Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη
Πέμπτη, 31 Ιούλιος 2014

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.30
Διοργάνωση : Σύλλογος Έρευνας & Προβολής Μουσικού Ιδιώματος Δυτικής Κρήτης
Είσοδος : 10 €

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30
Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη
με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων
για τους οφελούμενους των προγραμμάτων
Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Σε Μαγικό ταξίδι  με την μουσική του, θέλει να μας βάλει ο έντεχνος λαϊκός καλλιτέχνης Ηλίας Παλιουδάκης, και απο την κρήτη ως τον βαρδάρη θέλει να μας σεργιανίση, χαρίζοντας μας,
Μια βραδιά μοναδική.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ολα τα δικά του αγαπημένα μας τραγούδια που θα απολαύσουμε,
Επίσης πολλά αγαπημένα  τραγούδια της έντεχνης λαϊκής σκηνής, και της κρητικής μουσικής….
Γιατί η μουσική ειναι μια αγκαλιά…!!!
Διοργάνωση : Σύλλογος Έρευνας & Προβολής Μουσικού Ιδιώματος Δυτικής Κρήτης
Είσοδος : 10 €
 

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014    
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΚΕΣ. Διαδρομές ζωής ή θανάτου
Σοφία Ηλιάδου - Τάχου
Η συγγραφέας συνεχίζει την έρευνα από το σημείο που την άφησε στο προηγούμενό της βιβλίο, “«Μέρες» της ΟΠΛΑ στην Θεσσαλονίκη” . Όπως αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου: «Η διερεύνηση της ιστορίας της κατοχικής ΟΠΛΑ Θεσσαλονίκης και των στελεχών της μου δημιούργησε ένα περίεργο συναίσθημα δέσμευσης απέναντι στα στελέχη της οργάνωσης. Έπρεπε, επομένως, να απαντηθούν τα ερωτήματα που σχετίζονται με τις διαδρομές που ακολούθησαν μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας». Στηριζόμενη στις αυτοβιογραφικές αναφορές από το αρχείο του Ν. Τσιρώνη, στελέχους της ΟΠΛΑ Θεσσαλονίκης, ερευνά την πορεία των πολιτικών προσφύγων προς τη Γιουγκοσλαβία και το Μπούλκες. Παράλληλα, εντάσσει στην μελέτη της στοιχεία από την εφημερίδα Φωνή του Μπούλκες – τεύχη της οποίας διασώθηκαν στο Αρχείο παράνομου τύπου του ΑΣΚΙ- διασταυρώνοντας τα με τις υπάρχουσες βιβλιογραφικές αναφορές. Σε ένα θέμα που εξακολουθεί να διχάζει και να προσεγγίζεται με όρους συγκρουσιακής αντιπαράθεσης παρά ψύχραιμης καταγραφής των γεγονότων, η συγγραφέας προσφέρει μία μοναδική στο είδος της μελέτη λόγω του πλούσιου πρωτογενούς υλικού. Φωτίζονται όψεις σχετικά με τις κοινοτικές δομές στο Μπούλκες, την οικονομία, την εκπαίδευση της κοινότητας, τις σχέσεις Ελλήνων και «Σλαβομακεδόνων», αλλά και τις μεθόδους πειθαρχίας που επιβλήθηκαν, με εστίαση στην περίπτωση του νησιού – κάτεργου στον Δούναβη, για το οποίο και ελάχιστες αναφορές έχουν γίνει στην υπάρχουσα βιβλιογραφία. 

ISBN: 9789604585151
Σελίδες: 344
Περισσότερα...

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Παπαδιαμάντης Α. Δημήτριος. Πρόλογος: Θάνος Μ. Βερέμης
Μία πολύτιμη συμβολή για την μελέτη του ρόλου των στρατιωτικών στην ελληνική μεταπολεμική πολιτική ζωή. Αρχικά, παρουσιάζεται η συγκρότηση και δράση της μαζικότερης ενδοστρατιωτικής οργάνωσης, του Ι.Δ.Ε.Α., έως την αυτοαδρανοποίησή του στα μέσα της δεκαετίας του 1950, με έμφαση στο περιβόητο κίνημα της 30ης -31ης Μαΐου 1951. Ακολούθως, αναλύεται η ύπαρξη διεργασιών στο σώμα των αξιωματικών που οδήγησαν στη συγκρότηση νέων συνωμοτικών πυρήνων. Στη συνέχεια, εκτίθενται οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά τις εκλογές του 1961, οπότε και ο Στρατός έγινε ξανά διακύβευμα της κομματικής διαπάλης. Εξετάζεται επίσης η απειλή της δικτατορίας όπως ξεκίνησε να διαγράφεται από την έναρξη της πολιτικής κρίσης του 1965, έως και το πραξικόπημα του 1967. Οι ιδεολογικοί πυρήνες οι οποίοι άσκησαν την επιρροή τους στις προαγωγές ομοϊδεατών ή τις αποστρατεύσεις αντιπάλων, οι αναμείξεις του θρόνου και των πολιτικών, η παρασκηνιακή διαπλοκή, το μοναχικό υπονομευτικό έργο αξιωματικών όπως ο Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος και Λαδάς, παρακολουθούνται από τον συγγραφέα μαζί με τις εξελίξεις στα υψηλά κλιμάκια του στρατού και της πολιτικής ηγεσίας. 

ISBN: 9789604585267
Σελίδες: 288
Περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