Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Σάββατο 10 Μαρτίου, 12 μ.μ.: Εκδήλωση του ΕΚΕΒΙ για τα e-books στο i-bank store του The Mall Athens, με ομιλητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης"

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διοργανώνουν εκδήλωση για τα e-books το Σάββατο 10 Μαρτίου στην Αθήνα, στις 12.00 το μεσημέρι, στο i-bank store που βρίσκεται στο The Mall Athens, με θέμα "Ψηφιακό βιβλίο: ενημερωθείτε για τη νέα εποχή στον τρόπο ανάγνωσης" και βασικό ομιλητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης". Στην εκδήλωση θα συμμετέχει, επίσης, ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, Σωκράτης Καμπουρόπουλος.
Στην ομιλία του ο Μιχάλης Καλαμαράς θα αναφερθεί στο τι είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο και τι το καινούργιο φέρνει στην ανάγνωση. Θα εξετάσει τα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό και τις συσκευές όπου μπορεί να διαβάσει κανείς e-books, καθώς και τον τρόπο προμήθειάς τους. Η παρουσίαση αποτελεί μια εισαγωγή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, επιχειρώντας μια χαρτογράφηση του χώρου του στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει αναφορά και στον τρόπο δημιουργίας ενός e-book. Στην εκδήλωση επίσης θα παρουσιαστούν συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, ώστε το κοινό να δει από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στα e-books.
Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του καταστήματος i-bank store στο The Mall Athens, στο Μαρούσι, και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Με δεδομένη την περιορισμένη χωρητικότητα της αίθουσας, όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να στείλει e-mail στο ibankmall@nbg.gr με τίτλο "Ψηφιακό Βιβλίο" και να αναφέρει την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης, το ονοματεπώνυμό του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό).
Τα i-bank stores της Εθνικής Τράπεζας είναι πολυχώροι ηλεκτρονικής τραπεζικής, όπου οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες i-bank (Ιnternet Βanking, Phone Banking, Mobile Banking, ATM, Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών - APS, Πάγιες Εντολές), καθώς και να προχωρήσουν στις αντίστοιχες τραπεζικές συναλλαγές. Τα i-bank stores φιλοξενούν επίσης δραστηριότητες για την τεχνολογία και το Internet, παρέχοντας επίσης δωρεάν ασύρματη πρόσβαση με WiFi. I-bank stores λειτουργούν σήμερα στο The Mall Athens στην Αθήνα και στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσαλονίκη, ενώ ένα i-bank corner λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα στο link:

http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/a25b4a804a5d831a90a1926e1f1e85fd/ibankstore_Mall_CalendarofEvents+MAR+2012vFinal.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=a25b4a804a5d831a90a1926e1f1e85fd

και στο link:  

ΚΘΒΕ: ''Οι Άγαμοι Θύται… στο Δημόσιο'' - Tελευταίες παραστάσεις

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

«Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο» TEΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Τελευταίος μήνας παραστάσεων
για την σατιρική μουσικο-θεατρική παράσταση «Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο», που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη. Οι εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις των Αγάμων Θυτών, τις οποίες έχουν δει μέχρι τώρα 35.000 θεατές, θα συνεχιστούν έως το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Οι παραστάσεις της παραγωγής “Οι Άγαμοι Θύται… στο Δημόσιο” ακολουθούν, έως την Πέμπτη 22/03/2012, τον προγραμματισμό του θεάτρου: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή. Από την Παρασκευή 23/03/2012 οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για όλο το μήνα Μάρτιο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ JOHAN VAN OVERTVELDT

