Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών στις 20:30 οι καθηγητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ πλαισιωμένοι από μια ομάδα προχωρημένων μαθητών και τις χορωδίες του θα κάνουν ένα μουσικό ταξίδι στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Θα συναντήσουν μουσικές και τραγούδια που έχουν γραφεί ειδικά για τον κινηματογράφο ή που προϋπήρχαν και χρησιμοποιήθηκαν για να επενδύσουν ταινίες.
Οι καθηγητές και οι μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σας καλούν να συνταξιδέψετε μαζί τους.

ΚΘΒΕ: O ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ στο Βασιλικό Θέατρο από Σάββατο 30 Μαρτίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Το γνωστό μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα την υπόθεση Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. H πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Βασιλικό Θέατρο το Σάββατο 30/03/2013 στις 21.00. ΥΠΟΘΕΣΗ
Εννέα πρόσωπα που συνδέονται με τον Παγκρατίδη, εξομολογούνται τη ζωή τους: ο συμμαθητής και φίλος του, η πλύστρα φίλη της μητέρας του, ο παρακρατικός γείτονας, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ο δοσίλογος περιπτεράς, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του στον «Γύρο του θανάτου» και δύο περιστασιακοί του έρωτες, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια, καταθέτοντας τη θέση και τη στάση τους για τη δική τους ζωή, φωτίζουν τις σκοτεινές πτυχές της τραγικής προσωπικότητας του νεαρού Αριστείδη και μεταφέρουν την κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την κατοχή και τον εμφύλιο.
«Ο γύρος του θανάτου», που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 2011, μέσα από την ιστορία του «Δράκου», μας μεταφέρει στις φτωχογειτονιές και τις αλάνες, στα άδυτα του λιμανιού, στα μικρομάγαζα και τα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας έναν κόσμο περιθωριακό, ταπεινωμένο και φοβισμένο και κατορθώνει με αριστοτεχνικό τρόπο να θίξει ευαίσθητες χορδές της ελληνικής κοινωνίας και να φέρει στο φως το ηθικό κατρακύλισμα μιας εποχής που αναζητούσε τρόπους για να ξεπλύνει τις δικές της πληγές, που ακόμη και σήμερα καλά κρατούν
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Θωμάς Κοροβίνης
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Μαστοράκης
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Διακοσάββας
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Βασίλης Ευταξόπουλος (Ένα φιλαράκι για την αλάνα), Ρούλα Παντελίδου (Η γυναίκα του), Κατερίνα Γιαμαλή (Η παραδουλεύτρα), Αννέτα Κορτσαρίδου (Μια άλλη γυναίκα), Βασίλης Σπυρόπουλος (Ένας αχθοφόρος για τον Μαμουνά), Δημήτρης Κολοβός (Ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων), Βασίλης Σεϊμένης (Ένας παρακρατικός γείτονας του Αρίστου για τη δράση του), Κώστας Ίτσιος (Το αφεντικό του Αρίστου στον γνωστό «Γύρο του θανάτου»), Γιάννης Σιαμσιάρης (Λολό), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Η Συλβάνα).
Παίζει πιάνο επί σκηνής ο μουσικός Παναγιώτης Μπάρλας.
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για οτιδήποτε νεότερο και γράψτε μας τα σχόλιά σας στο facebook event για την παράσταση, πατώντας ΕΔΩ

Το τραγούδι της «Πολύχρωμης σβούρας» είναι έτοιμο.

