Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ



Λίγες μέρες μας χωρίζουν από μια εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που μετρά δεκατρία χρόνια ύπαρξης.
Ο λόγος, για την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ».
Σαν να είναι «χθες» θυμάμαι την πρώτη φορά που ο Ζαφείρης Φωτιάδης και τα παιδιά, οι μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, της σχολής μουσικής και χορού, διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την πρώτη «Συναυλία για την Ελπίδα», για το ίδρυμα παιδιών με καρκίνο!
Η αγάπη, η μουσική και ο χορός ήρθαν σαν «γιατρικό» να απαλύνουν τον πόνο των παιδιών με καρκίνο αλλά και των οικογενειών τους!
Με το πέρασμα των χρονών, ο ΘΕΣΜΟΣ αντρειώθηκε, ξεπέρασε τα όποια εμπόδια συναντούσε και έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα!
Αλλά, τι είναι αυτή η συναυλία;
Αξίζει να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, γιατί ο αναγνώστης ίσως βγάλει λάθος συμπεράσματα σχετικά με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν.
Από το ξεκίνημα του θεσμού, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου που θα γίνει η φετινή συναυλία, ΔΕΝ συμμετέχουν «επώνυμοι» καλλιτέχνες.
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν οι μαθητές του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, και πιστέψτε με, αυτά τα παιδιά, οι «ερασιτέχνες», δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους επαγγελματίες μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές.
Κάθε εκδήλωση στέφεται από επιτυχία, και τα σχόλια του κόσμου είναι θετικά!
Για δεκατρία χρόνια, από τα Νέα Μουδανιά, (τον τωρινό Δήμο Νέας Προποντίδας) φεύγει το μήνυμα της ΑΓΑΠΗΣ, της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΣΤΟΡΓΗΣ.
Η εκδήλωση αυτή όλα αυτά τα χρόνια πτωχαίνει γιατί γίνεται ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Το μεράκι, η θέληση και η αγάπη είναι τα καλύτερα συστατικά επιτυχίας.
Την εκδήλωση τίμησαν κατά καιρούς με την παρουσία τους Συνθέτες, Στιχουργοί, Ολυμπιονίκες, και άλλοι.
Και γίνεται τόσο καλή δουλειά, που ο κόσμος, ακόμα και όταν τελειώνει η εκδήλωση, ΔΕΝ αποχωρεί από το Ανοιχτό Θέατρο.
Θέλει να ακούσει, και να δει κι άλλα.
Ελάτε λοιπόν ΟΛΟΙ, να γεμίσουμε την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου το Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών.
Τα παιδιά θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν για να μαζέψουν λεφτά για τους συλλόγους ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ, όπως κάνουν κάθε χρόνο.
Ελάτε ΟΛΟΙ, για να στείλουμε το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ , το μήνυμα της ΑΓΑΠΗΣ, να βροντοφωνάξουμε με την παρουσία μας ότι ο καρκίνος ΔΕΝ είναι ανίκητος
Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:00, ραντεβού στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών, στην ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ.
Βασίλης Τσούγκαρης

Νέο βιβλίο απ την Κάρμεν Ρουγγέρη

Φίλες και φίλοι, με το τρίτο βιβλίο ολοκληρώνετε η πετυχημένη σειρά της Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει.... της Κάρμεν Ρουγγέρη! 
Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και καλή ακρόαση
Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει... Νο 3 (με CD)
Συγγραφέας:Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Στο cd παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Μαριαλένα Ροζάκη
Φλάουτο: Μυρτώ Χρυσανθοπούλου, Μαντολίνο-τζουράς-μπουζούκι: Λάμπρος Πανταζόπουλος, Βιολί: Σοφία ΚιοσκέρογλουΛαούτο: Μαρία Κιοσκέρογλου, Ακορντεόν: Θοδωρής Ευστρατιάδης, Τούμπα: Σωτήρης Σουριανός, Κιθάρες: Στέφανος Βαρελάς
Έτος: 26 Ιουνίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-002-3
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

CAPITAL CITIES - SAFE AND SOUND

cid:339109b9-6800-4e98-84b7-7a9eeda5b037@mgd.umusic.com

cid:07c8b067-a4bd-469f-9018-61ab09b4500e@mgd.umusic.com
  "Συγχώνευση υψηλής ενέργειας χορευτικών beats με αχαλίνωτη αισιοδοξία και χαρά" Rolling Stone
"A sonic head rush...beautiful, effervescent electro-pop that absolutely kills it" Neon Gold
"A summer jam if ever we've heard one" Billboard
Υπέγραψαν στην Capitol Records, και ήδη ο γεμάτος ευφορία ήχος τους έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.
Οι Capital Cities είναι ο Ryan Merchant και ο Sebu Simonian, δύο αυτοδημιούργητοι τραγουδιστές, συνθέτες, και πολυ-οργανίστες που συναντήθηκαν κάτω από τις πιο απίθανες περιστάσεις. Ο Simonian γεννήθηκε στη Συρία από Αρμένιους γονείς αλλά μεγάλωσε στον Λίβανο μέχρι την ηλικία των έξι, όπου η οικογένεια του μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να αποφύγει τον εμφύλιο πόλεμο. Ο Merchant, από την άλλη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο, πριν μετακομίσει Λος Άντζελες για να παρακολουθήσει μαθήματα Αγγλικής λογοτεχνίας και Jazz πιάνου. Οι δύο τους συναντήθηκαν στο Craigslist, μετά την προσφορά του Sebu να αναλάβει την παραγωγή νέων συγκροτημάτων, στην οποία ο Ryan - απάντησε δεόντως.
Έχοντας αναπτύξει μια στενή φιλία, το μουσικό δίδυμό άρχισε να τα βγάζει πέρα με την δουλειά Merchant ως συνθέτη jingle μουσικής. Δουλεύοντας ως ομάδα, πέρασαν δύο χρόνια συνθέτοντας μουσική για διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένου και μιας διασκευής του 'Space Oddity' του David Bowie (με την έγκριση του ίδιου). "Όταν συνθέτεις για την τηλεόραση," ο Sebu εξηγεί, "Σου ζητούν να γράφεις τραγούδια σε πολλά και διαφορετικά στυλ, και όλο αυτό πολύ γρήγορα. Ήμασταν απλώς επιφορτισμένοι, στο να γράφουμε πιασάρικα τραγούδια." Αυτό αποδείχθηκε σε ευελιξία στη δημιουργία του ήχου των Capital Cities:Προσεκτικά επεξεργασμένες μελωδίες, άμεσες-προσιτές συνθέσεις και αρμονικά φωνητικά.
Το ντεμπούτο single 'Safe and Sound' είναι μια καλή απόδειξη του άμεσου ήχου των Capital Cities', αλλά και ένα συναίσθημα αισιοδοξίας και ελπίδας που διατρέχει όλη την δουλειά τους. ("you could be my luck / even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound"). "Φαίνεται πως κάθε γενιά νοιώθει πως ζει στην χειρότερη εποχή," λέει ο Merchant. "Κατά κάποιον τρόπο το 'Safe and Sound' λειτουργεί σαν αντίδοτο στην ανθρώπινη τάση να σκέφτεται με όρους αποκάλυψης, και να μην βλέπει τον κόσμο μέσα από μια λογική ματιά."
Η θετική άποψη, του 'Safe and Sound' έχει εξελιχθεί σε επιτυχημένη ιστορία για τους Capital Cities. Η μπάντα κυκλοφόρησε το τραγούδι ανεξάρτητα, ως μέρος του ντεμπούτου τους EP, φτάνοντας στην κορυφή του Hype Machine και λαμβάνοντας επαίνους από μπάντες όπως οι Neon Gold και οι Rolling Stone. Οι διασκευές τραγουδιών όπως το 'Nothing Compares 2 U' και το "Breathe" των Pink Floyd, που περιλαμβάνει και ένα εξαιρετικό sample του Tupac Shakur , είναι συναρπαστικές. Ενθαρρυμένοι, οι Simonian και Merchant με δικά τους χρήματα πραγματοποίησαν την επιτυχημένη ραδιοφωνική τους καμπάνια, προγραμματίζοντας οι ίδιοι, την περιοδεία τους. Η ικανότητας να δημιουργούν τραγούδια που απευθύνονται στην πλατιά μάζα, τους οδήγησε στην συμφωνία με την Capitol Records τον Δεκέμβρη του 2012, συνεχίζοντας παράλληλα να αυξάνουν την δημοφιλία τους: Πρόσφατα ο θρύλος της hip-hop legend μουσικής, Rick Ross, τους κάλεσε στο studio του, απλά για να ακούσει τα τραγούδια τους, και ο Andre 3000 συμφώνησε να συμμετέχει στο τραγούδι 'Farrah Fawcett Hair' (από το επερχόμενο album τους, 'In A Tidal Wave of Mystery').
Από την Syria στο LA - μέσω Craiglist - τώρα οι Capital Cities ακούγονται σε όλες τις πόλεις του πλανήτη,και το 'Safe and Sound' είναι το soundtrack του καλοκαιριού για το 2013.
Official Music Video: http://www.youtube.com/watch?v=47dtFZ8CFo8 741,615 views
WAV FILEhttp://we.tl/vAOKcP5tnk  (Ισχύει μέχρι 4 Ιουλίου)

Διονύσης Σαββόπουλος - Να με Προσέχεις