Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο «Ηλιογραφία» στο Ναύπλιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κάρμεν Ρουγγέρη «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…».
Η συγγραφέας μαζί με τον μουσικό Στέφανο Βαρελά θα παρασύρουν τα παιδιά σε ένα μοναδικό δρώμενο με αφηγήσεις και πολλά τραγούδια την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 17:30
Βιβλιοπωλείο Ηλιογραφία Ασκληπιού 3 Ναύπλιο τηλ. 27520 25297
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας:
flowmagazine, happyparenting, babytips, paidorama.com,infokids.gr

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

7 Μαρτίου 2013
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Μπορείς να κλάψεις μες στο νερό; την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Φωτεινή Βελκοπούλου, Λουκία Ορφανίδου, Αλεξία Φάλλα.
Αριστοτέλους 7
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-277.004 

7 Μαρτίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το PUBLIC σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κακούρου Η ρωγμή την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Λένα Διβάνη.
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.
Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9 (πεζόδρομος)
Βόλος
Τηλ. 24210-22.904

8 Μαρτίου 2013
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο πολυχώρος Όμορφη Πόλη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά Η χήρα του Πειραία την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ
Τραπεζούντος 8
Σταμάτα (Εύξεινος Πόντος)
14575
Τηλ. 210-62.19.876,
697-41.23.113
www.art-seminars.gr

9 Μαρτίου 2013
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο «Σχολαρχείον» και το cafe-restaurant «Sofa» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Μπορείς να κλάψεις μες στο νερό; το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Χρύσα Κιουτσιούκη.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Βασιλική Δαλίσκα.
«Sofa»
Πεζόδρομος Π. Τσαλδάρη
Σέρρες

13 Μαρτίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Σισσούρα Τα μετέωρα βήματα του ΕΣΥ – Τριάντα χρόνια Εθνικού Συστήματος Υγείας: Ανάλυση της υλοποίησης και μαθήματα πολιτικής υγείας την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Παρασκευάς Αυγερινός, τ. υπουργός, τ. ευρωβουλευτής Γιάννης Κυριόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, London School of Economics Αθανάσιος Σκουτέλης, καθηγητής, διευθυντής Ε’ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, πρόεδρος Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.
ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ
Ομήρου 14-16
Αθήνα

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ για 2 μόνο εμφανίσεις στο Principal Club Theater...

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
“Μια Αγκαλιά Τραγούδια”
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 & ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
... Με “μια αγκαλιά τραγούδια“ η μοναδική Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται στη Θεσσαλονίκη και στο Principal Club Theater στο Μύλο για 2 μοναδικές εμφανίσεις για να ερμηνεύσει ένα απόσταγμα από αγαπημένα τραγούδια, τόσο από την πρόσφατη όσο και από την διαχρονική της δισκογραφία. Τραγούδια που έχουν αποτυπωθεί στην ψυχή και την καρδιά μας, τραγούδια που με την φωνή της θα μας ταξιδέψουν, θα μας κάνουν να ξεχαστούμε, να τραγουδήσουμε και να ονειρευτούμε…
Μαζί της ένας πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής, ο Γιώργος Περρής.
Μουσικοί: Θωμάς Κοντογιώργης, Κώστας Καρακατσάνης, Θάνος Σταυρίδης, Άγγελος Παπαδάτος & Αλέξης Κώστας
http://www.alkistisprotopsalti.gr/
Ι Ν F Ο
Principal Club Theater
Μύλος, Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες/Κρατήσεις 2310.428088
Πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Έναρξη συναυλίας 22:00
Εισιτήριο θεάματος: 15€

Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.facebook.com/principalclub
www.twitter.com/principalclub

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΘ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Βραδιά μοντέρνου και σύγχρονου χορού 
Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 19:30
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρη Βλησίδης», ώρα : 19.30, θα πραγματοποιηθεί Βραδιά μοντέρνου και σύγχρονου χορού.
Συμμετέχουν οι σχολές χορού :
Ήβης Χαϊδεμενάκη – Κιούπη, Κέντρο Κλασικού Μπαλλέτου και Μοντέρνου Χορού Νίνας Ηλιοπούλου – Πολιτάκη,Τσερασέλας Ντορομπάντσου – Γρηγοράκη, Ειρήνης Πατρουδάκη, Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου χορού Βενιζελείου Ωδείου Χανίων Τατιάνια Ζούμπ, Σχολή Χορού «Positions» Άννας Κωστομούδη, Adagio Dance Studio Χριστίνας Κόρμπου.
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
7ο Γυμνάσιο Χανίων - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια
 

