Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μουσικόραμα - προτάσεις

Δευτέρα, 28 Μαρτίου: Ο Δημήτρης Λάμπος στο BLACK DUCK            
Δημήτρης Λάμπος Παρουσίαση cd «Μη σε φοβίσει η αγέλη» Δευτέρα 28 Μαρτίου             
Ο Δημήτρης Λάμπος παρουσιάζει ζωντανά το πρώτο του cd, με τίτλο «Μη σε φοβίσει η αγέλη», στον πολυχώρο Black Duck, Χρήστου Λαδά 9Α, με τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Δημητριάδη                  
http://www.mousikorama.gr/site/announcements/press/864-monday2c-march-28-jim-lamps              
Χορηγός επικοινωνίας "Μουσικόραμα"

ΣΩΜΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΣΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ
αντώνης ανισέγκος (πιάνο) – θύμιος ατζακάς (κιθάρες, ούτι)
31/3/2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
κτίριο Β, φουαγιέ, 21:00
www.tch.gr
1 + 2/4/2011
BAUMSTRASSE - ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ 21:00
Σερβίων 8, Βοτανικός, ΑΘΗΝΑ
www.dentra.gr
5/4/2011
CAFE MUSEUM Bräugasse 17, PASSAU
www.cafe-museum.de
7/4/2011
B FLAT
Rosenthaler Strasse 13, BΕRLIN
www.b-flat-berlin.de
8/4/2011
AUSLAND
Lychener strasse 60, BERLIN
www.ausland-berlin.de
Το ντουέτο ΣΩΜΑ παρουσιάζει στο ελληνικό και το γερμανικό κοινό μία σειρά από συναυλίες, ξεκινώντας από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και καταλήγοντας στο Βερολίνο.
Η εργασία του ντουέτου επικεντρώνεται στον δημιουργικό συγκερασμό σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, χτίζοντας – και γκρεμίζοντας – τις γέφυρες μεταξύ βιωμένου και ιδεατού ήχου. Kατά τα πέντε τελευταία χρόνια, δίπλα στο ΣΩΜΑ έχουν εμφανιστεί ζωντανά πολλοί εξαιρετικοί μουσικοί - εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος Wu Wei (sheng), o Νεοζηλανδός Hayden Chisholm (σαξόφωνο) και ο Αμερικανός Chris Dahlgren (κοντραμπάσο)
Αυτήν τη φορά - και για τις έξι συναυλίες - στο επίκεντρο της μουσικής πράξης του ντουέτου θα βρεθεί ένας από τους σημαντικότερους αυτοσχεδιαστές και performer της σύγχρονης ιαπωνικής μουσικής σκηνής, ο Shoji Hano (τύμπανα).
Ειδικά για το πρώτο μέρος της συναυλίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το ΣΩΜΑ φιλοξενεί τους μουσικούς Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλη Σιγανίδη και Μαρία Θωίδου, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το ντουέτο στην πρόσφατη δισκογραφική του παραγωγή.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη θα βρίσκετε στη Λάρισα. Πιο συγκεκριμένα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 4 Απριλίου
- 9:30 το πρωί. Συνάντηση με τους μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Η συγγραφέας θα παρουσιάσει τα βιβλία της «Γίνομαι καλύτερος με παραμύθια που σκίζουν», «Λίγα γαρίφαλα για το πολυτεχνείο» και «Απίστευτες ιστορίες για απίθανα παιδιά» των εκδόσεων Διάπλαση.
Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με τα βιβλία της συγγραφέως απ’ το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό
Διοργάνωση: βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό, βρεφονηπιακός σταθμός ΛΗΤΩ

- 11:30 το πρωί. Επίσκεψη στο βρεφονηπιακό σταθμό ΛΗΤΩ. Η κυρία Μουρίκη θα μας πει με τον δικό της τρόπο τα ( 3 κεφάτα παραμύθια που΄χαν την ζημιά συνήθεια) που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διάπλαση με γενικό τίτλο "ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΥΝ"
Διοργάνωση: βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό, βρεφονηπιακός σταθμός ΛΗΤΩ

- 6:30 το απόγευμα. Γίνομαι καλύτερος… με παραμύθια που σκίζουν!
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλιου οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ και το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό καλούν τους μικρούς μας φίλους τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 6:30 το απόγευμα στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Μουρίκη! Γίνομαι καλύτερος… με παραμύθια που σκίζουν!
Η συγγραφέας του βιβλίου μαζί με τον βρεφονηπιακό σταθμό Λητώ θα μας δείξουν πως θα γίνουμε καλύτεροι μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.
Θ ακολουθήσει συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα τη φιλαναγνωσία
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό
Αθαν.Διάκου 5 Λάρισα
Τηλ. 2410 537791
Τρίτη 5 Απρίλίου
- πρωί: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας Συνάντηση με τους μαθητές όλων των τάξεων από διάφορα σχολεία της Λάρισας. Παρουσίαση των βιβλίων «Γίνομαι καλύτερος με παραμύθια που σκίζουν», «Λίγα γαρίφαλα για το πολυτεχνείο» και «Απίστευτες ιστορίες για απίθανα παιδιά» των εκδόσεων Διάπλαση. καθώς και και άλλων που έχουν διαβάσει οι μαθητές.
Δρώμενο πό την εμψυχώτρια κ. ΛΗΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ και τους συνεργάτες της απ τον βρεφονηπιακό σταθμό Λητώ και παράλληλη έκθεση βιβλίου απ το βιβλιοπωλείο Σκάλα
Χορηγός επικοινωνίας www.mamakid.gr
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η Μάρω Θεοδωράκη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό, την κ. Αρχονία Καθάριου από τον παιδικό σταθμό Baby College και την κυρία Ελένη Καλαμπαλίκη της καλλιτεχνικής ομάδας Σκηνοβάτης για την πολύτιμη βοβήθεια στην μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 19-3-2011.
Επειδή το πρόγραμμα παρουσίασης που προσφέρει η Μάρω Θεοδωράκη για την παρουσίαση των βιβλίων της λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν το μεγάλο αριθμό παιδιών που συγκεντρώνεται στις εκδηλώσεις της είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε κάλεσμα!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

210 38 08 445
email diaplasi@yahoo.gr
website:
www.diaplasibooks.gr

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; σκηνοθεσία Παύλος Δανελάτος | Θέατρο Σοφούλη

Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική                  
της Χρύσας Σπηλιώτη στο Θέατρο Σοφούλη                
Το Θέατρο Σοφούλη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων του, παρουσιάζει το φημισμένο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου από τις 3 Απριλίου 2011.                 
Είναι ένα πανέξυπνο έργο όπου σε σχεδόν τριάντα σκηνές, δυο γυναίκες (ξαδέλφες συνομήλικες) αφηγούνται με πάθος και χιούμορ την ιστορία της ζωής τους από μικρή ηλικία μέχρι το... γηροκομείο. Συγχρόνως παίζουν επί σκηνής οι δυο τους κι όλους τους άλλους ρόλους που υπήρξαν μοιραίοι για τις επιλογές τους αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.               
Το έργο αν και φαίνεται εξαιρετικά απλό είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό και ο λόγος του έχει αμεσότητα ζηλευτή.              
Γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο επιτυχημένο από την πρώτη φορά που παραστάθηκε μέχρι και σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.                 
Συντελεστές              
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Παύλος Δανελάτος Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης Κινησιολογία: Κώστας Καφαντάρης Φωτισμοί: Μάνος De Blanchefort Animation: Μπάμπης Αλεξιάδης                    
Παίζουν: Παυλίνα Χαρέλα, Νάντια Δαλκυριάδου                
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη              
Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, dafni.artminds@gmail.com, 6972294695                
Info                
Πρεμιέρα: Κυριακή 3 Απριλίου στις 6 μ.μ. Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 6 μ.μ. και Δευτέρα, Τρίτη στις 9.15μμ. Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (φοιτητικό)            
Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά (λεωφορείο ΟΑΣΘ Νο 5, στάση Βερβελίδη)               
Κρατήσεις: 2310423925                 
Ξεκίνησε η προπώληση στα καταστήματα Public

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ-ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ - ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Μεγάλη Γιορτή για Μικρούς Αναγνώστες | Σάββατο 4-04-11| Βιβλιοπωλείο Κέδρος, Στοά του βιβλίου

Μεγάλη γιορτή για μικρούς αναγνώστες
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, οι Εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην πιο κεφάτη βιβλιογιορτή.