Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΚΘΒΕ: Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ στο Βασιλικό Θέατρο για δεύτερη χρονιά

Η «Μαντάμ Σουσού» επανέρχεται δριμύτερη για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο
Το έργο «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά, η επιτυχημένη παράσταση του ΚΘΒΕ, που είδαν 25.000 θεατές στη Θεσσαλονίκη και 7.500 θεατές στην Αθήνα, παρουσιάζεται ξανά στο Βασιλικό Θέατρο, από την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.
Η αγαπημένη ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά, επιστρέφει επίκαιρη όσο ποτέ σε μια «νεόπτωχη» Ελλάδα ύστερα από τον πλουτισμό και τα «μεγαλεία» των προηγούμενων ετών, σε μια εξαιρετικά εύστοχη κωμωδία. Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Κώστα Σαντά στον ρόλο του Παναγιωτάκη, τον Βασίλη Ευταξόπουλο στον ρόλο του Κατακουζηνού και έναν 22 μελή θίασο...
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση ακροάσεων για επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές στην ΑΘΗΝΑ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα χρειαστεί επαγγελματίες ηθοποιούς έως 38 ετών οι οποίοι θα πρέπει να χορεύουν και να τραγουδούν πολύ καλά, για τη χειμερινή του παραγωγή «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας» (μιούζικαλ).
Οι ηθοποιοί θα συναντήσουν τον σκηνοθέτη της παράστασης κ. Φώτη Μεταξόπουλο την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στην σχολή χορού  «Φώτης Μεταξόπουλος» (Λεωφόρος Πεντέλης 77-79 Χαλάνδρι- εμπορικό κέντρο Ερμείον – 2ος όροφος) στις 10:00 π.μ.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Επίσης, το ΚΘΒΕ ζητάει επαγγελματίες χορευτές, άνδρες και γυναίκες, για την ίδια παραγωγή.
Οι χορευτές θα συναντήσουν τον σκηνοθέτη της παράστασης κ. Φώτη Μεταξόπουλο την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στην σχολή χορού «Φώτης Μεταξόπουλος» στις 10:00 π.μ.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Βραβείο αναγνωστών 2012

Η ψηφοφορία ξεκίνησε! 
Δύο βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη βρίσκονται στη λίστα για το Βραβείο Αναγνωστών 2012. Μην ξεχάσετε λοιπόν να ψηφίσετε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012! Η ψηφοφορία γίνεται μέσω sms (χρέωση απλού μηνύματος) και ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο (ΒΑ κενό και ο αριθμός της επιλογής σας στο 54160).
Αν σας συγκίνησε το βιβλίο των Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη και Νίκου Κυριαζή Άννα Σικελιανού – Ο έρωτας και το όνειρο, ένας θριαμβικός ύμνος στον έρωτα και στο όνειρο, ψηφίστε το στέλνοντας με sms τον κωδικό ΒΑ (κενό) 5 στο 54160 (χρέωση απλού μηνύματος).
Αν η «δεσποσύνη» Λένα Διβάνη, που πήρε ένα μάθημα αγάπης και προσφοράς από τον αξιαγάπητο και επίμονο γάτο της, τον Ζάχο, σας έκανε να γελάτε μέχρι δακρύων αλλά και να συγκινηθείτε, τότε ψηφίστε το βιβλίο της Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης στέλνοντας με sms τον κωδικό ΒΑ (κενό) 6 στο 54160 (χρέωση απλού μηνύματος).
Το Βραβείο Αναγνωστών είναι ένας θεσμός ετών στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα ξεκίνησε μόλις το 2005, με το βραβείο να απονέμεται στην Ευγενία Φακίνου για το βιβλίο τηςΗ Μέθοδος της Ορλεάνης. Το Βραβείο Αναγνωστών έχουν, επίσης, κερδίσει η Ρέα Γαλανάκη (Αμίλητα, βαθιά νερά, 2006), ο Ανδρέας Μήτσου (Ο κύριος Επισκοπάκης, 2007) και η Ελένη Πριοβόλου (Όπως ήθελα να ζήσω, 2010).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεσμό του Βραβείου Αναγνωστών μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (www.ekebi.gr).

