Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ





ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Από την ιδιομορφία ως την ιδιοφυΐα
Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες με αφορμή τα βιβλία της σειράς «Ρίκο και Όσκαρ» του Αντρέας Σταϊνχέφελ
Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στις 7 μ.μ.
Τα παιδιά και οι έφηβοι με μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινότητά τους όσο κυρίως στο σχολικό περιβάλλον. Ο τρόπος που δέχονται και επεξεργάζονται τις πληροφορίες είναι ιδιαίτερος και απαιτεί ξεχωριστούς χειρισμούς. Με τον Ρίκο και τον Όσκαρ για οδηγούς θα ανακαλύψουμε τα στοιχεία που μας οδηγούν στην πρώιμη ανίχνευση, στην κατάλληλη διάγνωση και στην ολοκληρωμένη, διεπιστημονική μέθοδο αποκατάστασης. Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η σχολική αποτυχία, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και η διαχείριση των δυσκολιών των παιδιών, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας και του σχολείου.
Μετά τις εισηγήσεις ακολουθούν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.
Η ημερίδα απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε γονείς με έντονες ανησυχίες για το συγκεκριμένο θέμα.
Ομιλητές
• Θανάσης Παπαδόπουλος, δάσκαλος ειδικής εκπαίδευσης
• Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός βιβλίου της σειράς «Ρίκο και Όσκαρ» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Επικοινωνήστε μαζί μας την Τετάρτη 28 Μαΐου το πρωί (στο τηλ. 211 3003580),
για να σας ενημερώσουμε εάν έχουν προκύψει κενές θέσεις από πιθανές ακυρώσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τα παραμύθια των γιατί
Σάββατο 31 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 3 ετών
Γιατί οι ελέφαντες αγαπούν τόσο πολύ την προβοσκίδα τους; Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις είναι τόσο ψηλές; Σίγουρα τέτοια ερωτήματα σας έχουν απασχολήσει αρκετές φορές. Η παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη σας περιμένει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα περίεργα «γιατί» σας και μαζί με τους γονείς σας να φτιάξετε μάσκες της επιλογής σας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Φιλία: Εξηγήσεις και παρεξηγήσεις Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 8 μ.μ.
Ο σοφός λαός λέει «οι φίλοι είναι τα αδέλφια που διαλέγεις» και «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»! Κατά πόσο ισχύουν αυτά για εσάς; Τι μας φέρνει κοντά με τους άλλους και τι μας απομακρύνει; Με αφετηρία μια συγκινητική κινηματογραφική φιλία, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στις δικές σας αναμνήσεις και να μας διηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες φιλίας.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και την ένδειξη CINEMA THERAPY.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ
Καλλιτέχνες στην ταράτσα! Οι ηθοποιοί Κόρα Καρβούνη και Γιώργος Νανούρης στον έβδομο ουρανό.
Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.
Η Κόρα Καρβούνη διαλέγει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από μυθιστορήματα που τη συγκίνησαν και ο Γιώργος Νανούρης της «απαντά» με ποιήματα που υμνούν τον έρωτα, με φόντο την Αθήνα, όπως αναδεικνύεται καθώς την αντικρίζεις από ψηλά, τη νύχτα:
συναρπαστική, μυστηριώδης, ερωτική.
Συναντήστε τους ψηλά, πάνω απ’ την πόλη, την ώρα που δύει ο ήλιος στη δροσερή ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, 6ος όροφος).
Ελεύθερη είσοδος. Κερνάμε παγωμένο τσάι και κρασάκι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Σεβόμαστε το περιβάλλον. Ανακαλύπτουμε τη φύση και τα μυστικά της με οδηγό τον Γουίνι το Αρκουδάκι
Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σεβόμαστε το περιβάλλον και ανακαλύπτουμε τη φύση και τα μυστικά της με οδηγό τον Γουίνι το αρκουδάκι.
• Τι είναι τα χνάρια;
• Ποια ζώα ζουν στο δάσος;
• Πώς φτιάχνονται οι φωλιές των πουλιών;
Ο εμψυχωτής Γιώργος Λυμπέρης σας περιμένει για να λύσετε όλες τις απορίες σας και για να βρείτε απαντήσεις για τον κόσμο που μας περιβάλλει!
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη σειρά της Disney «Ανακαλύπτω τη φύση με τον Γουίνι το Αρκουδάκι». Στη σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία: Η Κουκουβάγια και τα ζώα του δάσους, Ο Γουίνι και τα δέντρα του δάσους, Ο κήπος του Λαγού, Ρω ο εξερευνητής.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP
Θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού
Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την ηλικία τους τα παιδιά συμμετέχουν σε ολιγάριθμες ομάδες και μοιράζονται όμορφες εμπειρίες με παλιούς και καινούργιους φίλους. Στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη και την κίνηση, απολαμβάνοντας ένα χαρούμενο καλοκαίρι στην πόλη της Αθήνας.
«Καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο των βιβλίων!»
Είστε έτοιμοι για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην πόλη; Αυτόν τον Ιούνιο δεν χρειάζεται να αποδράσουμε σε κάποια μακρινή παραλία για να απολαύσουμε τη δροσιά, να παίξουμε χαρούμενα παιχνίδια και να πάρουμε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες παρέα με φίλους. Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και κάνουμε το πιο δημιουργικό μας μακροβούτι στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο κέντρο της Αθήνας! Για δύο εβδομάδες (τέσσερις ή και οχτώ ολόκληρες ημέρες), από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου, γινόμαστε μια δεκαπενταμελής ομάδα φίλων και κάθε απόγευμα συναντιόμαστε για να φτιάξουμε τα δικά μας κόμικς, να εξιχνιάσουμε δύσκολα μυστήρια, να γνωρίσουμε τους ήρωες της μυθολογίας και να εξερευνήσουμε την πόλη μας, έχοντας πλάι μας έμπειρους εκπαιδευτικούς και διασκεδαστικούς εμψυχωτές. Αυτό το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι ίδιο! Θα χορτάσουμε περιπέτεια, εξερεύνηση και παιχνίδι. Φέρτε τη φαντασία και το κέφι σας!
1η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 16-19 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.
2η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 23-26 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.
Περισσότερα για τις δραστηριότητες κάθε εβδομάδας θα βρείτε ΕΔΩ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ. Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οι συναντήσεις διεξάγονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου. Μεταξύ των εργαστηρίων γίνεται σύντομο διάλειμμα (5-10 λεπτών), κατά το οποίο προσφέρονται στα παιδιά μπισκότα και δροσεροί χυμοί. Καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργαστηρίων, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη και του δεύτερου εργαστηρίου για να παραλάβουν το παιδί τους.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με δραστηριότητες για τις καλοκαιρινές διακοπές.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εβδομάδα έως 15 παιδιά.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr. Στο μήνυμά σας θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), ο τίτλος ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP και απαραιτήτως σε ποια εβδομάδα επιθυμεί να συμμετάσχει.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
2η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
1η και 2η εβδομάδα: 100 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 90 ευρώ
Η ειδική τιμή για τη συμμετοχή και στις δύο εβδομάδες ισχύει μόνο εάν υπάρξει προκαταβολή και για τις δύο πριν από την έναρξη των εργαστηρίων.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.


