Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ


 

📚 Η φιλία μέσα από τις σελίδες των βιβλίων ❤



ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
17+1 βιβλία για να διαβάσεις μαζί με τους φίλους σου
Οι φίλοι είναι για σένα το άλφα και το ωμέγα; Απολαμβάνεις κάθε στιγμή μαζί τους, με τις πλάκες και τα αστεία σας, τα χαρούμενα αλλά και τα απρόοπτα γεγονότα; Νιώθεις κυριολεκτικά μισός/ή όταν δεν μπορείς να μοιραστείς με τους κολλητούς σου τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις χαρές σου; Αν η απάντησή σου σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ, τότε είναι σίγουρο ότι θα λατρέψεις τα βιβλία που έχουν για κεντρικό τους θέμα τη φιλία!
Δες παρακάτω τις προτάσεις μας και κάνε μια επίσκεψη στο eshop μας ή στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου για να αποκτήσεις τις ιστορίες που σου ταιριάζουν. Και γιατί όχι; Μπορείς να τις χαρίσεις και στον/στη φίλο/η σου.

Η εκδρομή
Λίνα Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σειρά: Πίκο και Λόλα Ο Ρούντι και τα μικρούτσικα γατιά
Ντέιβιντ Μέλινγκ
Σειρά: Οι περιπέτειες του Ρούντι
Ο Πίκο και η Λόλα, ένα κουνελάκι και μια σκανταλιάρα σκυλίτσα, αν και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, είναι αχώριστοι φίλοι. Μαζί τους θα διασκεδάσεις, θα γελάσεις, θα καταλάβεις το αληθινό νόημα της φιλίας. Του Ρούντι δεν του αρέσουν καθόλου τα µικρούτσικα γατιά και δε θέλει να µοιραστεί τίποτα µαζί τους. Ίσως όµως τα µικρούτσικα γατιά τον κάνουν να καταλάβει ότι διασκεδάζει κανείς περισσότερο όταν ξέρει να µοιράζεται.

Η πιο μεγάλη αγκαλιά
Όουεν ΜακΛάφλιν
εικονογράφηση: Πόλι Ντάνµπαρ Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής
Δάφνη Βλουμίδη
εικονογράφηση: Αντιγόνη Μακλέλλαν
Έρχεται η άνοιξη και ο σκαντζόχοιρος ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη του. Ψάχνει αμέσως τη χελώνα, αλλά δεν τη βρίσκει πουθενά. Οι υπόλοιποι φίλοι του είναι αξιολάτρευτοι, όμως δεν είναι το ίδιο χωρίς εκείνη. Κι όταν επιτέλους η φίλη του ξυπνάει, κάνουν την πιο μεγάλη αγκαλιά! Γιατί ο Κιλόμπο μοιάζει τόσο θλιμμένος και σκεπτικός; Τι χρειάζεται αυτός ο ελεφαντάκος που μοιάζει τόσο παράξενος; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά: φίλους. Και η γιαγιά ξέρει καλά ότι, για να γίνεις με κάποιον φίλος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!

Μια ανάποδη μέρα
Φραν Πρέστον-Γκάνον Ο φίλος μου
Πογκ
εικονογράφηση: Ντέιβιντ Μπ. Ντράπερ
Στο δάσος ξημέρωσε μια μέρα που έμοιαζε ότι θα ήταν υπέροχη, ωστόσο αποδεικνύεται κάπως ανάποδη. Μια τρυφερή και αστεία περιπέτεια σε στιχάκια για την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας που… θα φτιάξει τη μέρα σου! «Μαμά; Μπαμπά; Να φέρω σπίτι έναν φίλο μου να παίξουμε;» Την επόμενη μέρα το κουνελάκι περνάει τόσο ωραία, που δεν παρατηρεί ότι η οικογένειά του είναι τρομοκρατημένη. Γιατί όμως;

Οι δράκοι δε μοιράζονται
Νίκολα Κίνεαρ Σ’ ένα βάζο μέσα
Ντέμπορα Μαρσέρο
Η Ρούμπι είναι ένα πολύ καλό δρακάκι. Ακολουθεί πιστά όλους τους Δρακοκανόνες: κλέβει απ’ ΟΛΟΥΣ και δε μοιράζεται με ΚΑΝΕΝΑΝ. Τα υπόλοιπα ζώα όμως αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους μαζί της. Αχ και να μπορούσαν να αλλάξουν τους κανόνες… Ο Λουέλιν και η Έβελιν µαζεύουν εκπληκτικά πράγµατα µέσα σε γυάλινα δοχεία ώστε κοιτάζοντάς τα να θυµούνται όλα όσα έχουν δει και κάνει µαζί. Μια µέρα όµως η Έβελιν µετακοµίζει. Πώς θα µπορέσουν οι δυο φίλοι να συνεχίσουν τη µαγική τους συλλογή, αλλά και τη φιλία τους, µακριά ο ένας από τον άλλο;