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 11.00 & 20.00, το 7ο Γυμνάσιο Χανίων θα παρουσιάσει Παραδοσιακούς και Μοντέρνους Χορούς, ενώ η χορωδία του σχολείου θα ερμηνεύσει τραγούδια της παράδοσης, καθώς και Ελληνικά και Γαλλικά τραγούδια.
Η χορευτική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Χανίων "Χορευτικές Αθιβολές", σεβόμενη τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, θα παρουσιάσει και φέτος Κρητικούς Χορούς, τους οποίους με πολύ μεράκι και ομαδικότητα προετοιμάσαμε στο Χορευτικό Εργαστήρι του σχολείου μας. Σκοπός μας, με αυτά τα παραδοσιακά πατήματα, είναι να συμβάλουμε κι εμείς στη διατήρηση και αναβίωση των λεβέντικων Κρητικών χορών. Οι χοροί που θα παρουσιάσουν είναι: Σούστα, Συρτός Χανιώτικος, Μαλεβιζιώτης, Πεντοζάλι
Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
Βραδιά Κλασικού Χορού
 

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 20:00
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 20.00, θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Κλασικού Χορού.
Συμμετέχουν οι σχολές χορού :
Ήβης Χαϊδεμενάκη – Κιούπη, Κέντρο Κλασικού Μπαλλέτου και Μοντέρνου Χορού Νίνας Ηλιοπούλου – Πολιτάκη,Τσερασέλας Ντορομπάντσου – Γρηγοράκη, Ειρήνης Πατρουδάκη, Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου χορού Βενιζελείου Ωδείου Χανίων Τατιάνια Ζούμπ, Σχολή Χορού «Positions» Άννας Κωστομούδη, Adagio Dance Studio Χριστίνας Κόρμπου.
Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
3ο Γενικό Λύκειο Χανίων - «Κρήτη μου όμορφο νησί»
 

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 12:00
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 12.00, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Κρήτη μου όμορφο νησί» .
Η χορευτική ομάδα του σχολείου θα αποδώσει, με περίσσια λεβεντιά και χάρη, παραδοσιακούς χορούς(Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Πεντοζάλι, Σούστα) αλλά και τραγούδια της Κρήτης. (Ριζίτικο και έντεχνο). Στόχος είναι να αναδειχθεί η ομορφιά της κρητικής μας παράδοσης, που χρόνια τώρα καλλιεργεί αισθήματα αγάπης και φιλίας στις καρδιές των ανθρώπων και να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά να φανούν
αντάξιοι συνεχιστές της.
Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Ενημέρωση από την Ε.Ε.Μ.Ε.

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση διοργανώνει τριήμερο εργαστήριο μουσικής Gospel και Spiritual, με την καθηγήτρια του Stockton College, Dr. Beverly Vaughn.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη και θα ασχοληθεί με την ιστορία της αφροαμερικάνικης μουσικής, τις διάφορες μορφές και τα είδη της και τη θρησκευτική μουσική στην αφοραμερικάνικη παράδοση από το 19ο αι. μέχρι σήμερα.
Ώρες εργαστηρίου:
Παρασκευή 8/3 18:00-21:00
Σάββατο 9/3 12:00-15:00
Κυριακή 10/3 11:00-14:00
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία των συμμετεχόντων την Κυριακή 10/3 και ώρα 15.00 στην πλατεία Άθωνος στη Θεσσαλονίκη.
Η συμμετοχή για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. είναι δωρεάν.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: 6939560404
E-mail: info@eeme.gr
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση δημιούργησε έναν κύκλο συναντήσεων με «Γιόγκα για μουσικούς» με τη Νατάσα Συμεωνίδου, κάθε Σάββατο 3-4.30 το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης.
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής:
20 ευρώ για τα μέλη της ΕΕΜΕ, 15 ευρώ για τους φοιτητές μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. και 40 για μη μέλη.
Διάρκεια συναντήσεων: 3 μήνες
Για περισσότερες πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6939560404 ή mail: info@eeme.gr
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα στρώμα γυμναστικής και μια μικρή κουβέρτα.

Μυτιληναίος Λευτέρης - Γιατί μου την θυμίσατε