Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

💬 Η ζωή είναι φιλοσοφία. Βρες τις απαντήσεις που ζητάς.

 


ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Φιλοσόφησέ το! Δες τη ζωή σου να αλλάζει.
Η φιλοσοφία είναι δικαίωμα όλων μας! Διαβάζοντας τους στοχασμούς
των μεγάλων φιλοσόφων, παλιότερων και σύγχρονων, βρίσκουμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που μας απασχολούν και ανοίγονται μπροστά μας νέοι ορίζοντες. Δες κι εσύ τη ζωή σου να αλλάζει και βρες τις σωστές ερωτήσεις που θα σε οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα. Εμείς σου προτείνουμε βιβλία που κάνουν τη φιλοσοφία προσιτή και την καθημερινότητα πιο εύκολη. Διάλεξε αυτά που σε ενδιαφέρουν και απόκτησέ τα με μια επίσκεψη στο eshop μας ή στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου.
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Σειρά: Ζήσε όπως οι Στωικοί
Κάθε μέρα με τους Στωικούς
366 στοχασμοί για τη σοφία,
την επιμονή και την τέχνη της ζωής
Ryan Holiday, Stephen Hanselman Δείξε θάρρος
Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς
Ryan Holiday
Καθημερινά μαθήματα ζωής από τους μεγάλους στωικούς σοφούς. Μια βιωματική προσέγγιση της φιλοσοφίας που μας βοηθάει να βρούμε τη γαλήνη, την αυτοεκτίμηση και την αντοχή που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε καλύτερα. Το θάρρος είναι η ικανότητα να υπερβείς τον φόβο, να κάνεις το αναγκαίο, να κάνεις το αληθινό: ένα συναρπαστικό βιβλίο για μία από τις θεμελιώδεις αξίες της αρχαίας φιλοσοφίας.
18,80 € ► 16,92 € 
15,50 € ► 13,95 € 
Μην αποδέχεστε ποτέ τα πρόωρα συμπεράσματα.
Μόνο ένας ηττοπαθής σταματά να αγωνίζεται
πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.
Πολεμήστε για κάθε μέτρο, για κάθε εκατοστό.
Πολεμήστε για τον εαυτό σας.
Από το βιβλίο Δείξε θάρρος
Ζωή
Οδηγίες χρήσης από τους μεγάλους φιλοσόφους για να τα βγάλεις πέρα
Julian Baggini, Antonia Macaro Φιλοσοφία για όλους
Γιατί να διαβάζουμε τους αρχαίους φιλοσόφους
Έλσα Νικολαΐδου
Ένιωσες ποτέ ότι η ζωή σου θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν υπήρχε εγχειρίδιο µε οδηγίες χρήσης; Από το Α ως το Ω, ανακάλυψε τη διαχρονική σοφία που θα σε βοηθήσει να ζήσεις καλύτερα! Γνώρισε τους αρχαίους φιλοσόφους, τη ζωή και το έργο τους, μέσα από πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές. Αξιοποίησε τα διδάγματα της αρχαίας φιλοσοφίας για να βρεις απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς.
17,70 € ► 15,93 € 15,50 € ► 13,95 € 
Ένα απ’ τα πράγματα που κάνουν τη ζήλια τόσο δύσκολη και περίπλοκη είναι
ότι τείνει να αποδυναμώνει την επαφή μας με την πραγματικότητα.
Όπως το θέτει ο Φρίντριχ Σίλερ, η ζήλια είναι, το λιγότερο,
ένας «μεγεθυντής ανοησιών».
Από το βιβλίο
Ζωή: Οδηγίες χρήσης από τους μεγάλους φιλοσόφους για να τα βγάλεις πέρα
Η περιπέτεια της φιλοσοφίας
Η ζωή και η σκέψη των μεγάλων φιλοσόφων
Will Durant Το παιχνίδι της φιλοσοφίας
Πώς τα παιδιά μάς βοηθούν
να κατανοήσουμε τον κόσμο
Scott Heshovitz
Το βιβλίο που μύησε περισσότερους ανθρώπους στο αντικείμενο της φιλοσοφίας από οποιοδήποτε άλλο σχετικό βιβλίο. Δεν είναι μια πλήρης ιστορία της φιλοσοφίας, αλλά μια προσπάθεια να εξανθρωπιστεί η γνώση με την επικέντρωση της θεωρητικής σκέψης γύρω από ορισμένες κυρίαρχες προσωπικότητες. Περιηγήσου στον κόσµο της φιλοσοφίας µε ξεναγούς έναν καταξιωµένο καθηγητή Φιλοσοφίας και τους δύο µικρούς γιους του. Ένας μοναδικός οδηγός για την τέχνη της σκέψης, που εξηγεί γιατί οι πιο μικροί άνθρωποι έχουν τις απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα.
21,90 € ► 19,71 €  18,80 € ► 16,92 € 
Ο σεξισμός είναι κάτι πολύπλοκο. Είναι κυρίως κακός για τις γυναίκες
και τα κορίτσια. Μπορεί όμως να είναι κακός και για τους άντρες και τα αγόρια.
Κι αν θέλουμε να βοηθήσουμε τα κορίτσια, πρέπει να βοηθήσουμε
και τα αγόρια, γιατί τα κορίτσια συχνά υποφέρουν
όταν τα αγόρια νιώθουν ότι απειλούνται.
Από το βιβλίο Το παιχνίδι της φιλοσοφίας
Τα παιδιά μας, αυτοί οι μικροί φιλόσοφοι
Πώς να μοιραστούμε μαζί τους τα μεγάλα ερωτήματα που έχουν για τη ζωή
Nicole Prieur, Isabelle Gravillon Τα παιδιά ως φιλόσοφοι
Joanna Haynes
Οι δύο καταξιωμένες συγγραφείς, με εύστοχα παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές, καθοδηγούν τους γονείς ώστε, αξιοποιώντας τις απορίες των παιδιών, να τα βοηθήσουν να διευρύνουν τις αναζητήσεις τους και να μάθουν να βρίσκουν λύσεις. Η φιλοσοφία μπορεί να αφορμάται από ένα παραμύθι, ποίημα ή άλλο καλλιτέχνημα. Αν είσαι δάσκαλος, το βιβλίο αυτό είναι η ιδεώδης αφετηρία, καθώς παρέχει χρήσιμες ιδέες για την πρόκληση και τον συντονισμό φιλοσοφικών συζητήσεων με παιδιά.
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ
 
Ο κόσμος της Σοφίας
Η φιλοσοφία, από τον Σωκράτη στον Γαλιλαίο
Jostein Gaarder
διασκευή - εικονογράφηση: Nicoby, Vincent Zabus
Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου βιβλίου, η μεταφορά του σε κόμικ είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψεις όλες τις σημαντικές φιλοσοφικές ιδέες από τον αρχαίο κόσμο μέχρι σήμερα, χάρη στη Σοφία, που πολεμά τον μισογυνισμό και αγωνίζεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
24,00 € ► 21,60 €
Σειρά: Οι ιστορίες της κουκουβάγιας
Eρίκ-Εμανουέλ Σμιτ
εικονογράφηση: Μπάρμπαρα Μπρεν
Μια νέα σειρά που αγγίζει φιλοσοφικά θέματα, μέσα από μια ευχάριστη και κατανοητή στα παιδιά ιστορία. Στο τέλος του κάθε βιβλίου υπάρχει ένα σύντομο σημείωμα όπου γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα και στις ιδέες μεγάλων φιλοσόφων που το προσέγγισαν.
 
Το νησί της ελευθερίας Το γατάκι που φοβόταν τα πάντα
Η Λίλι και ο Ντανίλο δεν αντέχουν άλλο τις υποχρεώσεις και τους κανόνες. Θέλουν να είναι ελεύθεροι! Μπορούμε όμως να είμαστε ελεύθεροι χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους άλλους; Ο Φορτούνιο το γατάκι είναι πολύ λυπημένος γιατί, αντίθετα από τον αδερφό του, φοβάται τα πάντα. Όμως η κουκουβάγια η Αθηνά τον βοηθά να καταλάβει ότι μόνο εκείνοι που αντιμετωπίζουν τους φόβους τους είναι πραγματικά γενναίοι!
13,30 € ► 11,97 €
13,30 € ► 11,97 €
Σειρά: Ο μικρός φιλόσοφος
Mισέλ Πικμάλ
εικονογράφηση: Tομά Μπαάς
Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το «φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο», με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.
 
Είναι δικό μου! Είναι άδικο!
Ο Πίκολο είναι καλεσμένος στο σπίτι του φίλου του, του Όσκαρ. Ο Όσκαρ όμως δεν του δίνει τα παιχνίδια του. Ο Πίκολο τότε κάνει παιχνίδι την μπανάνα του κολατσιού. Διασκεδάζει πολύ και ο Όσκαρ τον κοιτάζει με ζήλια. Δε θα ήταν καλύτερα αν μοιράζονταν τα παιχνίδια τους; Ο Πίκολο είναι θυμωμένος! Γιατί να μην μπορεί να παίξει μόνος του στον δρόμο; Γιατί να μην μπορεί να φάει όλα τα σοκολατάκια; Γιατί οι μεγάλοι δεν τον αφήνουν να κάνει εκείνο που θέλει;
8,80 € ► 7,92 €
8,80 € ► 7,92 €
 
Θέλω την κόκκινη μοτοσικλέτα! Δεν το έκανα εγώ!
Ο Πίκολο είναι με τη μαμά του για ψώνια στο σουπερμάρκετ. Βλέπει ένα φοβερό παιχνίδι: μια κόκκινη μοτοσικλέτα! Η μαμά του όμως δεν του την αγοράζει. Ο Πίκολο το θεωρεί πολύ άδικο και επιμένει… Όταν οι γονείς του τον ρωτάνε αν εκείνος έσπασε το τζάμι, ο Πίκολο λέει «όχι». Μετά τους εξηγεί ότι δεν έφταιγε εκείνος, γιατί δεν το έκανε επίτηδες. Είναι κακό να λες ψέματα για να μη σε μαλώσουν; Κάνει να λες ψέματα για πλάκα ή για να μη στενοχωρήσεις τους άλλους;
8,80 € ► 7,92 €
8,80 € ► 7,92 €
O Ryan Holiday, ένας από τους πιο γνωστούς στοχαστές
και συγγραφείς σε ό,τι αφορά την αρχαία φιλοσοφία
και τη συμβολή της στη βελτίωση του τρόπου ζωής μας,
μας παροτρύνει να κάνουμε τα σημαντικά ερωτήματα στον εαυτό μας.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ ΜΟΥ