Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Η ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ

Μια μεγάλη φωνή!
Ο όρος "καλλιτέχνης", είναι σίγουρα πολύ λίγος για να περιγράψει την μοναδική ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Ξανθίππη που με το ΗΘΟΣ της απέδειξε σε όλους ότι δεν ξεπουλιέται στο βωμό των "σουξέ", απόψε θα τραγουδήσει σε ενα από τα πιο γραφικά χωριά της Χαλκιδικής, στα Πυργαδίκια.
Μια συναυλία, η καλύτερα μια "συνάθροιση" από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Μια βραδιά στην οποία θα θυμηθούν οι παλαιότεροι και θα μάθουν οι νεώτεροι το ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
Η Ξανθίππη θα μας ταξιδέψει στην Παράδοση, αλλά και σε στιγμές μεγάλων δημιουργών με την υπέροχη φωνή της.
Ραντεβού στα Πυργαδίκια για μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΡΕΣΙΤΑΛ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Από τις τσαμπούνες του Αιγαίου στη νεοϋορκέζικη τζαζ!

 Αγαπητοί φίλοι του μουσικού χωριού,
στα πλαίσια της 2ης περιόδου, εκτός από τα καθιερωμένα εργαστήρια,  πρόκειται να πραγματοποιηθούν και τα παρακάτω πρωτοεμφανιζόμενα εργαστήρια:
Τσαμπούνες και Νταούλια
(Ζυγιές απο την Κρήτη τον Πόντο και το Αιγαίο)
με το Λευτέρη Γρηγορίου
Αυτός ο φαινομενικά απλοϊκός άσκαυλος (διπλός αυλός με 5+5 τρύπες) αξιοποιήθηκε πολύ διαφορετικά στις διάφορες περιοχές που χρησιμοποιήθηκε και θα τις προσεγγίσουμε όλες!
Ασκομαντούρα στη Κρήτη (πεντοζάλια και συρτά με το ιδιαίτερο ρυθμικό φραζάρισμα με τα πάνω δάχτυλα )
Αγγείο στον Πόντο (με πολυφωνικό παίξιμο)
και Τσαμπούνα στο Αιγαίο.
Η συνοδεία του είναι το Νταούλι , είτε μικρό (στειακό νταουλάκι στη Κρήτη , τουμπί στο Αιγαίο) είτε μεγάλο (Πόντος).
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σέ όλα τα επίπεδα (αρχάριους,προχωρημένους και επαγγελματίες).
Τα κομμάτια της ασκομαντούρας μπορεί να δουλευτούν και σε οποιοδήποτε άλλο μελωδικό όργανο. Όσοι έχουν άσκαυλους να τους φέρουν (ιδανικά κουρδισμένους σε Λα).
Όλα τα απαραίτητα όργανα θα παραχωρηθούν από τον εισηγητή στους σπουδαστές κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.


La touche Manouche - Le Jazz Tzigane
με την Ουρανία Λαμπροπούλου (σαντούρι)
και τον Γιάννη Τζιάλλα (κιθάρα)
Μία προσέγγιση της jazz manouche, του μουσικού στιλ που προέκυψε από τη σύνδεση της Αμερικάνικης jazz και της τσιγγάνικης μουσικής στην μεσοπολεμική και μεταπολεμική Γαλλία, με κύριους εκφραστές της τον κιθαρίστα Django Reinhardt και τον βιολιστή Stephane Grappelli.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει παρουσίαση των βασικών αρμονικών δομών (progressions) που απαντώνται στην jazz manouche, ανάλυση συγκεκριμένων standards και διδασκαλία του μελωδικού θέματος και της συνοδείας, βασικές αρχές του αυτοσχεδιασμού - φρασεολογία κι εφαρμογή πάνω στις διδαχθείσες αρμονικές δομές.
Το ρεπερτόριο θα είναι βασισμένο στις συνθέσεις του Django Reinhardt και σε παραδοσιακές τσιγγάνικες μελωδίες.
Η κιθάρα, το όργανο μέσω του οποίο ο Django Reinhardt εδραίωσε την jazz manouche και το σαντούρι, το όργανο πρωταγωνιστής της τσιγγάνικης παράδοσης, συναντώνται σε ένα μουσικό διάλογο-εξερεύνηση των μελωδικών και συνοδευτικών δυνατοτήτων τους.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε παίχτες σαντουριού και κιθάρας όλων των επιπέδων.

