Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ: Γιάννη Ρίτσου-Μίκη Θεοδωράκη -1 Μάη 1936.

Κλέφτες της Dea Loher @ Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου"

Dea Loher Κ Λ Ε Φ Τ Ε Σ
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» σε συνεργασία με το Goethe-Institut παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο Κλέφτες της βραβευμένης Γερμανίδας συγγραφέα Ντέα Λόερ
Από τις 9 Μαΐου στο Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου
ΤΟ ΕΡΓΟ
Δώδεκα πρόσωπα. Δώδεκα κοινές υπάρξεις χωρίς τίποτα κοινό. Κάποιος είναι στον κήπο. Ένας λύκος. Τους παρακολουθεί. Η αδρανής ανησυχία του αυτόχειρα, τα κατάστιχα των ερώτων στον τοίχο και γύρω σπαρμένα κέρματα. – Οι λύκοι ζουν σε αγέλη, όχι; Το άνοιγμα των προοπτικών: να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να διευθύνεις ένα σουπερμάρκετ ή ένα πάρκο άγριων ζώων. Ένας γέρος με καταρράκτη ψάχνει το τηλεσκόπιό του – θέλω να πούμε για τον καιρό. Ένας περίπατος κάτω από μαύρα σύννεφα, μια παρ’ ολίγον γη της Επαγγελίας και η έκτρωση του ρομαντισμού. 43 χρόνια μοναξιά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα ανύπαρκτο παιδί και ένας δανεικός πατέρας γνωστής ταυτότητας. Πρόσωπα, ασκόπως ερριμμένα, συγκρατούνται σε έναν ματωμένο επίδεσμο, ψηλαφούν την απάτη της αγάπης και ψιθυρίζουν απελπισμένα το τραγούδι του τζιτζικιού.
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Ντέα Λόερ γεννήθηκε το 1964 στο Τράουνσταϊν της Βαυαρίας. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και φιλοσοφία στο Μόναχο και στη συνέχεια πήγε για μερικά χρόνια στη Βραζιλία. Από το 1991 τα έργα της παίζονται σε πολλά θέατρα, στη Γερμανία και στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί αρκετές φορές. Σήμερα ζει στο Βερολίνο και τη Βραζιλία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Κατερίνα Ζάχου
Επιμέλεια μετάφρασης – Δραματουργική επεξεργασία: Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή
Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης, Νίκος Σακαλίδης
Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Μυλωνά
Μουσική: Περικλής Βραχνός
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Λιάκου
Παίζουν: Μελίνα Γαρμπή, Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Ευτυχία Καβαλίκα, Μαρίνα Καζόλη, Μαριλένη Κούζου, Τζίμης Κούρτης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Ελένη Σαμαντζή, Κωνσταντίνος Χατζηκυπραίος
Ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στη μετάφραση την Εύη Γραμμένου και τη Σταυρούλα Κακοσίμου.
Δικαιώματα δημόσιας προβολής: Verlag der Autoren, Frankfurt am Main
12 παραστάσεις: από Παρασκευή 9 Μαΐου (πρεμιέρα), και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ως και την 1η Ιουνίου 2014, στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» (Χριστοπούλου 12), στις 9.15΄μ.μ.
Είσοδος: 12 € (κανονικό), 7 € (φοιτητικό), 5 € (ανέργων, ατέλειες).
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2310 229249
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ»
Χριστοπούλου 12, Θεσσαλονίκη
2310. 229 249
aktisaeliou@gmail.com
www.aktisaeliou.gr
www.facebook.com/aktis.aeliou www.facebook.com/groups/18354907900

"ΚΟΥΚΟΥ" του George Feydeau

Εμφάνιση αφίσα (1).jpg

ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ - Σ'ΕΧΩ | ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ & ΤΗΣ ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΡΟΥΣΣΗ

