Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εκπτώσεις και προσφορές για τους θεατές του Φεστιβάλ
..περισσότερα

*****
Εισιτήρια

Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους & το Λιμάνι
(Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-24:00
Τιμή εισιτηρίου: €6)
Κανονισμοί εισιτηρίων
- Η είσοδος στην προβολή δεν επιτρέπεται χωρίς εισιτήριο. Για τους κατόχους CineΚάρταF ή διαπίστευσης είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου μηδενικής αξίας.
- Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει μία θέση έως και 5 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής.
- 5 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής εκδίδονται εισιτήρια, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
- Οι θέσεις στην αίθουσα δεν είναι αριθμημένες.
- Μετά την έναρξη της προβολής δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα.
- Μετά τη λήξη κάθε προβολής είναι απαραίτητη η αποχώρησή σας από την αίθουσα.
- Εισιτήρια επιστρέφονται μέχρι και 3 ώρες πριν την έναρξη της προβολής, στο ταμείο 1 της αποθήκης Δ.
Τηλεφωνική κράτηση για εισιτήρια αξίας €6
Είναι διαθέσιμη για όλες τις προβολές και όλες τις ημέρες, ανεξαρτήτως αριθμού εισιτηρίων. Η παραλαβή και πληρωμή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει έως και 3 ώρες πριν από την έναρξη της προβολής, από τα εκδοτήρια.
Κέντρο τηλεφωνικών κρατήσεων: 231 220 2250

Εγκαίνια Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης
...περισσότερα

*****
Τιμητική εκδήλωση για τον Μπεχρούζ Βοσουγκί

...περισσότερα
Μη χάσετε σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ξαναβλέποντας το Playtime ή πώς το Positif επανεξετάζει τη νεωτερικότητα, συμπληρώνοντας 60 χρόνια ζωής!
Την επετειακή προβολή της ταινίας Playtime του Ζακ Τατί με αφορμή τα 60 χρόνια του Γαλλικού Κινηματογραφικού Περιοδικού POSITIF στις 16:45 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
*****
Το Μeet ’n’ Μingle party

DJ Set – Διονύσης Διονυσιάδης Τρίτη 6/11 Αποθήκη Γ΄, 21:00 (μόνο με πρόσκληση)
Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωριστούν σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα δοκιμάζοντας παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης και γεύσεις της ΕΡΓΟΝ δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου. Στα μουσικά decks o Διονύσης Διονυσιάδης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σημειώσατε ότι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας, η παρουσίαση του βιβλίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ 1885-1961 (Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ) που είχε προγραμματιστεί για την 7η Νοεμβρίου και ώρα 18:30΄ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» αναβάλλεται.
Θα σας ενημερώσουμε για τη νέα ημερομηνία εν ευθέτω χρόνω.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ
Ζ. ΠΗΓΗΣ 73, 10681 ΑΘΗΝΑ | (: +30 210-38.15.433 | E: +30 210-38.16.661

Bursary for dancers, choreographers, actors

Bursary for dancers, choreographers, actorsInternational Physical Theatre Laboratory
July 1 - 6, 2013
Performers of different techniques and different countries are eligible to apply.
The bursary amount is 300 EUR and it partially covers the participation fee.
To apply for the bursary, performers should send a CV/resume with photo and a letter of motivation stating the Lab dates to iugte.projects@gmail.com
The Lab working language is English. Participants can receive the Certificate. 
Accommodation and meals are organized. Nearest international airports - Graz and Vienna.
Programme & practical information: http://www.iugte.com/projects/lab 
Welcome to our Photo Gallery http://picasaweb.google.com/globtheatre
and Facebook page http://www.facebook.com/iugte

Κυκλοφορία νέου ebook

Επιληψία, Αγάπη μου
Καλλίμαχος, Κωνσταντίνος
eAnagnosis
(2012)
ISBN: 978-960-9637-06-0
Πρόλογος του Νίκου Δήμου