«παραμύθι μύθαρος» - Τεχνικές Αφήγησης και Μυθοπλασίας
με την Ανθή Θάνου και το Παναγιώτη Κούλελη
Η γοητεία της αφήγησης μένει χιλιάδες χρόνια τώρα αδιάπτωτη. Συχνά το παιδί αλλά και ο μεγάλος δεν ικανοποιείται απόλυτα διαβάζοντας ή βλέποντας, θέλει να του αφηγηθούν το ίδιο επεισόδιο, ιδίως μάλιστα αν ο αφηγητής είναι δεινός χειριστής του λόγου και των ανεξάντλητων εκφραστικών μέσων της ανθρώπινης φωνής.
Η αφήγηση παραμυθιών αποτελεί ένα συστατικό στοιχείο τόσο της ιστορίας του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού όσο και της ζωντανής ελληνικής πραγματικότητας του παρόντος. Κάθε αφηγητής δεν είναι απλός μεταδότης της παράδοσης ασκεί ελεύθερα την τέχνη του. Μια τέχνη που καλλιεργείται και προάγεται.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα πειραματιστούν και θα ανακαλύψουν τον δικό τους τρόπο να αφηγούνται, γιατί κάθε αφηγητής δεν είναι απλός μεταδότης της παράδοσης, ασκεί ελεύθερα την τέχνη του. O αφηγητής μπαίνει στο κέντρο και αναλαμβάνει την ευθύνη της παραμυθίας, της παρηγοριάς, αλλά και της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Είναι αυτός που θα μιλήσει για τα αληθινά πράγματα της ζωής με ένα μη πραγματικό τρόπο. Θα τολμήσει να πει για τη ζωή, για τον θάνατο και για τον έρωτα, για τις αξίες και τα όνειρα που κάθε άνθρωπος θέλει να έχει. Θα τολμήσει να αφυπνίσει τις ναρκωμένες συνειδήσεις μας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του παραμυθά / παραμυθούς.
οι ενότητες του σεμιναρίου είναι:
1εισαγωγή στη τέχνη της αφήγησης: βιωματικές ιστορίες, όνειρα, μύθοι και παραμύθια, ο αφηγητής δίνει πνοή στην ιστορία.
2το σώμα του αφηγητή: χειρονομίες, γκριμάτσες, μιμική, λόγος σωματικός σώμα σχεδόν αόρατο.
3 μυθοπλασία: φτιάχνω τη δική μου ιστορία, το δικό μου παραμύθι
πειραματισμοί στη αφήγηση: αφηγήσεις πάνω διαφορετικά είδη λαϊκού λόγου (παραμύθια, παραδόσεις, ταχταρίσματα, νανουρίσματα κ.λ.) με διαφορετικούς τρόπους, πειραματισμοί στο χώρο.

Ο χαρακτήρας του σεμιναρίου θα είναι βιωματικός και θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές θεάτρου, παντομίμα, μουσικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι και σωματική έκφραση.
Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφηγηθούν τις ιστορίες τους αλλά και να ακούσουν ιστορίες αφού δημιουργήσουμε γωνίες αφήγησης και πειραματιστούμε πάνω στις ιστορίες και τον τρόπο που θα της ζωντανέψει!


