Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τα νέα του ΚΘΒΕ

1. Το «Γράμμα σ’ ένα παιδί» στη νοηματική γλώσσα
Σήμερα στο Νέο Υπερώο η παράσταση «Γράμμα Σε Ένα Παιδί» είναι ανοιχτή σε κωφούς που κάνουν μαθήματα νοηματικής γλώσσας.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Η παράσταση θα συνεχιστεί έως και τις 19 Ιανουαρίου
2. Η συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από 25 Ιανουαρίου
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη θεατρική δράση «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό» (σύλληψη-σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου, Χάρης Πεχλιβανίδης) στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τις 25 Ιανουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
3. Πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου για την παράσταση «Το Τίμημα» του Άρθουρ Μίλλερ στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη, με πρωταγωνιστές τον Σταύρο Ζαλμά, τη Στέλλα Καζάζη, τον Αλέξανδρο Μούκανο και τον Χρήστο Σιμαρδάνη.
«Το Τίμημα» μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης. Οι ήρωες και το κοινό οπλίζονται για δύο ώρες με αυτή τη γενναιότητα, σε μία παράσταση που μας φέρνει αντιμέτωπους με το τίμημα της κάθε μας απόφασης αλλά και πιο κοντά σε όσα έχουμε ουσιαστικά ανάγκη.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
4. «Η Τρελοβγενιώ» από 7/2 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Το έργο της Ινές Κανιατί «Η Τρελοβγενιώ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου αριστουργηματικού έργου της Ιταλογαλλίδας συγγραφέως Ινές Κανιατί (1937-2007), σε μια παράσταση που συντάραξε το κοινό και αγκάλιασε η κριτική, η οποία παρουσιάζεται εκ νέου σε νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
5. «Το Γλυκό Πουλί της Νιότης» του Τενεσί Ουίλλιαμς κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου, στο Βασιλικό Θέατρο.
Στο έργο «Το Γλυκό Πουλί της Νιότης» θα δούμε για πρώτη φορά στη σκηνή του ΚΘΒΕ να παίζει η ηθοποιός Κοραλία Καράντη, παρέα με τον Μέμο Μπεγνή και εξαιρετικούς ηθοποιούς του ΚΘΒΕ.
Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται στην εκδοχή που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο συγγραφέας το 1959, ως διαμαρτυρία για τη λογοκρισία που του επέβαλλε το Μπρόντγουεϊ. Ας σημειωθεί ότι το έργο παίζεται για πρώτη φορά από το ΚΘΒΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
6. Ξεκίνησε στις 15/1 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου» του Σάκη Σερέφα)
Το ΚΘΒΕ συνεχίζοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική του πολιτική παρουσιάζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2013 – 2014, Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου, του Σάκη Σερέφα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
7. Νέα τιμολογιακή πολιτική – εισιτήριο για κάθε πολίτη!
«Βασικός μας στόχος στην κατάρτιση του ρεπερτορίου της νέας θεατρικής περιόδου είναι να καταστεί το ΚΘΒΕ ένα θέατρο ανοιχτό στον πολίτη. Γι’ αυτό καθιερώνουμε μια χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει ευρεία γκάμα παροχών καλύπτοντας διαφορετικές κατηγορίες κοινού»
Γιάννης Βούρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

8. Βασιλικό – Μονή Λαζαριστών με λεωφορείο του Ομίλου Μουζενίδη για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ!
Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση του κοινού στη δρομολόγηση λεωφορείου από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών για τη μεταφορά του κοινού που παρακολουθεί τις παραστάσεις που δίνονται στη Σκηνή Σ. Καραντινός ή στο Μικρό Θέατρο. Πρόκειται για τη χορηγία του Ομίλου Μουζενίδη προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο ο Όμιλος Μουζενίδη διαθέτει δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά των θεατών από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών προκειμένου να παρακολουθούν τις παραστάσεις «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές!..., Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης» στη Σκηνή Σ. Καραντινός και «Ο Έβρος απέναντι» στο Μικρό Θέατρο.
Πληροφορίες στα Ταμεία του ΚΘΒΕ 2315 200200.
Περισσότερα για τη συνεργασία εδώ
9. Oι παραγωγές που τρέχουν:
«Το ραφτάδικο», Βασιλικό Θέατρο (έως 26/1/2014)
Συγγραφέας: Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης
«Γράμμα σε ένα παιδί...», Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - νέο ΥΠΕΡΩΟ (έως 19/1/2014)
Συγγραφέας: Μάρω Μπουρδάκου
Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης
«Με μουσικές εξαίσιες… με φωνές!... - Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης», Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σ. Καραντινός
Συγγραφέας: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου
«Ο Έβρος απέναντι», Μονή Λαζαριστών - Μικρό Θέατρο (έως 2/2/2014)
Συγγραφείς: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου
«Πέερ Γκυντ», Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (έως 26/1/2014)
Συγγραφέας: Χένρικ Ίψεν
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης
«Οι τρεις σωματοφύλακες», Βασιλικό Θέατρο - Παιδική σκηνή (οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως το Πάσχα)
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Δουμάς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος
«Το Κύμα», Μ. Λαζαριστών-Σκηνή Σ. Καραντινός, (οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως το Πάσχα)
Συγγραφέας: Ρον Τζόουνς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας

ΝΕΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Τ.Μ.Ε.Τ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

TMETΝΕΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Τ.Μ.Ε.Τ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
17 Ιανουαρίου 2014
Παρ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Τιμές εισιτηρίων: 9€, 5€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Το σημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει σολιστικά έργα με συνοδεία ορχήστρας, συνθετών κυρίως της ρομαντικής και μεταρομαντικής εποχής. Τα έργα αυτά έχουν δεχθεί μουσικές επιδράσεις και φέρουν στοιχεία όχι μόνο από την “καθαρόαιμη” κλασική μουσική, αλλά και από την jazz, όπως θα ακούσετε στο Κοντσέρτο για σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων του A. Glazunov.
Η συναυλία θα ξεκινήσει με την πανέμορφη εισαγωγή από την Ορχηστρική Σουίτα Αρ. 2, BWV 1067 του J.S. Bach και θα τελειώσει με τη Συμφωνία Αρ. 38, KV 504, την επονομαζόμενη “Prager” (“της Πράγας”) του W.A. Mozart. Οι σολίστ μας είναι και φέτος οι διακριθέντες του Ετήσιου “Διαγωνισμού Ερμηνείας” του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η Ορχηστρική Σουίτα Αρ. 2 σε Σι ελάσσονα, BWV 1067 του Johann Sebastian Bach, με της οποίας την εισαγωγή αρχίζουμε το πρόγραμμά μας, φημολογείται ως το τελευταίο ορχηστρικό έργο που συνέθεσε ο μεγάλος αυτός μουσουργός και, κατά συνέπεια, ένα από τα ωριμότερα. Το μέρος του φλάουτου ερμηνεύει ο Ευγένιος Αναστασιάδης από την τάξη της Επίκουρου Καθηγήτριας Κατερίνας Τσεντς, ενώ το μέρος του τσέμπαλου η Κωνσταντίνα Λαζαρίδου, από την τάξη της Καθηγήτριας Βίνιας Τσόπελα. Με το επόμενο έργο, το Κοντσέρτο για σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων σε Μιb Μείζονα, Έργο 109 του Alexander Glazunov -από το οποίο παίζουμε το μεγαλύτερο μέρος- μεταφερόμαστε σε μια άλλη εποχή και ατμόσφαιρα. Σολίστ ο Παναγιώτης Σκύφτας, κάτοχος Β' Βραβείου στο “Διαγωνισμό Ερμηνείας 2013” του Τ.Μ.Ε.Τ., από την τάξη του διδάσκοντος Θεόφιλου Σωτηριάδη. Το πρώτο μέρος της συναυλίας μας κλείνει με ένα από τα ομορφότερα Κοντσέρτα για πιάνο που έχει να αναδείξει η φιλολογία του οργάνου αυτού την εποχή του ρομαντισμού, το πασίγνωστο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Μι ελάσσονα, Αρ.1, Έργο 11 του Frédéric Chopin, από το οποίο θα παρουσιαστεί το Α' Μέρος. Σολίστ η Πέννυ Τσιλιβάκου που κέρδισε το Α' Βραβείο στο “Διαγωνισμό Ερμηνείας 2013” του Τ.Μ.Ε.Τ., από την τάξη του Επίκουρου Καθηγητή Igor Petrin.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το ρετσιτατίβο και η άρια της Giulietta από την Πρώτη Πράξη της όπερας ICapuletieiMontecchi του Vincenzo Bellini. Η συγκεκριμένη ρομάντσα είναι μία από τις πιο γνωστές μελωδίες του συνθέτη. Στο ρόλο της Giulietta η υψίφωνος Αφροδίτη Πατουλίδου, κάτοχος Β' Βραβείου στο “Διαγωνισμό Ερμηνείας 2013” του Τ.Μ.Ε.Τ., από την τάξη της διδάσκουσας Αγγελικής Καθαρίου. Η συναυλία μας θα κλείσει με τη Συμφωνία Αρ. 38 σε Ρε μείζονα, KV 504 του W.A. Mozart. Τη Συμφωνία αυτή που έχει την επονομασία “PragerSinfonie” συνέθεσε ο Mozart το 1786, σε ηλικία τριάντα ετών. Η επονομασία “Prager” δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι η πρώτη παρουσίασή της έγινε στην Πράγα, αλλά και γιατί δημιουργικά ανήκει στην περίοδο που ο Mozart συνέθεσε δύο από τις σπουδαιότερες όπερές του, τους Le Nozze di Figaro και τον DonGiovanni, των οποίων οι πρεμιέρες πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Πράγα.
Αφροδίτη Πατουλίδου Σοπράνο
Παναγιώτης Σκύφτας Σαξόφωνο
Πέννυ Τσιλιβάκου Πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Γεώργιος Βράνος Διεύθυνση Ορχήστρας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=1298