Το τραγούδι της «Πολύχρωμης σβούρας» είναι έτοιμο
Ελάτε να κρατήσουμε, μικροί και μεγάλοι, την«Πολύχρωμησβούρα» και να μεταδώσουμε όλοι μαζί το κρυμμένο μήνυμα της αισιοδοξίας. Πόσα άραγε χρώματα θα ξεχυθούν γύρω μας; Πού θα μας πάνε και τι έχουν να μας αποκαλύψουν; Αν υπάρχει κάτι που κάνει την πολύχρωμη σβούρα ξεχωριστή, είναι πως αγκαλιάζει τους πάντες. Και τα πάντα.
Οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, ο συγγραφέας Κώστας Αρκουδέαςκαι η εικονογράφος Εύα Καραντινού, σας περιμένουν το Σάββατο στις 30 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στον Πολυχώρο της Άγκυρας να γιορτάσουμε μαζί την «Πολύχρωμη σβούρα» μεθεατρικό παιχνίδι και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Επίσης θα σας παρουσιάσουμε τους στίχους του τραγουδιού για το βιβλίο του Κώστα Αρκουδέα
με τίτλο: «Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΒΟΥΡΑ» και θα κάνουμε την βράβευση των νικητών - συνδημιουργών του.
Τα ονόματα των νικητών είναι:
Μαρία Αρμούτη
Σπύρος Στραβοπόδης
Μαρίνα Πανδή
Ιωάννα Μαντζάνα
Μαρία Χατζημηνά
Ιάσων Καζάζης
svoura.jpg
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Χώρος εκδήλωσης: AΓΚΥΡΑ-ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη • Αθήνα

ΚΘΒΕ: ΤΖΟΡΝΤΑΝ στο Βασιλικό Θέατρο

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
«ΤΖΟΡΝΤΑΝ»
στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Τζόρνταν», των Αννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Μια συγκλονιστική μαρτυρία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς ζωντανεύει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, από την Τετάρτη 3/04/13.
Τον σπαρακτικό μονόλογο ερμηνεύει η διακεκριμένη με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και με το Βραβείο Κοινού 2011 του περιοδικού «Αθηνόραμα», Μαρίνα Ασλάνογλου.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΤΟ ΚΡΟΚ TRIO ΣΤΟ ΑΒΓΟ - φλωρίδης/πολυζωίδης/σιγανίδης


ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (ΛΑΔΑΔΙΚΑ) ΚΥΡ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ


VICTOR KATZ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ - ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η έκδοση αυτή παρέχει ένα στέρεο υπόβαθρο στην ιστορία των μαθηματικών και επικεντρώνεται στα πιο θεμελιώδη ζητήματα που περιλαμβάνουν τα προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων της σύγχρονης εκαίδευσης. Ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει πληρέστερα τις διάφορες μαθηματικές έννοιες στο ιστορικό τους πλαίσιο, ενώ οι μελλοντικοί δάσκαλοι θα βρουν ένα πολύτιμο βοήθημα για την ανάπτυξη πλάνων διδασκαλίας με βάση την ιστορική εξέλιξη του κάθε ζητήματος. Το βιβλίο ενδείκνυται ιδιαίτερα για ένα εισαγωγικό ή προχωρημένο μάθημα ιστορίας των μαθηματικών σε φοιτητές μαθηματικών με επαγγελματικό ενδιαφέρον για τη διδασκαλία. Το υλικό του βιβλίου είναι οργανωμένο χρονολογικά και κατόπιν θεματικά, στοιχείο που δίνει στους διδάσκοντες τη δυνατότητα να ακολουθήσουν κάποιο συγκεκριμένο θέμα καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Με την παρουσίαση των σημαντικών εγχειριδίων των διαφόρων χρονικών περιόδων, οι σπουδαστές μαθαίνουν με ποιον τρόπο αντιμετωπίστηκαν ιστορικά τα διάφορα θέματα, στοιχείο που τους επιτρέπει να συναγάγουν συνδέσεις με τις σύγχρονες προσεγγίσεις. Στο πλαίσιο μιας σφαιρικής πραγμάτευσης, το κείμενο καλύπτει, πέραν των εξελίξεων στη Δύση, και τις συνεισφορές των μαθηματικών της Κίνας, της Ινδίας και του Ισλαμικού Κόσμου. Σε ένα πρόσθετο κεφάλαιο εξετάζονται τα παλαιότερα μαθηματικά επιτεύγματα στην Αφρική, την Αμερική και την Ασία. Η εισαγωγή κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει ένα αυτοτελές κείμενο και ένα σχετικό παράθεμα από κάποια πηγή με στόχο να κεντρίσει περαιτέρω το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Θέματα ειδικού ενδιαφέροντος παρατίθενται μέσα σε ειδικά ένθετα, αποσπασμένα από τη ροή του κειμένου για να διευκολύνεται ο εντοπισμός τους. Βιογραφικά κείμενα σκιαγραφούν τη ζωή και τα επιτεύγματα επιφανών μαθηματικών. Σε άλλα αυτόνομα κείμενα διερευνώνται κάποια ειδικά ζητήματα, όπως η αιγυπτιακή επιρροή στα μαθηματικά των αρχαίων Ελλήνων. Στο τέλος του κάθε κεφαλαίου παρατίθενται με μορφή χρονολογίου συνοπτικά στοιχεία για σημαντικούς μαθηματικούς και για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του κλάδου. Διάφορα προβλήματα αντλούμενα από πρωτογενείς πηγές δίνουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα να κατανοήσουν με ποιους τρόπους κατόρθωναν να επιλύουν προβλήματα οι μαθηματικοί των διαφόρων εποχών και χωρών. Τα ερωτήματα ανάπτυξης προάγουν την ομαδική εργασία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μελλοντικούς δασκάλους στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τη σχεδίαση μαθημάτων. Στη σχολιασμένη βιβλιογραφία στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρέχονται διάφορες βασικές και δευτερεύουσες πηγές για έρευνα και περαιτέρω μελέτη.
ISBN-13: 978-960-524-334-0 | 21 X 29 εκ. | 1016 σελ. | ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ | Λιανική τιμή: 60,00



