Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

📚 Όταν η οικογένεια μεγαλώνει... 👶

 


10 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να μιλήσετε στα παιδιά σας
για την αρμονική συνύπαρξη στο πλαίσιο της οικογένειας
Περιμένετε μωράκι; Αυτά είναι υπέροχα νέα! Αλλά είναι και νέα που μπορεί να διαταράξουν τις ισορροπίες μιας οικογένειας. Οι μικροί ξαφνικά γίνονται μεγάλοι και οι μεγάλοι… ακόμα μεγαλύτεροι! Εσείς ίσως προβληματίζεστε πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για τη νέα αυτή κατάσταση, ενώ είναι πολύ πιθανό εκείνο να αισθάνεται φόβο για το άγνωστο, ζήλια για το μοίρασμα ή ανυπομονησία για τη γνωριμία. Όποιο συναίσθημα και να βιώνετε, είναι σημαντικό να μην το κουκουλώσετε, να διαβάσετε τις σκέψεις σας, αλλά και να διαβάσετε στο παιδί σας ένα βιβλίο με θέμα τα αδέρφια! Κι αν έχετε ήδη περισσότερα του ενός παιδιά και βλέπετε ότι η μεταξύ τους σχέση συχνά έχει τα πάνω και τα κάτω της, τα βιβλία είναι τα εργαλεία εκείνα που θα σας βοηθήσουν να τους θυμίσετε ότι το αίμα νερό δεν γίνεται!
Δείτε λοιπόν παρακάτω τις προτάσεις μας και επισκεφτείτε το eshop μας ή το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο για να αποκτήσετε τα βιβλία που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας.

Σ’ αγαπώ, μικρό μωράκι!
Αλεξάντρα Γκαριμπάλ
εικονογράφηση: Κλόντια Μπιελίνσκι
Το μικρό ποντικάκι περιμένει αδερφάκι! Έχει πολλές απορίες, κάποιες μικρές ανησυχίες, μα πάνω απ’ όλα ανυπομονεί να γίνει «ο μεγάλος αδερφός». Ένα υπέροχο βιβλίο, ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες που ετοιμάζονται να αποκτήσουν αδερφάκι.
13,30 € → 11,97 €


Σειρά: Διαβάζω ιστορίες 
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Εγώ και η αδερφή μου
Λίνα Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή Ο πύργος της Λίζας
Κατερίνα Ζωντανού
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Πώς νιώθει η πρωτότοκη όταν ξαφνικά γίνεται η «μεγάλη αδερφή»; Και τι μπορεί να σκέφτεται η «μικρή αδερφή»; Πώς αντιμετωπίζει η μία την άλλη; Μια σχέση δύσκολη ή μήπως όχι; Σίγουρα πάντως μια σχέση μοναδική και συναρπαστική. Η Λίζα ζηλεύει. Ζηλεύει το μωρό που ήρθε ξαφνικά στην οικογένειά της και της έκλεψε την αγάπη και την προσοχή των γονιών της. Γι’ αυτό οχυρώνεται πίσω από τα τείχη του πύργου της που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ψηλός.
7,70 € ► 6,93 €
7,70 € ► 6,93 €

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες 
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Ο μικρός μου εξωγήινος
Κατερίνα Σέρβη
εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή Τα τρελόπαιδα
Μαριλίτα Χατζημποντόζη
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Ο Αντώνης σε λίγο καιρό θα αποκτήσει αδερφάκι. Είναι χαρούμενος; Δεν είναι; Δεν ξέρει... Το συζητά με τη μαμά και με τον κολλητό του, έλα όμως που ο Πάρης, ο αδερφός του κολλητού του, του δίνει μια ουρανοκατέβατη πληροφορία για το πώς έρχονται στον κόσμο τα μωρά! Ο μπαμπάς διάσημος γιατρός, η μαμά διάσημη ακτιβίστρια, η αδερφή απουσιολόγος, ο μικρός αδερφός άσος στη ρομποτική κι ο Αιμίλιος-Παναγιωτάκης απλώς ένα τρελόπαιδο. Δεν είναι πουθενά πρώτος, τουλάχιστον όχι εκεί που τον θέλουν πρώτο.
7,70 € ► 6,93 €
8,80 € ► 7,92 €

