Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Thessaloniki International Film Festival

Πρόγραμμα προβολών
ΟΛΥΜΠΙΟΝ Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Μπουτίκ για αυτόχειρες (Γαλλία, Καναδάς, Βέλγιο, 2012)
Σκηνοθεσία: Patrice Leconte. Έγχρωμο, 79΄.
*****
Ο μανάβης (Ελλάδα, 2012)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. Έγχρωμο, 82΄.
*****
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Ο παράδεισος δεν είναι εδώ (Γερμανία, 2012)
Σκηνοθεσία: Fatih Akin. Έγχρωμο, 85΄.
*****
Μουσικό χωριό (Ελλάδα, 2013)
Σκηνοθεσία: Αντρέας Σιαδήμας. Έγχρωμο, 71΄.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Παύλος Ζάννας, 16 - 19 Μαΐου 2013
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει και φέτος στην 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με ένα αφιέρωμα με τίτλο «Ο Καβάφης μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400) από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.
Το κινηματογραφικό αφιέρωμα εντάσσεται στο θεματικό αφιέρωμα «Κ. Π. Καβάφης, 150 χρόνια από τη γέννησή του» της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του αλεξανδρινού ποιητή, στο εορταστικό πλαίσιο του «Έτους Κ. Π. Καβάφη 2013».
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες: Η δε πόλις ελάλησεν: Αλεξάνδρεια, Κ. Π. Καβάφης του Γιάννη Σμαραγδή, Εποχές και συγγραφείς: Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη του Τάσου Ψαρρά, Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης: Κ. Π. Καβάφης του Κώστα Μαχαίρα, Καβάφης του Γιάννη Σμαραγδή και Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.
Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση των ταινιών την ΕΡΤ ΑΕ, τον ΣΚΑΪ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον Θάνο Λαμπρόπουλο.
Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.
Εκτός από το κινηματογραφικό αφιέρωμα, οι φίλοι του βιβλίου που θα επισκεφθούν την 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13 (stand 80), μέσα από μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα, αλλά και εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας.
Όλες οι εκδόσεις θα διατίθενται με έκπτωση 30%, ενώ με έκπτωση 50% θα διατίθενται οι εκδόσεις Βρετανών δημιουργών: 100 αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τον κόσμο - Peter Greenaway, John Boorman, Terence Davies, Mike Leigh, Ken Loach, Kim Longinotto, Carol Reed, Michael Winterbottom.
Διαθέσιμα στο stand του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα είναι και άλλα αντικείμενα, όπως t-shirts, κονκάρδες, σελιδοδείκτες και τσάντες προηγούμενων διοργανώσεων αλλά και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ θα γίνουν μεγάλες προσφορές σε επιλεγμένες τσάντες, μπλουζάκια κ.ά.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες του αφιερώματος.
54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργικό αφίσας
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε φυσικά και νοµικά πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την κατάθεση προτάσεων για το δηµιουργικό της αφίσας του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.
...περισσότερα
*****
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα
Περιφερειακές Εκδηλώσεις
Το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς και σε 20 καταστήματα κράτησης, μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του.
Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και των πόλεων της περιφέρειας, «υπηρετώντας» την επιθυμία του θεσμού να φέρει σε επαφή τους φίλους του ντοκιμαντέρ με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης.
...περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ ΚΘΒΕ: Contractions

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ ΚΘΒΕ
“CONTRACTIONS” στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Έναρξη: Κυριακή 12 Μαΐου 2013, στις 21.00

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζoντας για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, τον εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», παρουσιάζει το έργο «Contractions» του Mike Bartlett, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, από την Κυριακή 12/05/13.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Μια πολυεθνική. Μια μάνατζερ - διευθύντρια προσωπικού. Μία νέα υπάλληλος. Ένα γραφείο. Δέκα πέντε εικόνες. Πόσο επηρεάζει η εργασία την προσωπική μας ζωή; Πόσες θυσίες οφείλει να κάνει ο εργαζόμενος για να διασφαλίσει τη δουλειά του; Πόση αυταρχικότητα κρύβεται πίσω από τη φράση "ισονομία και ισοπολιτεία" στον εργασιακό χώρο; Πόσες παγίδες κρύβονται πίσω απ τα "ψιλά" γράμματα στους «ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ»;
Διαβάστε περισσότερα εδώ

10η Δ.Ε.Β.Θ.

Οι Εκδόσεις Επίκεντρο σας προσκαλούν στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
που θα διεξαχθεί στις 16-19 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Helexpo.

Σας περιμένουμε στο Περίπτερο Ν. 15 - Stand 55 για να γνωριστούμε, να σας ξεναγήσουμε στα βιβλία μας
και να συζητήσουμε για μελλοντικές εκδόσεις.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Πέμπτη 16 Μαΐου: 15.00 - 21.00
Παρασκευή 17 Μαΐου: 10.00 - 21.00
Σάββατο 18 Μαΐου: 10.00 - 22.00
Κυριακή 19 Μαΐου: 10.00 - 21.00

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνουμε σειρά εκδηλώσεων και συζητήσεων
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

JENNIFER LOPEZ Feat PITBULL - LIVE IT UP

Jennifer Lopez Feat Pitbull
Live It Up
jennifer-lopez-live-it-up-feat-pitbull-listen-now.jpg
Jennifer Lopez επιστρέφει με νέο Summer hit. Το  ¨Live It Up¨, σηματοδοτεί την επιστροφή της Λατίνας σταρ, ενώ δίνει και μια πρώτη γεύση για το τί να περιμένουμε από το νέο album της.
Η Jay Lo συνεργάζεται για ακόμη μία φορά με τον Pitbull, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν με τα ¨On The Floor¨ και ¨Dance Again¨.
Ακούστε δυνατά το dance hit του φετινού καλοκαιριού,  από την Jennifer Lopez και τον  Pitbull, ¨Live It Up¨!
Wav file: http://we.tl/qE5C5jJvrW (Ισχύει μέχρι 23 Μαΐου)

Προσκυνώ τή χάρη σου Λαε μου