Αρχές ανάπτυξης στην βόρεια-Ινδική λόγια μουσική: μουσικολογική και πρακτική προσέγγιση.
με το Σάκη Λάιο
Στο σεμινάριο θα γίνει θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του [ιστορικά καταγραμμένου] τρόπου ανάπτυξης των θεμάτων και των αυτοσχεδιασμών που χαρακτηρίζει την βόρεια-Ινδική λόγια μουσική. Θα γίνει εργασία επί συγκεκριμένων Rāga, που θα επιλεγούν με βάση τη δυναμική, τις τεχνικές δυνατότητες, την αισθητική προτίμηση του ακροατηρίου (και την ώρα που γίνεται το μάθημα). Με αφετηρία την βιωματική εκμάθηση μικρών πρότυπων συνθέσεων, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με την ορολογία και την πρακτική της μελωδίας και του ρυθμού.
Σε ό,τι αφορά τη μελωδία, θα ασχοληθούμε με την ορολογία που αφορά τις νότες (Svara), τα μικρο-διαστήματα (Śruti), τις κλίμακες (Grāma, Mūrcchanā, Ţhāţa), τους καλλωπισμούς (Alaňkāra), καθώς και με τις τεχνικές (ανοδικές και καθοδικές κινήσεις, μελωδικά κέντρα, περιοχή της έκτασης, χαρακτηριστικές φράσεις) και αισθητικές όψεις (καθαρότητα, αποπνεόμενη ατμόσφαιρα και διάθεση, συσχετισμός με εξω-μουσικά φαινόμενα) των Rāga. Θα γίνει παρουσίαση μαθητικών ρυθμο-μελωδικών μοντέλων (Tāna) ως διδακτικών πρότυπων που βοηθούν στην κατανόηση της βασικής δομικής αρχής (στην έρρυθμη ανάπτυξη), δηλ. της αισθητικά ενδιαφέρουσας εναλλαγής των θεμάτων (Bandiś ή Gat) με τον αυτοσχεδιασμό (Vistāra).
Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό, θα ασχοληθούμε με την ηχοχρωματική διάσταση των ήχων των κρουστών, τις αντιστοιχίες ήχων με συλλαβές (Bol-s) και την προφορική εκμάθηση. Ακόμη, με το σύστημα οργάνωσης του ρυθμού σε μετρικούς κύκλους (Tāla), εξετάζοντας κάποιους βασικούς (Tīntāla, Rupaka, Jhāpatāla, Ekatāla), καθώς και με τον τρόπο μετρήματος μέσω χειρονομιών (Kriyā-s). Για τους ακροατές με ειδικότερο ενδιαφέρον στον ρυθμό θα γίνει παρουσίαση, αισθητική και μαθηματική προσέγγιση του πλούσιου ρεπερτορίου των κρουστών Tablā, όπως διαγράφεται σε καθιερωμένες φόρμες Εισαγωγής (Uţhāna, Ţhekā), φόρμες Ανάπτυξης και Παραλλαγής θεματικού υλικού (Peśkār, Kāyadā) και φόρμες Κατάληξης (Tihāī, Gat, Tukrā, Chakradāra)Στο σεμινάριο μπορούν να γίνουν δεκτοί όσοι παίζουν ήδη κάποιο μουσικό όργανο σε ικανοποιητικό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και στυλιστικής κατανόησης και θέλουν να προσεγγίσουν τον παραδοσιακό βόρειο-Ινδικό τρόπο θεώρησης και ανάπτυξης μιας αυτοσχέδιας σολιστικής μουσικής δημιουργίας.

Swinging! - εργαστήριο για τη bebop και latin τζαζ
με το Χρήστο Ραφαηλίδη (NYC)
O διεθνούς φήμης βιμπροφωνίστας και συνθέτης Χ.Ρ. συμμετέχει για πρώτη φορά στη μουσική κοινότητα του Μ.Χ. προσφέροντας ένα εργαστήριο για τον τζαζ αυτοσχεδιασμό. Ο Χρήστος θα συντονίσει ένα μουσικό σύνολο με ρεπερτόριο από την παραδοσιακή και latin τζαζ.
Στόχος του εργαστηρίου είναι ο κάθε μουσικός του συνόλου να εξοικειωθεί με τη χρήση της παραδοσιακής τζαζ αρμονίας, της μελωδικής/ρυθμικής της ανάπτυξης και με το στοιχειώδες groove της μουσικής αυτής. To εργαστήριο είναι ανοικτό σε όλους τους εκτελεστές μουσικών οργάνων, αλλά και σε οποινδήποτε θέλει να έρθει σε ζωντανή επαφή με τα ιδιώματα της μουσικής αυτής.
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.
Φέτος, όπως και κάθε χρονιά, η δεύτερη περίοδος (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2013) ανοίγει νέες θεματικές επάνω στη σχέση των αρχετυπικών μουσικών ιδιωμάτων του ελλαδικού και βαλκανικού χώρου με τη σύγχρονη δημιουργία, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη σύνδεσ
η μεταξύ μουσικής και ποιητικής αφήγησης, μέσα από το λαϊκό θέατρο.
 