Το σκιάχτρο
Μπεθ Φέρι
εικονογράφηση: Αδερφοί Φαν Φίλοι πάντα και παντού
Μπεθ Φέρι
εικονογράφηση: Γκέργκεϊ Ντούντας
Σειρά: Κουνέλι & Αλεπού
Όλα τα ζώα ξέρουν καλά ότι δεν πρέπει να τα βάζουν με το γέρικο Σκιάχτρο. Όταν όμως ένα μικρό, τρομαγμένο κοράκι πέφτει από τον ουρανό, το Σκιάχτρο κάνει κάτι αναπάντεχο… Έπειτα από αυτό το γεγονός ένας στενός δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο αταίριαστους φίλους. Όλα τα ζώα ξέρουν καλά ότι δεν πρέπει να τα βάζουν με το γέρικο Σκιάχτρο. Όταν όμως ένα μικρό, τρομαγμένο κοράκι πέφτει από τον ουρανό, το Σκιάχτρο κάνει κάτι αναπάντεχο… Έπειτα από αυτό το γεγονός ένας στενός δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο αταίριαστους φίλους.

Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά
Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες Μια τρύπα στο χιόνι
Συμώνη Δημητρακοπούλου
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, όλα κυλούσαν ήρεμα. Μέχρι που εγκαταστάθηκαν στην κορυφή του βουνού δύο πλάσματα από τον πλανήτη Γκρι. Οι κάτοικοι είχαν ακούσει ιστορίες τρομερές. Να ήταν πράγματι αληθινές; Ουρανοκατέβατη ήρθε στο σχολείο μια καινούρια μαθήτρια. Με μπούκλες ξανθιές, μάτια που πετούσαν αστεράκια και παπούτσια που έλαμπαν! Της έκλεψε τη δασκάλα, της έκλεψε τους φίλους, της έκλεψε ακόμα και τη μαμά… 

Το δέντρο που είχε φτερά
Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης Ο απρόθυμος δράκος
Κένεθ Γκράχαμ
εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Κάποτε ήταν ένας κάμπος που διέφερε από τους υπόλοιπους. Γιατί ακριβώς στη μέση του υπήρχε ένα μεγάλο, όμορφο, γερό δέντρο. Κι αυτό που έκανε εκείνο το δέντρο ξεχωριστό ήταν η μοναξιά του. Ήρθε όμως μια μέρα που όλα άλλαξαν… Στα κλαριά του δέντρου έκατσε ένα μικρό πουλί που μόλις είχε βγει από το αυγό του και ανακάλυπτε τον κόσμο. Ένα αγόρι ανακαλύπτει έναν πολυμαθή δράκο και σύντομα οι δυο τους γίνονται φίλοι. Όταν όμως οι χωρικοί μαθαίνουν για τον δράκο και καλούν τον Άγιο Γεώργιο να τον σκοτώσει και να τους απαλλάξει από αυτόν, το αγόρι πρέπει να σκεφτεί ένα έξυπνο σχέδιο για να τον σώσει.

Φίλες χωρίς αρχή και τέλος
Ιωάννα Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες Διάβασέ μου κι άλλο!
Μαίρη Τσόγκα
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Για να ξεκινήσεις μια ιστορία, πρέπει να πάρεις τα πράγματα από την αρχή. Όμως η Ειρήνη δεν ξέρει πότε ακριβώς ξεκίνησε η ιστορία με την κολλητή της τη Ναταλία. Κι ο Νικόλας τι ρόλο έπαιξε στη φιλία των δύο κοριτσιών; Μια μαργαρίτα ήταν η αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής; Ο γάτος Κροίσος ζει ξέγνοιαστα σε ένα πλουσιόσπιτο, ώσπου η κρίση φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Πώς θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του ο καλοθρεμμένος και καλοζωισμένος γάτος, όταν θα βρεθεί ταλαιπωρημένος και τραυματισμένος σε ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα;

Κοντά στις ράγιες
Άλκη Ζέη Με κλειστά μάτια
Αγγελική Δαρλάση
Τις ράγιες κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της η δεκάχρονη Σάσα, που μεγαλώνει στην προεπαναστατική Ρωσία. Η Σάσα παρακολουθεί με την επιστήθια φίλη της όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και έναν ενθουσιασμό που μόνο τα παιδιά μπορεί να έχουν τη μεγάλη αλλαγή που χτυπάει την πόρτα της. Μετά το ατύχημα του καλύτερου φίλου της, του Άλεξ, η δεκατετράχρονη Λου παραμένει με κλειστά μάτια, άγνωστο γιατί. Με κλειστά μάτια θα τη γνωρίσει κι ο εννιάχρονος Ντόντο, που φαίνεται ότι έχει ένα μυστικό σχέδιο τόσο για εκείνη όσο και για τον ίδιο. Μια ιστορία για μια αλλόκοτη ή μάλλον για πολλές αλλόκοτες φιλίες και για το τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου – όπως κι αν είσαι.
Το να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι
είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.
Έλεν Κέλερ

ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