Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η ΛΕΝΑ ΤΕΡΚΕΣΙΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ο Σάκης Γαλατάκης στο Ζαχαροχωριό (επικίνδυνη αποστολή Νο 3) με CD

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη
Μουσική: Φώτης Σιβρηγιάν
Έτος: 1 Ιουνίου 2010
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-51-3

Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές - με υπολογισμό θερμίδων. (Το βιβλίο τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Καλύτερου βιβλίου Υγείας και Διατροφής σε διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία. )

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Έτος: 1 Ιουνίου 2010
Σχήμα:17Χ24
Σελίδες:152
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN:978-960-6864-55-1

Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά με CD - Τραγουδώ ό,τι αγαπώ No 8

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Σωτήρης Καρκαλέμης
Έτος: 23 Μάϊου 2012
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:48
ISBN:978-960-6864-70-4

Ερμής το άτακτο πόνυ με CD - Μουσικά παραμύθια Νο4

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Στέλλα Αποστόλου
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Τραγουδούν: Νίκος Ζης, Νεφέλη Παπαναγή, Άρης Μακρής, Ίρις Νικολάου, Αργυρώ Βούρου, Αλέξανδρος Δεληγιαννίδης, Ελίζα Βενιζελέα, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.
Έτος:23 Μαίου 2012
Σχήμα:21x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-87-2

Η μάγισσα Τιβικουτή με CD

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν
Τραγουδούν: Αφροδίτη Φρυδά, Φώτης Σιβριγιάν
Αφήγηση: Σωτήρης Καρκαλέμης και Μαίρη Ανδρέου
Έτος: 18 Οκτωβρίου 2010
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-58-2

Συναυλία των Guitar Heroes στην Καλαμαριά

Συναυλία του Πειραματικού Κιθαριστικού Συνόλου "Guitar Heroes"
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013, 9 μ.μ.
Studio Κοιτώνες (εντός πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, έναντι ΝΑΤΟ)
είσοδος ελεύθερη
Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς
"Η κιθάρα όπως δεν την έχετε ξανακούσει!"
Το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο “Guitar Heroes” είναι ένα μουσικό σύνολο ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, που ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή το Φθινόπωρο του 2009 και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. (Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Θερμαϊκού). Πρόκειται για μια δημιουργική και φρέσκια μουσική ομάδα, μια ‘ορχήστρα δωματίου’ που απαρτίζεται αποκλειστικά από κλασικές κιθάρες. Με αφετηρία την ερμηνευτική ευελιξία της κλασικής κιθάρας και την πλούσια ηχοχρωματική της παλέτα, οι Guitar Heroes ερμηνεύουν ένα πολυσχιδές ρεπερτόριο, με ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπα έργα της διεθνούς συνθετικής δημιουργίας για κιθαριστικό σύνολο, παρουσιάζοντας ωστόσο και διασκευασμένα έργα (κλασική, τζαζ, ροκ, κινηματογραφική μουσική κ.ά.). Το σύνολο αριθμεί 10 μέλη, 12 - 45 ετών, ερασιτέχνες κιθαριστές αλλά ενεργοί παραγωγοί πολιτισμού. Η μουσικολόγος και κιθαρίστα Ευαγγελία Παράσχου έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνόλου. Στη συναυλία οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μουσικά από την Ιβηρική Χερσόνησο έως το Βασίλειο του Σαβά, από την Τουρκία έως το Austin και από το ragtime έως το μπαρόκ!

Επιτυχημένη Προδικαστική Προσφυγή της ΕΕΛ/ΛΑΚ για έργο του Υπουργείου Εξωτερικών

Arts Bursaries announced

Arts Bursaries announced
for professional dancers, choreographers,
actors, directors, performing arts teachers

For application candidates should send 
biography 
with photo and a cover letter stating the Lab dates to physiktheater@gmail.com
Nearest meeting is taking place in
 Austria on 
December 14-21
  
https://www.facebook.com/iugte
https://www.facebook.com/artuniverseagency
Reviews by the
Lab
participants:
"I appreciate the process of the whole workshop, which was strictly planned and complex
 ...
"

"To work and spend time with so many performers from such different backgrounds, gives new knowledge and lots of inspiration
 ...
"
"This experience is one of the greatest rewards in my life. I have acquired so many connections with theater artists around the world
 ...
"
"The structure of the workshop is excellent. I would highly recommend this workshop to any artist interested in learning about Meyerhold’s Biomechanics, ensemble building, directing, physical scoring and vocal scoring in the rehearsal process and how to implement it in rehearsal
 ...
"
"I enjoyed the international collection of actors who also bring their expertise and talent to the workshop and share it generously with each other
 ...
"

"I have made lasting friendships and potential future creative partnerships
 ...
"

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Σας αρέσουν οι αστυνομικές ιστορίες; Τα ανεξιχνίαστα μυστήρια, οι σκοτεινές υποθέσεις και τα ψυχολογικά θρίλερ; Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο χαρτί παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 προκηρύσσουν διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας με θέμα Ο φόβος του ξένου.
Διάρκεια
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 10η Δεκεμβρίου 2013. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.
Το θέμα
«Ο φόβος του ξένου»
Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των ιστοριών είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να είναι αστυνομικά διηγήματα με την ευρεία έννοια του όρου, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.
Έκταση κειμένων
Οι ιστορίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 2.500 λέξεις (στην καταμέτρηση συμπεριλαμβάνεται και ο τίτλος της ιστορίας).
Οι κριτές
Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός πως ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι κρίνετε το αποτέλεσμα. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό διαβάζουν τα κείμενα, αξιολογούν και βαθμολογούν για να αναδείξουν τους νικητές.
Οι νικητές
Οι δέκα ιστορίες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα εκδοθούν σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τον τίτλο Ο φόβος του ξένου, 10 αστυνομικές ιστορίες. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή η οποία θα διατεθεί προς πώληση στα βιβλιοπωλεία (και e-shops). Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς της πλατφόρμας «Συν Αθηνά» (www.synathina.gr) του Δήμου Αθηναίων, η οποία στηρίζει και διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Επιπλέον, οι δέκα νικητές θα έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση τυχόν μελλοντικών έργων τους που θα υποβληθούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προς έκδοση.
Η ιστορία του πρώτου νικητή θα διασκευαστεί θεατρικά για το ραδιόφωνο από τον σταθμό Αθήνα 9.84.
Ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής θα κερδίσουν βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, δικής τους επιλογής και ονομαστικής αξίας 200 και 100 ευρώ αντιστοίχως.
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΑΘΗΝΑ 9.84 εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.
Δικαίωμα συμμετοχής – Βασικές προϋποθέσεις
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι.
Η υποβολή των κειμένων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
Η Οργανωτική Επιτροπή
Ελένη Μπούρα, Αναστασία Καμβύση, Μαρία Ξυλούρη, Ντόρα Τσακνάκη, Ειρήνη Χριστοπούλου εκ μέρους των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: diagonismos.crime@metaixmio.gr.
Όροι συμμετοχής
Διαβάστε προσεκτικά τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

ΜΟΝΑΞΙΑ (Εζησα μεσ στην παγωνια) ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