Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ   
Με διδάκτορες από το "UNIVERSITY OF MUSIC AND PERFORMING ART" της Βιέννης θα πραγματοποιηθούν από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ δύο διεθνή σεμινάρια ψηλού επιπέδου και πρωτόγνωρα για τον τόπο μας.
Το πρώτο θα είναι Σεμινάριο POP & JAZZ Τραγουδιού και το δεύτερο Σεμινάριο Πιάνου. Κατά την διάρκεια των Σεμιναρίων θα πραγματοποιηθούν Διαλέξεις , Συναυλίες, Εργαστήρι Jazz και διάφορα Καλοκαιρινά δρώμενα.
Είδη υπάρχουν αρκετές συμμετοχές από το εξωτερικό και πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους ασχολούνται με το Τραγούδι ή το Πιάνο στην Χαλκιδική και όχι μόνο να τα παρακολουθήσουν μιας και απευθύνονται σε σπουδαστές όλων των επιπέδων και το κόστος είναι αρκετά χαμηλό. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ν.Μουδανιά στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 2373024234 & 6972017412

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ

divider

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλες και φίλοι από τις 11 Μαίου 2015 κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία τα νέα βιβλία της Κάρμεν Ρουγγέρη και του Ευγένιου Τριβιζά!

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ένα κορίτσι στο παράθυρο (με CD)

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
Ένα κορίτσι στο παράθυρο
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Σπύρος Παπαδάτος
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Ελένη Ζιώγα, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Σπύρος Περδίου
Δέσποινα Πολυκανδριώτου, Νεκτάριος Φαρμάκης
Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ευγένιος Τριβιζάς, Το σάντουιτς του γίγαντα

ΣΕΙΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
Εικονογράφηση: Άγης Αγησιλάου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ


ΣΕΙΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΥΚΝΑΚΙ
Εικονογράφηση: Άγης Αγησιλάου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές επιδείξεις μουσικής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από ένα εφηβικό 16μελές φωνητικό σύνολο, κομμάτια κλασικών και σύγχρονων συνθετών που παρουσιάστηκαν σε σόλο εκτελέσεις από όλα τα όργανα και από μικρά σύνολα και τέλος την παράσταση έκλεισαν οι λιλιπούτειοι μαθητές της Μουσικής Προπαιδείας με το έργο "Η αρπαγή της Περσεφόνης".
Και οι τρεις ενότητες της παράστασης ήταν εντυπωσιακές και δοσμένες με άψογο τρόπο όπως και όλες οι προηγούμενες παραστάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές, δασκάλους αλλά και στους γονείς που συμπαραστέκονται στα παιδιά τους σ΄αυτό το κοπιαστικό αλλά και όμορφο "ταξίδι της μουσικής"!
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ ΒΕΡΟΙΑ 24,25,26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 16-18 ΕΤΩΝ