Αγαπητέ αδερφέ
Άλισον ΜακΓκι
εικονογράφηση: Τουάν Νίνι
Μια μικρή αδερφή, που μαρτυρικά αυτοαποκαλείται Η Πιο Παραμελημένη Αδερφή έβερ, γράφει αγανακτισμένα γράμματα προς τον αδερφό της, τον οποίο βαφτίζει Το Μεγαλύτερο Τίποτα έβερ – αλλά ευτυχώς δεν του τα στέλνει ποτέ. Όταν όμως εκείνος φεύγει για την κατασκήνωση, η μεταξύ τους αλληλογραφία αλλά και η απόσταση την κάνουν να δει πως είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν παρά αυτά που τους χωρίζουν.
13,30 € → 11,97 €

 
Το καπλάνι της βιτρίνας
Άλκη Ζέη Η μωβ ομπρέλα
Άλκη Ζέη
Δυο μικρές αδερφές που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936 ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους τους το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους. Οι μεγάλοι και τα παιδιά. Δυο κόσμοι τόσο μακρινοί, που όσα χρόνια κι αν περάσουν οι νόμοι τους και η γλώσσα τους δεν θα είναι ποτέ ίδια. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του αλήθεια. Γι’ αυτό άλλωστε και πίσω από μια μωβ ομπρέλα μπορεί να κρύβονται πολλές!
15,50 € ► 13,95 €
15,50 € ► 13,95 €

Σειρά: Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ 
Σειρά: Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ
Ταξίδι στην άκρη της Γης
Βάστι Χάρντι Σκοτεινοί ψίθυροι
Βάστι Χάρντι
Ο Άρθουρ και η Μόντι Μπράιτστορμ νιώθουν τον κόσμο να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια τους όταν μαθαίνουν πως ο πατέρας τους βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια μιας εξερευνητικής αποστολής στον Νότιο Πολικό. Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες στοιχείο που τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλα όσα τους είπαν ήταν ένα ψέμα… Τα δίδυµα Μπράιτστορµ επιστρέφουν µε άλλη µία περιπέτεια. Η Ευδώρα Βέιν οργανώνει έναν στόλο εξερευνητών που θα αναζητήσει τον χαµένο τυχοδιώκτη Έρµιτατζ Ρίγκλσγουορθ στον τελευταίο του προορισµό. Στην αποστολή παίρνουν µέρος η Χάριετ Κάλπεπερ και το πλήρωµα του ουρανόπλοιου Σέλας, όµως δεν πιστεύουν ότι οι προθέσεις της Ευδώρας είναι αγαθές.
15,50 € ► 13,95 €
15,50 € ► 6,00 €
Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα!

❦ Νέες Κυκλοφορίες 📚





Δευτέρα παρουσία
Τζούλια Γκάνασου
Μυθιστόρημα
Τιμή €14
Σελ. 272
ISBN 978-960-03-7288-5
Μια πόλη βομβαρδίζεται. Η δεκαεφτάχρονη Άννα και η Όλγα, η γιαγιά της, βρίσκονται στο άδειο σαλόνι του σπιτιού τους. Το κορίτσι προτείνει να φύγουν, να βρουν καταφύγιο. Η γιαγιά αρνείται. Η Άννα διαπιστώνει ότι τα πόδια της Όλγας έχουν παραλύσει. Τότε η εγγονή παίρνει τη γιαγιά στην πλάτη και βγαίνουν από το σπίτι.
Οι δύο γυναίκες σαν ένα σώμα θα έρθουν αντιμέτωπες με την αποσύνθεση ενός κόσμου, με σκιές και αγρίμια με αποκριάτικες μάσκες, με παρένθετες μητέρες και καταφύγια-φυλακές, με παιδομάζωμα, αλλά και με κάθε λογής όμορφα πλάσματα, προσπαθώντας να επιζήσουν.
Θα φτάσουν, άραγε, στα σύνορα; Και τι θα θυσιάσουν;
Μια ιστορία επιβίωσης σε μια βομβαρδιζόμενη χώρα. Μια περιπέτεια ενηλικίωσης στις φλόγες του πολέμου. Ένας αγώνας διεκδίκησης των πλέον δεδομένων, του νερού, της τροφής, της στέγης, της ασφάλειας, της αγάπης, και κάποιων όχι και τόσο αυτονόητων, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της ίδιας της ζωής.
Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών κατοικημένων πόλεων, όπως στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλα σημεία του πλανήτη. Η ιστορία και τα πρόσωπα είναι προϊόντα μυθοπλασίας.

