Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγή ημερομηνίας της εκδήλωσης της Γιούλας Μιχαήλ στο Σκάλα παιδικό

Φίλες και φίλοι η εκδήλωση της Γιούλας Μιχαήλ στο Σκάλα παιδικό στη Λάρισα θα γίνει την Παρασκεύη 23 Νοεμβρίου. 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας-μουσικός Γιούλα Μιχαήλ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν το Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό.
Ελάτε όλοι μικροί μεγάλοι στο Σκάλα παιδικό ν’ ανακαλύψουμε μαζί παίζοντας και τραγουδώντας
αυτούς που συναντά ο κύριος Πετράν περπατώντας.
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα τηλ. 2410537791
Χορηγοί επικοινωνίας
www.flowmagazine.gr www.infokids.gr  http://petridisradio.blogspot.gr/
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
email diaplasi@yahoo.gr
website: www.diaplasibooks.gr

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ IANOS | 16-30 Νοεμβρίου 2012

Βιβλία των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ υποψήφια για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία

Αγαπητοί φίλοι 
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τέσσερα βιβλία των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ συμπεριλαμβάνονται στις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία.
Πιο αναλυτικά:
Στην κατηγορία Διήγημα-Νουβέλα υποψήφιος για το βραβείο είναι ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου για το έργο του Νερό.
Στην κατηγορία Μυθιστόρημα υποψήφιος είναι ο Γιώργος Ξενάριος για το έργο του Στην άκρη του κόσμου.
Στην κατηγορία Ποίηση υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Κοσμόπουλος για το έργο του Κρούσμα.
Σε ό,τι αφορά τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης, στην κατηγορία Μετάφραση από Ξένη Γλώσσα υποψήφιος είναι ο Αλέξης Καλοφωλιάς για τη μετάφραση του μυθιστορήματος Κεντρική Ευρώπη του Γουίλιαμ Τ. Βόλμαν. Τέλος, υποψήφιες στην κατηγορία Μετάφραση Σε Ξένη Γλώσσα είναι οι ισπανικές μεταφράσεις της μυθιστορηματικής τριλογίας Ακυβέρνητες πολιτείες του Στρατή Τσίρκα (Stratis Tsirkas, Ciudades a la deriva, edicion de Ioanna Nicolaidou, traduccion de Vicente Fernandez Gonzalez, Leandro Garcia Ramirez, Maria Lopez Villalba y Ioanna Nicolaidou, Madrid : Catedra, Letras Universales) και της ποιητικής σύνθεσης Χρυσόθεμις του Γιάννη Ρίτσου (Υannis Ritsos, Crisotemis, traduccion de Selma Ancira, Barcelona: Acantilado), που στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

International Directing Workshop 2013

This intensive practical program is designed for those who already are directors, or experienced dancers and choreographers beginning a career as a director - performing arts practitioners working in various genres, techniques and styles. If you are at the start of your directing career or need to refresh your professional arsenals, this intensive offers a great chance to gain new practical tools, exchange ideas with colleagues from different countries and to find new international network opportunities.
The workshop language is English. Participants can receive the Certificate. 
Nearest airports: Graz and Vienna. Accommodation and meals are organized. 
The workshop will take place in Styria region in the southeast of Austria
Programme and registrationhttp://www.iugte.com/projects/directinglab
Several scholarships are available. 
Welcome to our Facebook page http://www.facebook.com/iugte

Νέες εκδόσεις από τον "Ταξιδευτή"

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σειρά :ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Ρουμπάνης
Isbn: 978-960-9692-06-9
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ
Σελίδες: 304