ΓΟΝΙΜΗ ΧΩΡΑ-ΑΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενα διαφορετικό βιβλίο για την ελληνική γεωργία

Ένα διαφορετικό βιβλίο για την ελληνική γεωργία
ΓΟΝΙΜΗ ΧΩΡΑ-ΑΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ
Εκδόσεις Παπασωτηρίου
ISBN : 9789604910434 - Σελίδες 168

«Αποκοπήκαμε από την ιστορική γνώση. Εξοβελίσαμε τα μέσα και τις διαδικασίες που θα μας έκαναν ευφυείς κοινωνίες και θα φάμε άγονο ξερό χώμα» Σελ.13
 
Με αφετηρία την παραγωγική κρίση της χώρας, ένα διαφορετικό βιβλίο για την Ελληνική γεωργία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου, με στόχο να αντιπαραθέσει στην κενότητα της «εικονική» ανάπτυξης, την πραγματικότητα της παραγωγής.
Ο Σπύρος Καχριμάνης, Πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζει και αναλύει μέσα από μια συλλογή άρθρων και εργασιών των τελευταίων 10 ετών, τα αίτια της αποδιάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας από το 1981 μέχρι σήμερα.
Κόντρα στον ασυνάρτητο πολιτικό λόγο που ευαγγελίζεται σενάρια «πλασματικής» ανάπτυξης και τις ανερμάτιστες πολιτικές, ο συγγραφέας επιστρέφει στη «ρίζα» των προβλημάτων, δίνοντας προτεραιότητα στη δομημένη σκέψη και στον απλό, μεταφορικό λόγο που εμπνέεται από τη «λογική» της Φύσης.
Αναδεικνύει το σημαντικό, το αναγκαίο, το βιώσιμο και παρουσιάζει προτάσεις και επιτυχημένα παραδείγματα για ένα μεγάλο εύρος αγροτικών ζητημάτων, από την αγροτική επιχειρηματικότητα και την πτώση των συνεταιρισμών, μέχρι το αγροτικό όραμα και τις εθνικές πολιτικές
Η εμπειρία του συγγραφέα πάνω στα αγροτικά ζητήματα, του επιτρέπει να συνθέτει λύσεις αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρακτικές.
Με την έννοια αυτή, το βιβλίο αποτελεί εργαλείο αναφοράς για τον στρατηγικό σχεδιασμό αγροτικής πολιτικής και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που δεν θέλει απλά να συμμετέχει και να συλλογίζεται, αλλά να κατέχει και να σκέπτεται πάνω στα πραγματικά αγροτικά προβλήματα και τον αντίκτυπο τους.
Παρουσίαση βιβλίου: www.agrotikiellada.gr
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

O Σπύρος Καχριμάνης δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα από το 1984. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδος, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Γεωργίας, μέλος Δ.Σ. σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς του γεωργικού τομέα και έχει εργαστεί σε προγράμματα R&D της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα αγροτικής πολιτικής από το 1992 και είναι συντάκτης και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Αγροτικές Διαδρομές” από το 2004. Σήμερα, είναι πρόεδρος του “Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Ελλάδος” (www.kaep.gr) και διευθύνει την συνεταιριστική επιχείρηση Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ στο Αργος. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο του Teesside.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - "ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ"

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - "ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ"
ΚΔ : FM 3035
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΤΙΤΛΟΣ : "ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ"
BARCODE : 5201364730359

- Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρώτο του single "Αναστενάρηδες" :
http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/anastenarides.zip
- Πατήστε εδώ για να δείτε το videoclip του τραγουδιού "Ρόδο μαβί" :
http://www.youtube.com/watch?v=GbRqAL5SUnY&feature=plcp

Ο Γιάννης Βενιζέλος είναι πτυχιούχος κλασσικής κιθάρας, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και διπλωματούχος κλασσικής κιθάρας και σύνθεσης. Eπιπλέον έχει παρακολουθήσει μαθήματα ακορντεόν, jazz ηλεκτρικής κιθάρας και jazz αρμονίας.
Από το 2001 εργάζεται ως καθηγητής κλασσικής / ηλεκτρικής κιθάρας και θεωρητικών μαθημάτων. Ορχηστρικά του έργα και τραγούδια έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, στο Αuditorium του Γερμανικού Ινστιτούτου και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
To 2012 ηχογράφησε και έκανε την παραγωγή στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά "Kαλωσόρισμα" που κυκλοφορεί από την FM Records, σε στίχους της Νατάσσας Μεσσήνη όπου ερμήνευσε ο Μάριος Παπούλιας και η Σταυρούλα Μανωλοπούλου.
Ακούστε τα τραγούδια του Γιάννη Βενιζέλου στο Youtube και το Jumpingfish , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του για να μάθετε περισσότερα γι' αυτόν και ενημερωθείτε για τα νέα του στο Facebook !