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποδέχονται τον βέλγο οικονομικό αναλυτή και συγγραφέα JOHAN VAN OVERTVELDT.
Ο συγγραφέας μιλάει για το τέλος του ευρώ στα Public, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη
Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το βιβλίο του με τίτλο Το τέλος του ευρώ, Το αβέβαιο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει
τα βαθύτερα αίτια της κρίσης της ευρωζώνης.
Ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά και των εκτεταμένων διαβουλεύσεων στις πρωτεύουσες πολλών χωρών με σκοπό τη διατήρηση του ευρώ.
Ο διακεκριμένος οικονομικός συντάκτης Johan Van Overtveldt επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένος του Public και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και συζητά στις 12 Μαρτίου 2012, στις 9 το βράδυ, στο Public Συντάγματος με τον Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάνη Βαρουφάκη και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, και την Τρίτη, 13 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24), με τον Καθηγητή Οικονομικών του ΑΠΘ Μωυσή Σιδηρόπουλο και τη δημοσιογράφο Κάκη Μπαλή.
Στο ενδιαφέρον βιβλίο του ο Van Overtveldt εξετάζει την πορεία και τις προοπτικές του ευρώ με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία και φυσικά κάνει λόγο και για την ιδιαίτερη ελληνική περίπτωση. Δείχνει ότι η ένωση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών με ενιαίο νόμισμα και νομισματική πολιτική –αλλά χωρίς γνήσια πολιτική ένωση– δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε σημαντικές ανισορροπίες ανάμεσα στα κράτη μέλη και να απειλήσει τη σταθερότητα της ΕΕ. Όμως κανείς από τους πολιτικούς ηγέτες δεν προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους με συγκεκριμένες ενέργειες και μεταρρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η πολιτική ελίτ μετέτρεψε μια εξαιρετική ιδέα σε ένα τεράστιο ρίσκο. Η λογική τους στηριζόταν στην υπόρρητη παραδοχή ότι οι πολιτικοί της Ευρώπης θα είναι πάντα σε θέση να βρίσκουν κάποια αυτοσχέδια λύση σε οποιαδήποτε κρίση θα μπορούσε να προκύψει. Όμως τα πράγματα άλλαξαν δραματικά με την οικονομική κρίση του 2007-2008.
Αν και τα ελλείμματα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πολύ μεγαλύτερα από το συνολικό έλλειμμα της ζώνης του ευρώ, οι επενδυτές αναγνώρισαν ότι το τεράστιο πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε η Ευρώπη ήταν η συστημική λειτουργία της ίδιας της ευρωζώνης.
Ο Van Overtveldt τελειώνει με μια πρόγευση όσων επιφυλάσσει το μέλλον για τη νομισματική ένωση, αλλά και για όλη τη βαθιά διαιρεμένη ευρωπαϊκή ήπειρο. Υποστηρίζει ότι η κρίση του ευρώ θα συνεχιστεί μέχρι να συμβεί ένα από τα δύο: είτε η ΟΝΕ θα γίνει μια πλήρης πολιτική-δημοσιονομική ένωση είτε θα γκρεμιστεί το όλο οικοδόμημα.
…Η Ελλάδα και η Πορτογαλία, και σε μικρότερο βαθμό η Ιρλανδία, ή ακόμα και η Ισπανία, έχουν πολλά κοινά με την Αργεντινή των αρχών του 21ου αιώνα: ολοκληρωτική απώλεια διεθνούς ανταγωνιστικότητας, αποδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών, δημόσιο χρέος που αυξάνεται σε μη βιώσιμα επίπεδα, μια πολύ άκαμπτα οργανωμένη οικονομία ανίκανη να αποφέρει υγιή οικονομική ανάπτυξη, εκτεταμένη φυγή κεφαλαίων, τεράστια ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών και πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Η Ελλάδα το 2011 είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την Αργεντινή το 2001. Τα βήματα της Αργεντινής είναι αναπόφευκτα για την Αθήνα… Όμως να διευκρινίσουμε κάτι: η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι πραγματικά καλή λύση. Είναι η λιγότερο κακή από έναν περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων διεξόδων.
Johan Van Overtveldt
Σελίδες: 312, τιμή: 15,50 €, μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