Οι συνεργάτες καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί που θα υλοποιήσουν τις δράσεις της περιόδου είναι οι:Hayden Chisholm, Δήμος Βουγιούκας, Ουρανία Λαμπροπούλου, Γιάννης Τζιάλλας, Λευτέρης Γρηγορίου, Κυριάκος Γκουβέντας, Μάρθα Φριντζήλα, Ανθή Θάνου, Παναγιώτης Κούλελης, Θεοδώρα και Ειρήνη Αθανασίου, Σωκράτης Σινόπουλος - Σάκης Λάιος - Ευγένιος Βούλγαρης - Δημήτρης Μυστακίδης και Χρήστος Ραφαηλίδης.   Οι κατευθύνσεις της 2ης περιόδου επικεντρώνονται στις εξής θεματικές (πατήστε επάνω στους τίτλους για να διαβάσετε λεπτομέρειες για την κάθε κατεύθυνση):
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΖΥΓΙΕΣ & ΚΟΜΠΑΝΙΕΣ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ & ΑΦΗΓΗΣΗ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ
MAKAMIA ΡΑΓΚΕΣ & ΔΡΟΜΟΙ
ΤΖΑΖ
To αναλυτικό πρόγραμμα των κατευθύνσεων και εργαστηρίων μπορείτε να το διαβάσετε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε επίσηςστην ιστοσελίδα μας.
H διοργάνωση φέτος, όπως και πέρυσι, θα υλοποιήσει νέο σύστημα οικονομικών εισφορών, όπου και θα παρέχονται ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές, παιδιά και άνεργους, καθώς και μειωμένο κόστος συμμετοχής για όλους τους ενήλικες. Ενημερωθείτε ΕΔΩ !

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η παράσταση με το έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα»

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 21:30
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, παράσταση με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
«Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα», στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, κατόπιν γνωστοποίησης από το διοργανωτή.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
____________________________________________________
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη
Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 21:30
 Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ κατόπιν της παρακάτω ανακοίνωσης του διοργανωτή :
"Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 9, 10 και 11 Αυγούστου στην Κρήτη ματαιώνονται για λόγους υγείας του καλλιτέχνη.
Ο αγαπημένος ερμηνευτής μετά την επιτυχημένη του εμφάνιση στο 35Ο RiverParty, την περασμένη Παρασκευή, διεκομίσθει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έπειτα από έντονη αδυναμία που διαπιστώθηκε ότι προήλθε από υπερκόπωση. Παρά την επιθυμία του να βρεθεί το συντομότερο κοντά στο αγαπημένο του κοινό, οι ιατροί του επέβαλλαν να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.
Ζητούμε συγγνώμη από το κοινό για την προκληθείσα αναστάτωση και παρακαλούμε τους κατόχους εισιτηρίων για τις συναυλίες σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά να απευθυνθούν, από σήμερα, στα κατά τόπους σημεία προπώλησης για την εξαργύρωση των εισιτηρίων τους. "
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
____________________________________________________
Αισχύλου «Αγαμέμνων»
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 21:30 - Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 21:30
25Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30
Αισχύλου «Αγαμέμνων»
Ο Αγαμέμνων αποτελεί το πρώτο από τα τρία έργα της τριλογίας του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ.Τα αλλα δύο ειναι oι Χοηφόροι και oι Ευμενίδες. Πρώτη παρουσίαση της Τριλογίας ΟΡΕΣΤΕΙΑ στην Αθήνα το 458 π.χ. στα Μεγάλα Διονύσια. Την τριλογία συμπλήρωνε το σατιρικο Δράμα ΠΡΩΤΕΥΣ. Ο Αισχύλος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο. Η Ορέστεια, η μοναδική τριλογία η οποία διασώθηκε ολόκληρη, λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.
Μέσα από το ποιητικό σύμπαν του , αναγνωρίζουμε την τάξη των παλαιών Αρχών και Θεών του κόσμου, που ορίζουν και τιμωρούν την Υβριν, και μέσα από την εξέλιξη της ίδιας της τραγωδίας   την Ευθύνη και την Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να ξεπεράσει το πεπρωμένο της.
Περισσότερα για την παράσταση :
http://vimeo.com/69977601
http://arive.gr/pages/write_about/views/agamemnon/agamemnon.html

