Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ
Συγγραφέας: ΓΙΟΒΑΝΝΑ
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 978-960-04-4247-2
ΣΕΛ.: 320
Σχήμα: 14 x 20,5
Βάρος: 345.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Περασμένος αιώνας. Μια οικογένεια με εφτά παιδιά που μεγαλώνουν περνώντας μέσα από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, τον Εμφύλιο, το διχασμό.
Ιστορίες ανθρώπων στο γύρισμα ταραγμένων εποχών της ανθρωπότητας.
Παιδιά που ζουν τον έρωτα, που πληγώνονται από τη μοίρα τη δικιά τους και της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και η Αντιγόνη.
Όμορφη και αδικημένη όπως πιστεύει, με το πάθος να ζήσει, να λευτερωθεί, να υπερτερήσει, κινείται σπασμωδικά.
Παντρεύεται και, ανικανοποίητη, ζει σε λίγες, απαγορευμένες στιγμές, έναν μονόπλευρο έρωτα που καθορίζει τη ζωή της. Μάνα μόνο επειδή γέννησε, σφραγίζει με μαύρο μελάνι τις ζωές
των πλασμάτων που έφερε στον κόσμο.

Υπάρξεις που θα παλέψουν και θα νικήσουν, για το δικό τους αύριο, για την ελπίδα.
Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα από την αγαπημένη συγγραφέα δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών.
ΓΙΟΒΑΝΝΑ
Η Γιοβάννα [Ιωάννα Φάσσου-Καλπαξή] γεννήθηκε στην Αμαλιάδα με καταγωγή από την Αροανία Καλαβρύτων. Σπούδασε όπερα στο Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε το δίπλωμά της με άριστα και βραβείο.
Παράλληλα, μαθήτρια γυμνασίου ακόμα, και ύστερα από εξετάσεις, άρχισε με τη μεγάλη ορχήστρα της Ελληνικής Pαδιοφωνίας
...περισσότερα

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΛΑΡΙΣΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                          
Σάββατο 21-1-2012 ΩΡΑ 10:00 - 16:00                      
Μάρω Θεοδωράκη                               
Ομαδικά παιχνίδια με άξονα τα συναισθήματα                         
Το Σεμινάριο αυτό έχει την πρόθεση με αφορμή συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά όπως είναι η αγάπη, η λύπη, η χαρά, ο φόβος, η ζήλια -, η δειλία κ.α. να ενεργοποιήσει τον εκπαιδευτικό στον τομέα της μουσικοκινητικής αγωγής – πράξης και σκέψης.                           
Μέσα από πρωτότυπα μουσικά παιχνίδια και μέσα από την βιωματική προσέγγιση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφυπνίσουν και να αναβαθμίσουν το συναισθηματικό και νοητικό τους πεδίο.                         
Τασούλα Τσιλιμένη                                     
«παιχνίδια εμψύχωσης και φιλαναγνωσία».                              
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων και εμψυχωτικών παιχνιδιών με αφορμή ένα λογοτεχνικό βιβλίο.                          
Παράλληλα θα διαπιστωθούν τα κριτήρια επιλογής κατάλληλων βιβλίων που θα περιέχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προοπτικές για τον σχεδιασμό εμψυχωτικών δράσεων φιλαναγνωσίας.                                
Καλλιόπη Βασιλείου                               
Εργαστήρι αποκριάτικων κατασκευών.                             
Ελάτε να διακοσμήσουμε, πλαστική μάσκα( μάσκα που καλύπτει μόνο τα μάτια), να κατασκευάσουμε την την Κυρία Σαρακοστή και κάρτα.                         
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Νηπιαγωγείου Baby College της Αρχοντίας Καθάριου 2ο χιλιόμετρο Περιφερειακής Οδού Λαρίσης – Τρικάλων Είσοδος 25 ευρώ Φοιτητές συνδρομητές 20 ευρώ.                           
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.                        
Πληροφορίες βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα τηλ. 2410537791 και περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού 2103610704 & 210-3601365-66.                            
Συνδιοργάνωση «Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού» και Εκδόσεις Διάπλαση                         
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η Βασιλική Νευροκοπλή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Χάρτινα Όνειρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 12.00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS.                   
Η παρουσίαση θα γίνει από τη 18μελή ομάδα "παραμυθάδες" της Α΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος”.                           
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχουν οι καθηγήτριες: Σοφία Καραγιάννη, φιλόλογος και Ασπασία Τσίρκα - Νικολαϊδου, θεολόγος.                               
IANOS ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ 2310277004