«Τα καλύτερα του twitter – Ημερών λόγοι 2013»

«Τα καλύτερα του twitter – Ημερών λόγοι 2013»
Συγγραφέας - επιμέλεια: Κατερίνα Παπαδημητρίου
Είδος: Βιβλίο - Ημερολόγιο
Σελίδες: 160
Σχήμα: 12 Χ 17
Κατηγορία: Ημερολόγια
ISBN 978-618-80294-1-5

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μερικά twits από τα περιεχόμενα του Βιβλίου - Ημερολογίου
Τι είναι αυτό;
Ντομάτες.
Δώστε μου δύο κιλά, αλλά κάθε ντομάτα σε διαφορετική σακούλα. Κι αυτό τι είναι;
Φακές… Αλλά δεν τις πουλάμε!
Εκδρομή στη λίμνη. Κοιτάς μέσα, βλέπεις τον εαυτό σου. Χμ, σαν να πήρες μερικά κιλάκια. Αντανάκλαση: ο τρόπος της φύσης να σου πει ότι πάχυνες.
Θυμάμαι την πρώτη μου βότκα. Ήταν αμέσως πριν από τη δεύτερη, σωστά;
Οχτώ στους δέκα Γερμανούς θέλουν να πτωχεύσει η Ελλάδα. Οι άλλοι δύο είναι η Ναταλία και ο Βαγγέλης.
Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό με το λεωφορείο. Όταν είσαι μέσα πάει σαν χελώνα και όταν τρέχεις να το προλάβεις πάει σαν Πόρσε!
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι στριπτιτζούδες νευριάζουν όταν τους δίνω λεφτά Μονόπολης. Εννοώ, ούτε τα βυζιά που έχουν είναι αληθινά!
Μαμά, θα ανεβάσουμε θεατρικό έργο στο σχολείο και θα παίξω τον Πόντιο Πιλάτο.
Μπράβο! Ευκαιρία, παιδί μου, να πλύνεις επιτέλους τα χέρια σου!
Πίσω κοιτάμε ΜΟΝΟ για να παρκάρουμε!
· Σαμαράς: «Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ».
·Ηρέμησε, Αντώνη, ο Βαγγέλης είναι.
·Ξύπνησε, ένιωσε λιγούρα και άνοιξε το ψυγείο!
· Ωριμότητα είναι αυτό που μετατρέπει ένα αγόρι γεμάτο πάθος
·σε έναν άντρα γεμάτο πάχος…
· Ιερέας βρέθηκε με μισό εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις!
·ΕMΕΙΣ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠOYME ΑΥΤΑ!
· Τα κοινά που έχουν το σεξ και ο θάνατος:
· - Μπορεί να συμβούν οπουδήποτε!
·- Πρoς το τέλος αρχίζεις και βογκάς!
·- Μετά είσαι πτώμα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.iviskospublications.gr/

