Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Νέες Κυκλοφορίες | Φεβρουάριος 2012

Αγαπητοί φίλοι,
Αυτόν τον κατεξοχήν ερωτικό μήνα παραδιδόμαστε στα δεσμά της αγάπης με την ανάγνωση των νέων βιβλίων των Μαρία Τζιρίτα ( Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ), Νικόλ-Άννα Μανιάτη ( ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ) και Φανή Πανταζή ( ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ).
Γιορτάζουμε τα γενέθλια του ενός έτους της σειράς Ψ Λογοτεχνία, ενθυμούμενοι τον πρώτο τίτλο που κυκλοφόρησε πέρσι ίδια εποχή ( ΕΡΩΣ 13, συλλογικό έργο), καθώς και με την κυκλοφορία των νέων βιβλίων Η ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ( Γιάννης Ρεμούνδος ), Η ΜΑΓΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ( Ντίνα Κίτσου ) και ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ, ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ( Ατίκ Ραχίμι ).
Παράλληλα, χαιρόμαστε με την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ και ταξιδεύουμε στο ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με τον μοναδικό Ουμπέρτο Έκο.
Ανάμεσα σε άλλα εκδοτικά νέα, έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας την υποψηφιότητα του βιβλίου ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ της Τζένης Θεοφανοπούλου για το Κρατικό Βραβείο εφηβικού-νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου ενώ η διαδραστική μας εφαρμογή «Το ψαράκι που μπορούσε να ευχηθεί» έφτασε στην 1η θέση όλων των εφαρμογών στην Ελλάδα στο iPad του iTunes.
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη!
Τέλος, για τους ήρωες που… κυκλοφορούν ανάμεσά μας, νέες αφίξεις αναμένονται προσεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ , τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ , τα VAMPIRES και τους ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΥΣ στην ειδική σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook!
Καλές αναγνώσεις

Νίκος Ανδρουλάκης συνέντευξη στη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"

Μουσικόραμα & Radio Greek Sound                                          
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκπρόσωπος της καλής μουσικής και της αισθαντικής ερμηνείας, εραστής της παράδοσης και δη της Κρητικής.. λόγω καταγωγής, απλώνεται και συνεπαίρνει κάθε φορά που εμφανίζεται δισκογραφικά ή επί σκηνής.                                   
Μου λέει πολλά στην κουβέντα μας στο.. ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ, κι’ εγώ σας τα καταθέτω με αγάπη.. Περισσότερα....                                          
ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ 50 XΡΟΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ                              
«..Σήμερα μας κυβερνούν Ανιστόρητοι, Απολίτιστοι, Απάτριδες, Πλιατσικολόγοι, Βάρβαροι!!..»                                   
Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης                               
Προλογίζοντας το 1982 στο θέατρο «Λυκαβηττού» την συναυλία-γιορτή για τα 125 χρόνια της οικογένειας των Χαλκιάδων, ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός Μάνος Κατράκης είπε...                                
Περισσότερα.......                                       
Το Μουσικόραμα & το Radio GreekSound                                   
Προτείνει..........

Παρουσίαση βιβλίου Λάκη Παπασταθη, Το καλοκαίρι θα παίξει την Κλυταιμνήστρα, Θέατρο Αυλαία