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θεοδώρα Τζήμου,
Βασίλης Μπισμπίκης, Θέμης Πάνου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Θύμιος Κούκος, Βασίλης Πουλάκος, Κρίς Ροντάνοφ, Κώστας Φαλελάκης, Μενέλαος Χαζαράκης.
Μετάφραση : Νικολέττα Φριντήλα - Σκηνοθεσία : Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά - Κοστούμια : Γιώργος Πάτσας - Μουσ. σύνθ. & διδασκαλία : Σοφία Καμαγιάννη
Χορογραφία : Ερμής Μαλκότσης - Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Παραγωγή : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης
Γενική είσοδος : 17 €   |   Φοιτ. Μαθ. 12 €
Σε περιορισμένο αριθμό στην προπώληση 10 €
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
____________________________________________________
Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 20:30 - 22:00
�5Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 20.30 και 22.00
«Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί»
Το θέατρο Δελφινάκι από την αρχή της διαδρομής του, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Φέτος έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά, την “Χιονάτη”. Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.
Σκηνικά : Ελένη Ζελίνου - Κοστούμια : Ελπινίκη Λαμπρινού
Σκηνογραφία : Νίκος Λαμπρόπουλος - Μουσική : Σωτηρία Κολόζου
Χορογραφίες : Ζωή Γρηγοριάδου - Ήχος - Φωτισμοί : Νίκος Ρασάνης
Θεατρική Διασκευή : Οδυσσέας Λούγκλος - Σκηνοθεσία : Στάθης Αναστασίου
Παίζουν : Ελίζα Τζίτζη, Νίκη Βουγιού, Θεόδωρος Ξάνθης, Στάθης Αναστασίου,
               Σωτηρία Κολόζου, Νίκος Γιαννίκας, Κωνσταντίνα Μακρή
Διοργάνωση : ΘΕΑΤΡΟ «ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ»
Είσοδος : 10 €
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
____________________________________________________
Ο Ορέστης και ο Σκύλος
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 21:15
26Σάββατο 17 Αυγούστου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.15
Νανάς Νικολάου
«Ο Ορέστης και ο Σκύλος»
Μια παράσταση πρωτότυπη, όπου το θέατρο σμίγει με τον κινηματογράφο και διαδραστική, αφού παιδιά και γονείς παίζουν με τους ηθοποιούς ένα "κυνήγι θησαυρού". Χωρίς τη συμμετοχή τους, οι ήρωες δεν μπορούν να λύσουν τα αινίγματα που οδηγούν στο θησαυρό, που μόνον οι θεατές γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκεται, μια και τον έχει ένας από αυτούς! Σε όλη αυτήν την πορεία τα παιδιά   διασκεδάζουν , ενώ συγχρόνως
έρχονται σε επαφή με θέματα της σύγχρονης κοινωνίας: Θα μάθουν να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα, θα γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του βιβλίου και των παραμυθιών. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.
Κείμενο – στίχοι: Νανά Νικολάου - Σκηνοθεσία: Πελαγία Αγγελίδου
Κινηματογραφική σκηνοθεσία : Γιάννης Λαπάτας - Μουσική: Κωσταντίνος Κωτούλας
Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καλδάρα - Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Φιλική Συμμετοχή : Κώστας Καζάκος
