Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Νέο βιβλίο από την Χρυσηίδα Δημουλίδου και πασχαλινές προτάσεις!

Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια.
Έτος: 21 Μαρτίου 2014.
Σχήμα: 21Χ29.
Σελίδες: 32.
Εξώφυλλο: Σκληρό.
ISBN: 978-960-567-024-5.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Έτος: 2007.
Σχήμα: 21x29.
Σελίδες: 32.
Εξώφυλλο: Σκληρό.
ISBN: 978-960-6638-34-3.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής.
Έτος: 21 Μαρτίου 2011.
Σχήμα: 21Χ29.
Σελίδες: 32.
Εξώφυλλο: Σκληρό.
ISBN: 978-960-6864-81-0.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Παιδική Παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, στις 26 Μαρτίου 2014, 7.00 μ.μ.

Εμφάνιση Παιδική παράσταση 26ης Μαρτίου 2014.jpg

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μάρτιος 2014

ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,Θεώρηση της Αρχιτεκτονικής Τοπίου από την Αρχαιότητα ως τον 21ο αιώνα. Ιωάννης Α. Τσαλικίδης, Όλγα Χ. Μπακιρτζή
Από τον Κήπο της Εδέμ, την Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, από τους περίκλειστους κήπους του Βυζαντίου και των ευρωπαϊκών μοναστηριών του Μεσαίωνα, από τους ισλαμικούς κήπους της Ανατολής έως του πρώτους μεγαλειώδεις κήπους της ιταλικής Αναγέννησης και του γαλλικού μπαρόκ, τα πρώτα «οικολογικά» πάρκα της Αγγλίας, της Βορείου Αμερικής και τα ρομαντικά τοπία της Ευρώπης του 19ου αι., έως τα σύγχρονα έργα του 20ου αι. ξεπροβάλει η ιδέα της διαχρονικότητας του «ιδανικού κήπου», δηλαδή του παραδείσου, όπως κάθε κοινωνία τον δημιούργησε. Η κριτική μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής τοπίου αποτιμά το παρελθόν και περιγράφει το παρόν, συνυπολογίζοντας τη ροή των πολιτικών ανακατατάξεων, τη διαδοχή των κοινωνικών μεταβολών, την αλλαγή της περιβαλλοντικής αντίληψης, τον μετασχηματισμό των αισθητικών προτύπων, την αναδιάρθρωση της οικονομικής πραγματικότητας. Η διεθνοποιημένη προσέγγιση του σχεδιασμού και η θέσπιση αρχών για την αειφόρο ανάπτυξη σηματοδοτούν τις τελευταίες δεκαετίες τις τάσεις στη διαχείριση της γης και μεταβάλλουν το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο του τοπίου. Μέσα από τις 466 σελίδες και τις 1000 φωτογραφίες, αυτό το βιβλίο – λεύκωμα καλύπτει ένα σημαντικό κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας αναλύοντας τη διαχρονική εξέλιξη της κηποτεχνίας και αρχιτεκτονικής τοπίου. Η ιστορία των κήπων και των τοπίων παρουσιάζεται χρονολογικά και γεωγραφικά, με ταυτόχρονη παράθεση του γενικότερου περίγυρου του τόπου και της εποχής. Έτσι ο αναγνώστης κατανοεί ευχερέστερα το πλαίσιο των εξελίξεων, μέσα στο οποίο δημιουργούνται τα έργα αυτά. Ο Ιωάννης Α. Τσαλικίδης είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει από το 1977. Έχει συνεργαστεί με Σχολές Αρχιτεκτονικής Τοπίου στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και είναι συνιδρυτής του πρώτου Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου στην Ελλάδα (2003). Προηγούμενα βιβλία του είναι: Αρχιτεκτονική Τοπίου και Περιβάλλον, Καλλωπιστικά Φυτά για Ελληνικούς Κήπους, Αειφόρος Σχεδιασμός Χρήσεων Γης, Σύγχρονοι Ελληνικοί Κήποι και Εισαγωγή στη Θεωρία και Εφαρμογή της Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Η Όλγα Χ. Μπακιρτζή εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Έχει πτυχίο και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και Μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική Τοπίου (MLA) από το Heriot-Watt University του Εδιμβούργου. Προτάσεις της έχουν εφαρμοσθεί στη διαχείριση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. 

ISBN: 9789604582082
Σελίδες: 466
Περισσότερα...

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
Γεώργιος Δαμασκηνίδης, Αναστασία Χριστοδούλου

