Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Λιβόρνο Ιταλίας οι μαθήτριες του "Κέντρου Τέχνης Σύνθεση" Αθανασία Κουτζούχα και Άννα - Μαρία Φωτιάδου πήραν 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορού "Livorno in danza" στην κατηγορία 14 - 17 ετών.
  Επίσης στην κατηγορία 8 – 10 ετών ο Νικόλας Σωτηρίου κέρδισε δύο υποτροφίες.
  Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 12 χώρες και περίπου 850 χορευτές.
   Τέλος η Αθανασία Κουτζούχα συμμετείχε σε ένα φεστιβάλ χορού στην Φλωρεντία στο "Danza in Fiera" και κέρδισε μια υποτροφία για το καλοκαίρι.
   Πολλά συγχαρητήρια  και στα τρία παιδιά που μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους. Τους ευχόμαστε κι άλλες επιτυχίες και καλή συνέχεια στο δρόμο που χάραξαν.
  Φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι δασκάλες των παιδιών Κατερίνα Τσιάρα και Πέγκυ Παπαντωνίου. 
   Και σε ανώτερα !!!

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 5 & 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Λάλου με τίτλο «AD SOMNUM»

logo-technohoros_GR.jpg
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Λάλου με τίτλο «AD SOMNUM», που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου.
Τα έργα που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση πραγματεύονται τα όσα συμβαίνουν στον ύπνο, «AD SOMNUM», όπως και ο ομώνυμος τίτλος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο καλλιτέχνης αισθάνεται ευάλωτος, και απαλλαγμένος από κάθε ενοχή, μας προβάλλει τα όσα βλέπει στον ύπνο του, μας μεταφέρει τα ιπτάμενα κάστρα και τους κλόουν, τις τεράστιες φράουλες και τους ξυλοπόδαρους που συνθέτουν το δικό του προσωπικό παραμύθι, καλώντας μας να ανατρέξουμε κι εμείς, ο καθένας στον δικό του ονειρικό κόσμο.
Για την έκθεση έχει γράψει ο Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, Αντώνης Κωτίδης.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το θέμα της έκθεσης που ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται σε  παραλλαγές είναι ο άνθρωπος που κοιμάται ή προσεύχεται σαν να κοιμάται. Εμβλήματα του ύπνου όπως τα υπναγωγά προβατάκια, ή τα μαξιλάρια και του ξύπνου όπως κοκόρια που λαλούν, παίρνουν μέρος στην αλληλουχία. Aκόμα και περιφερειακές εκδοχές του ύπνου-ξύπνου όπως  υπνοβάτες,  παραμύθια, μορφές της μυθολογίας, σινεμά, κόμιξ και ποιητικά ανακόλουθες εικόνες έχουν τη θέση τους στο ρεπερτόριο...»

Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
Από 8 Μαρτίου και κάθε Κυριακή ...μέχρι το Πάσχα!!


Η θεατρική ομάδα "Λωτοφάγοι" συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο Eliart και σας προσκαλεί στο διαδραστικό, θεατρικό παραμύθι "Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ" του Όσκαρ Ουάιλντ. Ένα παραμύθι που προβάλλει την αγάπη και την ανθρωπιά και μας υπενθυμίζει πως τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. 
Στον πανέμορφο κήπο ενός γίγαντα έπαιζαν μικρά παιδιά. Εκείνος όμως τα έδιωξε όταν επέστρεψε και έχτισε ολόγυρα του, έναν ψηλό φράχτη, απαγορεύοντας την είσοδο στα παιδιά. Από τότε, η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν ξαναήρθαν ποτέ. Τα πουλιά έφυγαν. Το χιόνι και το χαλάζι έπεφταν αδιάκοπα. Τα λουλούδια δε φύτρωναν και τα δέντρα δεν άνθιζαν. Όμως μια μέρα τα παιδιά τρύπωσαν στον κήπο κρυφά. Θα τα καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα; O γίγαντας θα καταλάβει και θα αγαπήσει τα παιδιά; 
Ελάτε να ζωγραφίσουμε μαζί τον κήπο του Γίγαντα...να χτίσουμε και να γκρεμίσουμε τον φράχτη, να γνωρίσουμε την παγωνιά και το χιόνι, να ανθίσουμε μαζί με τα λουλούδια και να πετάξουμε σαν τα πουλιά!
Στο τέλος του παραμυθιού θα έχουμε και face painting για τους μικρούς μας φίλους!!
Από 8 Μαρτίου και κάθε Κυριακή ...μέχρι το Πάσχα!!
Από Κυριακή 08 Μαρτίου στις 12:00 μ.
Διάρκεια Παράστασης: '60  
Είδος:
Διαδραστικό παραμύθι για παιδιά από 3 ετών έως 12
Τιμή εισιτηρίου: 7 
Στο θέατρο "Eliart"  Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός
Μετρό: Κεραμεικός
           Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3477677 (18:00 – 21:00) 

   ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ηθοποιοί -Εμψυχωτές: Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Κωνσταντίνα Τσίτσια-Γεωργαντά
Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μάυ Χάννα
Αφίσα: Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά 

Γρηγόρης Μπιθικώτσης Live 1986 1987