Αισθάνομαι σε ένα βαθμό υπεύθυνος γι αυτό το βιβλίο. Στις 2 Ιανουαρίου του 2006 άνοιξα ένα blog (δικτυακό ημερολόγιο) στο Internet με το όνομα nikosdimou. Ήδη την πρώτη μέρα το ανακάλυψαν αρκετοί και άφησαν σχόλια. Μεταξύ τους ήταν και οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου. Αντιμετώπιζαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το παιδί τους. Έγραψαν γι αυτό. Σύντομα αποφάσισαν να εκθέσουν το πρόβλημά τους ανοίγοντας ένα δικό τους blog με το όνομα keimeno-paragrafos. Τα κείμενα τα υπέγραφε η Αντιγόνη με το ψευδώνυμο «Παράγραφος», αλλά ήταν προϊόν και των δύο. Αργότερα άρχισε να υπογράφει και ο Κώστας ως «Κάπα». Μεγάλη η προσέλευση επισκεπτών, άφθονα σχόλια. Το blog κράτησε πάνω από τρία χρόνια και υπάρχει ακόμα στην διεύθυνση http://parakeimena.blogspot.com/.
Προσπαθώ να είμαι όσο στεγνός γίνεται και να δώσω τα βασικά στοιχεία. Ξέρω ότι απεχθάνονται τους μελοδραματισμούς αλλά η ιστορία τους είναι από μόνη της δραματική (για να κυριολεκτήσω: τραγική). Πρόκειται για δύο ανθρώπους αξιαγάπητους και ταλαντούχους και για το πανέμορφο κοριτσάκι τους που υποφέρει από την χειρότερη μορφή επιληψίας.
Οι γονείς μέσα στον πόνο τους προσπάθησαν να εξορκίσουν την αρρώστια γράφοντας. Ξεκίνησαν να ενημερώσουν, να βοηθήσουν και άλλους ομοιοπαθείς, να τους ωθήσουν ώστε να συνασπιστούν συνενώνοντας δυνάμεις, για να έχουν μεγαλύτερη παρουσία. Παράλληλα με το δικό τους, ίδρυσαν και το blog http://epilhpsia.blogspot.com/ με γενικότερες πληροφορίες.
Τα κείμενα αυτού του βιβλίου προέρχονται από το πρώτο blog. Ανάμεσα στις ιατρικές περιπέτειες και την οδύνη, υπάρχουν προσωπικές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, την Κυπριακή τραγωδία, σκέψεις, εικόνες – ακόμα και διαλείμματα χαράς· ελάχιστα δυστυχώς, που δείχνουν όμως πόση ευαισθησία και πόσο συγγραφικό ταλέντο διαθέτουν η Αντιγόνη και ο Κώστας. Όλον αυτό τον καιρό έγραφαν και στα δικά μου blog (μετά το nikosdimou στο doncat) κερδίζοντας μάλιστα και βραβείο σε ένα διαγωνισμό διηγήματος που είχα προκηρύξει.
Χάρη στο ταλέντο τους, ο αναγνώστης θα βιώσει έντονα όλο αυτό το σκληρό και αμείλικτο οδοιπορικό. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά στο τέλος σού αφήνει ένα αίσθημα ανάμικτο από θαυμασμό, συμπόνια και υπερηφάνεια για το πού φτάνουν η δύναμη και το ήθος του ανθρώπου.
Κατεβάστε το Δωρεάν demo
Σχετικά με το ebook
Προλογικό Σχόλιο της Φωτεινής Τσαλίκογλου

Επιληψία. Άλλοτε τη λέγαν ‘ιερά νόσο’. Δεν είναι τυχαίο που από τα βάθη των αιώνων θεωρούσαν όσους έπασχαν από αυτή τη νόσο δαιμονισμένους αλλά και θεόσταλτους. Το όσιο και το βλάσφημο, το καλό και το κακό, η ντροπή και η περηφάνια, ο έρωτας και ο θάνατος, αυτό το εκρηκτικό μείγμα του διπλού, έτυχε να καθορίσει με τον πιο δραματικό τρόπο τη ζωή των συγγραφέων τού βιβλίου. Αιτία: Η Μαρία-Φωτεινή. Η πάσχουσα από επιληψία κορούλα τους.
περισσότερα...