Σεμινάριο: Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στις βιβλιοθήκες

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η ΕΕΒΕΠ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:
«Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας στις βιβλιοθήκες, για το κοινό και για τους βιβλιοθηκονόμους – επιστήμονες της πληροφόρησης»
Πότε; 2 Ιουνίου, 4.30- με 7.30 μμ
Πού; Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΛΙΝΥΑΕ, Λιοσίων 143 και Θειρσίου 6 , Πλατεία Αττικής, 3ος όροφος.
Πώς φτάνει κανείς εκεί: Μετρό ή Ηλεκτρικός, Σταθμός Αττικής.
Περιεχόμενο σεμιναρίου:
Πρόκειται για εισαγωγικό σεμινάριο στη βασική θεματολογία υγείας και ασφάλειας που αφορά τους εξής τομείς:
• εργονομία,
• μικροκλίμα,
• πυροπροστασία –πυρασφάλεια
• ατυχήματα και πρόληψή τους.
Υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του σεμιναρίου, αργότερα, με εξειδίκευση στα επιμέρους θέματα.
Το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι ο κατ’ εξοχήν ειδικευμένος οργανισμός στα θέματα αυτά και η υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του. Η εμπειρία του επιστημονικού του προσωπικού που διεξάγει τα σεμινάρια είναι μεγάλη.
Σπουδαιότητα του θέματος:
Η προώθηση της Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας είναι υπόθεση τόσο κοινωνική όσο και οικονομική. Η διαμόρφωση κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος συμβάλλει:
• στη μείωση των επαγγελματικών ατυχημάτων και ασθενειών,
• στη μείωση των εστιών επαγγελματικού κινδύνου,
• στην αύξηση της παραγωγικότητας, και συνεπώς
• στη μείωση του κόστους.
Για τους λόγους αυτούς η προώθηση της Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας πρέπει να είναι βασική συνιστώσα μιας κοινωνίας που δεν βλέπει το εργατικό δυναμικό της – και τον πολίτη γενικότερα – μόνο ως συντελεστή παραγωγής, αλλά ως οντότητα που πρέπει να αποτελεί ταυτόχρονα την αφετηρία αλλά και τον τελικό αποδέκτη της επιδιωκόμενης ευημερίας.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου χώρου και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής και στείλτε τη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@eebep.gr
ή εναλλακτικά συμπληρώστε την on-line
Χάρτης ελληνικών Βιβλιοθηκών
Βρες μια βιβλιοθήκη στην περιοχή σου! Επέλεξε την περιφέρεια για να δεις τον αντίστοιχο χάρτη
Βιβλιοθήκες στα FM Άκουσε τις παλιότερες εκπομπές μας από το κανάλι μας στο Youtube

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Τηλ. : 2821034200, Fax: 2821034202 - 2821034203, Email: info@keppedih-cam.gr – Web Site: http://www.keppedih-cam.gr

Χορός Hip-Hop και αποσπάσματα απο τον Ερωτόκριτο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ http://www.keppedih-
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2014, που διοργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και Φορείς Πολιτισμού, την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 10.30 το πρωί, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας, βάζουν μουσική και χορεύουν σε μοντέρνους ρυθμούς Hip - Hop και στέλνουν μηνύματα για την αγάπη, την φιλία, την αλληλεγγύη, για ένα κόσμο χωρίς βία, χωρίς ρατσισμό, γεμάτο όμορφα συναισθήματα. Επίσης οι μαθητές της Γ και Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγιάς θα τραγουδήσουν αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο.
-----------------------------
Τα παιδιά ζωγραφίζουν
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2014, που διοργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και Φορείς Πολιτισμού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας διοργανώνει εκδήλωση στο θέατρο "Δημήτρης Βλησίδη" την Πέμπτη 29/05/2014 και ώρα 20.00 με θέμα : Τα παιδιά ζωγραφίζουν, από μαθητές της Α΄τάξης . Η ζωή ίσως να μην είναι το πάρτι που ελπίζαμε, αλλά όσο είμαστε εδώ πρέπει να χορεύουμε, από μαθητές του Ε2.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΓΑΠΕΣ