Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Αφροδίτης Χηνοφώτη "Ικέτες της φωτιάς"

Αφροδίτη Χηνοφώτη
Ικέτες της φωτιάς
Σελίδες: 588, Τιμή: 21 ευρώ
ISBN: 978-618-84702-2-4
Εκδόσεις Πιρόγα
Όλα συμβαίνουν μέσα σε ένα ερωτικό και ρομαντικό παραμύθι. Το παραμύθι της ζωής μας.
Ο σουλτάνος Ελ Ζεχίρ, οργίλος, σωστό ρεμάλι, έκφυλος και δολοφόνος παιδιών, σύζυγος της Σάρας, την τραβάει σε χώρες αχαλίνωτες, σε πυρκαγιές άσβηστες, στις ερημιές της ψυχής και της ζωής του για να βρει μαζί του το θάνατο.
Σε πελάγη, που φαινομενικά δεν την αφορούν, το ουράνιο πάθος των ψυχών και των ειδώλων της έκφρασης, θα περάσει ακαριαία μέσα από τον ομφάλιο λώρο η πνοή και η ψυχή της μάνας Σάρας, στην κόρη της τη Σιλά.
Οι περιπέτειες και η επανάληψη της αιωνιότητας είναι γεμάτες ρομαντισμό, τρυφερότητα μέσα στο άγριο αυτό ερωτικό και συνάμα θλιβερό παραλήρημα της ζωής μας.
Έτσι στις δαιδαλώδεις εκφράσεις της ζωής της, η Σιλά φτάνει στην απελευθέρωση του πάθους και των επιθυμιών της.
Βιογραφικό:
Η Αφροδίτη Χηνοφώτη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, body worker, ενεργειακή θεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών (The Athens College of Arts) με ειδικότητα κλινικής ψυχολόγου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ελληνικό Ινστιτούτο στον τομέα Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα, με ειδίκευση στη Βιο-συστημική και Ενεργειακή Προσέγγιση. Από το 1990 είναι μέλος της European Association for Body Psychotherapy. Εντρύφησε στην Ενεργειακή Ιατρική, στη Shaman Therapy, στην Κινέζικη Προγεννητική Ιατρική και πολλές άλλες προσεγγίσεις, που της τράβηξαν το ενδιαφέρον.
Έχει λάβει αρκετά Α’ βραβεία από τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και από την Παγκόσμια Ελληνική Εταιρία Thea Athena. Στην 39η Διεθνή Γιορτή Ποιητών, αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη, της απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο. Έλαβε επίσης τη διάκριση «Diploma of Great Honor, The golden Sword of St. George in Locrida in the Rank of Dame Great Officer» καθώς και το πρώτο τιμητικό βραβείο για το ποίημα «Let it be as you wish» στο First Qinghai Lake International Poetry Festival. Οι «Ικέτες της Φωτιάς» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Κεντρική διάθεση: Μαρία Εψήμου, Λόντου 4, Αθήνα, 10681, τηλ: 210 3803334, maria-epsimou@hotmail.com

Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ
444 π.Χ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΑΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑΣ.
Μια αποστολή του επιθεωρητή Διονύσιου
Σελ.: 320 | Τιμή: 15.50 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5367-6
444 π.Χ. O χρυσός αιώνας του Περικλή φτάνει στο αποκορύφωμά του. H πόλη των Αθηνών απολαμβάνει τα αγαθά της ειρήνης και της δημοκρατίας. Καθώς όμως πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες, το κλεινόν άστυ αναστατώνεται από επιθέσεις αγνώστων. Η πασίγνωστη εταίρα Κλεψύδρα, που διέπρεψε στα νιάτα της ως ερωμένη ένδοξων Αθηναίων, βρίσκεται δολοφονημένη στην αυλή του πολυτελούς πορνείου της.
Μια αστυνομική ιστορία που εκτυλίσσεται τον 5ο αιώνα π.Χ. στη δημοκρατική Αθήνα του Περικλή.
ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

LAURA ESQUIVEL
ΣΑΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μετάφραση: Κλαίτη Σωτηριάδου |
Σελ.: 256 | Τιμή: 15.50 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5272-3
Συνταγές της μεξικάνικης κουζίνας, έντονα πάθη και μαγικός ρεαλισμός είναι τα συστατικά του απολαυστικού μυθιστορήματος της Λάουρα Εσκιβέλ, που θεωρείται από τα σημαντικότερα ισπανόφωνα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Μεταφράστηκε σε σαράντα γλώσσες, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία και χάρισε στη συγγραφέα μια θέση στο πάνθεον της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας.

BRUNO DOUCEY
ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ
Μετάφραση: Κατερίνα Γούλα |
Σελ.: 216 | Τιμή: 15.50 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5390-4
Απρίλιος 1967. Το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών επιβάλλει τη δικτατορία στην Ελλάδα. […] Την ίδια εποχή, στο Παρίσι, ο νεαρός Αντουάν χάνει την επαφή με τη Φωτεινή, την Ελληνίδα φοιτήτρια Φιλολογίας με την οποία είναι ερωτευμένος. Αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται και έρχεται στην Ελλάδα ως γραμματέας μιας αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού […] Στη Λέρο συναντά τον Ρίτσο […] Μοιράζεται μαζί του την αγωνία για την τύχη της αγαπημένης του και τότε μαθαίνει το ανέλπιστο: ο Ρίτσος γνωρίζει τη Φωτεινή, η οποία είναι μία από τις πολλές γυναίκες που αντιστέκονταν.
Εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου, ένα μυθιστόρημα για την ακατάλυτη δύναμη της ποίησης που γράφει ιστορία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σελ.: 80 | Τιμή: 9.90 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5376-8

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΘΥΜΟΣ
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
Σελ.: 80 | Τιμή: 9.90 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5377-5
Στη βραχεία λίστα υποψηφιοτήτων για το βραβείο
«ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ» 2023, της Εταιρείας Συγγραφέων.
Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε
από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
Στέλνοντας e-mail στο orders@kedros.gr
Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γεωργίου Γενναδίου 3,
Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 16.00