Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Στην πίσσα και στα πούπουλα

Στην πίσσα και στα πούπουλα Βίος και πολιτεία ενός ρεμπέτη της φυλής των Τσερόκι                                        
Νίκος Βερόπουλος White Feather                              
Δρόμων, 2011                                
510 σελ.                               
ISBN 978-960-694-102-3, [Κυκλοφορεί]                                
Η αληθινή ιστορία του "Λευκού Φτερού", ενός Έλληνα Ινδιάνου, γραμμένη από τον ίδιο. Μια ζωή σαν παραμύθι χωρίς τέλος, που διαδραματίζεται μέχρι τις μέρες μας.                               
Ο Νίκος Βερόπουλος κάνει κατάθεση ψυχής περιγράφοντας όλα όσα του συνέβησαν στη διάρκεια ενός απίστευτου οδοιπορικού στο χώρο και στο χρόνο, με έναν τρόπο που μπορεί να καταπλήξει όχι μόνο τους φίλους του και τα άτομα εκείνα που τον γνώρισαν στη διαδρομή, αλλά και όσους θα τον γνωρίσουν μέσα από αυτό το βιβλίο.                                
Εμπειρίες μοναδικές, συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους στα πέρατα της γης, επικίνδυνες αποστολές, προσωπικές μάχες με τη ζωή σ’ έναν άνισο αγώνα, είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που συνθέτουν τη διαδρομή του στο μονοπάτι που διάλεξε, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.                             
Εντελώς ασυμβίβαστος με το σύστημα, γνήσιος ρεμπέτης με μποέμικη νοοτροπία, φιλόσοφος και οραματιστής, εξελίσσεται σ’ έναν σύγχρονο μονομάχο!...

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞENH ΛOΓOTEXNIA / KΛAΣIKH BIBΛIOΘHKH

O μαγικός κύκλος                                     
Νικολάι Γκόγκολ                                 
ISBN: 978-960-03-0779-5                                       
Κάτια                                   
Λέων Τολστόι                            
ISBN: 978-960-03-0780-1                                    
Tο σπίτι της όχθης                                            
Δάφνη ντι Μωριέ                              
ISBN: 978-960-03-0781-8                                   
Μπαρμπα-Γκοριό                                   
Ονορέ ντε Μπαλζάκ                                 
ISBN: 978-960-03-0782-5



Ο κύριος Λουκάς και ο «Λουκουμάς»

Ο κύριος Λουκάς και ο «Λουκουμάς»
Ιωαννίδου Ρωξάνη
Σελίδες 16 έγχρωμες Σχήμα 14 x 21
Χρονολογία 2011
ISBN 978-960-456-306-7
Δείγμα του βιβλίου σε pdf
O κύριος Λουκάς είναι ο καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου.
Μια μέρα αποφασίζει να κάνει ένα ξεχωριστό γλυκό, ένα γλυκό που θα μείνει αξέχαστο!
Βάζει όλη την τέχνη και την αγάπη του για να το δημιουργήσει και ξαφνικά _ γίνεται ένα θαύμα.
Ελάτε να διαβάσουμε μαζί την ιστορία, να ανακαλύψουμε τα θαύματα που μπορεί να κάνει η αγάπη σε μικρούς και μεγάλους κι έτσι να βρούμε το μυστικό του κυρίου Λουκά και του μικρού Λουκουμά.

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Ο ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ                                        
Συγγραφέας: ΜΠΕΛΕΖΙΝΗΣ ΑΚΗΣ                                    
ISBN: 978-960-256-694-7
Έτος έκδοσης: 2010                                 
Κατηγορία: ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ                                 
Σελίδες: 160                                           
Σύντομη περιγραφή:                                         
Πολλά έχουν γραφτεί για τη ζωή του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, ενός από τους διασημότερους και ισχυρότερους μαέστρους του 20ού αιώνα, που ταυτίστηκε πάνω απ' όλα με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, της οποίας ήταν μουσικός διευθυντής από το 1955 μέχρι το 1989.                                 
Για τη μουσική του όμως όχι.                                            
Αυτό το βιβλίο έρχεται να καλύψει κατά ένα μέρος το κενό, αναλύοντας τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του ύφους του, που τον χαρακτηρίζουν με τη μοναδικότητα δακτυλικού αποτυπώματος.

Η φράση της εβδομάδας: Το Μέγαρο Μαξίμου.


