Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σας καλεί σε μιά ιδιαίτερη Παράσταση Χορού Αφιέρωμα στο Βιβλίο.
  Η Παρασταση θα παρουσιασθεί για δύο μέρες Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουνίου  στις 8:00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.

Νέες κυκλοφορίες


Ιδιωτική έρημος
Σοφία Μαντουβάλου
ISBN: 978-960-03-5700-4
Η γενναιοδωρία της τύχης φέρνει κοντά έναν ιδιαίτερο άντρα και μια αινιγματική γυναίκα, με διαφορετική πορεία ζωής και αντίθετους εσωτερικούς κόσμους. Ο Στάσης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, δοκιμιογράφος, με οινοχαρή προσωπικότητα. Η Νάνα, οικιακή βοηθός, πλην όμως πολύγλωσση φιλόλογος με βαθύ απωθημένο τη συγγραφή. Γνωρίζονται τυχαία στο αεροδρόμιο. Ο Στάσης αισθάνεται αμέσως μια παράξενη έλξη και όση ώρα μιλούν επεξεργάζεται ένα τολμηρό σχέδιο. Τηςπροτείνει να την προσλάβει για τις δουλειές του σπιτιού και ταυτόχρονα να γίνει χορηγός της ώστε εκείνη να γράφει μία από τις έξι ημέρες της εβδομάδας. Η Νάνα αποδέχεται την πρόταση και έτσι αρχίζει η ιστορία τους. Μια ιστορία πολυκύμαντη, που ξεκινά από μια αθώα σύμπτωση και εξελίσσεται σε ένα απολαυστικό παιχνίδι χαρακτήρων.
Στο νέο υπαρξιακό της μυθιστόρημα η Σοφία Μαντουβάλου, με κοφτερό χιούμορ, οξύ σαρκασμό, βαθιά ειρωνεία, αλλά και απέραντη τρυφερότητα, περιγράφει τον παράδεισο και την κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί ένα πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας.

Λιβάδια από ασφοδίλι
Βασίλης Δανέλλης
ISBN: 978-960-03-5689-2
Ο Παντελής είναι παντρεμένος με τη Γεωργία, έχει ένα ρετιρέ κι ένα αυτοκίνητο, τα οποία ξεπληρώνει στην τράπεζα, κι ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Με λίγα λόγια, είναι ένας κοινός άνθρωπος – με απλά όνειρα και μικρές φιλοδοξίες. Ξαφνικά βλέπει όλα όσα είχε χτίσει να γκρεμίζονται, να χάνονται σταδιακά, και αδυνατεί να κατανοήσει πώς μια συλλογική τραγωδία μπορεί να καταστρέψει κάποιον που πάντα είχε τη σύνεση να παραμένει αμέτοχος. Στους δρόμους μιας πόλης που βυθίζεται στην απελπισία, ανάμεσα σε ανθρώπους που μέχρι χτες απέφευγε, σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως ανάμεσα στα σκουπίδια, στο τσιμέντο και στην ασχήμια μπορεί να ανθίσει η ελπίδα, όχι απλώς για επιβίωση, αλλά για ζωή.
Tο νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Δανέλλη, ενώ εκτυλίσσεται στα «ερείπια» της σύγχρονης μητρόπολης, πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ήρωές του ζουν δίπλα μας, αλλά δεν τους προσέχουμε ποτέ ή μας αφήνουν αδιάφορους. Νεόπτωχοι, άστεγοι, αποσυνάγωγοι και μετανάστες. Άνθρωποι τόσο μετέωροι στη σημερινή πραγματικότητα, που θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι.

Το χειρόγραφο της Αντάρας
Γιώργος Σκούρτης
ISBN: 978-960-03-5770-7

Μετά το μπεστ σέλερ Το χειρόγραφο της Ρωξάνης, που έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο μυθιστόρημα για γυναίκες γραμμένο από άντρα», ο Γιώργος Σκούρτης επιστρέφει με ένα κοινωνικό-πολιτικό θρίλερ, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο την πεισματάρα και λατρευτή Αντάρα, την οποία θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες, γυναίκες και άντρες, τόσο για την απλότητα του λόγου της όσο και για το θάρρος της να τα λέει έξω απ’ τα δόντια. Η Αντάρα σκέφτεται και μιλάει για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, το σεξ, τον έρωτα, αλλά και «ως ζώο φύσει πολιτικό» κρίνει και κατακρίνει την ξενόδουλη πολιτική και τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ταυτόχρονα σαγηνεύει με το χιούμορ της και με την άκρως ελευθεριάζουσα γλώσσα της.
Το βιβλίο της Αντάρας – ο δολοφόνος του ΟκτώΜβρη είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία των ημερών μας, περιπεπλεγμένη μέσα από το λογοτεχνικό παίγνιο της κεντρικής ηρωίδας. Μια μικρή ομάδα ιερόδουλων αποφασίζουν, με εμπνεύστρια και αρχηγό την Αντάρα, να ανακαλύψουν ένα μανιακό δολοφόνο που μακελεύει «ομότεχνές» τους. Κι όλη αυτή η συναρπαστική, αλλά και «παρανοϊκά» όμορφη περιπέτεια διαδραματίζεται μέσα σε συνθήκες κρίσιμης εκλογικής περιόδου.
Ένα βιβλίο επίκαιρο και απολαυστικό.  

ΘΕΑΤΡΟ / ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

O Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο
Γιώργος Σκούρτης
Μετάφραση: Δωρίτα Λιλουκάκη
ISBN: 978-960-03-5772-1

Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο είναι μια α λ λ η γ ο ρ ί α της κοινωνικής και υπαρξιακής κρίσης που ζούμε σήμερα σε όλο τον κόσμο, προσωποποιημένη στο π α ρ α λ ή ρ η μ α ενός –κατά φαντασίαν;– αποσυρμένου απ’ τα εγκόσμια θεατρικού συγγραφέα. Το ουρλιαχτό ενός Πολίτη-Οπλίτη ενάντια στην Εξουσία, έχοντας συνείδηση ότι είναι αδύνατον να γλυτώσει από το πόδι του ελέφαντα που, τελικά, θα τον λειώσει με τον πιο αδυσώπητο και τραγικό τρόπο.
Κι όμως αντιστέκεται…
Πρόκειται για έναν δραματικό και πολυδιάστατο μονόλογο, ένα δυνατό ρεσιτάλ ηθοποιίας για τον ερμηνευτή του, αλλά και πρόκληση για μια ευρηματική και καθηλωτική παράσταση… Μπορεί να παρασταθεί με σκηνικά ή χωρίς, με κουστούμια ή όχι, με ηχοληψία και επιλογές μουσικής, με προτζέκτορα για όλες τις οπτικοακουστικές χρήσεις, με συμφωνικό έργο ειδικά γραμμένο, με ΕΝΑΝ ή με είκοσι ηθοποιούς, χορεύτριες κ.λπ. κ.λπ., ανάλογα με την έμπνευση και τις οικονομικές δυνατότητες της παραγωγής.

Paul Mauriat - Souveniers Of Russian -Full Album