2012 Το τέλος της Ύβρης

Συγγραφέας: Ιωάννα Φραγκιά
ISBN: 978-960-9692-00-7
Σελίδες: 136
Χρονιά φορτωμένη με προφητείες, προκαταλήψεις, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, το 2012 χτυπάει την πόρτα των Ελλήνων.
Όχι πως μέχρι χθες ο ουρανός ήταν ανέφελος, ή πως το χαμόγελο κι η αισιοδοξία κυριαρχούσαν στην καθημερινότητα.
Με τη γενικευμένη κρίση των αξιών και την υποδούλωση σε ξενόφερτα πρότυπα, το μοιραίο έτος που καταφθάνει, μοιάζει μάλλον με το επιστέγασμα μιας καθολικής παρακμής παρά ένα ξαφνικό γεγονός που θα προκαλέσει τριγμούς σε μια κοινωνία αθώα.
Βέβαια, το περίφημο ημερολόγιο του πολιτισμού των Μάγια που άνοιξε τον παγκόσμιο χορό των θεωριών και των προλήψεων, όσο κι αν είναι ξεκάθαρο στις ημερομηνίες, όσο κι αν έχουν ήδη επαληθευτεί σε παρελθόντα γεγονότα τα αρχαία λεγόμενά του, έχει μια δισυπόστατη πρόβλεψη για το 2012. Το "τέλος" στο οποίο αναφέρεται, είναι το τέλος των πάντων;
Είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός αυτού του πλανήτη; Είναι, όπως έχει ήδη ακουστεί, η σύγκρουση της Γης με τον πλανήτη Νιμπίρου ή, κατά άλλους, αναστροφή των πόλων;
Η από αιώνες μελετούμενη Δευτέρα Παρουσία;
Η εμφάνιση εξωγήινων ή ενδογήινων όντων που θα αλλάξουν δραματικά τον τρόπο επιβίωσης - όσων επιβιώσουν; Κάποιο άθλιο παιχνίδι των ισχυρών, που θα εξαπολύσουν τα όπλα καταστροφής παρουσιάζοντας τα ως φυσικά φαινόμενα;
Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση για το γήρας "ού γαρ έρχεται μόνον", φαίνεται πως ό,τι και να συμβεί τελικά, το 2012 "ουκ έρχεται μόνον".
Απεναντίας, στέλνει προπομπούς κάθε είδους, τους περισσότερους από τους οποίους οι Έλληνες έχουν ήδη εμπεδώσει, ακόμα και αυτοί οι λίγοι που δηλώνουν χαλαροί κι αισιόδοξοι: ο κοινωνικός ιστός διαλύεται, οι αξίες γκρεμίζονται, η απληστία απλώνει τα πλοκάμια της σαν τέρας προϊστορικό, η άρχουσα τάξη έχει κουρελιάσει το "δημοκρατικό" μανδύα της κι αφήνει με ωμότητα να φανεί το αληθινό, αιμοσταγές της πρόσωπο.
Οι Έλληνες ζουν το σταδιακό γκρέμισμα μιας εποχής σε κάθε επίπεδο και την ενθρόνιση της Ύβρης στις ζωές τους. Τίποτα ξαφνικό, κανένας κεραυνός εν αιθρία: άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, νιώθουν το τέλος να πλησιάζει, χωρίς καλαμπούρια αυτή τη φορά.
Η Ύβρη, στολισμένη και καθισμένη στο θρόνο που οι απλοί θνητοί της έστησαν, δείχνει τα δόντια της χαμογελώντας αηδιαστικά.
