Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ


Θησέας - Μυθολογία πρώτη γνωριμία Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Ηρακλής - Μυθολογία, πρώτη γνωριμία Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Ιάσονας - Μυθολογία - πρώτη γνωριμία! Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Δώδεκα θεοί του Ολύμπου - Μυθολογία, πρώτη γνωριμία Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτ
Οδυσσέας - Μυθολογία, πρώτη γνωριμία Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Τρωικός πόλεμος - Μυθολογία, πρώτη γνωριμία Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


12 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στον «Ευριπίδη στην Κηφισιά».
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Ευριπίδης στην Κηφισιά
Κηφισίας 310
Κηφισιά
Τηλ. 210-80.75.792



14 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 Στο Κόκκινο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου Λούλα την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Polis Art Cafe.
Τρεις γυναίκες, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, η ηθοποιός Ειρήνη Δράκου και η πεζογράφος Βάσια Τζανακάρη μιλούν για ένα μυθιστόρημα που ανιχνεύει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και την ανοργασμική κοινωνία των χρόνων της φούσκας.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5
Αίθριο Στοάς Βιβλίου
Τηλ. 210 3249588



17 Φεβρουαρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, o Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Σ.Α.Ι.Σ.Π.) και το βιβλιοπωλείο Βενιέρη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Θ. Κάγιου Μη μ' αφήσεις να χαθώ τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο κτίριο του Σ.Α.Ι.Σ.Π.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας.
Θα προβληθεί το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μη μ’ αφήσεις να χαθώ», βασισμένο σε ιστορικο-κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα και αγαπημένες ταινίες που διατρέχουν τα 40 χρόνια (1973-2013) της ιστορίας των ηρώων του βιβλίου. Στην ταινία διαβάζουν αποσπάσματα του βιβλίου οι Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώτα Φέστα, Αλίκη Παπαχελά και τραγουδάει η Πένη Ξενάκη.
Σύλλογος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
Πραξιτέλους 236
Πειραιάς


Νίκος Πιλάβιος

20 Φεβρουαρίου 2014
Ο Παραμυθάς στον Ιανό. Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 στις 6 μ.μ. ο Νίκος Πιλάβιος συναντά τους μικρούς του φίλους αλλά και τους μεγάλους που έχουν παραμείνει παιδιά. Θα προβληθεί βίντεο από τις εκπομπές του Παραμυθά των τελευταίων 35 χρόνων.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210 3217917


22 Φεβρουαρίου 2014
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 - Chameleons' party
Ο Αλέξης Σταμάτης σάς προσκαλεί σε πάρτι στο Bios με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Χαμαιλέοντες.
Μουσικές εξαίσιες και η πιο ζωντανή παρέα της πόλης.
Είσοδος ελεύθερη Ώρα έναρξης 10.30 μ.μ
BIOS
Πειραιώς 84
Αθήνα
Τηλ. 210-34.25.335