Αγκριτζέντο
Κώστας Χατζηαντωνίου
Μυθιστόρημα
Τιμή €18
Σελ. 400
ISBN 978-960-03-7277-9
Νέα έκδοση, επιμελημένη
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τι μπορεί να συμβεί όταν ανταμώσουν στο Αγκριτζέντο της Σικελίας:
Ένας παράξενος γιατρός που καταδύεται στην ιστορία του αρχαίου Ακράγαντα, με οδηγό τον μεγάλο φιλόσοφο, τέκνο της πόλης, Εμπεδοκλή.
Η κόρη του, μια ζωγράφος που ζητά τη λύτρωση όχι στην τέχνη αλλά σε μιαν απρόβλεπτη μοίρα.
Ένας Έλληνας που επιλέγει τη φυγή και την επιστροφή στον πρώτο του έρωτα, για να σωθεί από τον κορεσμό και την απελπισία για τον τόπο του.
Ένας παράνομος που κρύβεται εδώ και αναλογίζεται τη ζωή του, καταρρίπτοντας τους δημοφιλείς μύθους για το οργανωμένο έγκλημα.
Ένας αποσχηματισμένος καθολικός ιερέας που θυμάται μαζί με τον αδελφό του πρόσωπα και γεγονότα μιας άλλης Σικελίας.
Ένα βιβλίο ύμνος γι’ αυτή την άλλη Σικελία, πέρα από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Αλλά κι ένα βιβλίο ύμνος για την πραγματική ζωή που χάνουμε όταν παραδινόμαστε στις ιδεοληψίες για μια πατρίδα που δεν υπάρχει πια.
Γιατί το Αγκριτζέντο δεν είναι απλώς μια πόλη...


Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει
Δώρος Αντωνιάδης
Αστυνομικό μυθιστόρημα
Τιμή €12
Σελ. 208
ISBN 978-960-03-7289-2
Ένας άντρας χωρίς ταυτότητα ξυπνάει σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από πολλές μέρες σε κώμα. Έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι και έχει χάσει την ομιλία του. Προσπαθώντας να καταγράψει ό,τι θυμάται σ’ ένα λάπτοπ για να το δώσει στην αστυνομία, συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Σβήνει ό,τι έχει πληκτρολογήσει και αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του για μια τελευταία φορά.
Ένα αυτοκίνητο προσκρούει σε σταματημένο λεωφορείο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας. Ο οδηγός του σκοτώνεται, και στη νεκροψία διαπιστώνεται ότι στο κρανίο του έχει μια τρύπα από σφαίρα.
Ένας διεφθαρμένος ντετέκτιβ που δουλεύει για τη ρώσικη μαφία αναζητεί ένα πολύτιμο χαμένο δέμα, προκειμένου να εκβιάσει το αφεντικό του για να σώσει το τομάρι του από τους Αλβανούς τοκογλύφους που τον κυνηγούν.
Ο αστυνόμος Πέτρος Ελευθεριάδης αναζητεί εδώ και χρόνια την εξαφανισμένη γυναίκα του. Οι έρευνές του τον οδηγούν στην Κύπρο και σε μια ιδιωτική κλινική που χορηγεί μη εγκεκριμένα φάρμακα στους VIP πελάτες της.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με στοιχεία νουάρ, γεμάτο εκπλήξεις, ανατροπές αλλά και παράξενους γρίφους, που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εκτείνεται εναλλάξ στο παρελθόν και στο παρόν – ώσπου αναπόφευκτα έρχεται το μέλλον.


