Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

TΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. ΤΣΑΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Γ. ΑΝΔΡΕΟΥ

Ένα μικρό νεανικό σχήμα από το Κέντρο Τέχνης ΣΥΝΘΕΣΗ θα συμμετέχει στην Συναυλία της Ε. Τσαλιγκοπούλου και του Γ. Ανδρέου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πλυγύρου την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 9:00 μμ.                    
Το μουσικό σχήμα αποτελείτε από τους: Αντώνη Φωτιάδη (Τραγούδι, Σαξόφωνο), Χρυσόστομο Μαργαρίτη (Πλήκτρα), Θόδωρος Παπαμέτης (Ηλ. Κιθάρα) Νίκος Ματθαίου (Ακ. Κιθάρα), Χρήστος Μπιτλής (Μπάσο), Περικλής Παυλής(Ντραμς).                       
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.com/

Περιοδικό Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης «Βιβλιοθήκες & Πληροφόρηση» Τεύχος 23, 2011.

GUITAR PLUS

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για κιθάρα και άλλα όργανα
Για έκτη χρονιά πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο νεόδμητο κτήριο του ΟΜΜΘ, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για κιθάρα και άλλα όργανα, Guitar Plus.
Συναυλίες, διαλέξεις και συζητήσεις, μουσικά αφιερώματα σε κυρίαρχες αισθητικές τάσεις καθώς και παραγγελίες έργων ειδικά γραμμένα για το φεστιβάλ, συνιστούν τη φαντασμαγορική πολυσχιδία του Guitar Plus 2011, σε μια γιορτή για την κιθάρα με μουσική από το 1600 έως σήμερα.
Καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το σύνολο Παλιάς Μουσικής “Me la Amargates Tu”, το γνωστό σε όλους τους φίλους της κιθάρας ντούο “Melis”, οι κιθαριστές Γιάννης Ευσταθόπουλος, Χρήστος Σαρκατζής, Θύμιος Ατζακάς, Κώστας Μακρυγιαννάκης, ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης, ο φλαουτίστας Γιάννης Ανισέγκος και ο ακορντεονίστας Κωνσταντίνος Ράπτης μεταξύ άλλων, θα πλαισιώσουν το φετινό φεστιβάλ.
Επίσης, παράλληλα με τις συναυλίες, εγκαινιάζονται δύο σημαντικές συνεργασίες:
Η μία, με την κατεύθυνση σύνθεσης του τμήματος Μουσικών σπουδών του ΑΠΘ, όπου καθηγητές και σπουδαστές συνθέτουν έργα ειδικά για το φεστιβάλ.
Η άλλη, με τη σχολή κιθάρας του ΤΜΕΤ του πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου σπουδαστές κιθάρας συγκροτούν το κιθαριστικό σύνολο που θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην μινιμαλιστική μουσική του Steve Reich.
Επίσης, εκτός του συναυλιακού του χαρακτήρα και στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του διάστασης, το Guitar Plus θα φιλοξενήσει στις 16 Απριλίου και ώρα 5.00μμ, μία ανοιχτή διάλεξη-συζήτηση: ο Στέλιος Μούστος, κιθαριστής και παραγωγός του 3ου προγράμματος της ΕΡΑ, με όπλο την ραδιοφωνική του εμπειρία και μέσα από προτάσεις και ακροάσεις, θα αναλάβει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το πώς έχουν περάσει στη διεθνή κιθαριστική δισκογραφία μεταγραφές για κιθάρα από όπερες του Rossini, οι οποίες πραγματοποιούνταν από την επόμενη κιόλας μέρα της πρεμιέρας των έργων του μεγάλου μάγου της ιταλικής όπερας!

Το Guitar Plus πραγματοποιείται από την Παρασκευή 15 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή στις 17 με τέσσερις συναυλίες και τη διάλεξη - συζήτηση.
Οι συναυλίες στις 15 και 16 του μήνα αρχίζουν στις 9.00μμ ενώ οι συναυλίες στις 17 του μήνα αρχίζουν στις 7.00μμ και 9.00μμ.
Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στον ιστότοπο του ΟΜΜΘ.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ Guitar Plus έχει ο Κώστας Μακρυγιαννάκης

ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ -ΜΑΡΙΑ ΘΩΙΔΟΥ -live concert

ΜΑΡΙΑ ΘΩΙΔΟΥ -live concert
Σάββατο 16 Απριλίου
Παλιά και καινούργια τραγούδια της Μαρίας Θωίδου, μαζί με άλλα αγαπημένα και ήχους διάσπαρτους που θα προκύψουν.
"Η φωνή τυλιγμένη σε μεταξωτό μαντήλι.
Θα την αφήσω να πέσει στην άμμο σαν ένα άβγαλτο σκουλικάκι.
Να πάρει το σχήμα των ξύλων την ώρα της φωτιάς…"
Μαρία Θωίδου: στίχοι, φωνή, τραγούδια, ξύλα Φίλιππος Κωσταβέλης: πιάνο, αναπτήρας, προσάναμμα.
Συμμετέχουν: Νίκος Ψοφογιώργος, ντράμς Αγαμέμων Μάρδας, μπάσο
'Ωρα: 21.30 Είσοδος: 10 ευρώ
info@dentra.gr
Δρόμος με Δέντρα Σερβίων 8 (2ος Όροφος)
Βοτανικός / Αθήνα 104 41
χάρτης: http://www.dentra.gr/how-to-find