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν ερευνητή είναι η διασύνδεση του έργου παλαιότερων ερευνητών, σύγχρονων ευρημάτων και νέων υποθέσεων σε μια ερευνητική πρόταση για μελλοντική έρευνα. Αν και αποτελεί υποχρέωση κάθε ερευνητή, η ερευνητική πρόταση δεν έτυχε ακόμα της δέουσας προσοχής από την ακαδημαϊκή κοινότητα ως μια συστηματική και αναγκαία διαδικασία. Το κενό αυτό έρχεται να συμπληρώσει η μελέτη αυτή, όπου συγκεντρώνονται για πρώτη φορά οδηγίες για ένα ολοκληρωμένο οργανωτικό πλαίσιο ανάπτυξης έρευνας, καθορίζοντας ταυτόχρονα τις βασικές δομές μιας ερευνητικής πρότασης για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες Η ενασχόληση με την ερευνητική πρόταση όχι μόνο δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία αλλά απεναντίας συμβάλει στη χάραξη ενός πολύτιμου χάρτη για τον ερευνητή. Η παραπάνω διαδικασία συγγραφής της ερευνητικής πρότασης παρουσιάζεται μέσα από θεωρητικά και μεθοδολογικά εργαλεία και παραδείγματα όπου σχολιάζονται οι καλές και κακές πρακτικές ερευνητικών προτάσεων. Έτσι, με την χρήση αυτού του «χάρτη» το ερευνητικό ταξίδι γίνεται ασφαλές χωρίς άσκοπα πισωγυρίσματα και μελλοντικές απογοητεύσεις. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο για φοιτητές και ερευνητές που επιδιώκουν να αναπτύξουν εκείνες τις ικανότητες και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να σχεδιάσουν μια ερευνητική πρόταση που θα πληροί τα πλέον απαιτητικά επιστημονικά κριτήρια. O Γεώργιος Δαμασκηνίδης είναι διδάκτορας στις επιστήμες της αγωγής. Είναι εξωτερικός συνεργάτης στο ΑΠΘ όπου διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Επίσης, διδάσκει αγγλική στρατιωτική ορολογία στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών του ΓΕΣ. Έγραψε ένα βιβλίο και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνείς εκδόσεις. H Αναστασία Χριστοδούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο ‘Σημειωτική’. Το συγγραφικό έργο και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σημειωτική ανάλυση κειμένων και εικόνας, στο χώρο της εκπαίδευσης και σε πεδία του ευρύτερου κοινωνικού χώρου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, τρία βιβλία και μία μετάφραση. 

ISBN: 9789604584758
Σελίδες: 344
Περισσότερα...

HANNAH WILLIAMS & THE TASTEMAKERS - the new diva of Soul

HANNAH WILLIAMS & THE TASTEMAKERS U.K.
Η νέα Diva της Deep Soul Hannah Williams,
για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική συναυλία, γεμάτη soul ερωτισμό, jazz ατμόσφαιρα και funky ρυθμούς.
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 . Principal Club Theater

Μια ιδιαίτερη soul φωνή που συνοδεύεται από την πιο “funky” παρουσία επί σκηνής -γεγονός που εξηγεί και τον έρωτα με την πρώτη ματιά που προκάλεσε και στο ελληνικό κοινό πέρυσι στην Αθήνα- η Hanah Wiliams αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο στο κόσμο της soul/funk προκαλώντας συγκρίσεις τόσο με την Amy Winehouse όσο και με την Adele. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το ταλέντο της τράβηξε αμέσως την προσοχή σπουδαίων καλλιτεχνών όπως είναι η Sharon Jones, ο Charles Bradley, αλλά και ο θρύλος του hip hop, Afrika Bambaataa, με τους οποίους η Hannah βρέθηκε να περιοδεύει ανά την Ευρώπη σε μερικά από τα πιο θρυλικά venues της soul.
Η Hannah Williams, υπεύθυνη για το αριστουργηματικό “Work it Out”, ένα τραγούδι που αποτέλεσε για πολλούς “soundtrack” της χρονιάς που πέρασε, έχει καταφέρει να κερδίσει την παγκόσμια μουσική σκηνή. Μία μουσική που μαγεύει, μία παρουσία που καθηλώνει.
Η Hannah Williams, μυήθηκε στον κόσμο της Soul μουσικής από πολύ μικρή ηλικία, ενώ σήμερα έχει καταφέρει να θεωρείται ένα από τα πιο hot ονόματα στην παγκόσμια μουσική σκηνή και όχι άδικα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παράγει μουσική, παρέα με τους Tastemakers, ενώ μαζί έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν έναν μοναδικό ήχο. Βασικά χαρακτηριστικά του, η στιχουργική εσωτερικότητα, η ακατέργαστη ακουστικότητα των soul μουσικών γραμμών που χρησιμοποιούν και φυσικά η “σκληρή” και εύθραστη φωνή της Hannah.
Το πρώτο τους single εκδόθηκε από την ανεξάρτητη δισκογραφική Mondegreen Records, ενώ o Craig Charles του BBC προώθησε τη Hannah ως ένα από τα ονόματα που αξίζουν την προσοχή και το σεβασμό που αρμόζει σε μια εξαιρετική φωνή, η οποία έχει ήδη αφήσει το στίγμα της στην Soul σκηνή από την πρώτη κιόλας δισκογραφική της απόπειρα. Λίγο αργότερα η ιταλική Record Kicks κυκλοφoρεί τον πρώτο δίσκο τους, με τίτλο “A Hill Of Feathers”, ο οποίος αποτέλεσε και το εισιτήριο της μπάντας για ένα συναυλιακό μέλλον γεμάτο από ζωντανές παρουσιάσεις σε όλη την Ευρώπη.
Με τον καιρό, οι Hannah Williams and the Tastemakers άρχισαν να αποτελούν αυθεντία στο χώρο τους, μέσα από την τεράστια ραδιοφωνική τους επιτυχία “Work it Out”, αλλά και μετά από την άνευ προηγουμένου sold-out περιοδεία τους στην Ευρώπη!
Hannah Williams & the Tastemakers:
Hannah Williams – Vocals
Joss Murray & Chloe Harvey – Trumpet
Sabrina De Mitri – Sax
Matt Saunders – Guitar
James Graham – Organ
Dougie Taylor – Bass
Jimi Needles – Drums
Hannah Williams “Work It Out” : http://www.youtube.com/watch?v=JBdSZIZjUsk
Info:
Principal Club Theater στο Μύλο
2310.428088
Προπώληση Εισιτηρίων 12 € - Viva.gr, Public, Ticket House, Stereodisc
Ταμείο 15 € - Πόρτες ανοίγουν στις 20:30, Έναρξη συναυλίας 22:00
Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.facebook.com/principalclub
www.twitter.com/principalclub

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ - ΣΗΜΕΡΑ (LIVE ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)