Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, τηλ.: 210 341 8550)                                      
Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:                                       
http://www.ekebi.gr/appdata/usertexts/images/grfeio_typou/111129/progr.pdf                                    
Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ: http://www.festivalneonlogotechnon.gr/

1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών:
βιβλίο, μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά, κόμικς, διαγωνισμοί, workshops
Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δελτίο Τύπου EKEBI: Βραβείο Αναγνωστών 2011 - Νικητής το «Ανεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού

-Βραβείο Αναγνωστών 2011-                                            
Νικητής το «Ανεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού                                   
Tο Βραβείο Αναγνωστών 2011 απονέμεται στο βιβλίο «Aνεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού (Εκδόσεις Πατάκη). Είναι το μυθιστόρημα που υποστήριξαν ένθερμα τόσο οι 40 Λέσχες Ανάγνωσης ανά την Ελλάδα, που συμμετείχαν φέτος, όσο και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που έλαβε μέρος στη φετινή ψηφοφορία (2.569 ψήφοι).                                          
Το μυθιστόρημα «Ανεμώλια» αποτελεί το έκτο βιβλίο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα (γεν. 1964).                                     
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό πέντε φίλων με ιστιοπλοϊκό σκάφος, οι οποίοι αναζητούν τη διάσταση της πραγματικότητας μέσα από το βλέμμα των 45 χρόνων τους, τη συναισθηματική αναμόχλευση που τους δημιουργεί το παρελθόν, την επιθυμία της χαράς σήμερα και τη ζεστασιά της συντροφικότητας.                                         
Στην «κούρσα» της τελικής βαθμολογίας τερμάτισαν επίσης: δεύτερο το βιβλίο «Τα σακιά» της Ιωάννας Καρυστιάνη (Εκδόσεις Καστανιώτη) και τρίτο το βιβλίο «Για μια χούφτα βινύλια» της Χίλντας Παπαδημητρίου (Εκδόσεις Μεταίχμιο).                                             
Το Βραβείο Αναγνωστών απονέμεται για έβδομη χρονιά.                                                
Διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Αποτελεί μοναδικό βραβείο στα ελληνικά λογοτεχνικά δεδομένα καθώς οι ίδιοι οι αναγνώστες καλούνται να ψηφίσουν το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.                                             
Αρχικά ψηφίζουν τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης για τη «βραχεία λίστα», δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στους βιβλιόφιλους που αποφασίζουν με sms.                                             
Σημειωτέον ότι με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετείχαν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ το υπόλοιπο 50% βγήκε από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει τα μέλη Λεσχών Ανάγνωσης που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα.                                   
Με το Βραβείο Αναγνωστών έχουν τιμηθεί τα βιβλία: -το 2010 «Όπως ήθελα να ζήσω» της Ελένης Πριοβόλου, -το 2009 «Ιμαρέτ», του Γιάννη Καλπούζου, -το 2008 «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά, -το 2007 «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου, -το 2006 «Αμίλητα βαθιά νερά», της Ρέας Γαλανάκη, -το 2005 «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου.                                   
***                                            
Βιβλιογραφική παραπομπή:                                       
http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.aspcpage=NODE&cnode=462&t=2404                                           
Για το βιβλίο έγραψαν:                                      
Γραμμένο με συναισθηματική οξυδέρκεια, το «Ανεμώλια» συγκινεί, κι αν δεν γράφτηκε με σκοπό να προκαλέσει ρωγμές –η οξύτητα των αιχμών του είναι λειασμένη από το ποιητικό ύφος–, κατορθώνει να λειτουργήσει σαν συνειδησιακό ξυπνητήρι για τον αναγνώστη. (Ακόμα κι αν φαίνεται καθαρόαιμα ανδρικό το θέμα του, γυναίκες σπεύστε, γιατί έχει ειπωμένες αλήθειες για την κοινή ζωή μας.)
[ΑthensVoice]                                      

Ο Ζουργός επιδίδεται και σε αυτό το μυθιστόρημα σε εκείνο που ξέρει καλά: αναπτύσσει με δεξιοτεχνία ένα πλήθος χαρακτήρων που γίνονται συμπαθείς με τις ανθρώπινες ατέλειές τους.                                              
Εχοντας πλέον βρει έναν σταθερότερο βηματισμό στην πλοκή και έχοντας δουλέψει την έκφρασή του, συναρμόζει ιστορίες όπου το καθημερινό εναλλάσσεται με το τραγικό σε ένα μυθιστόρημα μελαγχολικό, αλλά τρυφερό και συγκινητικό, για τις μεγάλες προσδοκίες, τις σκληρές ματαιώσεις και τις μικρές χαρές της ζωής.                            
[To Bήμα]

