Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

🏆 Παιδικά βιβλία που διακρίθηκαν και αναζητούν μια θέση στη βιβλιοθήκη των παιδιών σας 📚

 


ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ
Έκλεψαν τις εντυπώσεις των «ειδικών» και θα κλέψουν και τις δικές σας!
Στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είμαστε πολύ περήφανοι, καθώς το τελευταίο διάστημα πολλά παιδικά μας βιβλία απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις. Βιβλία που έχουν επιλεγεί με προσοχή και πολύ αυστηρά κριτήρια ανάμεσα σε εκατοντάδες, που έφτασαν στα ράφια των βιβλιοπωλείων ύστερα από σκληρή και συστηματική δουλειά πολλών ανθρώπων. Είμαστε όμως και πολύ περήφανοι για την αναγνώριση του έργου των συγγραφέων μας, οι οποίοι συνεχίζουν να προσπαθούν με πείσμα και βαθιά αγάπη να επικοινωνούν με τα παιδιά μέσα από τους ήρωες των ιστοριών τους, τις εικόνες και τις λέξεις.
Τα θέματα των βιβλίων που επιλέχθηκαν περιστρέφονται γύρω από όσα απασχολούν τα τελευταία χρόνια την εκδοτική παραγωγή αλλά και τους μικρούς και νεαρούς αναγνώστες: οι ανθρώπινες σχέσεις, η ανάπτυξη και η αστείρευτη δύναμη της φαντασίας, τα συναισθήματα, η Τέχνη, η Ιστορία, ο πολιτισμός και η φιλοσοφία, και η γνωριμία με σπουδαίες προσωπικότητες της λογοτεχνίας.
Γνωρίστε τα παρακάτω και επισκεφτείτε το eshop μας ή το βιβλιοπωλείο της περιοχής σας για να αποκτήσετε όσα ξεχωρίσατε!
Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2023
Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά 2023 του περιοδικού «Ο Αναγνώστης»
Τιμητική διάκριση White Ravens για το 2023
από τη Διεθνή Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου
Στη Χρυσή Λίστα 2023 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex

Για φαντάσου
Κυριάκος Χαρίτος
εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιά
Για φαντάσου έναν κόσμο γεμάτο με τα πιο φανταστικά πράγματα...
Γάτες γίγαντες, σχολεία σπιρτόκουτα, τεμπέληδες ήλιους, αρκούδες μπαλαρίνες, τραγουδίστριες τσιπούρες. Kόσμους από βελόνα και κλωστή, δρόμους από λέξεις, σύννεφα από σκέψεις, αστέρια από ζάχαρη. Για φαντάσου όλα αυτά να χωράνε μέσα σε ένα τραγούδι.
12,20 € → 10,98 €

Ο ΤΕΜΠΕΛΣ ΗΛΙΟΣ
Για φαντάσου έναν ήλιο
που βαριέται να ξυπνήσει,
ουρανό να διασχίσει
και τον κόσμο να φωτίσει.
Κι έτσι η νύχτα να τραβάει
δυο και τρεις και πέντε μέρες,
το σκοτάδι να κρατάει,
να μαραίνονται οι σέρες.
Βραβείο αφηγήματος βραχείας φόρμας 2024
από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Μακριά μαλλιά μπλεγμένα
Συμώνη Δημητρακοπούλου
εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Μια ιστορία για μαλλιά και κουβάρια. Για μαλλιά που μπλέκονται, για παρεξηγήσεις που ξεμπλέκονται, για έναν μπαμπά με υπερδυνάμεις, για μια τάξη με τη δύναμη της αγάπης, για γέλια κοροϊδευτικά που γίνονται γέλια φιλίας, για ένα μωρό απρόσκλητο και μια αγκαλιά μαμάς που προσκαλεί τον κόσμο όλο. Μια ιστορία για κουβάρια του μυαλού που ξετυλίγονται με τη βοήθεια της καρδιάς.
8,80 € → 7,92 €
Βραβείο διασκευής λογοτεχνικού έργου 2024
από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Στη Χρυσή Λίστα 2024 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex

Κοντά στις ράγιες (graphic novel)
Άλκη Ζέη
διασκευή – εικονογράφηση:
Στέλλα Στεργίου, Γεωργία Ζάχαρη
Το µυθιστόρηµα της Άλκης Ζέη διασκευάζεται σε graphic novel από τις δημιουργούς κόμικς Γεωργία Ζάχαρη και Στέλλα Στεργίου.
Τις ράγιες κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της η δεκάχρονη Σάσα, που τραβούν πέρα μακριά, σε μια καινούργια ζωή. Η Σάσα μεγαλώνει στην προεπαναστατική Ρωσία καταφέρνοντας να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό τη μεγάλη αλλαγή που χτυπάει την πόρτα της.
17,70 € → 15,93 €
Στη Χρυσή Λίστα 2024 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex
0-12 μηνών
Σειρά: Οι πρώτες ιστορίες του μωρού
Λίλι Μάρεϊ
εικονογράφηση: Τζέιν Φόστερ
Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να διαβάζετε στο μωρό σας. Καθίστε μαζί αγκαλιά και απολαύστε τα βιβλία, που καθένα τους περιλαμβάνει τέσσερις αξιολάτρευτες ιστορίες για μεγαλόφωνη ανάγνωση, συνδυασμένες μοναδικά με εικόνες έντονων αντιθέσεων. Ιδανικά για παιχνίδι, για την ώρα του ύπνου, αλλά και για κάθε ώρα.
Οι πρώτες ιστορίες του μωρού 0-3 μηνών Οι πρώτες ιστορίες του μωρού 3-6 μηνών
12,20 € ► 10,98 €
12,20 € ► 10,98 €
Οι πρώτες ιστορίες του μωρού 6-9 μηνών Οι πρώτες ιστορίες του μωρού 9-12 μηνών
12,20 € ► 10,98 €
12,20 € ► 10,98 €

Σ’ αγαπώ λιγάκι… ως τον ουρανό!
Αλεξάντρα Γκαριμπάλ
εικονογράφηση: Κλόντια Μπιελίνσκι
Ένα ποντικάκι μαδάει μια μαργαρίτα για να μάθει πόσο το αγαπούν: καθόλου, λιγάκι, πολύ; Ένα υπέροχο βιβλίο, ιδανικό για να το μοιραστείτε μ’ εκείνους που αγαπάτε και να πείτε «σ’ αγαπώ» με χίλιους τρόπους.
13,30 € ► 11,97 €

 
Σειρά: Τρίξι Πικλ
Μα πού πήγαν όλοι;
Σοφία Δάρτζαλη
εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης Η Τιμωρός της Τέχνης
Όλαφ Φαλάφελ
Μπορεί να μας αρέσουν τα μουσεία, αλλά μπορεί και όχι. Ίσως τα εκθέματα ή οι πίνακες να μας φαίνονται ακίνητα όταν τα κοιτάζουμε. Τι γίνεται όμως όταν δεν είναι κανείς εκεί; Όταν το μουσείο κλείνει το βράδυ ή όταν κλείνει «για τα καλά»; Το βιβλίο αυτό είναι ένας φανταστικός διάλογος, όχι μόνο ανάμεσα σε θεατή και έργο, αλλά ανάμεσα στα ίδια τα έργα τέχνης. Τα οποία έχουν τη δική τους ιστορία το καθένα. Ένα ταξίδι στη χώρα της φιλίας, της αλήθειας και της Τέχνης. Γιατί η Τέχνη δεν δίνει μόνο ζωή – είναι και η ίδια ολοζώντανη. Η μικρή Τρίξι δεν θεωρεί πως έχει κάποιο ταλέντο. Η αλήθεια όμως είναι πως ζωγραφίζει όμορφα – και η θεία της αποφασίζει να την πάει σε μια έκθεση street art. Ο κατάλογος της έκθεσης με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες θα γίνει το έναυσμα για να βάλει η Τρίξι λίγη τέχνη στην καθημερινότητά της και να αλλάξει τη ζωή της μικρής σχολικής της κοινότητας. Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια με πλούσια εικονογράφηση και ηρωίδα την Τρίξι Πικλ, που απεχθάνεται όσους κάνουν μπούλινγκ και τους αντιμετωπίζει μέσω της Τέχνης.
16,60 € ► 14,94 €
13,30 € ► 11,97 €