Η χρονιά που γεννήθηκε ο δαίμονας
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο
Μετάφραση: Κώστας Αθανασίου
Τιμή €28
Σελ. 672
ISBN 978-960-03-7270-0
Αντιβασιλεία του Περού, Λίμα, 1623. Μια άγρια και σημαδιακή νύχτα, στην καθολική μονή της Αγίας Κλάρας, έρχεται στον κόσμο ένα μωρό που κόβει την ανάσα σε όσους το βλέπουν.
Έχει δύο κεφάλια, διχαλωτή γλώσσα, οκτώ μέλη. Η συγκεκριμένη γέννηση, τερατώδης και ανατριχιαστική, συμπίπτει με την εμφάνιση στην περιοχή μιας νεαρής γυναίκας. Το όνομά της είναι Ρόσα και φημολογείται ότι μπορεί να συνδεθεί και με τον Θεό και με τον Διάβολο. Μάγισσα ή αγία, η ηρωίδα θα βρεθεί σύντομα στο στόχαστρο της Ιεράς Εξέτασης, η οποία δεν θα ησυχάσει μέχρι να ξεσκεπάσει τις πραγματικές της προθέσεις, καθώς και την πιθανή εμπλοκή της τόσο στην έλευση του δαίμονα όσο και στα τρομακτικά γεγονότα που ακολουθούν.
Σε έναν τόπο που βουλιάζει στο έγκλημα και στη διαφθορά και σαρώνεται από απειλητικούς οιωνούς και ανέμους αβεβαιότητας, σε μια εποχή σκότους και φόβου, ένας υπάλληλος της Ιεράς Εξέτασης, ο Αλόνσο Μοράλες, προσπαθεί να ανακαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει, αντιμετωπίζοντας μεγάλα διλήμματα ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό. Ένα συναρπαστικό ιστορικό θρίλερ, ακαταμάχητου ρυθμού, που τρυπώνει απρόβλεπτα και έμμεσα στο δικό μας παρόν.

Μουσείο φυσικής ιστορίας
Κάρλος Φονσέκα
Μυθιστόρημα
Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Τιμή €22
Σελ. 464
ISBN 978-960-03-7268-7
Λίγο πριν από τον ερχομό της νέας χιλιετίας, ένας μουσειολόγος από την Καραϊβική δέχεται πρόσκληση συνεργασίας σε κάποια περίεργη έκθεση από μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας.
Τους ενώνει το κοινό ενδιαφέρον για τις μορφές του ζωικού βασιλείου. Εφτά χρόνια αργότερα, μετά τον θάνατο της σχεδιάστριας και την ακύρωση της έκθεσης, ο ίδιος ανακτά το αρχείο της συνεργασίας τους. Έπειτα από μια μακριά νύχτα αγρύπνιας και ανάγνωσης, καταλαβαίνει ότι εκείνο το παράλογο εγχείρημα έκρυβε τα κλειδιά που αποκρυπτογραφούν την οικογενειακή ιστορία της σχεδιάστριας: ένα ιλιγγιώδες και αινιγματικό παζλ, που απλώνεται μέχρι τη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής και τη φιγούρα, μεταξύ άλλων, του υποδιοικητή Μάρκος. Το μυθιστόρημα αυτό, μέσω και της μυστηριώδους πλοκής του, συνθέτει έναν εντυπωσιακό αφηγηματικό καμβά, που ολοκληρώνεται καθώς η τέχνη, καθοδηγούμενη από την ανεξέλεγκτη πολιτική της ορμή, διευρύνει τα όριά της και γίνεται κάτι περισσότερο: ζωή, πάθος, τρέλα. Η πραγματικότητα είναι πάντα η κουρτίνα του ορατού που κρύβει το θέατρο των ανθρώπινων εμμονών. Καλειδοσκοπικό, πολύπλευρο, σαγηνευτικό, το Μουσείο φυσικής ιστορίας αποκαλύπτει έναν κόσμο παγιδευμένο μεταξύ πίστης και ειρωνείας, φάρσας και τραγωδίας.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331