Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

Περισσότερες ιδέες, περισσότερες δράσεις στο νέο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Μετά το Πάσχα και έως τον Ιούλιο ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχει ετοιμάσει για μικρούς και μεγάλους ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που περιλαμβάνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών, ενημερωτικές ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, νέες συναντήσεις με νομπελίστες συγγραφείς, νέες θεματικές cinema therapy, βραδιές με αγαπημένους σας συγγραφείς και καλλιτέχνες στη δροσερή ταράτσα του, Λέσχες Ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους, πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις, αλλά και για πρώτη φορά φέτος θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού. Ενημερωθείτε για το νέο μας πρόγραμμα ΕΔΩ και δείτε τα συνημμένα αρχεία.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη
Ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 3-6 ετών και τους γονείς τους με την παιδαγωγό, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής και συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2 και 9 Μαΐου 2014
Κόστος: 30 € για κάθε παιδί -25 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- οι γονείς συμμετέχουν δωρεάν (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1 ώρα, από τις 7 έως τις 8 μ.μ.
Πώς μπορεί η ζωγραφική να αποτελέσει το ερέθισμα για να γνωρίσουμε το σώμα μας και τις δυνατότητές του; Πόσες διαφορές και ομοιότητες με το δικό μας πρόσωπο έχουν οι πίνακες του Πικάσο με τις «περίεργες» μορφές; Τι θέλει να μας πει ένα γλυπτό με τη στάση του σώματός του;
Στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν τα παιδιά και οι γονείς σε επαφή με το σώμα τους και τις λειτουργίες του με κύριο οδηγό την Τέχνη. Η προσέγγιση του θέματος γίνεται μέσα από την τέχνη της γλυπτικής, της ζωγραφικής και της φωτογραφίας
Οι περίεργες ανθρώπινες φιγούρες του Πάμπλο Πικάσο μας κάνουν να αναρωτηθούμε για τη θέση των χαρακτηριστικών στο ανθρώπινο πρόσωπο, τα γλυπτά των Τζακομέτι και Μποτέρο μας δίνουν την ευκαιρία να μιλήσουμε για το ύψος και το διαφορετικό σωματότυπο των ανθρώπων, ενώ με οδηγό το θεατρικό παιχνίδι και τα παιχνίδια με το φως και τη σκιά αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας σε σχέση με τον χώρο.
Στο τέλος κάθε συνάντησης παιδιά και γονείς συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εργαστήρι και δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά έργα!
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο το βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 25 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τα παραμύθια των γιατί
Σάββατο 26 Απριλίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 3 ετών
Γιατί οι λύκοι έχουν τόσο μεγάλα δόντια; Γιατί οι σκύλοι δεν αγαπούν τις γάτες; Σίγουρα τέτοια ερωτήματα σας έχουν απασχολήσει αρκετές φορές. Η παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη σας περιμένει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα περίεργα «γιατί» σας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ
1942-2013: Ένας αληθινός δάσκαλος – Ένας σπουδαίος άνθρωπος
Τον θυμόμαστε και τον τιμούμε
Δευτέρα 28 Απριλίου, στις 8 μ.μ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον πολύτιμο συνεργάτη τους σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ.
Θα μιλήσουν ο Κώστας Αγγελάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο φιλόλογος-συγγραφέας Δημήτρης Λάππας, οι εκδότες Νώντας και Βάσω Παπαγεωργίου,η Ντόρα Τσακνάκη και η Ειρήνη Χριστοπούλου, επιμελήτριες των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, οι κόρες του Ρίτα και Καλλιόπη Εμμανουηλίδου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ
Χαίρω πολύ! Είμαι ο εαυτός σου
Τρίτη 29 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ.
Βιωματικό εργαστήριο αυτογνωσίας με την ψυχολόγο Καλλιόπη Εμμανουηλίδου με αφορμή τα βιβλία της ΓΥΡΙΖΩ ΣΕΛΙΔΑ… ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΓΥΡΙΖΩ ΣΕΛΙΔΑ… ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΓΥΡΙΖΩ ΣΕΛΙΔΑ… ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ο πιο παλιός μας φίλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός! Θα μας συντροφεύει μάλιστα για πάντα, οπότε μας συμφέρει να τα 'χουμε καλά μαζί του! Πόσο όμως τον γνωρίζουμε; Ξέρετε ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχουμε στη συμπεριφορά, τις σχέσεις αλλά και την ψυχική μας υγεία προέρχονται από το ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά καλά τον ίδιο μας τον εαυτό; Γι' αυτό και η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή μας! Ας το δοκιμάσουμε παρέα.
Σε αυτή τη συνάντηση θα μιλήσουμε απενοχοποιημένα για τους εαυτούς μας και θα κάνουμε απλές και ευχάριστες ασκήσεις, για να μάθουμε περισσότερα για τρία βασικά θέματα: την αυτοεκτίμηση, το άγχος και τη σχέση με τη διατροφή μας. Στόχος να βγούμε από το «κουκούλι» της χαμηλής αυτοεκτίμησης, να οριοθετήσουμε το άγχος, να συμφιλιωθούμε με το σώμα και τη διατροφή μας και πάνω απ’ όλα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στη σχέση με τον εαυτό μας.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός από τα βιβλία Γυρίζω σελίδα… στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, Γυρίζω σελίδα… στη διατροφή, Γυρίζω σελίδα… στο άγχος (λιανική τιμή: 13,30 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από το σεμινάριο.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙ

Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών
Έναρξη τρίτου κύκλου: 8 Μαΐου 2014
• Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικός παραγωγός
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00, 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
• Κόστος: 65 €
• Στο τέλος του κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
3ος κύκλος: Μουσική επιμέλεια
Η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επένδυση ή σαν βάση σε κάθε ραδιοφωνική εκπομπή. Σε αυτόν τον κύκλο θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο ένας ραδιοφωνικός παραγωγός επιλέγει τη μουσική για κάθε του εκπομπή, δημιουργεί την playlist της εκπομπής του ή κάνει μουσική επιμέλεια στην εκπομπή κάποιου άλλου. Οι θεματικές θα είναι οι εξής:
1. Δημιουργία πλάνου για κάθε εκπομπή ανάλογα με τη ροή προγράμματος του σταθμού: Breaks, δελτία ειδήσεων, ένθετα του σταθμού και υπολογισμός αριθμού τραγουδιών που χρειάζονται για κάθε εκπομπή.
2. Δημιουργία στιλ εκπομπής: Διαχωρισμός και επιλογή τραγουδιών ανάλογα με την ώρα, το ύφος της εκπομπής, τη μουσική ταυτότητα του σταθμού και τη θεματολογία που ο κάθε παραγωγός έχει επιλέξει.
3. Μουσική επιμέλεια άλλων εκπομπών και δημιουργία playlist 24ωρης βάσης: Η μουσική επιμέλεια απαιτεί ισχυρή προσωπικότητα και καλή γνώση διαφορετικών ειδών μουσικής. Πάνω απ’ όλα είναι θέμα αισθητικής και «ανοιχτού μυαλού».
Στο τέλος του τρίτου κύκλου κάθε υποψήφιος παραγωγός θα είναι σε θέση να ετοιμάσει μια εκπομπή μουσικά άρτια και σωστά δομημένη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Μάιο και Ιούνιο, μία Δευτέρα τον μήνα, 8 με 10 το βράδυ.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Είναι η μάχη των φύλων ένα κλισέ; Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
Πόσο δύσκολη είναι η επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών και πόσο διαφορετικοί είμαστε τελικά; Πρόκειται πράγματι για μάχη των φύλων, κι αν ναι, ποιος βγαίνει νικητής; Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; Αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε με αφορμή ένα κινηματογραφικό απόσπασμα, και θα μοιραστούμε τις προσωπικές μας απόψεις και εμπειρίες από τη σχέση μας με το άλλο φύλο.
• Φιλία: Εξηγήσεις και παρεξηγήσεις Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα παραμείνει κλειστός τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο.
Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση!

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα επτά θαύματα του κόσμου : Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ




ΕΥΧΕΣ


✥ Tο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ - 1977

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου - Νταλάρας, Κουγιουμτζή