 
Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα
Μαρίζα Ντεκάστρο
Ένα απολαυστικό βιβλίο για να γνωρίσουμε την πολυτάραχη ζωή και το βραβευμένο έργο της σπουδαίας συγγραφέα, μια συνάντηση που θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη, μικρό και μεγάλο.
14,40 € ► 12,96 €


Σειρά: «Εμείς οι ασταμάτητοι»

Γιατί ο κόσμος δεν είναι δίκαιος
Yuval Noah Harari
εικονογράφηση: Ricard Zaplana Ruiz Ο κόσμος της Σοφίας
Η φιλοσοφία από τον Ντεκάρτ
ως τις μέρες μας
Jostein Gaarder
διασκευή – εικονογράφηση:
Nicoby, Vincent Zabus
Στον δεύτερο τόμο της επιτυχημένης σειράς για νέους αναγνώστες, ο καταξιωμένος συγγραφέας και ιστορικός Γιουβάλ Νώε Χαράρι εξηγεί πώς μια επανάσταση που συνέβη πριν από 10.000 χρόνια εξακολουθεί να επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε σήμερα. Μας δείχνει πώς πήγαν όλα στραβά και πώς θα μπορούσαμε να τα διορθώσουμε. Ένα καλτ μυθιστόρημα που έχει κατακτήσει δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες ανακαλύπτεται εκ νέου χάρη σε ένα graphic novel γεμάτο χιούμορ και σοφία. Η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψουν τα παιδιά της εποχής μας όλες τις σημαντικές φιλοσοφικές ιδέες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι σήμερα, χάρη σε μια Σοφία, που επικοινωνεί μέσω των κοινωνικών δικτύων και αγωνίζεται ενάντια στον μισογυνισμό και την κλιματική αλλαγή.
17,70 € ► 15,93 €
Από τις εκδόσεις
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ / ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
24,00 € ► 21,60 €
Από τις εκδόσεις
​ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ / ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Βραβείο βιβλίου για παιδιά 2023
από το διαδικτυακό περιοδικό Λόγου και Τέχνης «Χάρτης»

Σειρά: Μικρές καληνύχτες
Ο σύμβουλος του βασιλιά
Μάκης Τσίτας
εικονογράφηση: Μαιρηλία Φωτιάδου
Μια φορά κι έναν καιρό εµφανίστηκε ένας άνθρωπος που είχε την ικανότητα να δίνει τη σωστή απάντηση για οποιοδήποτε θέµα. Γι’ αυτό και ο βασιλιάς της χώρας τον ονόµασε Σοφό, τον έκανε επίσηµο σύµβουλό του και τον πήρε µαζί του στο παλάτι. Και στην αρχή όλα κυλούσαν ωραία και καλά, κι ήταν όλοι χαρούµενοι. Λίγο καιρό όµως µετά τα πράγµατα άρχισαν να αλλάζουν, ο σύµβουλος έκανε το ένα µεγάλο λάθος µετά το άλλο...
6,00 € ► 5,40 €
Ευχόμαστε να έχουμε πάντα συγγραφείς που μας φέρνουν ωραία βιβλία,
να είμαστε γεροί και δυνατοί ώστε να τα εκδίδουμε με κέφι
και να έχουμε στο πλάι μας αναγνώστες
που να τα αγαπούν και να τα ξεχωρίζουν!

📘 Δ. Παπανικολάου 👉 11:11 - Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι!








14,40€
12,96€
Κερδίζεις 12 πόντους

19,90€
17,91€
Κερδίζεις 17 πόντους

22,20€
19,98€
Κερδίζεις 19 πόντους

16,60€
14,94€
Κερδίζεις 14 πόντους

17,70€
15,93€
Κερδίζεις 15 πόντους

15,50€
13,95€
Κερδίζεις 13 πόντους