Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΦΥΣΙΚΑ.. ΜΑΓΙΚΑ! Νο 6» απο την ομάδα Physics Partizani στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής στο Α.Π.Θ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

TO KENTΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ μετά τις επιτυχίες του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ευ δημιουργείν" κλήθηκε να παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του στις "Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών" που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσ/νίκη στο Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος στις 18, 19 και 20 Μαίου.
Την ΣΥΝΘΕΣΗ εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Σοφία Καλπακτσή, Αθανασία Κουτζoύχα και Άννα Μαρία Φωτιάδου παρουσιάζοντας τρία solos (La Bayader, Vendazeur, Fairy Doll) και ένα trio (Don Quixote pas de trois).
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.com/

«80+1» Mουσικό δρώμενο σε επτά μουσικές στάσεις για τα 81α γενέθλια της S.Gubaidulina

EPICA (Netherlands) & MEDEN AGAN at Principal Club Theater..

E P I C A
Το καλύτερο συγκρότημα του symphonic metal με την εκπληκτική Simone Simmons επιστρέφει στην Ελλάδα 2 χρόνια αργότερα με ένα νέο άλμπουμ!!!

guests: MEDEN AGAN 

Κυριακή 27 Μαϊου 2012 – Principal Club Theater
Για τους Epica μπορούν να γραφτούν κείμενα επί κειμένων για την ραγδαία άνοδο τους στο στερέωμα του symphonic metal, για την ομορφιά της φωνής της Simone Simons, τις εξαιρετικές συνθέσεις του Mark Jansen ή τα καταιγιστικά live που έχουν δώσει.
Από το 2007 που πρώτο-πάτησαν το πόδι τους επί Ελληνικού εδάφους, οι Epica αγκαλιάστηκαν από το Ελληνικό κοινό όσο λίγα metal σχήματα. Οι εμφανίσεις τους, είτε στα πλαίσια φεστιβάλ είτε στις δικές τους συναυλίες, αφήνουν οπαδούς και μη άναυδους. Δεν είναι μόνο οι μοναδικές φωνητικές δεξιότητες της Simone που μαγεύουν τα πλήθη. Κάτι η κιθαριστική επέλαση των Mark Jansen και Isaac Delahaye, τα ντραμς πολυβόλο του Ariën van Weesenbeek και το μπάσο οδοστρωτήρας του Yves Huts κάτι η μεγαλοπρέπεια που προσδίδουν τα πλήκτρα του Coen Janssen, η υπερταχεία που λέγεται Epica δεν μπορεί να μη σε παρασύρει στο διάβα της.
2 χρόνια ακριβώς πριν κατενθουσίασαν το κοινό της Θεσσαλονίκης με μια απερίγραπτα δυναμική εμφάνιση και την υπόσχεση να επιστρέψουν σύντομα στην πόλη μας. Με την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ Requiem for the Indifferent η υπόσχεση εκπληρώνεται.
Τη συναυλία των Epica ανοίγει ένα από τα πιο ανερχόμενα ελληνικά σχήματα της metal σκηνής οι Meden Agan από την Αθήνα που κέρδισαν το κοινό της Θεσσαλονίκης στην προηγούμενη συναυλία τους στο Principal Club Theater ως opening act της Tarja.
www.epica.nl
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30
Τιμές Εισιτηρίων: Τα πρώτα 200 εισιτήρια 22 €, τα υπόλοιπα 25 €
Προπώληση: Metropolis, Ticket House, www.ticketarena.gr
Παραγωγή: Principal Ltd. Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub
www.facebook.com/principalclub

www.twitter.com/principalclub

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Αθανάσιου Τσάκωνα από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπότιτλος:(στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και το Βυζάντιο. Πολύτιμα διδάγματα για τη σημερινή κρίση)
Συγγραφέας: Αθανάσιος Τσάκωνας
Είδος: Δοκίμιο
Σελίδες: 200
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Οικονομία
ISBN978-960-99929-6-1
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η αρχική μορφή της ευρωπαϊκής οικονομίας που ξεκινάει από την ελληνική πολιτεία της αρχαιότητας, διέρχεται από την αυτοκρατορική Ρώμη και καταλήγει στον βυζαντινό μεσαιωνικό ελληνισμό, αποτέλεσε πάντοτε ένα σοβαρό θέμα προς διερεύνηση. Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι από τους συγγραφείς, τους ιστορικούς και κυρίως από τους βυζαντινολόγους οι οποίοι με τις πραγματείες τους, αν και προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής
των ιστορικών και καθοριστικών αυτών περιόδων.
Σε αυτό το βιβλίο θίγονται πλήθος πτυχές της οικονομικής και δημοσιονομικής δραστηριότητας κατά τους αρχαίους και ύστερους χρόνους, από το πώς συλλέγονταν οι φόροι, πώς λειτουργούσε η άμεση δημοκρατία σε σχέση με τα δημοσιονομικά του κράτους όσο αφορά στην αρχαία Αθήνα, ποια ήταν η φορολογική πολιτική της αρχαίας Σπάρτης ή της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έως το ποιες ήταν οι αντιλήψεις των πολιτών, κατά τις διάφορες αυτές ιστορικές περιόδους, για τη φορολογία, ποιες ήταν οι πηγές εσόδων του κράτους ή με ποιους νόμους πλαισίωνε η πολιτεία τη δημοσιονομική και φορολογική της πολιτική.
Πρόκειται για μια αναδρομή στο απώτερο παρελθόν η οποία δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει σε χρήσιμες αναγωγές και συσχετίσεις, καθώς και να μας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.iviskospublications.gr/ 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ, Ηροδότου 31, 151 22 Μαρούσι,
τηλ : 210 8021333, fax: 211 0135560, e-mail: info@iviskospublications.gr

Διονύσης Σαββόπουλος & Δόμνα Σαμίου - Μαύρη Θάλασσα