Αθανασία Κουτζούχα Έπαινο
Άννα-Μαρία Φωτιάδου Έπαινο
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 16-18 ΕΤΩΝ
Σοφία Καλπακτσή Έπαινο
Αθανασία Κουτζούχα 3ο Βραβείο και Υποτροφία
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ
Ιφιγένεια Τουμπέκη 3ο Βραβείο και Υποτροφία
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ
Ιφιγένεια Τουμπέκη Έπαινο
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 14-16 ΕΤΩΝ 2ο Βραβείο και Υποτροφία
Ρένια Βαμβακά, Σοφία Καλπακτσή, Αθανασία Κουτζούχα, Χριστίνα Κυριαζή, Αθηνά Μιστιλίδου, Βιβή Σαρόγλου, ΙφιγένειαΤουμπέκη,
Άννα-Μαρία Φωτιάδου
ΚΛΑΣΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 12-14 ΕΤΩΝ Έπαινο
Σμαράγδα Ματζίνου, Αγγελική Σβίτη, Μαίρη Τσόγια
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 12-14 ΕΤΩΝ 2Ο Βραβείο
Ιωάννα Αθανασιάδου, Μαρία Βαγιάννη, Γεωργία Κασσαβού, Μαρία-Άννα Κουστούδα, Σμαράγδα Ματζίνου, Νεφέλη Παρασκευοπούλου, Άννα Σάγγου, Αγγελική Σβίτη, Άννα-Μαρία Σερεμέτη, Μαίρη Τσόγια
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 10-12 ΕΤΩΝ
Μαίρη Νεστορούδη 3ο Βραβείο
Σόνια Παναγιωτίδου Έπαινο
ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ 8-10 ΕΤΩΝ
Νίκος Σωτηρίου Έπαινο
ΚΛΑΣΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ 8-10 ΕΤΩΝ 3ο Βραβείο
Χριστίνα Βαρσαμίδου,Νίκος Σωτηρίου
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΜΑΔΙΚΟ 8-10 ΕΤΩΝ Έπαινο
Αθανασία Αριστοτελίδου, Ζωή Ηρακλή, Δόμνα Κακαρίκα, Μαρία Ματσιώρη, Αποστολία Μαυροφρίδη, Κατερίνα-Νάγια Μουταφτσή, Μαρία Νικολοπούλου, Ελένη Σαρρή, Ίνβα Σουλέϊτο
ΚΑΡΑΚΤΕΡ ΟΜΑΔΙΚΟ 7-8 ΕΤΩΝ Έπαινο
Ίριδα Βεργίνη, Δόμνα Καβακάκη, Ασημένια Καραμαύρου, Λαζαρίνα Κρανιά, Κων/να Κωνσταντάρα, Ελένη Μουχτούρη, Κατερίνα-Χριστίνα Τσαρούχα, Βασιλεία Χατζηϊωαννίδου

Aνθολογία Κρητικής Ποίησης 1950-2007

Aνθολογία Κρητικής Ποίησης 1950-2007

Aνθολογία Κρητικής Ποίησης 1950-2007
Όλοι ξέρουμε ότι ποίηση γράφεται πολλή και διαβάζεται λίγο ώστε αυτή η τόσο γόνιμη και κοινωνική από τη φύση της και την καταγωγή της τέχνη να είναι πια σήμερα, μάλλον, μία ιδιωτική υπόθεση με ελάχιστο ουσιαστικό δημόσιο ρόλο.
Ο χρηστικός ρόλος που παίζει, του οχήματος ιδεών και σκοπιμοτήτων, υπό την ισχύ των μέσων δημοσιότητας είναι έξω από την αληθινή της ποιότητα. Όμως, δημόσια ή ιδιωτικά, η ποίηση υπάρχει και κρατάει τα αρχέγονα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά της.
Αυτή η νέα Ανθολογία Κρητικής Ποίησης σχεδιάστηκε το 2006 με εκπροσώπους του Συμποσίου Ποίησης – που έλαβε χώρα στην Κρήτη- τις ποιήτριες Βούλα Επιτροπάκη, Μαρία Φραγκιαδάκη και Ελένη Μωυσιάδου- Δοξαστάκη, που ανέλαβαν το έργο της επικοινωνίας με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους της ποίησης στην Κρήτη. Με συνεχείς προσπάθειες και πολλή δουλειά μία ευρυνόμενη ομάδα πρόθυμων συμπαραστατών συγκέντρωσε την ποίηση που συγκαταλέγεται σ΄ αυτό το βιβλίο. Ιδιαίτερα σημειώνουμε την παρουσίαση των Μαντινάδων, που, όσο και αν είναι πια μία γραπτή μάλλον ποίηση, όμως κρατάνε πολλά χαρακτηριστικά προφορικότητας, κάτι πολύ χρήσιμο και για τη φιλολογική μελέτη.