Λοιπόν, ποιο είναι αυτό το "τέλος" που φέρνει μαζί του ο Δεκέμβρης του 2012; Παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η ορεινή Πελοπόννησος, η Άρτα, η Κρήτη, η Ικαρία, ο κάμπος της Ορεστιάδας και η Αττική, είναι κάποιες από τις περιοχές που ζουν γεγονότα καταλυτικά. Είναι η ώρα του τέλους της Ζωής, ή το τέλους της Ύβρης;
Νυχτώνει, είναι σίγουρο, αλλά για ποιον; Πρέπει οι απλοί άνθρωποι να αποχαιρετήσουν τη ζωή ή μήπως η Ύβρη, υπερτιμώντας τη δύναμή της, πέσει στον ίδιο λάκο που έσκαβε για τα θύματά της;
Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση για το γήρας "ού γαρ έρχεται μόνον", φαίνεται πως ό,τι και να συμβεί τελικά, το 2012 "ουκ έρχεται μόνον".
Απεναντίας, στέλνει προπομπούς κάθε είδους, τους περισσότερους από τους οποίους οι Έλληνες έχουν ήδη εμπεδώσει, ακόμα και αυτοί οι λίγοι που δηλώνουν χαλαροί κι αισιόδοξοι: ο κοινωνικός ιστός διαλύεται, οι αξίες γκρεμίζονται, η απληστία απλώνει τα πλοκάμια της σαν τέρας προϊστορικό, η άρχουσα τάξη έχει κουρελιάσει το "δημοκρατικό" μανδύα της κι αφήνει με ωμότητα να φανεί το αληθινό, αιμοσταγές της πρόσωπο.
Οι Έλληνες ζουν το σταδιακό γκρέμισμα μιας εποχής σε κάθε επίπεδο και την ενθρόνιση της Ύβρης στις ζωές τους.
Τίποτα ξαφνικό, κανένας κεραυνός εν αιθρία: άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, νιώθουν το τέλος να πλησιάζει, χωρίς καλαμπούρια αυτή τη φορά.
Η Ύβρη, στολισμένη και καθισμένη στο θρόνο που οι απλοί θνητοί της έστησαν, δείχνει τα δόντια της χαμογελώντας αηδιαστικά. Λοιπόν, ποιο είναι αυτό το "τέλος" που φέρνει μαζί του ο Δεκέμβρης του 2012; Παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η ορεινή Πελοπόννησος, η Άρτα, η Κρήτη, η Ικαρία, ο κάμπος της Ορεστιάδας και η Αττική, είναι κάποιες από τις περιοχές που ζουν γεγονότα καταλυτικά. Είναι η ώρα του τέλους της Ζωής, ή το τέλους της Ύβρης; Νυχτώνει, είναι σίγουρο, αλλά για ποιον;
Πρέπει οι απλοί άνθρωποι να αποχαιρετήσουν τη ζωή ή μήπως η Ύβρη, υπερτιμώντας τη δύναμή της, πέσει στον ίδιο λάκο που έσκαβε για τα θύματά της;

Κυκλοφόρησε το trailer των 84ων Όσκαρ

Κυκλοφόρησε το trailer των 84ων Όσκαρ

Τι ψάχνουν οι Josh Duhamel και Megan Fox; Ποιος είναι αυτός ο περίεργος The Host που τους αναθέτει να βρουν ο William Fichtner; Μα φυσικά ο Billy Crystal, ο βασικός παρουσιαστής της 84ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, που σύμφωνα με το trailer είναι κρυμμένος κάπου στη Μογγολία! Δείτε το trailer εδω...

ΔΝΤ ΠΑΖΑΡΕΝΤΖΗΣ - HAKAN LIVE ΣΤΟ CLUB ΜΥΛΟΥ ΤΡ 10 ΙΑΝ

Διονύσης Σαββόπουλος - Το χειμώνα ετούτο