Βυζάντιο. Τέλος του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα. Μια νέα εποχή ανατέλλει στη Βασιλεύουσα. Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη από τους Λατίνους και επιχειρεί την αναστύλωση της αυτοκρατορίας. Ευφυής πολιτικός αλλά και αδίστακτος ραδιούργος, αναρριχάται στην εξουσία παραγκωνίζοντας τους φυσικούς διαδόχους, συνάπτει συμμαχίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσκυνάει τον πάπα, κυνηγάει τους ανθενωτικούς, αργότερα επαναπροσεγγίζει τους ενωτικούς, δίνει προνόμια στους Γενουάτες, δοκιμάζει νέες συμμαχίες με τους Ενετούς με σκοπό να αντιμετωπίσει τον τουρκικό κίνδυνο, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να αποφύγει τους σκληρούς της Καθολικής Εκκλησίας και τους βασιλιάδες της Δύσης, που είχαν στόχο την ανακατάληψη της Πόλης. Συνωμοσίες, εγκλήματα, φυλακίσεις, βασανιστήρια και σφαγές εντός και εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα τον Σικελικό Εσπερινό, συνοδεύουν το διάβα του στην Ιστορία. Ο γιος του Ανδρόνικος, ακόμα πιο καταστροφικός, απεχθάνεται όσο και η επίσημη Εκκλησία το ελεύθερο πνεύμα και τη φρόνηση, φέρνει στην Ανατολή την Καταλανική Εταιρεία για να αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά η πονηριά του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανοίξει την πόρτα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Οι αναζητήσεις ενός λόγιου Έλληνα, του Κλεόλαου, κι ενός Καταλανού εμπόρου, του Αλφόνσο, θα εντοπίσουν μιαν άλλη μεγάλη Εταιρεία, η οποία αποτελεί την πραγματική απειλή για τη Βασιλεύουσα και την Ευρώπη, την πραγματική απειλή για τον ελεύθερο άνθρωπο.
Ο Γρηγόρης Ρουμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1977. Ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη και ακολούθως εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, μεταξύ άλλων, στην Αυγή, στο Έθνος, στην ΕΡΤ, στην Ελευθεροτυπία, στον «Αθήνα 98,4» και στο περιοδικό ΜΟΝΟ. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επίσης με το πολιτικό-ιστορικό μυθιστόρημα. Η Εταιρεία είναι το τρίτο του βιβλίο. Προηγήθηκαν Η Μπουρμπουλήθρα (από τα «Ελληνικά Γράμματα») και Η Διώρυγα (από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»).

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Σειρά :Χαρτόπολεις
Συγγραφείς:Assia Rabinowitz, Delphine Laurent, Valerie Amiraux
Μετάφραση: Ελισσάβετ Πατρικού

Isbn: 978-960-6748-95-0
Λιανική Τιμή: 13.5 ευρώ

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και σε συνεργασία με τον Γαλλικό οίκο Gallimard, κυκλοφόρησε ο ταξιδιωτικός οδηγός της Φλωρεντίας της σειράς «Χαρτοπόλεις».
Από τον Καθεδρικό ως την Γκαλερία Ουφίτσι, από το Πόντε Βέκιο ως το Ολτράρνο, από το Σαν Λορέντζο ως το Σαν Μινιάτο, με αυτόν τον οδηγό που δεν μοιάζει με τους άλλους, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης ξεδιπλώνεται με μια ματιά! 

Πιο συγκεκριμένα στην μοναδική αυτή έκδοση μπορείτε να βρείτε: 
Μια μοναδική σύλληψη: ένας πτυσσόμενος χάρτης ανά συνοικία, για να προσανατολίζεστε άμεσα.
Τα 10 «απαραίτητα» αξιοθέατα της πόλης και 10 συμβουλές για να ζήσετε σε ρυθμούς Φλωρεντίας!
150 Επιλεγμένες διευθύνσεις (εστιατόρια –ταξινομημένα με αύξουσα σειρά τιμής- καφέ, μπαρ, καταστήματα), 60 επιλεγμένες τοποθεσίες, μουσεία και μνημεία και σχετικούς χάρτες για να εντοπίζετε εύκολα και άμεσα το μέρος που σας ενδιαφέρει.
Συγκοινωνιακό χάρτη και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας στην πόλη.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία ταξινομημένα κατά κατηγορία τιμής και με βαθμολογική κλίμακα.
Ευρετήριο προκειμένου να βρίσκετε εύκολα τους δρόμους, τα μνημεία και τα προτεινόμενα για επίσκεψη μέρη που παρουσιάζονται στον οδηγό.