«Ελπίζω ότι οι πολιτικοί θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο πριν προσπαθήσουν να ανασυγκροτήσουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Anil Kashyap, Καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο
«Η Νομισματική Ένωση είναι το κοινό μας πεπρωμένο. Είναι κάτι που θα καθορίσει τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ιδέας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αυτό είναι το ιστορικό μας καθήκον: γιατί αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη».
Άνγκελα Μέρκελ, γερμανίδα καγκελάριος
«Είναι βέβαιο ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα αποτύχει, οικονομικά, πολιτικά, αλλά και κοινωνικά, αν και ο χρόνος που θα συμβεί αυτό, οι συνθήκες και οι συνολικές συνέπειες είναι αδύνατο να προσδιοριστούν ακόμη».
Μάργκαρετ Θάτσερ, βρετανίδα πρωθυπουργός, 1979-1990
Ο Johan Van Overtveldt, PhD, είναι αρχισυντάκτης και γενικός διευθυντής του Trends, του κορυφαίου εβδομαδιαίου επιχειρηματικού και οικονομικού περιοδικού του Βελγίου. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία στα ολλανδικά και γράφει ακόμα στη Wall Street Journal Europe και σε άλλα έντυπα. Είναι επίσης ο συγγραφέας των βιβλίων Bernanke's Test (2009) και The Chicago School (2007).
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε συνέντευξη του συγγραφέα στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today όπου μεταξύ άλλων δηλώνει ότι η ΕΕ θα εξακολουθήσει να ρίχνει μετρητά σε οικονομίες που «νοσούν», έως ότου η Γερμανία θα φτάσει στα όριά της και θα κλείσει τον διακόπτη του ευρώ. Αναφέρεται ιδιαίτερα στο παράδειγμα της Ελλάδας.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο.

Club Des Belugas (Germany) live at Principal Club Theater

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΒΕΠ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι εξασφάλισε τη στέγαση των γραφείων της Ένωσης σε χώρο 70 τμ περίπου επί της Ακαδημίας 84 (ημιόροφος), στο κέντρο της Αθήνας και πολύ κοντά στα μέχρι σήμερα γραφεία μας.
Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύ σημαντική προσφορά τους. Να αναφέρουμε ότι ο χώρος παραχωρήθηκε έναντι ενός συμβολικού ποσού και με τη δέσμευση να οργανώσουμε τη συλλογή η οποία ανέρχεται στους 15.000 τόμους περίπου λογοτεχνικού κυρίως περιεχομένου.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την ύπαρξη και τη λειτουργία της Ένωσης καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η στέγαση της ΕΕΒΕΠ όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα μείζον θέμα, το οποίο τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινωθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης, καθώς ήταν δύσκολο για το ΔΣ να εξασφαλίσει πόρους (επιχορηγήσεις, συν δρομές, κλπ.) για τη λειτουργία της. Αποτέλεσμα ήταν να πασχίζουν τα μέλη του ΔΣ για την διατήρηση του χώρου και με ίδιους πόρους.
Να επισημάνουμε επίσης ότι με την εξέλιξη αυτή θα αποδεσμευτούν δυνάμεις για την παραπέρα ενασχόληση των μελών του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αφενός και αφετέρου οι Βιβλιοθήκες ως θεσμός καθώς και οι συνάδελφοι εργαζόμενοι και άνεργοι σ΄αυτές.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που είχαν κατανοήσει και συμβάλλει με οιονδήποτε τρόπο σε όλη αυτή τη προσπάθεια του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαιτέρως τη συναδέλφισσα & ποιήτρια, μέλος της Ένωσης κα Σιώκου, για αυτή την εξέλιξη.
Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι τα στοιχεία επικοινωνίας παραμένουν τα ιδία όπως: τηλ/fax: 2103302128 & ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@eebep.gr.
Στο νέο αυτό ξεκίνημα σας καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, που αποτελούν και το μέλλον της ‘Έν ωσης, να είναι κοντά στην ΕΕΒΕΠ για μια νέα πορεία στα νέα γραφεία.
Σημείωση: Θα σταλεί νεότερη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γραφεία όταν ολοκληρωθεί και η ταχτοποίηση του χώρου.
Το ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Βιβλιοπαρουσίαση "Υμνώντας το Έθνος"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Σάββατο 10 Μαρτίου, 22.00
Live Amores Perros Live

Κυριακή 11 Μαρτίου, 13.00

Bazzar/Dj set Spring it on! Bazaar at Floral

Παρασκευή 16 Μαρτίου, 22.00

Dj set Fantastikoi Hxoi

Σάββατο 17 Μαρτίου, 22.00

Live Mode Plagal Live

Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια 

τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: info@floralcafe.gr

Αντώνης Ρεπάνης - Διπρόσωπη