Εισαγωγή, Η δική μας ακραία επιληψία

Φίλες και φίλοι μας αναγνώστες,

Προτού έλθετε σε επαφή με την ακραία επιληψία και τα βάσανα της κορούλας μας, επιτρέψτε μας να υπογραμμίσουμε ότι, κατά κανόνα, τα άτομα με επιληψία, που είναι περίπου το 1% του πληθυσμού, κάπου πενήντα εκατομμύρια παγκοσμίως, συνήθως ελέγχουν εύκολα τις επιληπτικές τους κρίσεις με απλή φαρμακευτική αγωγή (εφόσον βέβαια οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται τακτικά τούς παιδονευρολόγους και οι ενήλικες τους νευρολόγους τους).
περισσότερα...

Επίμετρο, Από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη

Οι άνθρωποι εκπληρώνονται με ανθρώπους

Για το βιβλίο της Αντιγόνης και του Κώστα
Δεν είναι εύκολο για τον αναγνώστη να προσδιορίσει τι διάβασε σ’ αυτό το βιβλίο. Μαρτυρία για μια σκληρότατη αρρώστια ή και οδοιπορικό μέσα σ’ αυτήν, δημόσιο ημερολόγιο, αφήγηση αυτοανάλυσης, σχέδιο αυτοβιογραφίας, θραύσματα καθημερινής ζωής ανακατωμένα με μνήμες παιδικής ηλικίας, χρονικό μικρών ανθρώπινων ιστοριών μέσα σε έναν μεγάλο καιρό. Προφανώς όλα τα παραπάνω μαζί – μα και κάτι πολύ περισσότερο: ο αναγνώστης διάβασε ένα βιβλίο αγάπης.
περισσότερα...

Παρουσίαση του βιβλίου, από την Κύπρια φιλόλογο, Κίκα Ολυμπίου (Anagnostria)

Πριν από λίγο καιρό πήρα ένα ευγενικό e-mail από ένα άγνωστό μου ζευγάρι, τον Κώστα και την Αντιγόνη Καλλιμάχου, με το οποίο μου ζητούσαν να τους πω τη γνώμη μου για ένα βιβλίο που ετοιμάζονταν να εκδώσουν και το οποίο επισύναπταν. Το βιβλίο δεν ήταν τίποτε άλλο από το περιεχόμενο του blog τους. Ξεκίνησα να το διαβάζω, αρχικά από περιέργεια. Η περιέργεια όμως σύντομα μετατράπηκε σ' ένα αδιάπτωτο ενδιαφέρον και το μόνο που δυσχέραινε την ανάγνωση ήταν, όσο προχωρούσα, τα θολά από τα δάκρυα μάτια μου.
περισσότερα...

Παρουσίαση του βιβλίου, στην στήλη ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ από τον Ανδρέα Κούνιο

Βλέπω ένα όρθιο φάντασμα, μέσα στη βρόμα και τα κουρέλια, να σέρνει το πόδι του και να βρυχάται, ν› απλώνει τα σκεβρωμένα δάχτυλά του με κάτι νύχια τεράστια, γαμψά και κατάμαυρα, να με κοιτάζει κατάματα με ένα πρόσωπο λες και το είχανε σκαμμένο και τυλιγμένο στο χώμα από χρόνια...

