Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νεανικού μυθιστορήματος της Ιωάννας Φωτιάδου, Για ένα κλικ και μια καριέρα, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 12.00 το πρωί στον Πολιτιστικό Σύλλογο ΧΟΡΙΑΜΒΟ – Γαληνού 5- Λάρισα
Συμμετέχουν
Χριστίνα Παπαδημητρούλη- φιλόλογος
Κατερίνα Χατζημαρκάκη – ηθοποιός,
Κεντρικός ομιλητής.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥΠ) και ο Δρ. Γιώργος Γιαννούσης κοινωνιολόγος-ψυχοθεραπευτής-
οικογενειακός θεραπευτής με κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος του βιβλίου και προαιρετική συζήτηση με γονείς και παιδιά.
… και άλλες εκπλήξεις…
Χορηγοί επικοινωνίας

www.mamakid.gr, www.flowmagazine.gr, www.infokids.gr
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 5, ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ 2410537791

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Η ομάδα του Free Moodle (http://freemoodle.org) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δύο ηλεκτρονικών μαθημάτων με αντικείμενο τις Παρουσιάσεις και τα Λογιστικά Φύλλα.
Και τα δύο μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Δεκεμβρίου οι Παρουσιάσεις και στις 27 Δεκεμβρίου τα Λογιστικά Φύλλα.

Τα μαθήματα θα προσφερθούν δωρεάν με τη μέθοδο της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης και είναι κατάλληλα για αρχάριους χρήστες τόσο της σουίτας Open Office όσο και για τους χρήστες της σουίτας Libre Office.
Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στους επιτυχόντες δίδονται Βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης:
"Το FreeMoodle.org είναι μία πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές και μαθητές να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, μέσω της πρόσβασης στην ελεύθερη εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle. Γι' αυτό και στον ιστοχώρο αυτό φιλοξενούνται αποκλειστικά μαθήματα που είναι ελεύθερα προς όλους. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτές και όχι μόνο, να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν ηλεκτρονικά μαθήματα, ώστε κάποιοι άλλοι, οπουδήποτε στον κόσμο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Αυτός ο δικτυακός τόπος λειτουργεί με την αποκλειστική χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας Human Resource Development International, επίσημου Συνεργάτη Moodle που εδρεύει στη Νέα

Ζηλανδία (http://www.hrdnz.com).
Σε αυτόν τον ιστοχώρο οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Moodle Βασίλης Παλίλης (Εκπαιδευτικός - Φυσικός), Γιώργος Χαλατζογλίδης (Φυσικός MEd) και η Άννα Κρασσά (Σύμβουλος Τηλεκπαίδευσης) θα προσφέρουν ξανά τα βραβευμένα με την Σφραγίδα Καλής Πρακτικής της Δράσης Μάθηση 2.0 Plus (http:www.mathisi20.gr), ηλεκτρονικά μαθήματα:
"Παρουσιάσεις με τη χρήση του Libre Office Impress", την περίοδο 22 Οκτωβρίου - 16 Δεκεμβρίου 2012 και
"Λογιστικά Φύλλα με τη χρήση Libre Office Calc", την περίοδο 22 Οκτωβρίου - 27 Δεκεμβρίου 2012.
Τα παρόντα μαθήματα βασίζονται στα ηλεκτρονικά μαθήματα που είχε διεξάγει, υπό την εκπαιδευτική υπευθυνότητα των καθηγητών Κ. Μαργαρίτη και Β. Δαγδιλέλη, η Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περίοδο 2007-2009.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: anna@hrdnz.com
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2012. Θα τηρηθεί σειρά προταιρετότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες."

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

«Κάτι με τρώει»
Τα συναισθήματα στο πιάτο μας
Βιωματικό εργαστήριο για τη διατροφή και την ψυχική υγεία με αφορμή το βιβλίο

Η ψυχολογία της διατροφής
Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο

της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Η ψυχολόγος Καλλιόπη Εμμανουηλίδου συντονίζει ένα βιωματικό εργαστήριο
με θέμα την ψυχολογική διάσταση της διατροφής.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, θα ταξιδέψουμε μαζί στον τρόπο που σχηματίσαμε τις πρώτες μας διατροφικές εμπειρίες. Θα θυμηθούμε πώς μας τάιζαν, ποια ήταν τα αγαπημένα μας φαγητά και πώς νιώσαμε όταν κοιτάξαμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη όταν γίναμε έφηβοι. Θα ανακαλύψουμε τις διαφορές ανάμεσα στη συναισθηματική και την πραγματική πείνα και θα δούμε γιατί πολλές φορές δεν χορταίνουμε με τίποτα. Θα καταλάβουμε ότι η συμφιλίωση με το φαγητό μας σημαίνει και συμφιλίωση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί τελικά η καρδιά και το στομάχι... είναι πολύ κοντά!
Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στις 7 μ.μ.
Εισηγήτρια: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Έρευνα. Έχει δίπλωμα γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη νοημοσύνη και το ταλέντο. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται ως ψυχολόγος και ως επιμορφώτρια στη Θεσσαλονίκη.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012.