INSENSO του Δημήτρη Δημητριάδη Θέατρο Αυλαία

Logo Avlaia.jpg
INSENSO
του Δημήτρη Δημητριάδη
από τη θεατρική ομάδα ANGELUS NOVUS
12-16 Φεβρουαρίου 2014
Trailer
insenso3w.jpg
Το Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη, που παίχθηκε, την προηγούμενη θεατρική περίοδο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, από τη θεατρική ομάδα ANGELUS NOVUS και σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία για 5 μόνο παραστάσεις την περίοδο 12-16 Φεβρουαρίου 2014.
Ο παθιασμένος μονόλογος, «όπερα χωρίς μουσική», αλλά και ποιητικό δοκίμιο πάνω στον έρωτα, που είναι το Insenso, ήδη απ’ τον τίτλο του δηλώνει αυτή την παραφορά σώματος και αισθήσεων, λογικού και λόγου, που το χαρακτηρίζει. Η λέξη είναι επινοημένη από το γαλλικό insensé (άφρων, παράφρων, παράλογος, παράδοξος) και παραπέμπει στην πηγή έμπνευσης του συγγραφέα, στην ταινία του Λουκίνο Βισκόντι Senso (αίσθηση).
Κατά τα τέλη της αυστριακής κατοχής της Ιταλίας (1860) και ενώ κορυφώνεται το αντιστασιακό κίνημα στη Βενετία, η Κόμισσα Λίβια Σερπιέρι ερωτεύεται τον υπαξιωματικό του αυστριακού στρατού, Φράντς Μάλερ. Τυφλωμένη από την απελπισία όταν την εγκαταλείπει, τον καταδίδει ως λιποτάκτη. Εκείνος συλλαμβάνεται αμέσως και εκτελείται. Στο Insenso, η κόμισα συνεχίζει να ζει. Διασχίζει τους αιώνες, μη μπορώντας να πεθάνει, απελπισμένη, όχι γιατί πρόδωσε τον εραστή της, αλλά γιατί δεν τον σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια, πράξη με την οποία, όπως πιστεύει, θα της ανήκε ολοκληρωτικά. Στην προσπάθειά της να τον ιδιοποιηθεί, καταλήγει να ταυτιστεί μαζί του.
Ακολουθώντας αυτή την σύγχυση ταυτοτήτων που υπάρχει στο κείμενο, καθώς και την υπόδειξη του ίδιου του συγγραφέα ότι «τον ρόλο της κόμισσας Λίβιας Σερπιέρι θα μπορούσε, ίσως και θα έπρεπε να επιδιωχθεί, να τον υποδυθεί και ο Φραντς Μάλερ», η σκηνοθεσία αναθέτει αυτόν τον μονόλογο σ’ έναν νεαρό άνδρα ηθοποιό και τον τοποθετεί σ’ έναν απροσδιόριστο γυμνό σκηνικό χώρο, βυθισμένο στη νύχτα των αιώνων μοναξιάς της κόμισσας, στη νύχτα των σωμάτων. Ταυτόχρονα επιχειρείται μια σύζευξη: αυτή ενός λόγου ποιητικού και άκρως απαιτητικού και μιας εξαντλητικής σχεδόν επιτόπιας κινησιολογίας, μιας ολοκληρωτικής σωματικής δέσμευσης εκ μέρους του ερμηνευτή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Κοστούμι-φωτισμοί: Έλενα Κώτση με τη βοήθεια του Απόστολου Αποστολίδη
Επιμέλεια κίνησης: όλη η ομάδα με τη βοήθεια της Ελίζας Γκιλιοπούλου
Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή
Βίντεο: Κώστας Καρύδας
Κατασκευή κοστουμιού: Φούλη Βουτσά
Ερμηνεία: Αναστάσης Δ. Ροϊλός
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12-16 Φεβρουαρίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη-Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Κανονικό 12€, Μειωμένο 10€           
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ: 2310237700
Γραμματεία-Δημόσιες Σχέσεις: Αγγελίνα Σοφιανοπούλου, e-mail: pr@avlaiatheatre.gr
Email: info@avlaiatheatre.gr Site: www.avlaiatheatre.gr

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Βιβλία για τον έρωτα!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει! Είτε γιορτάζεις είτε όχι, ένα είναι σίγουρο: Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να γιορτάσουν τη γιορτή αυτή. Ας τη γιορτάσουν, λοιπόν, μαζί σου!
Αν αναρωτιέσαι τι δώρο να πάρεις στο πρόσωπο που
σ’ ενδιαφέρει, τότε στις προτάσεις που ακολουθούν θα βρεις ιδέες ανά κατηγορία που θα σε βοηθήσουν να προσφέρεις ένα δώρο που εκείνη θα ανοίξει ξανά και ξανά!
Αποκλειστικά για… χάρη του έρωτα, και εάν είσαι κάτοικος Ελλάδας, με αγορές άνω των 15 € σου κάνουμε δώρο τα μεταφορικά έξοδα και σου στέλνουμε τα βιβλία που επιθυμείς μέσα σε 2 εργάσιμες μέρες στον χώρο που θέλεις! Πραγματοποίησε την παραγγελία σου έως τις 14/02 και επωφελήσου της προσφοράς μας, χρησιμοποιώντας τον εκπτωτικό κωδικό PSI-VD14.
 

Ο Νίκος Καββαδιας διαβάζει το ''Φατα μοργκανα''