Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τα βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος στη Χρυσή Λίστα Elniplex 2024

 


Η Χρυσή Λίστα 2024 του Elniplex ανακοινώθηκε!
Για 7η χρονιά, ανακοινώθηκε η Χρυσή Λίστα του Elniplex και περιλαμβάνει τα καλύτερα βιβλία του 2023, για παιδιά 0-17+ ετών. Αγαπημένοι τίτλοι από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά! Είναι πάντοτε χαρά μας όταν τα βιβλία μας ξεχωρίζουν και λαμβάνουν αγάπη και ενθουσιασμό.
Οι αναγνώστες μας, άλλωστε, παλιοί και νεότεροι, γνωρίζουν τη φροντίδα με την οποία επιλέγουμε το αναγνωστικό υλικό που προσφέρουμε στα παιδιά. Στόχοι μας, πάντα, ο αξιακός εφοδιασμός τους, η συναισθηματική τους ανάπτυξη και φυσικά... η αναγνωστική απόλαυση!
Για τις ηλικίες 4-7 ετών

Το λιοντάρι της βιβλιοθήκης, της Μισέλ Νούντσεν (εικ.: Κέβιν Χοκς)
Ένας ύμνος στη συμπερίληψη και την ενσυναίσθηση, στην τήρηση ή μη των κανόνων, μια τρυφερή ιστορία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.
«... έχουμε έναν υπερρεαλιστικό ύμνο στη δύναμη της βιβλιοθήκης, των κανόνων, των εξαιρέσεων, της ενσυναίσθησης, της λάθος εκτίμησης, της αναγνώρισης [...] και με την βίντατζ εικονογράφηση, τις παλ αποχρώσεις και τη διατήρηση ενός παλιότερου στυλ, κομίζει κάτι ιδιαιτέρως παραμυθένιο στη συνολική ατμόσφαιρα της έκδοσης».
Κατερίνα Χατζηανδρέου, Elniplex

Τα αργά παπούτσια, της Σαρλότ Λεμέρ
Τα Αργά παπούτσια, η ιστορία της μικρής Ζιζέλ, υπενθυμίζουν σε όλους μας πως δεν χρειάζεται να ενδώσουμε στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς γύρω μας, αλλά να «αργούμε» και να απολαμβάνουμε τις στιγμές που περνούν.
«Να αργείς. Να αργείς για να απολαμβάνεις. Να προδίδεις το πνεύμα της εποχής που θέλει να τρέχεις να προλάβεις, να μην κοιτάς γύρω σου, να μην παρατηρείς, να παραληρείς μέσα στον ίλιγγο της ταχύτητας, να μην συνδιαλέγεσαι, να ορμάς με φόρα προς την κατανάλωση. Να περιμένεις. Να κρατάς για μετά. Να έχεις να προσμένεις. Να επιμένεις. Να έχεις φυλακτά για να μοιράζεις την απόλαυση. Να μην καταβροχθίζεις λαίμαργα στιγμές μεμιάς, αφήνοντας άνυδρη τη γη σου για μετά. Κι αργοπερπάτα».
Απόστολος Πάππος, Elniplex
Για τις ηλικίες 8-11 ετών

Η τελευταία αρκούδα, της Χάνα Γκολντ
Η βραβευμένη Χάνα Γκολντ κατάφερε να συνθέσει ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για παιδιά, με φόντο τον Αρκτικό Κύκλο, και να θίξει θέματα όπως η φιλία, η κλιματική αλλαγή, οι γονεϊκές σχέσεις, η αφοσίωση, η ενσυναίσθηση.
«Η παρτίδα παίζεται στη μοναχικότητα, την οικολογία, τον ακτιβισμό, τις προτεραιότητες, τη σχέση κόρης πατέρα, τη λησμονημένη επαφή μας με τη φύση και τους άγριους και απειλούμενους με εξαφάνιση εκπροσώπους της, τη γενναιότητα, την αφοσίωση, παίζεται στην κληρονομιά που αφήνεις πίσω, στην αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση».
Απόστολος Πάππος, Elniplex
GRAPHIC NOVELS

Η μεγάλη κακιά αλεπού, του Μπενζαμάν Ρενέρ
Η Μεγάλη κακιά αλεπού, το εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Ρενέρ, καταφέρνει να προβληματίσει σχετικά με την εκπλήρωση του ρόλου μας και τις προσδοκίες των άλλων, τη λεκτική βία, τη συμπόνοια και την ενσυναίσθηση, όλα δοσμένα μέσα από απίστευτες χιουμοριστικές καταστάσεις.
«Εκφοβισμός, λεκτική βία, σχολική βία, συμπόνοια, ενσυναίσθηση, υπομονετικότητα, φύση εναντίον χαρακτήρα, αλήθεια και ψέμα, καλό και κακό, συναισθήματα και συγχώρεση, μητρότητα, γονεϊκότητα, αγωγή και ανατροφή, ευφυΐα και διαχείριση απειλής. Όλα με χιούμορ».
Απόστολος Πάππος, Elniplex

📖 Πολυσέλιδα μυθιστορήματα που αξίζουν κάθε λεπτό ανάγνωσης 📚