Πέτρος Ζαράνης & Ανοιχτό Σχήμα στην ΑΘΗΝΑΙΙΣΑ LIVE- 8 Δεκ

Τραγούδια & οργανικές συνθέσεις του Πέτρου Ζαράνη βασισμένα κυρίως στις επτά διατονικές κλίμακες σε ένα πάντρεμα Ανατολής - Δύσης σε στίχους από ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σαραντάρη, του συνθέτη, αλλά και από αριστουργήματα της δημοτικής ποίησης.
Πέτρος Ζαράνης: Κιθάρες, Ούτι, Ney Τραγούδι
Μαρία Κοτσίρη: Τραγούδι, Μπάσο
Daniel Coglin: Ney
Μανούσος Κλαπάκης :Κρουστά
Δήμητρα Μπακαλγιάννη: Τραγούδι
Ματός Δημήτρης: Ούτι
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 9:30 μ.μ ΑΘΗΝΑΙΙΣΑ LIVE (χάρτης)
Ηρώνδα 8 Παγκράτι, Καλλιμάρμαρο (‘Αγιος Σπυρίδωνας)
210 7242172 6945 953361
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Ελάχιστη κατανάλωση 8 Ευρώ (μπύρα)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκι και τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια δεσπόζουν στη φετινή Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του δήμου Καλαμαριάς η οποία ανοίγει τις πύλες της
Από τις 8 Δεκεμβρίου 2011 έως την 1η Ιανουαρίου 2012 η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πρώην πλατεία Δημαρχείου) μεταμορφώνεται σ' ένα μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο οποίο, εκτός από τα παιχνίδια, εορταστικό άρωμα δίνουν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών και το ζαχαρόσπιτο.
Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανάβουν στις 8 το βράδυ της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου. Αγιοβασίληδες, ξωτικά, πυροτεχνήματα και πολλά πολλά δώρα, συνοδεύουν το άναμμα του δέντρου ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Χρυσοδάκτυλοι».
Καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία θα φιλοξενηθούν πλήθος ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, συναυλίες, παραστάσεις, ξυλοπόδαροι και ξωτικά, μουσικές και παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια...
Καλλιτέχνες της πόλης, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις της Καλαμαριάς καθώς και τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου συμμετέχουν ενεργά με δραστηριότητες συνυφασμένες με τις γιορτινές ημέρες, τα ήθη και τα έθιμά μας.
Στιγμές παιχνιδιού, διασκέδασης και δημιουργίας περιμένουν τους επισκέπτες της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας την οποία διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς.
Κάθε μέρα και μια διαφορετική δράση στα τρία Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια!
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη: ετοιμάζουμε γράμματα, δώρα, ευχές και κάρτες και συνομιλούμε με τον Άγιο Βασίλη.
Στο Σπίτι των Ξωτικών: φορούμε την ποδιά των ξωτικών και φτιάχνουμε ξεχωριστές γιορτινές κατασκευές.
Στο Ζαχαρόσπιτο: γινόμαστε μικροί ζαχαροπλάστες και μαθαίνουμε συνταγές για παραδοσιακά γλυκίσματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο
Ώρες λειτουργίας:
Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια
καθημερινές: 17:00 - 21:00 αργίες & σαββατοκύριακα: 11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00 παραμονές 24/12 & 31/12: 11:00 - 14:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Παγοδρόμιο - Καρουζέλ - Τρενάκι: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 22:00
Τιμές: Καρουζέλ και τρενάκι: 2 ευρώ.Παγοδρόμιο: 6 ευρώ (η μισή ώρα) και 8 ευρώ (για μια ώρα).
Αναλυτικά το πρόγραμμα έως και 1-1-2012 εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα AUDITORIUM, Σίνα 2-4, Αθήνα, (σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο), στην παρουσίαση του βιβλίου του Λαοκράτη Βάσση Ανοιχτή συζήτηση Η Χρεοκοπία της Μεταπολίτευσης Πολιτιστικές Αναγνώσεις
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.:
Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφία Καϊτατζή – Γουίτλοκ, καθηγήτρια Αριστ. Πανεπ. Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σεβαστάκης, καθηγητής Ε. Μ. Πολυτεχνείου Θανάσης Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης
Παρεμβαίνει ο Αντώνης Μακρυδημήτρης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