16-22 Ιανουαρίου: Εγγραφές στο Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας / Θεατρική παράσταση για παιδιά / Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη / Προκήρυξη διαγωνισμού για έγχορδα

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"


Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Μαθαίνοντας να ακούμε μουσική
2ος Κύκλος
Ιανουάριος - Μάρτιος 2014
Από τη Βυζαντινή έως τη δημοτική και από την όπερα έως τα κινηματογραφικά ηχοτοπία μας ταξιδεύει ο νέος κύκλος του Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας.
Ειδικοί θεματικοί κύκλοι:
Όπερα και αρχαίοι μύθοι, Εύη Νίκα Σαμψών
Μουσική για τον κινηματογράφο, Χρήστος Γούσιος
Βυζαντινή μουσική, Αχιλλέας Χαλδαιάκης
Ελληνική δημοτική μουσική, Λάμπρος Λιάβας
Οι εγγραφές ξεκίνησαν
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δηλώστε συμμετοχή εδώ

Θεατρική παράσταση για παιδιά
"Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή"
Αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11:30, η πρωτότυπη θεατρική παράσταση της ομάδας κοπέρνικος "Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή" θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά 5-9 ετών να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας, μέσα από πολλές εκπλήξεις και έντονη διαδραστικότητα, μα πάνω απ όλα μέσα από τα ψέματα των ηρώων της!
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
Αγορά εισιτηρίων: 210-7234567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πασμαζόγλου), και στο χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-16:00)
Κλείστε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώΔείτε φωτογραφίες της παράστασης εδώΑίθουσα Διδασκαλίας
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Περισσότερες πληροφορίες

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου15:00
Εθνικό Ωδείο Ψυχικού Νέας Φιλοθέης
Ρεσιτάλ κιθάρας και πιάνου
Έργα Chopin, Beethoven, Brahms, Rachmaninoff, Czerny, Bach, Villa-Lobos, Γρηγορέα, Lauro, Morel & Sagreras
Συμμετέχουν οι σπουδαστές του ωδείου:
Βασίλης Πούλιος (κιθάρα), Ελευθερία Πανή (πιάνο) & Γιώργος Στυλιάρης (πιάνο)
Αίθουσα Διδασκαλίας
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Είσοδος Ελεύθερη
Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Υποτροφίες Αλεξάνδρα Τριάντη
Προκήρυξη Διαγωνισμού για Έγχορδα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, το οποίο διαχειρίζεται το κληροδότημα Αλεξάνδρας Τριάντη, προκηρύσσει Διαγωνισμό για την απονομή έως τριών μουσικών υποτροφιών για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στα ΈΓΧΟΡΔΑ όργανα ορχήστρας:
Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου

Εγκαίνια της έκθεσης "Βάλιας Σεμερτζίδης 1911 - 1983" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.


Λευτέρης Μουμτζής & Φώτης Σιώτας στο αβγό!

βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
www.music-village.gr/avgo
avgo@music-village.gr
ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Διεθνής μουσική κοινότητα
www.music-village.gr
www.facebook.com/musicvillag
Επισκεφτείτε και τη σελίδα του ABΓΟΥ στο facebook.
Πατήστε το «μου αρέσει» για να ενημερώνεστε άμεσα και 
να συμμετέχετε ενεργά στην κοινότητα μας (www.facebook.com/toavgo)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥΜΤΖΗ & ΤΟ ΦΩΤΗ ΣΙΩΤΑ

Παρασκευη 17 Ιανουαρίου 2013 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩΔυο φίλοι μουσικοί οι οποίοι παίζουν περιστασιακά μαζί εδώ και μερικά χρόνια φτιάχνουν ένα ντουέτο το οποίο θα παρουσιάσουν αποκλειστικά στο Αβγό. Θα ακουστούν αυθεντικές συνθέσεις και των δύο καθώς και διασκευασμένα κομμάτια ελληνικά και αγγλικά.
Φώτης Σιώτας: φωνή, βιολί, βιόλα
Λευτέρης Μουμτζής: φωνή, κιθάρα, μπάσο

http://www.youtube.com/watch?v=JqJ7XCXQ6gM
http://www.youtube.com/watch?v=jXn5IQY3kUg

ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Kρατήσεις θέσεων και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr
και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)

Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online, εναλλακτικά με αποστολή email στο avgo@music-village.gr ή αποστολή sms στο 6973 578 422.
Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΜΠΑΣΣΟΥ
ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Εισηγητής: Λευτέρης Μουμτζής

Σάββατο 18 -  Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 // 12 ώρες 
Ωράριο: 12.00 - 15.00 & 17.00 - 20.00
Eγγραφές: μέχρι 10 Ιανουαρίου 2014
Εισφορά μέλους: €80

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩAITΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ
Εγγραφές και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
Στο εργαστήριο αυτό θα μελετηθεί ο ρόλος και ο ήχος του μπάσου στα διάφορα μουσικά ιδιώματα τα οποία το εμπεριέχουν, με τη χρήση βίντεο, ακουστικού υλικού και συζήτησης. Έπειτα θα γίνει πιο συγκεκριμένη ανάλυση και επίδειξη / διδασκαλία των διαφόρων τεχνικών του οργάνου. Θα ασχοληθούμε επίσης με την εξέλιξη και την ιστορία του οργάνου από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα καθώς και με εναλλακτικές χρήσεις του.


Λευτέρης Μουμτζής
www.louvana.com.cy
www.louvanarecords.com
www.facebook.com/JKristeMasterOfDisguise
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1977. Από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο και είναι κάτοχος πτυχίου του Ελληνικού Ωδείο Αθηνών στο κλασικό πιάνο και σαξόφωνο. Φοίτησε για δύο χρόνια ('97-'99) στο Berklee College of Music στον κλάδο Professional Music. Ακολούθως αποφοίτησε από το University of Central England. Στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια (2004-2008) στο Λονδίνο όπου διατηρούσε διάφορα μουσικά σχήματα και δούλευε ως παραγωγός και δάσκαλος μουσικής και διοργανωτής μουσικών δρώμενων. Το 2005 κυκλοφόρησε τον πρώτο του σόλο δίσκο κάτω από το όνομα J.Kriste, Master of Disguise με τίτλο 'This is the alternative'.
Κάτω από το ίδιο όνομα ακολούθησε το 'Girls, Ghosts and Gods' το 2009. Είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος Τρίο Τεκκέ με το οποίο έχει εμφανιστεί εκτεταμένα σε πολλές χώρες και έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους ('Τα Ρεγγέτικα'. 'Σαμάς').
Είναι ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι και έχει διοργανώσει διάφορα φεστιβάλ στην Κύπρο όπως τα Dogstock Festival, Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής ΛΟΥΒΑΝΑ, Φέγγαρος και πιο πρόσφατα το Lefkosia Loop Festival.
Mε το Φώτη Σιώτα δουλεύουν tα τελευταία δύο χρόνια στο προτζεκτ J.Kriste, Master of disguise.

Σύνδεσμοι:
http://www.youtube.com/watch?v=MjZrRPY0wOs
http://www.youtube.com/watch?v=UtS0WWOaNOE
http://www.youtube.com/watch?v=rMCzO2XcXn0
http://www.youtube.com/watch?v=uDCVbv9-A8s
http://www.youtube.com/watch?v=6b8Xjb4mNrA

"Μέρες" της ΟΠΛΑ στην Θεσσαλονίκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 Ομιλία της Ιουλίας Πιτσούλη στη Θεσσαλονίκη Ο μύθος και ο ήχος: δυο δρόμοι επέκτασης της συνειδητότητας

Μπορείτε να ενημερώνεστε on-line για όλες τις δραστηριότητες μας εδώ>>>
http://www.psarasbooks.gr/eshop/news.php

ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΟΣΟ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