Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές στο Μαρούσι

Πρωτοχρονιάτικες καλικαντζαροσκανταλιές!
Παιδιά! Αν αγαπάτε κι εσείς τις τρελοσκανταλιές!
Τρέξτε γρήγορα κοντά μας, στο βιβλιοπωλείο Φλωράς στο Μαρούσι για να απολαύσουμε όλοι μαζί με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά τις πιο απίθανες Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές.
Οι εκδόσεις Διάπλαση θα επιβραβεύσουν, όπως πάντα, τις πιο πρωτότυπες αλλά και τις πιο «άτακτες» ιδέες το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 12:00 το πρωί.
Με ζαβολιάρικα φιλάκια
χχχ
Τα νανάκια από το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη
ΥΓ: Επειδή ένας σκανταλιάρης δεν είναι ποτέ αρκετός… μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας και τους πιο παιχνιδιάρηδες φίλους σας.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ Μιλτιάδου 16 Μαρούσι τηλ. 2108066377
Χορηγοί επικοινωνίας

www.infokids.gr www.musicheaven.gr www.paidorama.com www.babytips.gr http://petridisradio.blogspot.gr/

Νέες κυκλοφορίες

Η ρωγμή
Γιώργος Κακούρος
ISBN: 978-960-03-5340-2

Μπορείς να κλάψεις μες στο νερό;
Αλέξης Σταμάτης 

ISBN: 978-960-03-5511-6 
Οι δικοί μου άνθρωποι
Εντοάρντο Νέζι
ISBN: 978-960-03-5516-1

Ρέκβιεμ για τη γυάλινη πολιτεία
Ντόνα Λεόν
ISBN: 978-960-03-5491-1

Το κρασί της KGB
Πάουλ Γκρότε
ISBN: 978-960-03-5431-7 

Τα μετέωρα βήματα του ΕΣΥ
Άρης Σισσούρας
ISBN: 978-960-03-5485-0

Οι εκδηλώσεις του Floral για τις επόμενες μέρες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, 22:00
Live Human Touch Live

Οι Human Touch, μετά απο έντεκα χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα απο τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ'ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα απο την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα. Κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα απο τον αυθορμητισμό… και ξέρουν να το μοιραστούν.
Είσοδος: 5€
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, 22:00
Live Penny & the Swingin' Cats

Οι Penny & the Swingin' Cats επιστρέφουν στο αγαπημένο τους στέκι δίνοντας την εκκίνηση ενός γιορτινού μήνα με πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια!
Το συγκρότημα "Penny & the Swingin' Cats" ξεκίνησε την δράση του, την περίοδο 2009-2010. Έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά μουσικά στέκια της Αθήνας και εκτός Αθηνών. Σημαντική στιγμή για το συγκρότημα αποτέλεσε η ζωντανή εμφάνιση της 18ης Μαρτίου 2010 στον πολυχώρο Gagarin, ανοίγοντας το πρόγραμμα του Marc Almond, καθώς και η ζωντανή εμφάνιση της 26ης Απριλίου στην εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα". Το συγκρότημα παρουσιάζει μια παράσταση μουσικού αλλά και χορευτικού ενδιαφέροντος, διασκευάζοντας γνωστά ξένα και ελληνικά κομμάτια στο ανάλογο ύφος της ρετρό cabaret και όχι μόνο αισθητικής, μπολιασμένη με νεανική φρεσκάδα και ενέργεια.
Είσοδος: 5€
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 19:00
Συζήτηση
Αστυνομική βία και το νέο σύστημα καταστολής

Το UNFOLLOW και το Floral παρουσιάζουν μια συζήτηση με θέμα: «Αστυνομική βία και το νέο σύστημα της καταστολής»
Από την ακραία αστυνομική βία ως τις διαρκείς απειλές για «εκτροπή», η αυταρχική καταστολή του κράτους δεν είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς τυχαίων περιστατικών αλλά η απάντηση στην κοινωνική αναταραχή, η σκληρή έκφραση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.
Ομιλητές:
Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος
Αυγουστίνος Ζενάκος, δημοσιογράφος, UNFOLLOW
Ηλίας Μαρμαράς, καλλιτέχνης
Παρεμβαίνει ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Συντονισμός:
Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, δημοσιογράφος, UNFOLLOW
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, 19:00
Φιλοσοφική Συζήτηση
Ο Πολιτισμός και το Υποκείμενο σε Κρίση
Από τη σκοπιά της ψυχανάλυσης και της φιλοσοφίας
Τραύμα, υποκείμενο και κοινωνικός δεσμός

Το τραύμα: μια ρήξη, μια περιοχή καταστροφής στον κοινωνικό ιστό - αλλά συνάμα κι ο πυρήνας της υποκειμενικότητας. Πώς όμως το τραύμα συγκροτεί υποκείμενο; Και πώς συνδέεται το προσωπικό με το συλλογικό τραύμα; Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο βήμα προκειμένου το τραύμα να ξεπεραστεί και —γιατί όχι;— να παράγει κάτι νέο, είναι η αναγνώρισή του και η ανάληψη της ευθύνης γι' αυτό. Το τραύμα καθορίζει λοιπόν θετικά και αρνητικά την πορεία μιας ζωής.
Μιλούν οι:
Γιάννης Γκιάστας (ψυχολόγος-ψυχαναλυτής)
Θανάσης Χατζόπουλος (παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής/μέλος της Societé de Psychanalyse Freudienne, ποιητής)
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 20:00
Αφιέρωμα
Η επιστροφή του Αστυνόμου Μπέκα
Μια βραδιά στον κόσμο του Γιάννη Μαρή

Ο αστυνόμος Μπέκας, ο δημοσιογράφος Μακρής, οι «πολυτελείς» γυναίκες, οι ζιγκολό, οι παράνομοι εραστές, οι πλούσιοι και οι φτωχοί της δεκαετίας του '50, «τρυπώνουν» στο Floral και μας μεταφέρουν σε μια Αθήνα αθώα και γοητευτική. Οι ήρωες του «πατέρα του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος», Γιάννη Μαρή συναντούν τους σημερινούς λάτρεις του προικισμένου λογοτέχνη της δεκαετίας του '50 και του '60, σε μια μοναδική βραδιά, με βιωματικές εξιστορήσεις, λογοτεχνικές αναλύσεις, κινηματογραφικές περιπλανήσεις και φυσικά πολλά βιβλία του συγγραφέα.
Ο Ανδρέας Αποστολίδης, συγγραφέας, μεταφραστής και σκηνοθέτης, αποκωδικοποιεί το σύμπαν του Γιάννη Μαρή στο βιβλίο του, Ο κόσμος του Γιάννη Μαρή (εκδ. Άγρα, 2012). Ο Κώστας Καλφόπουλος, συγγραφέας και επιμελητής του συλλογικού έργου, Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα (15 διηγήματα από σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας προς τιμήν του Γιάννη Μαρή εκδ. Καστανιώτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, 2012) μιλά για την επιρροή του Γ. Μαρή στο νεότερο αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, μαθηματικός και συγγραφέας, μάς εξηγεί την ιδέα πίσω από την Επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα και τι οδήγησε στη συγγραφή των 15 υποθέσεων που καλείται να εξιχνιάσει ο ήρωας του Γ. Μαρή. Ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης, προσωπικός φίλος του συγγραφέα μάς μιλά για τον Μαρή και ως άνθρωπο πέρα από συγγραφέα, αλλά και για τη βιογραφία που ετοιμάζει γι' αυτόν. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Παναγιωτάτος μας ξεναγεί στις κινηματογραφικές εικόνες του πατριάρχη του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος.
Στη «μεγάλη οθόνη» του Floral, πλάνα από γνωστές κινηματογραφικές μεταφορές των βιβλίων του Γ. Μαρή μάς βάζουν στο κλίμα του μυστηρίου.
Στον πάγκο του βιβλιοπωλείου μας, θα βρείτε ποικιλία των βιβλίων του Γ. Μαρή
Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα και Καστανιώτη.
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, 22:00
Πάρτι/Αφιέρωμα

SONIK Party - Μισός Αιώνας Ελληνικό Ροκ Το SONIK γιορτάζει 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον μουσικό Τύπο με νέο, πλούσιο, διπλό τεύχος. Το τεύχος Δεκεμβρίου κυκλοφορεί παρέα με επετειακή, συλλεκτική έκδοση για το ελληνικό ροκ: ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ!
Με αφορμή λοιπόν τα όγδοά του γενέθλια, το Sonik ετοιμάζει, πυρετωδώς, μεγάλη γιορτή, με προσκεκλημένους τους πρωταγωνιστές ελληνικής ροκ σκηνής, όλους όσους συμμετείχαν στο επετειακό τεύχος, την συντακτική ομάδα του SONIK και του avopolis.gr και φυσικά όλους εσάς.
Τις μουσικές αναλαμβάνουν οι συντάκτες του Sonik (Χάρης Συμβουλίδης, Μάνος Μπούρας, Αντώνης Χαγάς) σε μια εορταστική ανασκόπηση όλων των δεκαετιών του ελληνικού ροκ.
Στη σκηνή του Floral ανεβαίνουν για ακουστικά set και περίεργες συμπράξεις κάποιοι από τους πρωταγωνιστές… τα ονόματα των οποίων σας τα κρατάμε έκπληξη!
Εικόνες και πλάνα από θρυλικά βιντεοκλίπ θα παίζουν στο background, ποτά σε φιλικές τιμές και τέλος το διπλό επετειακό τεύχος σε σούπερ τιμή 4 ευρώ!!! Ειδικά για την βραδιά και για όλους τους αναγνώστες.
Σας περιμένουμε όλους...την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, από τις 10 το βράδυ σε μια βραδιά γιορτή, προς τιμήν του ελληνικού ροκ.
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 22:00
Live Red Wing Live

Οι "Red Wing” είναι μία μπάντα που δημιουργήθηκε το χειμώνα του 2012 στην Αθήνα. Παίζουν διασκευές
τραγουδιών της παραδοσιακής country (Bob Wills,
Hank Williams, Johnny Cash, Patsy Cline) αλλά και
τραγούδια σύγχρονων δημιουργών (Zoe Muth, Little
Willies κ.ά).
Τα μέλη της μπάντας είναι οι:
Γιασεμί Κηλαηδόνη: τραγούδι
Μαρία Κηλαηδόνη: τραγούδι, ακουστική κιθάρα
Λάμπρος Κίκλης: βιολί
Βύρων Τσιμπλάκης: ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Καραγιάννης: ηλεκτρικό μπάσσο
Φίλιππος Θεοδωρίδης: τύμπανα, τραγούδι
Είσοδος: 3€
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Νοέμβριος 2012

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΡΙΣΗΣ
Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης
ISBN: 9789604583812
Σελίδες: 224
Περισσότερα... 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Θέτουν τα θεμέλια της φυλετικής ισότητας
Iram Siraj – Blatchford, Μετάφραση: Άννα Χατζηπαναγιωτίδου, Θανάσης Αθανασίου  

ISBN: 9789604583379
Σελίδες: 304
Περισσότερα... 

ΕΓΩ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Έμφυλες αναζητήσεις στην ποίηση της Ζωής Καρέλλη
Αικατερίνη Δούκα-Καμπίτογλου
ISBN: 9789604583751
Σελίδες: 248
Περισσότερα... 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΣΑΣ ΧΑΤΖΗΧΑΝΝΑ Στην παιδική λογοτεχνία της Κύπρου και της Ελλάδας
Δημήτρης Γουλής
 
ISBN: 9789604583522
Σελίδες: 440
Περισσότερα... 

ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Μαρίτα Παπαρούση
ISBN: 9789604583409
Σελίδες: 416
Περισσότερα...

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ: ΧΟΜΠΙΤ, του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Σας ενημερώνουμε πως επανεκδόθηκε με νέα επιμέλεια το ΧΟΜΠΙΤ του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Το προοίμιο της μνημειώδους τριλογίας Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ είναι μια ανεπανάληπτη περιπέτεια φαντασίας και συνάμα ένα αξέχαστο ηρωικό παραμύθι που εδώ και πολλές δεκαετίες καθηλώνει και γοητεύει μικρούς και μεγάλους. 13 Δεκεμβρίου 2012 είναι η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το πρώτο μέρος από το «Χόμπιτ», το ομώνυμο αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Δελτίο Τύπου ΚΟΘ

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μαρία Αγγελίδου Η ΤΡΙΤΗ ΜΑΓΙΣΣΑ
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο
της Μαρίας Αγγελίδου Η ΤΡΙΤΗ ΜΑΓΙΣΣΑ (εικόνες: Κατερίνα Βερούτσου) το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ  (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Μπορεί μια μάγισσα που δεν έχει κανένα ταλέντο να γίνει κάτι;
Μια μάγισσα του τίποτα να κάνει σπουδαία πράγματα, πράγματα που μόνο οι μεγάλοι μπορούν;
«Θα ήταν ωραίο να την κάνουμε θέατρο την ΤΡΙΤΗ ΜΑΓΙΣΣΑ» σκέφτηκαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
«Γιατί τελικά το να ακούς και να βλέπεις καλά είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις αυτό που θέλεις» είπε η μικρή Ελένη.
Η τρίτη μάγισσα λοιπόν θα ζωντανέψει με τις κούκλες που έφτιαξαν τα παιδιά.
Μια διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με κουκλοθέατρο και μουσική από τα παιδιά του νηπιαγωγείου ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα δοθούν δωράκια!
Η ομάδα του νηπιαγωγείου ΚΑΡΑΜΕΛΑ με συντονίστρια την παιδαγωγό Κ. Πανάγου, στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν το βιβλίο, βασίστηκαν στο βιβλίο Η τρίτη μάγισσα της Μαρίας Αγγελίδου και εργάστηκαν σε πολλά επίπεδα. Δείτε ΕΔΩ μια πετυχημένη προσπάθεια για το πώς ένα βιβλίο μπορεί να αποτελέσει την αφόρμηση για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εργασίας.
Το βιβλίο ανήκει στη νέα σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο Μικρές καληνύχτες που περιλαμβάνει ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά για τη δύσκολη γλυκιά ώρα της καληνύχτας. Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

Ποιός δρόμος είναι ανοιχτός