mediterranean and the Balkan regions. An initiative of the Institute for Mediterranean Studies/FORTH (Rethymno, Greece), an institution with more than a quarter of a century of research excellence in these fields, the series has a comparative and transnational focus and aspires to build bridges between researchers and research initiatives in Greece and the other countries of the wider region and enhance the visibility and inclusion of this original research in contemporary discussions, debates and controversies in international social and economic history.
ΙΣΤΟΡΙΑ
ISBN 978-960-524-397-5
| 17 X 24 εκ. | 214 σελ. | Λιανική τιμή: 25,00

"ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ" - Γιώργος Πιντέρης Ph.D, Ψυχολόγος

  
  Συγγραφέας: Γιώργος Πιντέρης Ph. D.
Ψυχολόγος
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Mαλακό
Σελίδες: 180
Είδος: Δοκίμιο
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN   978-618-80294-5-3
                                      Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΡΙΕΨΕ. Το υπαλληλίκι πέθανε. Μένει ο χώρος της ατομικής πρωτοβουλίας ή η απελπισία και η κατάθλιψη. Σε μια τέτοια κατάσταση η ανεργία παύει να είναι μόνον κοινωνικό φαινόμενο. Παρουσιάζει και ψυχολογικό ενδιαφέρον. Κάτω από αυτές τις συνθήκες καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις που παίρνει. Κι εδώ δημιουργούνται καυτά ερωτήματα: Ξέρεις να βγάζεις λεφτά; Να κοστολογείς τον εαυτό σου; Να διαλέγεις συνεργάτες;
Στη συνέχεια το βιβλίο ασχολείται με την αναζήτηση νέων ενδιαφερόντων μ΄ έναν πρωτότυπο τρόπο ο οποίος απευθύνεται στο ασυνείδητο και στη δημιουργικότητα.
Ο καταξιωμένος ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Πιντέρης ασχολείται για πρώτη φορά με άμεσο και μοναδικό τρόπο με ένα από τα πιο καίρια και επίκαιρα θέματα της σύγχρονης Ελλάδας, την ανεργία. Είναι αυτός που με το μοναδικό του τρόπο και ύφος θα μας εμπνεύσει για άλλη μια φορά να πιστέψουμε ότι οι δυσκολίες υπάρχουν μόνο και μόνο για να ξεπερνιούνται και θα μας βοηθήσει να μην μείνουμε μοιρολατρικά στο πρόβλημα αλλά στη λύση του. - Ε.Λ.
Βιογραφικό συγγραφέα
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΝΤΕΡΗΣ είναι Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Indiana. Οι βασικές του σπουδές ξεκίνησαν από το Λονδίνο στην Αεροναυπηγική. (Πιο πολύ Καράτε έκανε παρά σπούδασε). Έτσι επέστρεψε στην Ελλάδα όπου άρχισε να διδάσκει Καράτε. Οι πρώτες σοβαρές σπουδές του έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Όλα τα χρόνια των σπουδών του ασχολείτο πολύ σοβαρά και με το Καράτε.
Αρχικά έγινε γνωστός σαν ψυχολόγος στο Ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Γνώρισε τον Εαυτό σου». Το 1978 αναχώρησε για τις Η.Π.Α. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του το 1982 και επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές όπως «Μέσα κι έξω απ’ την ευθεία». Είχε δική του τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Μετά το γάμο» και συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
 Έχει διδάξει σε εκατοντάδες σεμινάρια κι έχει δώσει διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα.
 Το βιβλίο αυτό είναι το 24ο απ’ όσα έχει γράψει.
 Παρόλο που η ειδικότητά του είναι οι ψυχοσωματικές διαταραχές, το βιβλίο αυτό βασίζεται στις γνώσεις του γύρω από την Ψυχομετρία, με την οποία ασχολήθηκε σοβαρά στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.
 Σήμερα ζει και εργάζεται στη Γλυφάδα με ατομικές συνεδρίες, ομάδες αυτοβελτίωσης καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παίζει κιθάρα και Playstation…
 Του αρέσει να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος που δίδαξε Καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο..
----------ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ----------
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ 

JELLY GROOVE - FUN UNDER THE SUN

jellygroove.jpg
Οι Jelly Groove αποτελούνται από τον Λάκη Χαλκιόπουλο - ένας μουσικός με πλούσιο βιογραφικό από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα είτε ως μέλος συγκροτημάτων όπως οι Headleaders, οι Folder# 9 και οι (pH)2 είτε μόνος του - και την Μαρκέλλα Παναγιώτου - μια ερμηνεύτρια και στιχουργός, μέλος των Socrates και της Beatles Live Tribute Band, συνεργάτιδα καλλιτεχνών όπως ο Syndayman και η Ζωή Παπαδοπούλου καθώς και η «φωνή» σε διαφημιστικά σποτ των Vodafone, Citroen, Tellas, Coca Cola, Cosmote, κ.α - και είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90 με τα τραγούδια "Fortune Teller" και "Shine (Your Love On Me)" σε παραγωγή του  Eric Kupper - γνωστού από τις συνεργασίες του με ονόματα όπως αυτά των Whitney Houston, Alicia Keys, Kylie Minogue, κ.α.- που είχαν κυκλοφορήσει από τις ανεξάρτητες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες FM Records και Planetworks.
Το δικής τους επινόησης Fun Under The Sunσηματοδοτεί την ολική επαναφορά των Jelly Groove στο προσκήνιο με ένα ηχητικά ολόφρεσκο, στιλιστικά ανατρεπτικό και χορευτικά ακαταμάχητο τραγούδι που, με την διόλου τυχαία παραγωγή των (pH)2, θα κάνει την διαφορά αυτό το καλοκαίρι τόσο στα ερτζιανά και στα κλαμπ όσο και στις παραλίες!
WAV FILE: http://we.tl/oLu1G9I3VZ  (Ισχύει μέχρι 17 Ιουνίου)

ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, «ΚΑΝΩΝ»