Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Το site του συνθέτη Τάσου Γκρους βρίσκεται σε λειτουργία

 Το site του συνθέτη Τάσου Γκρους βρίσκεται σε λειτουργία


Το site (https://tasosgrous.gr/) του Τάσου Γκρους, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, βρίσκεται σε λειτουργία. Σε αυτό οι επισκέπτες μπορούν να βρουν συγκεντρωμένη και ταξινομημένη όλη τη δισκογραφία του (προσωπικούς δίσκους, συμμετοχές, βιβλία-CD και μελοποιημένη ποίηση). Επίσης, παρουσιάζονται ανέκδοτα κείμενά του, κριτικές για το έργο του, εκδηλώσεις, φωτογραφίες, ειδήσεις, συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις και βιογραφικά στοιχεία.
Ο Τάσος Γκρους γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσική κιθάρα και από την ηλικία των 15 χρόνων άρχισε να μελοποιεί αγαπημένα του ποιήματα. Το 1986 ξεκίνησε η καλλιτεχνική του δραστηριότητα με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ της Ιθάκης, όπου βραβεύεται με το πρώτο βραβείο σύνθεσης. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 250 τραγούδια του σε 14 προσωπικούς δίσκους καθώς και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Πολλά από αυτά έγιναν μεγάλες επιτυχίες («Χαλκίδα», «Με τα φτερά του έρωτα», «Ο Παναγής» κλπ.). Τα τραγούδια αυτά έχουν γραφτεί πάνω σε στίχους μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών (Κ. Βάρναλης, Γ. Ρίτσος, Π. Νερούδα, Μπ. Μπρεχτ κ.ά.) καθώς επίσης και σε στίχους σημαντικών στιχουργών (Η. Κατσούλης, Λ. Παπαδόπουλος, Θ. Γκόνης, Ι. Πανουτσόπουλος, Β. Βελώνιας και A. Tori κ.ά.). Τα έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι τραγουδιστές (Μ. Λιδάκης, Β. Σαββίδη, Γ. Νταλάρας, Μ. Μητσιάς, Ν. Βενετσάνου, Φ. Βελεσιώτου, Α. Καλογιάννης, Β. Σκουλάς, Ψαραντώνης, Δ. Μητροπάνος, Β. Παπακωνσταντίνου, Π. Θαλασσινός) αλλά και νεότεροι αξιόλογοι (Α. Καπαρού, Β. Ίκαρη, Α. Καψοκαβάδης, Α. Σμυρνάκης κ.ά.)
Υπεύθυνη για τη δημιουργία και τη λειτουργία του site είναι η ArtsPr, η εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων για καλλιτέχνες, συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους.

Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες


Νέες Εκδόσεις | 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ


ΑΡΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Ο ΠΡΙΓΚΙΨ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΡΟΦΟΥ. Στον καιρό του Όθωνα
Είναι Έλληνας της Διασποράς. Σπούδασε νομικά στο Μόναχο. Βρίσκεται στο Ναύπλιο κατά την άφιξη του Όθωνα και γνωρίζεται με τον ανήλικο βασιλιά. Δουλεύει για τον Κωλέττη και ακολουθεί την κυβέρνηση στη νέα πρωτεύουσα, την Αθήνα. Ορίζεται από τον Όθωνα δάσκαλος ελληνικών της Αμαλίας. Αργότερα μετακομίζει στο παλάτι.
Σελ.: 512 | Τιμή: 18.80 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5380-5