Εκδηλώσεις Λόγου 19-30 Νοεμβρίου

Στο cafe' Ianos (Σταδίου 24, 1ος όροφος):
· Δευτέρα 19/11, στις 18:00: Παρουσίαση βιβλίου Τα πορφυρά σανδάλια, του Γιώργου Νικολαϊδή, εκδ. Λιβάνη
· Δευτέρα 19/11, Πέμπτη 22/11 και Παρασκευή 23/11, στις 12 το μεσημέρι: Συνεντεύξεις Τύπου "Πανόραμα Κινηματογράφου"
· Τρίτη 20/11, στις 19:00: Αφιέρωμα-λογοτεχνικό ταξίδι με αφορμή την τριλογία Επιστροφή στη Σμύρνη, του Ευάγγελου Μαυρουδή, εκδ. Κέδρος
· Τετάρτη 21/11, στις 19:00: Παρουσίαση βιβλίου Πώς τελειώνει ο κόσμος, της Μαρίας Ξυλούρη, εκδ. Καλέντη
· Πέμπτη 22/11, στις 19:00: Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ - PIERRE ASSOULINE, εκδ. Πόλις
· Παρασκευή 23/11, στις 18:00: Παρουσίαση βιβλίου Η χήρα του Πειραιά, της Φιλομήλας Λαπατά, εκδ. Καστανιώτη
· Δευτέρα 26/11, στις 19:00: Παρουσίαση βιβλίου Χορεύουν οι ελέφαντες, της Σοφίας Νικολαΐδου, εκδ. Μεταίχμιο
· Δευτέρα 26/11, στις 21:00: Παρουσίαση βιβλίου Ο εξώστης, του Νίκου Καχτίτση, εκδ. Κίχλη
· Τρίτη 27/11, στις 18:00: Παρουσιάσεις βιβλίου - Οικογενειακή φροντίδα, εκδ. Διόπτρα
· Τρίτη 27/11, στις 20:30: Παρουσίαση βιβλίου Στη ροή των νερών και των καιρών, των Δημήτρης Θ. Αρβανίτης & Δημήτρης Παπαχρήστου, εκδ. gramma
· Τετάρτη 28/11, στις 12:30 το μεσημέρι: Παρουσίαση βιβλίου Η ζωή σαν παραμύθι, της Λίζας Βαρβόγλη, εκδ. Παπαδόπουλος
· Τετάρτη 28/11, στις 18:00: Παρουσίαση βιβλίου Η συνωμοσία της Αμοργού, του Ηλία Κουλουκουντή, εκδ. Πατάκης
· Παρασκευή 30/11, στις 18:00: Διάλεξη Gestalt Foundation

Στο Μουσείο της Ακρόπολης (Διον. Αρεοπαγίτου 15)

· Σάββατο 24/11, στις 12:30: Παρουσίαση βιβλίου Μec(c)ano κα? ? ?κάτη, της Ρούλας Αλαβέρα, εκδ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

MADBALL - New York Hardcore Legends at Eightball Club !!!

MADBALL
ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΝΕΟ-ΥΟΡΚΕΖΙΚΟ HARDCORE ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Opening Acts: Senseless, Last Hope, All Vows Collapse
Sunday 18 November 2012 – Eightball Club
Οι Madball, οι Νεοϋορκέζοι Γίγαντες του Hardcore, έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στο Eightball Club.
Η μπάντα που ξεκίνησε σαν side project των θρυλικών Agnostic Front, πριν από 24 χρόνια, για να εξελιχθεί σε ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του χώρου, ξαναβγαίνει στον δρόμο λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους E.P. “Rebellion”.
Σχηματίστηκαν το 1988 από τρία μέλη των Agnostic Front (Roger Miret, Vinnie Stigma, Will Shepler) και τον νεώτερο αδελφό του πρώτου, Freddy Cricien, στα φωνητικά. Για τους φίλους της heavy μουσικής και οπαδούς του hardcore, το να παρευρεθούν σε ένα show των Madball αποτελεί μουσική εμπειρία ζωής!
Η τωρινή σύνθεση της μπάντας:
Freddy Cricien / φωνητικά
Hoya Roc / μπάσο
Mitts / κιθάρα
Mike Justian / drums

MADBALL (NEW YORK CITY)
http://www.facebook.com/madballNYC
SENSELESS (SALONIKA, GRE)
https://www.facebook.com/Senselesshx

LAST HOPE (SOFIA, BG)
https://www.facebook.com/lasthopehardcore
ALL VOWS COLLAPSE (ATHENS, GRE)
https://www.facebook.com/allvowscollapse
Info:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 Η συναυλία ξεκινάει στις 20.00 Eightball Club – Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Info: 2310428088
www.principalclub.com
Τιμές εισιτηρίων:
15€ προπώληση, 18€ την ημέρα της συναυλίας
Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.facebook.com/principalclub
www.twitter.com/principalclub

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΓΓΑ "ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΓΓΑΣ
Πλωτά νησιά

Μια παλινδρόμηση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη λογοτεχνία στον ρυθμό των κυμάτων της ανοιχτής και απέραντης θάλασσας.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Μίγγα ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012, στις 8 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Music Video - Gary Moore - The Loner