12 Δεκεμβρίου 2011                                 
To 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Λούλη Ο δρόμος προς την άβυσσο τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.                                     
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι: Δημήτρης Μητρόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Θανάσης Τσεκούρας. Συντονίζει ο Θανάσης Καρτερός.                              
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185                                
14 Δεκεμβρίου 2011                             
Το 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανταίου Χρυσοστομίδη Λεωνίδας Κύρκος. Η δυναμική της ανανέωσης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.                          
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Μπράμος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός, υπεύθυνος ιστορικών αρχείων Μουσείου Μπενάκη                                        
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185                                 
14 Δεκεμβρίου 2011                                    
Οι Εκδόσεις Kαστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κοτανίδη Όλοι μαζί, τώρα! την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ.                    
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μάκης Τρικούκης, Δημήτρης Παπαφιλίππου, Γιάννης Χατζηγώγας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Λίλα Βλαχοπούλου και Σταυριάννα Παπαδάκη.                                 
Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη                                       
Τηλ. 2310-27.70.04                               
16 Δεκεμβρίου 2011                               
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Το τρένο των νεφών την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ.                      
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σωτήρης Χατζάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.                              
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Η φράση της εβδομάδας: Πράσινα άλογα.


Η φράση της εβδομάδας: Πράσινα άλογα.
(Τί Πράσσειν Άλογα και Πράσινα Άλογα μου λες τώρα;)
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)
Ένας από τους πιο συχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν, προέλευση της γνωστής φράσης “πράσινα άλογα”.
Οι υποστηρικτές της αρχαιοελληνικής καταγωγής της λέξης θεωρούν, λανθασμένα κατά την άποψη μας, ότι προέρχεται από το “πράσσειν άλογα” [< το να πράττει, να ενεργεί κάποιος δίχως λογική (ά-λογα)].
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και γιατί δεν τεκμηριώνεται από τις γραπτές μαρτυρίες, αλλά και γιατί η φράση πράσινα άλογα χρησιμοποιείται (με την έννοια του παράλογου) στις λαϊκές παραδόσεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας, καθώς και της Ρουμανίας πράγμα το οποίο δηλώνει ότι το “πράσινα άλογα” ήταν μια αποδεκτή μεταφορά στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.
Το αδόκιμο “πράσσειν άλογα”
Το πράσινα άλογα [ετυμ.: πράσινο < εκ του πράσου, αυτός που έχει το χρώμα του πράσου + άλογο < (η αρχική σημασία της: παράλογο, το μη έχον λογική < α- στερητ .+ λόγος).
Η λ. άλογον χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη στρατιωτική γλώσσα ως μέρος της φράσης : άλογον ζώον, για να διακρίνει τα ζώα (άλογα) από τους στρατιώτες (έλλογα)].
Αν αναζητήσουμε τη φράση “πράσσειν άλογα” στα αρχαία κείμενα μόνο σε δύο περιπτώσεις, κατά τον Νίκο Σαραντάκο, θα συναντήσουμε το “άλογα” δίπλα στο “πράττω” αλλά ποτέ με τη σημασία μιας παροιμιώδους φράσης, η οποία υποδεικνύει κάτι το ψευδές ή αδύνατον να συμβεί: “
Ο Ιουστίνος στην απολογία του έχει τα «ἀλόγως πραττόμενα», ενώ ο Δαμασκηνός γράφει «ἵνα μὴ ἀσχημονῶμεν τὰ τῶν ἀλόγων πράσσοντες͵ ἀλλ’ ἐπέχωμεν λόγῳ τὰς ὁρμὰς τῆς φύσεως».
Αναλυτικότερα στο 24grammata.com κλικ εδώ
Και η διεθνής φράση “πράσινα άλογα”
Αντίθετα πολλές είναι οι περιπτώσεις, στην Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία όπου χρησιμοποιούνται “τα τετράποδα πράσινα ζώα” για να δηλώσουν κάτι το αδύνατον ή το ανύπαρκτο:
1. Η παροιμία “πράσινο άλογο ζητά” αναφέρεται στο λεξικό του Ν. Πολίτη στο λήμμα “άλογο”. Επίσης στο λήμμα “Γιάννης” του ίδιου λεξικού βρίσκουμε και την παροιμία: «Είδες πράσινο άλογο; Είδες Γιάννη φρόνιμο;»
2. “Πράσινο άλογο” ήταν το παρατσούκλι του Παναγιώτη Νικούσιου Μαμωνά (1613- 1673), ο πρώτος Έλληνας Μεγάλος Δραγουμάνος της Υψηλής Πύλης.
3. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (στο άνοιγμα των σφραγίδων, 6, 7-8,): “και ιδού ίππος χλωρός και καθήμενος επάνω αυτού, όνομα ο Θάνατος και Αδης ηκολούθησε μετ' αυτού”.
Ο “χλωρός ίππος” μεταφράζεται ως “προασινοκίτρινος”.
Όμως στις πρώτες Ιταλικές μεταφράσεις της Αποκάλυψης μεταφράστηκε ως “πρασινωπός” (...mi apparve un cavallo verdastro...), ενώ διορθώθηκε στις επόμενες ως “πρασινοκίτρινο” (...ecco un cavallo giallastro...)
4. Ίσως αυτή η, λανθασμένη, μετάφραση δημιούργησε τις μυθικές δοξασίες στη Σαρδηνία της Ιταλίας για τα πράσινα άλογα (cavalli verdi στην περιοχή της Villanova Monteleone, Sassari). Σχετικό βιβλίο έγραψε η Maria MarrosuI “cavalli verdi: tradizioni equestri nella narrativa popolare della Sardegna”, editrice Democratica Sarda, 1992 - 262 σελίδες, καθώς και η ποιητική συλλογή του Carlo Martini “Il cavallo verde”, U. Mursia , Milano, 1965.
Eίναι αξιοπρόσεκτο ότι το πράσινο άλογο εμφανίζεται στην κινημ. ταινία “la vita è bella” του Roberto Benigni. Είναι, επίσης, αγαπημένο θέμα του ζωγράφου Walter Bortolossi.
Το “cavallo verde” και αναφέρεται συχνά σε παροιμιακές εκφράσεις των Ιταλών πάντα με τη σημασία του ψέματος ή του απραγματοποίητου
Αναλυτικότερα στο 24grammata.com κλικ εδώ
5. Με την ίδια σημασία ο Ν. Πολίτης αναφέρει και τη ρουμάνικη παροιμία: “a umbla dupa cai verdji .μτφ.: τριγυρνά για πράσινα άλογα).
6. Για να μην παραλείψουμε καμία ερμηνεία είναι καλό να συμπεριλάβουμε και την άποψη του Τάκη Νατσούλη, (“λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις” εκδ. Σμυρνιωτάκη, σελ. 440/ 441): “επί Γεωργίου Α' κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ψωριασμένα άλογα, το οποία πρωτύτερα, για να τα θεραπεύσουν, είχαν αλείψει με πράσινη αλοιφή.
Μάλιστα, κάποια από αυτά κατάφεραν να τα ακριβοπουλήσουν, παρουσιάζοντας τα ως ειδική ράτσα”
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο 24grammata.com κλικ εδώ
Βάλτε Δωρεάν το widget με τα ebooks του 24grammata.com στον ιστότοπο σας.
Τα 24granmmata.com βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό διαδίκτυο μία οργανωμένη και καλαίσθητη συλλογή της ελληνικής γραμματείας (αρχαίας και νέας) στην αγγλική και ιταλική γλώσσα.
Στείλτε μας (σε μορφή pdf) παλαιά ή σπάνια βιβλία της βιβλιοθήκης σας
Αν επιθυμείτε να διατηρήσετε στην αιωνιότητα παλαιά και σπάνια βιβλία (ακόμα και ασήμων συγγραφέων) τα 24grammata.com σας δίνουν τη δυνατότητα.
Aν είστε δικαιούχος ή απλώς έχετε στη βιβλιοθήκη σας παλαιά βιβλία (άνω των 70 ετών, ή από εκδοτικούς οίκους που έκλεισαν) σαρώστε τα (scanner) και στείλτετά σε μορφή pdf (η σάρωση μπορεί να γίνει και σε ένα φωτοτυπείο).
Καλό είναι να συνοδεύεται και με ένα κείμενο (τουλάχιστον 5-10γραμμές) που θα ενημερώνει για τον συγγραφέα, το έργο ή τον αποστολέα.
Τα 24grammata.com θα τα δημοσιεύσουν στη στήλη free ebooks – σπάνια ή παλαιά βιβλία. Μοναδικός σκοπός είναι να διατηρηθεί στην αιωνιότητα η πνευματική δημιουργία του παρελθόντος.
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com.
24γραμματα© 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Ημέρες Συνεργασίας - Άδειες Ανοιχτού Λογισμικού & Ανοιχτού Περιεχομένου

Νέος τίτλος + πρόσκληση: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗ

ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ(ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ) ΦΑΙΔΡΑ