Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ


ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
Έτοιμο και το νέο παραμύθι της Χρυσηίδας Δημουλίδου εικονογραφημένο απ τον Νέστορα Ξουρή και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στα βιβλιοπωλεία!
Ο Χαρούλης είναι ένα μικρό, περίεργο και σκανταλιάρικο χελιδονάκι και που του αρέσει να γελάει και να πειράζει τους φίλους του. 
Όταν οι γονείς του έρχονται στην Ελλάδα για να περάσουν το καλοκαίρι τους, ο μικρούλης ενθουσιάζεται με την χώρα και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να επισκέπτεται τις φωλιές των άγνωστων γειτόνων προσπαθώντας να τους γνωρίσει και να τους κάνει φίλους του. 
Κι όταν κάποτε τελειώνει το όμορφο Καλοκαίρι κι ενώ οι γονείς του ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλη πιο ζεστή χώρα, ο Χαρούλης που έχει πλέον αγαπήσει την Ελλάδα, αρνείται πεισματικά να τους ακολουθήσει και αποφασίζει να ξεχειμωνιάσει εδώ. 
Μα σαν έρχεται ο άγριος Χειμώνας, οι αγριοβοριάδες και ο χιονιάς, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για το χελιδονάκι που αρχίζει να πεινά επειδή δεν μπορεί να βρει σποράκια να τραφεί. Μετανοιωμένος για την απόφαση του να μείνει πίσω, αναλογίζεται με νοσταλγία την οικογένειά του που βρίσκεται πια πολύ μακριά. 
Όμως οι φίλοι που έκανε αρχίζουν να ανησυχούν όταν εκείνος παύει να τους επισκέπτεται.. Άραγε θα πάνε να τον βοηθήσουν ή θα τον αφήσουν στην τύχη του;
Ένα υπέροχο παραμύθι που μας διδάσκει πως τα παθήματα της ζωής μας ωριμάζουν γρηγορότερα και μας κάνουν σοφότερους και πως οι πραγματικοί μας φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Μέσα από τον Χαρούλη το χελιδόνι του Χειμώνα θα μάθετε πως στην ζωή ερχόμαστε για να μαθαίνουμε…

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ - ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ - ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

 
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ημ. Έκδοσης: 16/05/2013
Ηλικία: 18+
ISBN: 978-960-496-980-7
ISBN Ebook: 978-960-496-981-4
Σελίδες: 592
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ

Χιλιάδα Κυκλ.: 50η
Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.
Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει, αποκαλύπτεται κάτω από μια ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νεαρού ζευγαριού∙ η κοπέλα τής μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.
Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την…

"ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΜΕΡΑΣ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
 
Συγγραφέας: Δημήτρης Τερζής
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Mαλακό
Σελίδες: 184
Είδος: Διηγήματα
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN 978-618-80294-7-7
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τριάντα τρεις ιστορίες ανθρώπων που φτάνουν στο τέλος μιας τέλειας μέρας, έχοντας ερωτευτεί, δοκιμαστεί, προδοθεί, με το ανικανοποίητο να κυριαρχεί στη ζωή τους και τις φαντασιώσεις να υποκαθιστούν την πραγματικότητα . 
- Ένα ζευγάρι που δοκιμάζει τις αντοχές του στην Αυγουστιάτικη ζέστη.
 - Η απρόβλεπτη συνάντηση μιας υπαλλήλου sex shop μ’ έναν ιδιόρρυθμο μεσήλικα που γυρεύει το Θεό.
 - 112 κιλά οδηγούν μια νέα γυναίκα στο δρόμο των φαντασιώσεων και του ψυχιάτρου.
 - Μια λησμονημένη σταρ του θεάτρου αρνείται ως άλλη Μπλανς Ντιμπουά τη σκληρή πραγματικότητα και εμμένει στα φαντάσματα του ένδοξου παρελθόντος της.
 - Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης θάβει το κρυφό παρελθόν του ανάμεσα στις λαμαρίνες μιας κόκκινης Μπελ Αιρ.
 - Η προδομένη καρδιά μιας γυναίκας την παρασύρει στην εκδίκηση υπό τους ήχους του Besame Mucho. 
Βιογραφικό συγγραφέα


Σαββατογεννημένος και Υδροχόος, είδε το φως της ημέρας έξι μήνες πριν από την πτώση της Χούντας. Από μικρός σκάρωνε ιστορίες τις οποίες διάβαζε στη γιαγιά του που εκείνη τις άκουγε αδιαμαρτύρητα.  Πολύ αργότερα τη θέση της πήραν οι φίλοι οι οποίοι επέδειξαν καρτερικότητα όμοια με της γιαγιάς. Τώρα πια ήρθε η σειρά και του υπόλοιπου κόσμου...
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία η οποία τον προσγείωσε στην πραγματικότητα και τον έμαθε να γράφει την είδηση χωρίς η φαντασία του να οργιάζει.  
Στον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει για τους υπομονετικούς φίλους, διαβάζει πολύ, γράφει, ξαναγράφει, σκίζει, ξανασκίζει και ξαναγράφει υπό τους ήχους μεθυστικών μουσικών, έχοντας στο μυαλό του πάντα την πεποίθηση «Έρωτας ή Τίποτα…» 
----------ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ----------
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Γιοκαρίνης, Παπαδόπουλος - Νοσταλγός του Rock n Roll