 Η Ανθολογία των 214 Κρητών ποιητών επιδιώκει να είναι πιο αντιπροσωπευτική και πολύ λιγότερο αυστηρή στις επιλογές της. Έτσι γίνεται δυνατό να διαβαστούν ευρύτερα ποιητές που η δημοσιότητα ή το ήθος τους τούς άφησαν ως τώρα αγνώστους γενικότερα ή λιγότερο γνωστούς, κοντά σε γνωστούς μας ποιητές, που συνυπάρχουν εδώ με τόσο πολλούς συμπατριώτες τους. 
Ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο για τους μελλοντικούς μελετητές και ανθολόγους της Κρητικής ποίησης, μα και για όλους εμάς που ζούμε την άνθηση του πολιτισμού που αναπτύσσει αυτή η ξεχωριστή μεριά της Ελλάδας. 
Aνθολογία Κρητικής Ποίησης 1950-2007
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ
(υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών)
Επιμέλεια: Σωκράτης Λ. Σκαρτσής

654 σελ.
ISBN 978-960-6748-05-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 40,77

Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας


Η Νεράιδα της θάλασσας

Δέκα συν ένα παραμύθια της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου με ρίζες στα ελληνιστικά και τα βενετσιάνικα χρόνια

ως τα νεότερα της τουρκοκρατίας, με στοιχεία από τη Δανάη και τον Περσέα, τον Οιδίποδα, την Παλαιά Διαθήκη και γλώσσα που φέρνει στο νου τον δεκαπεντασύλλαβο του Ερωτόκριτου και τα αναγεννησιακά έπη και νουβέλες.
Δέκα συν ένα παραμύθια που δεν είναι ισοπεδωμένα και ανούσια, αλλά ούτε και τρομοκρατούν τις αμάλαγες ψυχές των παιδιών, γιατί "το νεοελληνικό παραμύθι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί, για να ζήσει κανείς σαν σωστός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει ειλικρινής και ακέραιος σαν παιδί".
Ο Αντώνης Σανουδάκης κατέγραψε τα δέκα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975 - 1993 ενώ το ενδέκατο το έγραψε ο ίδιος.

- Ο βασιλιάς με τσι πέντε θυγατέρες
- Το κουρουπάκι με το μέλι
- Έχει ο Θιός και να γενεί και το κόπανο παιδί
- Οι δύο βασιλιάδες
- Η χρυσή τρίχα
- O Φλωρεντίνος και η Ζωρζέτα
- Ο Απολλώνιος και η Αρχεστράτα
- Η Φουρναροπούλα
- Η Αχελώνα
- Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας
και δέκα λαϊκά παραμύθια
διασκευή: Αντώνης Σανουδάκης – Σανούδος
εικονογράφηση: Γιώργος Θεοδώρου 
100 σελ.
ISBN 978-960-6748-75-2
Τιμή € 19,17
  

Μια συλλογή παραμυθιών και οι γραμματολογικές προϋποθέσεις της
Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011
ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΥΠΡΟΥ*
"Οι κοσμογονικές μεταβολές στην ιστορία του ανθρώπου, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο τελευταίους αιώνες [...], σάρωσαν και τον ολότελα αφελή, όσο και χαριτωμένο [...] τρόπο, με τον οποίο εκφραζόταν η μεταφυσική ανάγκη του ανθρώπου [μέσω του παραμυθιού]. Αλλά αυτή η ανάγκη δεν ήταν μόνο θέμα μορφής. Ήταν και θέμα ουσίας. Η μορφή άλλαξε, στο βάθος η ανάγκη έμεινε η ίδια. Νέα είδη διηγήσεων εμφανίστηκαν, με τις οποίες ο άνθρωπος ζει τη γοητευτική ψευδαίσθηση της ελευθερίας του από τα δεσμά της ύλης. [...] Ο άνθρωπος και σήμερα παραμένει, όπως θα έλεγε ο Πλάτων, 'μυθοποιός'".
(Μιχαήλ Γ. Μερακλή, Τα Παραμύθια μας, εκδόσεις Εντός)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΣΑΝΟΥΔΟΣ, Η Νεράιδα της θάλασσας και Δέκα Λαϊκά Παραμύθια, Εικόνες: Γιώργος Θεοδώρου, εκδόσεις Ταξιδευτής, σελ. 100
Στο Εισαγωγικό Σημείωμα της παρούσας έκδοσης ο Αντώνης Σανουδάκης, μιλώντας για τις μελέτες εκείνες που του έδωσαν "το έναυσμα, κατά τα πρώτα χρόνια τού φιλολογικού και λογοτεχνικού του ξεκινήματος, να ενσκήψει στο νεοελληνικό παραμύθι", αναφέρει και τις Ομηρικές έρευνες του Ι. Θ. Κακριδή, γεγονός καθόλου παράξενο ούτε, βέβαια, τυχαίο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και το βιβλίο τού Uvo Hölscher, Οδύσσεια. Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα, όπου, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με την εξέταση του γερμανού πανεπιστημιακού, διαπιστώνεται ότι στην αφήγηση της Οδύσσειας (στο μεταίχμιο της μετάβασης από την εποχή της προφορικότητας στην εποχή της γραπτής μορφής της ποίησης) υπόκεινται ορισμένες "μικρές ιστορίες", τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε σε παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις (ο Σανουδάκης θυμάται τις ιστορίες τής Οδύσσειαςκι όταν γράφει το δικό του παραμύθι).
Η προρρηθείσα προφορικότητα, μάλιστα, διασώζεται, ανέλπιστα όσο και ευπρόσδεκτα, στα προσφάτως εκδοθέντα Δέκα λαϊκά παραμύθια, καταγεγραμμένα όλα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975-1993 και, στην συνέχεια, μεταφερμένα στο χαρτί σε άπταιστο λαϊκό κρητικό ιδίωμα. Η ίδια η "μικρή προϊστορία" αυτών των προφορικών αφηγήσεων ξετυλίγεται πολύ ζωντανά από τον συγγραφέα στο Εισαγωγικό Σημείωμά του, καθώς συμπεριλαμβάνονται εκεί και παρατηρήσεις για τον χρόνο, τον χώρο και τον ανθρώπινο περίγυρο εκείνων των αφηγήσεων, όπως και για τις κινήσεις του σώματος και τον τόνο τής φωνής των παραμυθούδων. Αυτή η "μιμική, υποκριτική τέχνη" των θειάδων και γειτονισσών, που απευθυνόταν σε παιδιά (αλλά και σε ενηλίκους) της μετεμφυλιακής εποχής "ως η μόνη τους (σχεδόν) χαρά και διασκέδαση", εντυπώθηκε ανεξίτηλα στην ψυχή τού Αντώνη Σανουδάκη, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί γενικότερα για την καταγραφή τού πλούσιου λαογραφικού και ιστορικού υλικού τής Χερσονήσου Ηρακλείου (και όχι μόνον), οδηγώντας τον, τελικά, και στην δημιουργία ενός δικού του παραμυθιού, του ενδέκατου στην παρούσα έκδοση, εμπνευσμένου από ένα εκ των προηγουμένων αλλά και διαφοροποιούμενου από εκείνο.
Στο ίδιο Εισαγωγικό Σημείωμα ο Σανουδάκης καταγράφει και ορισμένα πολύ χρήσιμα στοιχεία, τόσο για τις κατηγορίες κατά Aarne-Thompson (πριν την αναθεώρηση του Καταλόγου από τον Hans-JörgUther το 2004) στις οποίες ανήκουν τα δέκα παραμύθια, όσο και για τις (κειμενικές) σχέσεις που τα συνδέουν είτε με άλλα ελληνικά παραμύθια είτε με μυθολογικές αναφορές, ιστορικά πρόσωπα και λογοτεχνικά πρότυπα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται, δε, στο γεγονός ότι δύο από τα παραμύθια συναποτελούνται από πεζή και ποιητική αφήγηση (βλ. σχετικά και την μελέτη "Τα Τραγούδια των Παραμυθιών" στο ως άνω βιβλίο του Μ. Γ. Μερακλή). Τέλος, αναγνωρίζεται από τον υπεύθυνο της έκδοσής τους ότι η γλώσσα των παραμυθιών είναι οπωσδήποτε δύσκολη για τον σημερινό αναγνώστη (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει το φροντισμένο Γλωσσάρι στο τέλος τού βιβλίου, λειτουργικό, θα έλεγα, και ανεξαρτήτως των παραμυθιών), ενώ, φυσικά, αυτή η γλώσσα είναι θησαυρός για τον ερευνητή και αξίζει να διασωθεί ως "πρότυπο λαϊκού λογοτεχνικού λόγου".
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην πολύ όμορφη ρεαλιστική εικονογράφηση του τόμου, για τον δημιουργό τής οποίας, όμως, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε κανένα βιογραφικό στοιχείο. Από την άλλη, είναι συγκινητική η έγνοια του Αντώνη Σανουδάκη να απαθανατίσει τα ονόματα των αφηγητριών-παραμυθούδων, προφανώς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους και στην δική του ηθική και ψυχολογική συγκρότηση.