Παίζουν : Ορέστης Τρίκας, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Μυριέλλα Κουρεντή,
               Θοδωρής Αντωνιάδης
Διοργάνωση : Θίασος 81
Είσοδος : 10 €
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου 
Έκλειψη
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 20:30 - Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 22:30
eklipsi Τρι 13 Αυγ 2013 - Πεμ 15 Αυγ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΚΗΠΟΣ"
Έκλειψη
L’ECLIPSE
‘Ώρα έναρξης : 20.30 – 22.30
Είσοδος : 5 €
δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών
Σκηνοθέτης: Μικελάντζελο Αντονιόνι (Michelangelo Antonioni)
Παραγωγή: Ιταλία - Γαλλία Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Λίλα Μπρινιόνε, Μόνικα Βίτι, Φρανσίσκο Ραμπάλ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 126'
Ταινία γυρισμένη πάνω στις ασήμαντες χειρονομίες, στα ανέκφραστα πρόσωπα, στις γεμάτες σιωπές, στους νεκρούς χρόνους και στους άδειους χώρους μιας «αδιάφορης» και «αποστασιοποιημένης» πόλης: στοιχεία που αναδεικνύουν το ψυχικό κενό, την εσωτερική απάθεια, την υπαρξιακή αδράνεια και, εν τέλει, την έκλειψη των ίδιων των συναισθημάτων της κεντρικής ηρωϊδας. Τελευταίο μέρος της τριλογίας της αλλοτρίωσης και μια από τις πιο ώριμες ταινίες του Αντονιόνι. Ειδικό βραβείο Φεστιβάλ Καννών.
«...Και στα μάτια της βασιλεύει το κενό». Μια νέα όμορφη γυναίκα συναντά έναν πολύ ζωντανό, επίσης νεαρό, άνδρα και τον ερωτεύεται. Ομως, η σχέση τους είναι καταδικασμένη να αποτύχει εξαιτίας της φύσης τους. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχέσης συμφωνούν σε ένα σταυροδρόμη να διακόψουν... Νέοι, ωραίοι και δυστυχείς.
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
____________________________________________________
Εσείς οι ζωντανοί
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 20:30 - Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 22:30
zwntanoiΠαρ 16 Αυγ 2013 - Κυρ 18 Αυγ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΚΗΠΟΣ"
Εσείς οι ζωντανοί
‘Ώρα έναρξης : 20.30 – 22.30
Είσοδος : 5 €
δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών
Σκηνοθεσία: Roy Andersson
Σενάριο: Roy Andersson
Ηθοποιοί: Jessika Lundberg, Elisabeth Helander, Björn Englund, Leif Larsson
Χώραπαραγωγής: Sweden | Germany | France | Denmark | Norway | Japan
Γλώσσα: Σουηδικά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 95'
“Χαρείτε, λοιπόν, εσείς οι ζωντανοί,μέσα στη θαλπωρή του κρεββατιού σας,
πριν της Λήθης το ψυχρό κύμα ’γλείψει’ το πόδι σας που δραπετεύει.”
Johann Wolfgang von Goethe, ΡωμαϊκέςΕλεγείες
Το «Εσείς, οι ζωντανοί» (You the living) είναι μία ταινία για τον Άνθρωπο, για το πόσο ενθουσιώδης και μίζερος μπορεί να είναι, για τη χαρά και τη θλίψη του, για τη σιγουριά και την αγωνία του. Μία ύπαρξη με την οποία θέλουμε να γελάμε και ταυτόχρονα να κλαίμε. Η ταινία είναι απλά μία τραγική κωμωδία ή μία κωμική τραγωδία για εμάς».
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ - ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΔΕΙΛΙΝΑ