Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Νίκος Σπανός - Νίκος Ζαφρανάς - Canciones Populares

Δείτε τις εκδηλώσεις του Floral

Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 22:00
Lindy hop dance event
The Hoppers Meet!

To Floral σας προσκαλεί στο τρίτο χορευτικό ραντεβού συσπείρωσης των απανταχού ρετρολάγνων.
Μια ακόμη μουσικοχορευτική swing βραδιά με τραγούδια και ατμόσφαιρες από τις αγαπημένες δεκαετίες των '20, '30 & '40, αυστηρά για χορό.
Mε τις μουσικές του Dj Fellow Hopper και
Special guest τον JoePe (Retrosexual Vintage Shop).
Σας περιμένουμε!
Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 21:00
Παρουσίαση/Live

Το 3pointmagazine.gr παρουσιάζει:
"Μην περιμένεις νέα από τον πόλεμο"με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη Live
Το νέο διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine.gr διοργανώνει το πρώτο του event, με προσκεκλημένο τον τραγουδοποιό Βαγγέλη Μαρκαντώνη. Το 2004, όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος "Μην περιμένεις νέα από τον πόλεμο" του συγκροτήματος Ανοιχτή Θάλασσα, ακουγόταν πιθανώς εκτός κλίματος: ήταν η εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, της "ανάπτυξης". Όμως ο βασικός συνθέτης και ερμηνευτής του σχήματος, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, τραγουδούσε ήδη ότι "όλα εδώ κάτω δουλεύουνε σωστά / μα όλα εδώ κάτω κοντεύουνε να σπάσουν".
Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, οι στίχοι μοιάζουν με εκπληρωμένη προφητεία. Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης επιχειρεί μία τελείως νέα ματιά στον δίσκο, σε μία ζωντανή, ακουστική βραδιά, καλεσμένος του διαδικτυακού περιοδικού 3pointmagazine.gr.
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, 22:00
Live Black Cats Society Live

Οι Black Cats Society είναι ενα νεοσύστατο σχήμα. Mια μουσική κολεκτίβα που αποτελείται απο τον Κώστα Γιαξόγλου στα πλήκτρα, τον Μάριο Βαληνάκη στο alto σαξόφωνο, τον Γρηγόρη Ασημακόπουλο στο τενόρο σαξόφωνο, τον Στάθη Παρασκευόπουλο στο κόντρα μπάσο και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη στα τύμπανα. Παίζουν boogaloo, afro beat και hard bop διασκευές και originals δημιουργώντας groovy διάθεση που ξεσηκώνει για χορό.
Είσοδος: 5€
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, 22:00
Live Human Touch Live

Οι Hman Touch, μετά απο έντεκα χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα απο τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ'ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα απο την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα. Κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα απο τον αυθορμητισμό… και ξέρουν να το μοιραστούν.
Είσοδος: 5€
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, 22:00
Live Penny & the Swingin' Cats

Οι Penny & the Swingin' Cats επιστρέφουν στο αγαπημένο τους στέκι δίνοντας την εκκίνηση ενός γιορτινού μήνα με πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια!
Το συγκρότημα "Penny & the Swingin' Cats" ξεκίνησε την δράση του, την περίοδο 2009-2010. Έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά μουσικά στέκια της Αθήνας και εκτός Αθηνών. Σημαντική στιγμή για το συγκρότημα αποτέλεσε η ζωντανή εμφάνιση της 18ης Μαρτίου 2010 στον πολυχώρο Gagarin, ανοίγοντας το πρόγραμμα του Marc Almond, καθώς και η ζωντανή εμφάνιση της 26ης Απριλίου στην εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα". Το συγκρότημα παρουσιάζει μια παράσταση μουσικού αλλά και χορευτικού ενδιαφέροντος, διασκευάζοντας γνωστά ξένα και ελληνικά κομμάτια στο ανάλογο ύφος της ρετρό cabaret και όχι μόνο αισθητικής, μπολιασμένη με νεανική φρεσκάδα και ενέργεια.
Είσοδος: 5€
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Παρουσίαση βιβλίου

Μόλις κυκλοφόρησε

ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΛΙΛΥ
ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Πρόλογος: Νίκος Μουζέλης

H τηλεόραση μας βομβαρδίζει καθημερινά με ειδήσεις για την ανθρώπινη οδύνη. Από τον σεισμό στην Αϊτή ώς τα θύματα της εξέγερσης στη Συρία, μας φέρνει σε επαφή με τον κόσμο που υποφέρει. Μας δίνει όμως τα εφόδια να ερμηνεύσουμε την οδύνη και να συμπάσχουμε μ’ αυτούς που υποφέρουν; Ή μας κρατά περιχαρακωμένους στην ηθική της εγγύτητας, όπου μας ενδιαφέρει μόνο ό,τι συμβαίνει μεταξύ μας; Ίσως σε εποχές κρίσης η εγγύτητα να φαίνεται πιο σημαντική. Όμως, οι πιο απαιτητικές και αποκαλυπτικές ηθικές σχέσεις είναι εκείνες με τους μακρινούς πάσχοντες. Όχι με τους πάσχοντες τους οποίους αγαπάμε ή στους οποίους έχουμε υποχρέωση αλληλεγγύης, αλλά με τους ξένους, αυτούς που δεν γνωρίζουμε ούτε θα γνωρίσουμε ποτέ. Κι αυτό διότι με αυτούς τους πάσχοντες δεν υπάρχει προηγούμενη ηθική δέσμευση και, στην έκκλησή τους για βοήθεια, καλούμαστε να δράσουμε ως πολίτες του κόσμου, στην κυριολεξία ως κοσμοπολίτες. Με ποιον τρόπο η τηλεόραση ενθαρρύνει τον κοσμοπολιτισμό στην καθημερινή μας ζωή; Ποιες ηθικές πρακτικές συντηρεί απέναντι στους πάσχοντες άλλους, και ποιες σχέσεις εξουσίας αναπαράγει στο «παγκόσμιο χωριό» των σύγχρονων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας;
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το βιβλίο ρίχνει άπλετο φως στον τρόπο με τον οποίο οι ειδήσεις για τις απόμακρες συμφορές παράγονται, καθώς και στις επιπτώσεις που έχουν και στους θεατές και στα θύματα. Η συγγραφέας χειρίζεται το πολύπλοκο αυτό θέμα με ενάργεια, διεισδυτικότητα και φαντασία. [...] Απ’ αυτή τη σκοπιά, το βιβλίο αποτελεί πολύτιμη συμβολή στην επιστημονική μελέτη των σύγχρονων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Συγχρόνως μας βοηθάει να καταλάβουμε μερικούς από τους μηχανισμούς μέσω των οποίων οι μεταεθνικές φαντασιακές κοινότητες δημιουργούνται, αναπαράγονται και μετασχηματίζονται.»
[Από τον πρόλογο του Νίκου Μουζέλη]
ISBN 978-960-524-377-7 | 17 X 24 εκ. | 400 σελ.

ΗΜΕΡΙΔΑ: Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Πώς φτάσαμε εδώ; | Σάββατο 24-11-12

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Σοφία Ζαραμπούκα
ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Ο Ρεξ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο
της Σοφίας Ζαραμπούκα ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Ο Ρεξ.
Τέσσερις σκύλοι και η Σοφία Ζαραμπούκα σας περιμένουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα) το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, για να σας πουν τα σχέδια και τις μελλοντικές περιπέτειές τους μια που και οι πέντε είναι ελεύθεροι, αδέσποτοι, και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.
Ο Ρεξ και ο φίλος του ο Τζαμάλ πετάνε με ένα μαγικό χαλί μέχρι τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη και μας γνωρίζουν κάποια από τα θαύματα και τις ιστορίες της Πόλης: την Αγία Σοφία, το Τοπ Καπί, το Μπλε Τζαμί, το Ελληνικό Σχολείο  και το Ζωγράφειο Λύκειο, τη Χρυσή Πύλη και τον Πύργο του Λέανδρου.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο.
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια.

Το λεβεντοπαιδο - Γιαννης Καλατζης