Δελτίο Τύπου EKEBI - 21 εκδότες συμμετέχουν στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην 64η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

21 εκδότες συμμετέχουν στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην 64η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (10-14 Οκτωβρίου 2012)
Παρά τη βαθιά κρίση που πλήττει τον κόσμο του βιβλίου ως αντανάκλαση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, 21 εκδότες μας θα συμμετάσχουν στο Εθνικό Περίπτερο που οργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο παγκόσμιο ραντεβού για τους επαγγελματίες του βιβλίου (10 -14 Οκτωβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Νέα Ζηλανδία).
Το Εθνικό Περίπτερο, μισό σε έκταση σε σχέση με πέρυσι για προφανείς λόγους οικονομίας (96 τ.μ.), βρίσκεται στον ίδιο χώρο (Hall 5.1 No D 970) και έχει δώσει έμφαση στο πρακτικό σκέλος προκειμένου να διευκολύνει τα επαγγελματικά ραντεβού των εκδοτών ενώ κρατήθηκε η ίδια δυναμική αισθητική γραμμή (βλ. μακέτες του περιπτέρου).
Ο χώρος του Περιπτέρου έχει 3 άξονες: έναν χώρο, τον κύριο, αφιερωμένο στους εκδότες και δύο άλλους αφιερωμένους σε θεματικές εκθέσεις. Συγκεκριμένα:
α) Έκθεση μεταφρασμένων βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων των τελευταίων ετών ώστε να αναδείξουμε τη δυναμική του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό (σημειωτέον ότι μόνον για το έτος 2011 μεταφράστηκαν 433 ελληνικά έργα σε 26 ξένες γλώσσες).
β) Έκθεση ελληνικών βιβλίων που βραβεύτηκαν το 2011 (τα βραβεία της χρονιάς αποτελούν μια πάγια ερώτηση των ξένων εκδοτών).
Οι 21 εκδότες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Άγρα, Εστία, Καστανιώτης, Λιβάνης, Πατάκης (με ειδικό χώρο) και Ανάπλους, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), Ιανός, Ίων, Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], Καλέντης, Καρυδάκη, Κοντύλι, Κύβος, Μελάνι, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Παπαδόπουλος, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), Το Θείον Φως, Φαραί (με βιβλιοθήκες). Θα συμμετάσχουν επίσης το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (παράρτημα Βερολίνου) και ο ΕΟΤ (γραφείο Φραγκφούρτης).
Στο Περίπτερο της Ελλάδας έχει επίσης προβλεφθεί ειδικός χώρος συναντήσεων, για διευκόλυνση των Ελλήνων εκδοτών που θα βρίσκονται στη Φρανκφούρτη χωρίς όμως να συμμετέχουν ως εκθέτες.
***
Να σημειώσουμε ακόμη ότι στη ΔΕΒ Φρανκφούρτης συμμετέχουν φέτος ανεξάρτητα με δικό τους περίπτερο άλλοι δύο Έλληνες εκδότες, οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία (στο περίπτερο των βιβλίων γαστρονομίας) και οι εκδόσεις Εν Πλω (D966 στο Hall 5.1).

Υπό την αιγίδα του ομίλου «UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ»


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο όμιλος «UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ» έθεσε υπό την αιγίδα του τρεις νέες σειρές εικονογραφημένων βιβλίων, των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ, με γενικούς τίτλους: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ», «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» & «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».
Οι σειρές αυτές απευθύνονται σε παιδιά από 5 εώς 8 ετών και η θεματολογία τους εστιάζεται στον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και τη μυθολογία.
Στόχο τους έχουν την εκπαίδευση αλλά και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς. Τα βιβλία κυκλοφορούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη Κινεζική και Ρωσική γλώσσα.
Οι τίτλοι που κυκλοφορούν είναι:

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ»

Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων
1.Οι θεοί των Αρχαίων Ελλήνων
2.Ο Τρωικός Πόλεμος
3.Οι άθλοι του Θησέα
Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν επίσης:
Οδύσσεια , Ο Ιάσωνας και το χρυσόμαλλο δέρας και η αρπαγή της Ευρώπης.
«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Μέγας Αλέξανδρος

1.Ο Μέγας Αλέξανδρος
Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσης:
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – ο Τελευταίος Αυτοκράτορας
«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
«Οι Καρυάτιδες μετράνε τα φεγγάρια»

Adventures of the Acropolis marbled girls
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ:Μυθολογία 60 δραστηριότητες γνώσης και ψυχαγωγίας
Μυθολογία 60 δραστηριότητες γνώσης και ψυχαγωγίας
Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων, οι άθλοι του Ηρακλή, οι άθλοι του Θησέα και ο Τρωικός πόλεμος είναι τέσσερις από τις βασικές ιστορίες της μυθολογίας, για τις οποίες περιέχονται παιχνίδια και δραστηριότητες σε αυτό το βιβλίο. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να εμπεδώσουν βασικά στοιχεία της κάθε ιστορίας με ψυχαγωγικό τρόπο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