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ


AΝΔΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ-ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
Ο ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η συγγραφέας, ύστερα από συστηματική και πολυετή έρευνα, παρουσιάζει τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε τρεις διαστάσεις: τον άνθρωπο, τον ποιητή και τον δραματουργό.
Η αφηγηματική αμεσότητα της μελέτης παρασύρει τον αναγνώστη σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι, δίνοντάς του τη δυνατότητα να γνωρίσει τον Λόρκα, το έργο του οποίου είναι σημείο αναφοράς για τη χώρα του και για την παγκόσμια λογοτεχνία.
Σελ.: 240 | Τιμή: 14.40 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5350-8
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ
Ο ΧΡΟΝΟΣ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ, Ο ΟΡΑΤΟΣ.
Εβδομήντα ποιήματα κι ένα υστερόγραφο
Σελ.: 104 | Τιμή: 9.90 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5408-6
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ


ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΠΙΛΛΑ
Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΚΡΙ
A' Βραβείο Ανέκδοτου Παιδικού/Eφηβικού Μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (CYBBY/IBBY Κύπρου).
Εικονογράφηση: Δήμητρα Παπαδημητρίου | Σελ.: 200 | Τιμή: 11.00 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5396-6 |
Ηλικία: από 12 ετών |
Ασπρόμαυρη εικονογράφηση
Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
Έγιναν τόσο πολλά που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Αν σ’ τα γράψω όλα, θα βγει ολόκληρο μυθιστόρημα… Ίσως μια μέρα να το γράψω, αλλά τώρα δεν έχω χρόνο. Μπορεί και να μην το γράψω ποτέ. Ποιος θα ήθελε να διαβάσει για τα στραβά κι ανάποδα που συμβαίνουν στη ζωή μιας δεκατριάχρονης που πιθανόν να έχει κατάθλιψη ή έστω συμπτώματα κατάθλιψης ή που απλώς δεν της έχει κάτσει καλά η εφηβεία;
Η συγγραφέας τιμήθηκε το 2021 για το έργο αυτό με το A' Βραβείο Ανέκδοτου Παιδικού/Eφηβικού Μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου (CYBBY/IBBY Κύπρου).
Η εικονογράφος διακρίθηκε στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου για την εικονογράφηση του βιβλίου.

Υποθέσεις που είναι αδύνατον να λυθούν; Μην ανησυχείτε! Με τον σπουδαίο Σερλόκο και τον βοηθό του... δηλαδή εμένα, είστε σε καλά χέρια. Ακολουθήστε μας στις έρευνές μας, από το ένα στοιχείο στο άλλο μέχρι τη λύση του μυστηρίου. Θα ζήσουμε μια περιπέτεια... σερλοκική. Στον λόγο της τιμής του Στίλτον, του Τζερόνιμο Στίλτον.

ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
3. Η ΜΑΥΡΗ ΟΜΙΧΛΗ
Σειρά: Οι περιπέτειες του Σερλόκο
Μια ομίχλη σκοτεινή σαν τη νύχτα πέφτει στην πόλη του Πόντικτον καλύπτοντας κλοπές και απατεωνιές. Ο ιδιοφυής Σερλόκο και ο πιστός βοηθός του δεν θα διστάσουν να βυθιστούν στο πιο πυκνό μυστήριο, σε μια νέα σερλοκική υπόθεση!
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης |
Σελ.: 128 | Τιμή: 8.80 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5391-1 |
Ηλικία: από 7 έως 12 ετών |
Έγχρωμη εικονογράφηση

ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
4. ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
Σειρά: Οι περιπέτειες του Σερλόκο
Το θέατρο της Όπερας πρόκειται να ξαναλειτουργήσει, αλλά το αστέρι της βραδιάς εξαφανίζεται λίγο προτού ανέβει στη σκηνή! Το κοινό ψιθυρίζει ότι φταίνε τα φαντάσματα, ώσπου εμφανίζεται στη σκηνή ο Σερλόκο, σε μια έρευνα… να τρέμουν τα μουστάκια σου!
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης |
Σελ.: 128 | Τιμή: 8.80 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5392-8 |
Ηλικία: από 7 έως 12 ετών |
Έγχρωμη εικονογράφηση

Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε
από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
Στέλνοντας e-mail στο orders@kedros.gr
Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γεωργίου Γενναδίου 3,
Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 16.00