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2012

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ακτή Ενώσεως, Παλιό Τελωνείο – Χανιά τκ 73132
Τηλ. : 2821087098 – 2821087077, Fax: 2821074332
Email: dipeh@otenet.gr – Web Site: www.dipeh.gr
Θέμα 1 : Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2012
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ διοργανώνουν εκδηλώσεις για την περίοδο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.
Η περίοδος των Απόκρεω είναι μια γιορτή για όλους μας αλλά κυρίως για τα παιδιά.
Έτσι και οι εκδηλώσεις και λόγω των δύσκολων οικονομικά συνθηκών, είναι επικεντρωμένες στους λιλιπούτειους δημότες μας.
Διοργανώνονται παιδικά αποκριάτικα πάρτι στους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου, Νέας Κυδωνίας, Σούδας, και Χανίων. Στα πάρτι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν στους ρυθμούς της μουσικής που θα επιλέγει γι αυτά ένας Dj, ενώ θα διασκεδάσουν με τα καμώματα και τα παιχνίδια του κλόουν.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, με ένα υπαίθριο αποκριάτικο πάρτι στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 6 το απόγευμα, χορηγός του οποίου είναι η ProBank
Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.
Τέλος καλούμε όλους τους Δημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες μας, να πετάξουμε το χαρταετό μας, στη μεγάλη γιορτή για τα κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα, στο υπέροχο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, με σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012
Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι στο Ναυταθλητικό Όμιλο Σούδας - 10.00 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι στα Περιβόλια - Γήπεδο Περιβολίων - 17.00 Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
Παιδικό Πάρτι στο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου – 11.00
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012
Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στο Γαλατά - Αίθουσα δημαρχείου - 17.00
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012
Παιδικό πάρτι στο ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου – 11.00
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι στο Παλιό Τελωνείο σε συνεργασία με το Super Fm, ώρα 10.00 Αποκριάτικο Πάρτι – Πλατεία Κουνουπιδιανών – ‘Ώρα 11.00
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
Αποκριάτικο Πάρτι στην Πλατεία Αγοράς, ώρα 18.00
Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012
Άγιοι Απόστολοι, ώρα 10.00
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα χαρταετού
Θέμα 2 : Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ σε μια προσπάθεια αναβάθμισης και διεύρυνσης του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, που είναι ένας θεσμός για την πόλη μας, δημιούργησε την «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας».
Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού και ιδιαίτερα των νέων μας, σε επίπεδο νομού.
Η Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, καθώς και όλους τους πολιτιστικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στο νομό μας.
Όμως πέρα από τη διεύρυνσή του, έχει αλλάξει και η δομή του Φεστιβάλ. Έτσι από ενάμιση περίπου μήνα που διαρκούσε μέχρι πέρυσι, φέτος θα διαρκέσει 5 μήνες και οι δράσεις του κατανέμονται ως εξής.
Φεβρουάριος : Μήνας Εικαστικής Δημιουργίας Μάρτιος : Μήνας Χορού και Μουσικής Απρίλιος : Μήνας Θεάτρου Μάιος : Μήνας Μουσικής Ιούνιος : Μήνας Κινηματογράφου
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν πολλά σχολεία του νομού μας και πολλοί πολιτιστικοί φορείς.
Οι εκδηλώσεις της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας ξεκινούν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με μια μεγάλη έκθεση εικαστικής δημιουργίας, φωτογραφίας και κατασκευών από μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
Στην έκθεση έργα τους εκθέτουν μαθητές των σχολείων :
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ, 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΕΠΑΛ & ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ
Η έκθεση θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 με ώρες επίσκεψης : 10.00 - 14.00 και 18.00 – 21.00.
Θέμα 3 : Μαθήματα στους περιαστικούς πρ. Δήμους
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ θέλοντας να ενισχύσει την εκπαίδευση και μπροστά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Εικαστικής Δημιουργίας στις εγκαταστάσεις των Βρεφονηπιακών σταθμών στους περιαστικούς πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου και Νέας Κυδωνίας για παιδιά από 8 έως 12 ετών.
Επίσης μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στο παλιό κοινοτικό γραφείο Τσικαλαριών και στο Ενοριακό Κέντρο του Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής στις Μουρνιές.
Παράλληλα ομάδες παιδιών από τα σχολεία : Μουσικό Σχολείο Θερίσου, ΕΠΑΛ Βενιζέλου, ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, Γενικό Λύκειο Σούδας με την καθοδήγηση σκηνοθέτη, θα δημιουργήσουν ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας με θέμα την προβολή των σημείων αναφοράς των περιοχών τους.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΗΦΗ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ακτή Ενώσεως, Παλιό Τελωνείο – Χανιά τκ 73132
Τηλ. : 2821087098 – 2821087077, Fax: 2821074332
Email: dipeh@otenet.gr – Web Site: www.dipeh.gr
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την τσικνοπέμπτη η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ για τους εξυπηρετούμενους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Ελευθερίου Βενιζέλου.
Η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κυρία Νάνσυ Αγγελάκη, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους για τις απόκριες και τη Σαρακοστή, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε με σκοπό να στηρίζει και να προσφέρει στην Τρίτη ηλικία.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΗΦΗ φροντίζει με αγάπη τους ηλικιωμένους και παράλληλα μέσα από τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, θα τους δοθεί η ευκαιρία της ενασχόλησης, της ενεργοποίησης και της συμμετοχής τους σε διάφορες δραστηριότητες, κάνοντας έτσι των ελεύθερο χρόνο τους πιο δημιουργικό και ευχάριστο.

Χίλια μύρια κύματα (Νίκος Ξυλούρης)