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ - ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΡΙΑΤΗ

Τίτλος: «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ»
Συγγραφέας: Άγγελος Χαριάτης
Είδος: Μυθιστόρημα
Σελίδες: 256
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN 978-618-80294-0-8

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Αντώνης, έμπειρος τραπεζικός υπάλληλος, ζει μία «φυσιολογική ζωή». Καθημερινά «παλεύει» με τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους νόμους της αγοράς. Στο τέλος της εργασιακής μέρας νιώθει κενός. Δεν σκέφτεται, δεν ονειρεύεται, δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Η ρουτίνα είναι ο εχθρός του, ωστόσο ένας εχθρός που δεν αντέχει να πολεμήσει…
Ο Λάκης, ενταγμένος στο χώρο της αναρχίας, ζει μαζί με τους συναγωνιστές του μία ζωή χωρίς συμβιβασμούς. Το κύριο μέλημά του είναι η ανατροπή του κατεστημένου και η αφύπνιση της λαϊκής μάζας. Είναι έτοιμος να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα νέο κόσμο, γκρεμίζοντας στο πέρασμά του καθετί παλιό…
Η Αναστασία, υποψήφια τραπεζικός υπάλληλος, «ξυπνάει» από το λήθαργο μιας ζωής που νόμιζε πως ήθελε να έχει. Μία ζωή με σύζυγο και παιδιά και κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Μία στιγμή θα είναι αρκετή για να ανατρέψει συθέμελα τη φιλοσοφία της...
Ο κύριος Ονεστίδης, ανερχόμενο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, ζει το απόλυτο όνειρο εξουσίας κάθε νεοέλληνα. Ξεκινώντας από τις παραδοσιακές υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, καταφέρνει να αναρριχηθεί στην κορυφή του κομματικού μηχανισμού, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει…
Τι θα συμβεί όταν οι δρόμοι τους διασταυρωθούν; Ποιο είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν;
«Είμαι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που πραγματικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Οι γονείς μου, όπως και οι γονείς των συγκατοίκων μου, βρίσκονται κάπου ανάμεσα στα πενήντα και τα εξήντα, έφηβοι της χούντας και της μεταπολίτευσης. Αυτοί είχαν την ευκαιρία τους και τα σκάτωσαν. Εμείς δεν έχουμε καν την ευκαιρία».
«Νεαροί με κουκούλες βάλλουν κατά πάντων, χακί στολές με κράνη, ασπίδες και μεταλλικά ρόπαλα βάλλουν επίσης κατά πάντων και εγώ, χωρίς να το έχω καταλάβει, βρίσκομαι στο μάτι του κυκλώνα. Θέλω να τους πω να σταματήσουν, να σταματήσουν να πυρπολούν τις περιουσίες των άλλων, να σταματήσουν να πετάνε κοτρόνες και να σπάνε τα τζάμια με λοστούς. Θέλω να τους τα πω όλα αυτά, να φωνάξω δυνατά, αλλά δεν το κάνω.
Δεν το κάνω και δε μένω μόνο σ’ αυτό. Παίρνω την πρώτη πέτρα που βρίσκω μπροστά μου και την εκσφενδονίζω προς την πλευρά όπου γίνεται ο μεγαλύτερος σαματάς. Όχι προς τους διαδηλωτές, όχι, προς τα τζάμια των τραπεζών ρίχνω. Περπατάω γρήγορα, σχεδόν τρέχω, ξεκουμπώνω το πάνω κουμπί του πουκαμίσου μου, που με σφίγγει σαν κόμπος, απελευθερώνομαι με επιδέξιες κινήσεις από τη μεταξωτή θηλιά που με σφίγγει χρόνια τώρα, ενώνομαι με το πίσω μέρος της πορείας, με τα παιδιά που κάνουν όλο το σαματά…»

Βιογραφικό συγγραφέα
Γεννήθηκε το 1975 στην Καλλιθέα Αττικής και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά.
Περιπλανήθηκε ως φοιτητής στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με απρόσμενη (για αυτόν) επιτυχία.
Σπαταλά τον ελεύθερό του χρόνο παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.
Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και ζει στα Νότια Προάστια.
Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.iviskospublications.gr/
----------ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ----------
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ, Ηροδότου 31, 151 22 Μαρούσι,
τηλ : 210 8021333, fax: 211 0135560, e-mail: info@iviskospublications.gr

Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ - Χ.ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ : ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