Στη Συλλογή «Χαρτοπόλεις» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ταξιδευτής με την εγγύηση των εκδόσεων Gallimard: Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βενετία, Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Λισσαβώνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μόσχα, Ν. Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Πράγα, Πεκίνο, Σεβίλλη. 
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Isbn: 978-960-9692-07-6
Λιανική Τιμή: 10 ευρώ
Σελίδες:74

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα στίχους του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ένιωσα στην παλλόμενη φωνή του τον χορευτικό εκείνο ρυθμό που διακρίνει την ποιητική πνοή από τα πεζολογήματα.
Ποίηση βαθιά μυστικιστική, συμπαντικά ερωτική, απολλωνίως διονυσιάζουσα, και προσωκρατικώςρευστή.
«Η Εποχή των Κυθήρων» λειτουργεί μάλλον ως λιμπρέτο για ένα (άγραφο ακόμα) ορατόριο, δοξαστικό τής Ουρανίας Αφροδίτης, που ο ποιητής την παρουσιάζει ως νεορομαντική μορφή που παραπέμπει ευθέως κι ευκρινώς στην «Φεγγαροντυμένη» του Σολωμού και στη φασματική Μαργαρίτα του Γκαίτε.
Στίχοι καταιγιστικώς μαιναδικοί, όπως αυτοί που εκστομίζει η Ποθητή ξυπνούν άλλους ρυθμούς που ελάνθαναν έως τώρα στην πανανθρώπινη κυτταρική μνήμη: Ανελέητο όργωμα κορμιών, / Μόρια παλλόμενα σε συντονισμό, / Αλληλομαστίγωμα πνοών και αναπνοών. / Χείλη που καίγονται σε ένωση /Καρδιές άναρχα άρρυθμες / Σε τούτη την αιώνια άνοιξη.
Η θυελλώδης ορμή ενός καινοφανούς "Sturm und Drang" έρχεται να ανανεώσει την μινυρίζουσα αυτό-ψυχαναλυτική κι αδιεξόδως επαναλαμβανομένη - εν πολλοίς - νεοελληνική ποιητικολογία.
Υποκλίνομαι ευθαρσώς στον Ποιητή.
Κωνσταντίνος Μπούρας
Kριτικός λογοτεχνίας
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, είναι κτηνίατρος κι όπως ο ίδιος δηλώνει, αγαπά την κτηνιατρική γιατί τον έκανε πλούσιο σε συναισθήματα. Το λογοτεχνικό του βάπτισμα το «χρωστάει» στην Λιλή Ζωγράφου. Έργα του είναι: Στα μάτια του έρωτα, ποίηση, Όμβρος 1998, 2η έκδοση 1999, Στην υγειά σου, αγάπη μου, μυθιστόρημα, Δωδώνη 2000, 3η έκδ.2002, Εραστές…θεοί αξιωθήκαμε, ποίηση, Οδυσσέας 2002, 2η έκδ.2003, Τα μοναχικά βαλς του Σοπέν, μυθιστόρημα, Κέδρος 2005, 2η έκδ. 2006
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
Ιπποκράτους 56, 10680 Αθήνα
Τηλ:2103628852 Fax:2103628862
e-mail: infο@taxideftis.gr
www.taxideftis.gr: info@taxideftis.gr

Metal Fest || KREATOR, MORBID ANGEL, NILE, FUELED BY FIRE || 17 November


“Hordes Of Chaos And Madness”
KREATOR (Germany)MORBID ANGEL (U.S.A.)
NILE (U.S.A.)
FUELED BY FIRE
(U.S.A.)
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 - Θεσσαλονίκη - Principal Club Theater - Μύλος
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει:
Θεσσαλονίκη: Musicland, Alone Metal Store, The Nephilim Metal Music Store, Steel Gallery Records, Hades
Λάρισα: Rock Music Store
www.ticketpro.gr και www.123tickets.gr
Ώρα έναρξης; 19:00
Τιμή εισιτηρίου: 35 Ευρώ

Το μεγάλο μας τσίρκο - Το προσκύνημα