MARK J. ABLOWITZ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Σ. ΦΩΚΑΣ
ΜΙΓΑΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Οι μιγαδικές μεταβλητές αποτελούν κεντρικό γνωστικό αντικείμενο των μαθηματικών, και η μελέτη τους είναι σημαντική για τους φοιτητές των διαφόρων κλάδων της μηχανολογίας και των φυσικών επιστημών. Πέρα από τη μαθηματική κομψότητά τους, οι μιγαδικές μεταβλητές αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων που είναι είτε ιδιαίτερα δύσκολα είτε πρακτικά αδύνατο να επιλυθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Το Μέρος Ι αυτού του εγχειρι-δίου αποτελεί μια εισαγωγή στο γνωστικό αντικείμενο, και καλύπτει τις αναλυτικές συναρτήσεις, την ολοκλήρωση, τις σειρές και τον λογισμό ολοκληρωτικών υπολοίπων. Περιλαμβάνει επίσης μεθόδους μετασχηματισμού, συνήθεις διαφορικές εξισώσεις στο μιγαδικό επίπεδο, αριθμητικές μεθόδους, και άλλα θέματα. Το Μέρος ΙΙ πραγματεύεται τους σύμμορφους μετασχηματισμούς, τα ασυμπτωτικά αναπτύγματα, και τα προβλήματα Riemann-Hilbert. Οι συγγραφείς έχουν συμπεριλάβει επίσης μια εκτενή συλλογή εφαρμογών, διαφωτιστικών παραδειγμάτων και ασκήσεων εξάσκησης. Η νέα αυτή έκδοση έχει βελτιωθεί σε όλες τις πτυχές της, και ενδείκνυται ιδιαίτερα για χρήση σε εισαγωγικά μαθήματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στις μιγαδικές μεταβλητές.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ISBN-13: 978-960-524-337-1 | 17 X 24 εκ. | 608 σελ. | ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ | Λιανική τιμή: 40,00

Σταμάτης Κόκοτας-Καλογεράκι