Η φράση της εβδομάδας: Το Μέγαρο Μαξίμου.
Ήταν ευεργέτης ο Δημήτριος Μάξιμος;
Και μία άσχετη απορία: “Τι κατάληξη θα έχει, και πόσο έχει στοιχίσει μέχρι τώρα, η επιχείρηση “μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου” από το Μέγαρο Μαξίμου στον έκτο όροφο του Yπουργείου Eσωτερικών; (Λεπτομέρειες στο 24grammata.com)”
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)
...Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν τίποτα άλλο από την ιδιόκτητη κατοικία του Δημητρίου Μαξίμου (1873 – 1955).
Ο Δ. Μάξιμος ήταν για πολλά χρόνια διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα πολιτικός με το Λαϊκό Κόμμα. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών (1933 – 1935), γερουσιαστής και εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός (1947), όταν ηγήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας σε μια προσπάθεια των Αμερικανών να συσπειρώσουν τις πολιτικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν την «κομμουνιστική απειλή».
Στην πραγματικότητα το σπίτι ξεκίνησε να χτίζεται, το 1912, από τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Μιχαληνό και τη σύζυγο του Ειρήνη Μανούση.
Το 1916 πεθαίνει ο Μιχαληνός αφήνοντας το σπίτι ημιτελές, ενώ η χήρα του θα ξαναπαντρευτεί τον Δημ. Μάξιμο.
Για λίγα χρόνια το ημιτελές σπίτι αλλάζει ιδιοκτήτη, αφού η Μανούση το πούλησε στον εφοπλιστή Λ. Εμπειρίκο (πατέρας του ποιητή), γιατί, μάλλον, είχε προβλήματα με τα κληρονομικά.
Η αγοροπωλησία ήταν, μάλλον, εικονική, αφού η χήρα Μανούση και, πλέον, Μαξίμου θα το ξαναγοράσει (μετά από πέντε χρόνια) από τον Εμπειρίκο.
Από τις αρχές του ΄20 το ζεύγος Μαξίμου κατοικεί στην πανέμορφη οικία του.
Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε επιταχθεί ως κατοικία του Γερμανού Ναυάρχου του Στόλου του Αιγαίου, ενώ μετά την απελευθέρωση χρησίμευσε ως κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή.
Το 1952 το Ελληνικό Δημόσιο έρχεται σε συνεννόηση με τον Μάξιμο, προκειμένου να την αγοράσει. Συστήνεται επιτροπή του Πολυτεχνείου για να αποτιμήσει την αξία του οικήματος (11 δισ.δρχ.) και, τελικά, ο Μάξιμος δέχεται να πληρωθεί μόνο το ήμισυ της αξίας (5,75 δισ.δρχ.).
Προσέφερε, επίσης, στο Ελληνικό Δημόσιο και όλη την επίπλωση του. Η κυβέρνηση ευγνωμονούσα δήλωσε ότι θα διατηρήσει το όνομα του ως «οικία Μαξίμου».
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτού του είδους τους ευεργέτες που χαρίζουν το ήμισυ μιας «αυθαίρετης» έκθεσης και πουλάνε, το κληροδοτημένο και κληρονομικά διεκδικήσιμο οίκημα, στο Ελληνικό Δημόσιο.
Δεν ξέρω αν είναι αγνωμοσύνη, αλλά δεν είναι υπερβολή γενεές και γενεές Ελλήνων να μνημονεύουν τον ευεργέτη Μάξιμο; Ειδικά στη χώρα μας, που αδιαφορούμε για τους πραγματικούς ευεργέτες.
Και μια και το έφερε η κουβέντα: Τι έγινε με το “οικολογικό σχέδιο” του Γεωργίου Παπανδρέου να μεταφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο στον έκτο όροφο του υπουργείου εσωτερικών (Βασ. Σοφίας). Τι θα γίνει το γραφείο τώρα, που δε θα χρησιμοποιηθεί από το νέο πρωθυπουργό;
Πόσο στοίχισαν στον ελληνικό λαό οι “οικολογικές” και οι “εργονομικές” ανησυχίες του κ. Γ. Παπανδρέου, μεσούσης της οικονομικής κρίσης... για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com
Βάλτε Δωρεάν το widget με τα ebooks του 24grammata.com στον ιστότοπο σας.
Τα 24granmmata.com βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό διαδίκτυο μία οργανωμένη και καλαίσθητη συλλογή της ελληνικής γραμματείας (αρχαίας και νέας) στην αγγλική και ιταλική γλώσσα
Στείλτε μας (σε μορφή pdf) παλαιά ή σπάνια βιβλία της βιβλιοθήκης σας
Αν επιθυμείτε να διατηρήσετε στην αιωνιότητα παλαιά και σπάνια βιβλία (ακόμα και ασήμων συγγραφέων) τα 24grammata.com σας δίνουν τη δυνατότητα.
Aν είστε δικαιούχος ή απλώς έχετε στη βιβλιοθήκη σας παλαιά βιβλία (άνω των 70 ετών, ή από εκδοτικούς οίκους που έκλεισαν) σαρώστε τα (scanner) και στείλτετά σε μορφή pdf (η σάρωση μπορεί να γίνει και σε ένα φωτοτυπείο).
Καλό είναι να συνοδεύεται και με ένα κείμενο (τουλάχιστον 5-10γραμμές) που θα ενημερώνει για τον συγγραφέα, το έργο ή τον αποστολέα.
Τα 24grammata.com θα τα δημοσιεύσουν στη στήλη free ebooks – σπάνια ή παλαιά βιβλία.
Μοναδικός σκοπός είναι να διατηρηθεί στην αιωνιότητα η πνευματική δημιουργία του παρελθόντος.
24γραμματα© 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και άλλες ιστορίες

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και άλλες ιστορίες
Εικονογράφηση: Yuri Kumada
Σχήμα: 20.5 x 20.5 Σελ.: 32
ISBN: 978-960-6893-00-1
Μια συλλογή εφτά μικρών ιστοριών (Το πολύχρωμο μολύβι, Η γωνία, Το κινέζικο πινέλο, Θα σου πετάξω το δεινόσαυρο στο κεφάλι!, Το ιπποποταμάκι, Η γαλάζια μαργαρίτα, Τα πατίνια) .
Εφτά όμορφες ιστορίες που με λόγο απλό και κατανοητό μιλούν για θέματα όπως, τη διαφορετικότητα, την ανάγκη της συλλογικότητας, την προβολή της ευγενούς άμιλλας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και την αυτοπεποίθηση, το δικαίωμα στη χαρά και την ανεμελιά.

Μανώλης Ρασούλης - Νιώσε με