*Η Σταυρούλα Γ. Τσούπρου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας

Plisskën Festival 2015 || Πρόγραμμα ανα ημέρα, Food Court & Plisskën Festival Thessaloniki


To Plissken Festival επιστρέφει στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου, στις 5 και 6 Ιουνίου με 65 καλλιτέχνες της διεθνούς και εγχώριας σκηνής για ένα συναρπαστικό διήμερο γεμάτο μουσική και πολλές δραστηριότητες!
Ένας μήνας απομένει για την επιστροφή της πιο ξεχωριστής μουσικής συνάντησης της χρονιάς. Τέσσερα stages, 65 καλλιτέχνες, special events και πολλές παράλληλες δραστηριότητες συνθέτουν την πέμπτη -και μεγαλύτερη έως τώρα- εκδοχή του Plisskën Festival, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 & 6 Ιουνίου στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου.
Bασικοί πρωταγωνιστές της 5ης Ιουνίου, οι Βρετανοί The Horrors και ο πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού πειραματισμού Squarepusher, ενώ μια μέρα μετά στις 6 Ιουνίου, οι Σκωτσέζοι θεμελιωτές του post rock ήχου Mogwai μαζί με τους θρύλους της doom metal, Electric Wizard θα ταρακουνήσουν το Main Stage.
Παράλληλα το Republic, ηγείται από τους ήχους των Gonjasufi, Austra και ..And You Will Know Us By The Trail of Dead. Στη ναυαρχίδα του εντυπωσιακού Aquarium με τους Brodinski, Ame, Andy Stott και Soul Clap έρχεται να προστεθεί η καθηλωτική minimal techno του Γάλλου παραγωγού Oxia, ενώ στο Tunnel οι Dels, Cairo Liberation Front και Livio & Roby εγγυούνται μια αξέχαστη οδύσσεια για τους λάτρεις της underground ηλεκτρονικής σκηνής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα ανα ημέρα και stage:
Day 1 // 5 June

Day 2 // 6 June

Μετα το Green Garden, έρχεται να προστεθεί για πρώτη φορά το Food Court, μ’ενα lineup που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο: Troo Food Liberation, Piggy-popoulo, Foo Foo Street Food, Food Truck, Cantina Kuzina και Sorolop συνθέτουν το F&B corner του Plisskën, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εμπειρία γεύσεων ικανή να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, τους οποίους θα ξεδιψάσουν οι Fix Hellas, Cutty Sark και το δροσιστικά cocktails των 7 Jokers bar.

Διευρύνοντας την εμβέλεια του, το Plisskën εδραιώνει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας μια συναρπαστική φεστιβαλική εμπειρία στα δυο ειδικά διαμορφωμένα stages του Block 33.
Στις 6 Ιουνίου, το Plisskën επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο μονοήμερο line-up απαρτιζόμενο απο καλλιτέχνες όπως Gonjasufi, Beardyman, Austra και Metz μαζί με τους Kevin Saunderson, Shackleton και άλλους εκλεκτούς καλεσμένους οι οποίοι θα εμφανιστούν αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ένα άκρως πολυσυλλεκτικό show!