 
ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Σ'ΕΧΩ

Ένα τραγούδι που υπογράφει ο δ
ιεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής και η καταξιωμένη στιχουργός Ρεβέκκα Ρούσση, εμπνευσμένοι από μία μοναδική νέα φωνή, αυτή της δεκαοκτάχρονης Σοφίας Μανουσάκη, με τη σφραγίδα της Platinum Records. LISTEN TO NEW SONG ON YOUTUBE! Κλείστε τα μάτια, ακούστε την Σοφία Μανουσάκη στο πρώτο της τραγούδι που έγραψαν ειδικά για εκείνη ο Στέφανος Κορκολής με την Ρεβέκκα Ρούσση και… κάτι μαγικό θα συμβεί…
Στα αυτιά σας ηχεί μια φωνή αναπάντεχα ώριμη, που δε συνάδει με το νεαρό της ηλικίας αυτού του πανέμορφου κοριτσιού από τα Χανιά της Κρή
της. Ξεχωρίζει κατέχοντας ένα προτέρημα… Όταν η Σοφία τραγουδά, χαμογελάει. Χαμογελά γιατί το τραγούδι ήταν πάντα αυτό που την έκανε να νιώθει ευτυχισμένη, και με το τραγούδι της καταφέρνει μαγικά να αγγίξει κατευθείαν την ψυχή του ακροατή. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η Σοφία ήξερε ότι θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Σπουδάζει πιάνο και φωνητική. Κατάγεται από μία οικογένεια με πέντε αδέλφια, που αγαπούσε πάντα τα ποιοτικά ακούσματα από όποιο είδος και αν προέρχονταν.
Η γνωριμία με τον άνθρωπο που την «ανακάλυψε», τον μοναδικό Στέφανο Κορκολή, έγινε μετά το τέλος μίας φιλανθρωπικής συναυλίας του στην Κρήτη. Ο  μουσικός και συνεργάτης 
της Σοφίας, Γιάννης Γιαννακάκης ζήτησε από τον Στέφανο Κορκολή να δώσει μία ευκαιρία στην νεαρή τραγουδίστρια ακούγοντας την για να πει τη γνώμη του.
Ο Στέφανος της πρότεινε να τραγουδήσει το «Δεν Είσαι Εδώ» (σε μουσική του ίδιου και σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου που έχει ερμηνεύσει μοναδικά η Δήμητρα Γαλάνη). Ο Στέφανος αμέσως εξεπλάγην με την ωριμότητα της φωνής της.
Με όπλο φωνητικές ικανότητες που σπανίζουν, το κορίτσι που τραγουδά πάντα με χαμόγελο κατάφερε να πείσει από το πρώτο άκουσμα τον Στέφανο Κορκολή, ότι πρόκειται όντως για μοναδική περίπτωση και ότι «ναι, αυτή η φωνή αξίζει τον κόπο»!
Ο ίδιος ο Στέφανος Κορκολής, ως δημιουργός και καλλιτέχνης 
ασπάζεται την άποψη ότι αποτελεί χρέος για τους παλαιότερους να δίνουν το βήμα σε νέους ανθρώπους με ταλέντο και αμέσως έσπευσε να επικοινωνήσει με την σταθερή συνεργάτιδα του, στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση.
Τα πρώτα τραγούδια δεν άργησαν να γεννηθούν, ενώ η μελωδία του «Σ’ Έχω» είχε ήδη αρχίσει να τριβελίζει στο μυαλό του ταλαντούχου συνθέτη ήδη από την πρώτη ακρόαση.
Μέσω του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κορκολή, παραγωγού Νίκου Μακράκη, ακολούθησε η επικοινωνία με την Platinum Records η οποία αμέσως αγκάλιασε τη νέα χαρισματική φωνή από τα Χανιά της Κρήτης.
Όσον αφορά στις ζωντανές εμφανίσεις της νεαρής ερμηνεύτριας, έχει δοκιμαστεί με αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία με την ίδια να τραγουδά σε μεγάλες συναυλίες του Στέφανου Κορκολή, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και συγκινώντας ακόμ
α και τους πιο δύσκολους, μη ελληνόφωνους ακροατές, όπως ήταν αυτοί της ακαδημίας Σοπέν στην Βαρσοβία!
Το «Σ’ Έχω» είναι ένα τραγούδι ψυχής γεμάτο εσωτερικό δυναμισμό. Φέρει το γνωστό και ανυπέρβλητο ύφος των δημιουργών, ενώ αποτελεί το πρώτο δείγμα μίας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς που έπεται από την Platinum Records!
Σ'Έχω - Σοφία Μανουσάκη | Listen to new song on YouTube Σ’ΕΧΩ
Μουσική - Στέφανος Κορκολής
Στίχοι - Ρεβέκκα Ρούσση
Ερμηνεία - Σοφία Μανουσάκη
Οι μουσικοί που συμμετείχαν είναι:
Στέφανος Κορκολής - Πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση
Δημήτρης Μπέλλος - Πλήκτρα, programming, ηχογράφηση, μίξη, mastering
Άλκης Μυσιρλής - Τύμπανα
Γιάννης Γρηγορίου - Μπάσο
Κωστής Πυρένης - Κιθάρες
Υπεύθυνος παραγωγής: Νίκος Μακράκης
Published by The Familia Music Group Ltd.
Strongroom Studios | Curtain Road, London, UK

2014 Platinum Records
Facebook: http://www.facebook.com/PlatinumRecordsGR
Website: www.platinumrecords.gr
YouTube: www.youtube.com/PlatinumRecordsTube

Contact: info@platinumrecords.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -- ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