Ακριβώς μια μέρα πριν, το Plisskën 2015 γιορτάζει την έναρξη του με ένα συγκρότημα-θρύλο που πρόκειται να βρεθεί για δυο ιστορικής σημασίας εμφανίσεις επί Ελληνικού έδαφος. Οι Αμερικανοί Shellac θα εμφανιστούν τη Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουνίου σε 8ball και An Club αντίστοιχα, προκαλώντας σεισμό με τον δυνατό rock/post hardcore ήχο τους!
Tο Plisskën παραμένει και φέτος πιστό στο πολυμορφικό μουσικό ύφος του, δημιουργώντας ένα εκλεκτικό και πρωτότυπο μείγμα εμφανίσεων.
Με ένα πλούσιο και άκρως δυναμικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες της μουσικής βιομηχανίας, αναμφισβήτητα πρόκειται για τη πέμπτη και πιο εντυπωσιακή εκδοχή του φεστιβάλ μέχρι σήμερα.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Kτίριο 56 του πολιτιστικού κέντρου Ελληνικός Κόσμος, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015.
EIΣΙΤΗΡΙΑ
|| Διήμερα Εισιτήρια ||
1 Μαϊου - 4 Ιουνίου | Full Pass | 70 ευρώ
|| Μονοήμερα Εισιτήρια ||
1 Μαϊου - 4 Ιουνίου | Day Pass | 40 ευρώ
|| Είσοδος ||
5 Ιουνίου | Ταμείο | 45 ευρώ
6 Ιουνίου | Ταμείο | 45 ευρώ
Viva || http://www.viva.gr/plissken2015
123tickets.gr || http://www.123tickets.gr/plissken2015
Προπώληση εισιτηρίων από τα 123tickets.gr και Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores, και Media Markt.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Viva || www.viva.gr/plisskenThess2015
123tickets.gr || www.123tickets.gr/plissken2015
Προπώληση εισιτηρίων από τα Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, 123tickets.gr, Musicland, Lotus Record Store, Stereodisc και Nephilim Metal Store
INFO
Ημερομηνία | Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Ιουνίου 2015
Χώρος | Κτίριο 56, Πολιτιστικό Κέντρο “ Ελληνικός Κόσμος”
Εισιτήρια | http://www.viva.gr/tickets/festival/plissken2015
Πληροφορίες | www.plisskenfestival.gr
Facebook | http://www.facebook.com/plisskenfestival
Twitter | http://www.twitter.com/plisskenfest
Tumblr | http://plisskenfest.tumblr.com
Mixcloud | http://www.mixcloud.com/plisskenfestival
Spotify | http://open.spotify.com/user/plisskënfest
Youtube | https://www.youtube.com/plisskenfestival
Wikipedia | http://en.wikipedia.org/plisskenfestival
Gallery | http://bit.ly/1EESWhd
Upcoming Shows
Raketkanon || 8 & 9 Mαϊου || Μαύρη Τρύπα & Death Disco
Shellac || 3 Ioυνίου || 8ball Club
Shellac || 4 Ioυνίου || ΑN Club
Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ

BO ft ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΛΤΗ "ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ"

BO feat. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΛΤΗ
«ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ»

cid:image002.jpg@01D089A9.1334CC50
Ακούστε το τραγούδι στο cid:image013.png@01D06176.450735C0
Βρείτε το τραγούδι «Τι Άλλο Θέλεις» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες!
http://etb.crm-umusic.net/etb/medias/link_buttons/ico-itunes.pnghttp://etb.crm-umusic.net/etb/medias/link_buttons/ico-spotify.png http://etb.crm-umusic.net/etb/medias/link_buttons/ico-google-play.png cid:image008.png@01D06648.16C397E0 cid:image006.png@01D06175.32C0FA00
«Tι άλλο θέλεις»
τραγουδούν ο Βο και η Χριστίνα Σάλτη
στο νέο single που κυκλοφορεί από τη ΜΙΝΟS EMI.
Toυς στίχους και τη μουσική υπογράφουν ο Βο και ο Stan
ενώ η παραγωγή και η ενορχήστρωση ανήκει στην Epic music.
Έντονος ρυθμός, χορευτική καλοκαιρινή διάθεση
και σίγουρα δεν … θέλετε τίποτα άλλο
για να το κάνετε το hit του φετινού καλοκαιριού.
Καλή ακρόαση!

Μάικ Ροζάκης & The Playboys - Έτσι είναι η ζωή