Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2015

Η Άννα Μαρία Μπιλίδα και ο Απόστολος Κίτσος στο Γυάλινο up Stage για το πιο φρέσκο live της Άνοιξης! | Πέμπτες, 7 & 14 Μαΐου 2015 | 9 μ.μ.

Άννα Μαρία Μπιλίδα – Απόστολος Κίτσος
Στο Γυάλινο up Stage
Συμμετέχει η Βεατρίκη Ψυχάρη
Πέμπτες, 7 & 14 Μαΐου 2015 | 9 μ.μ.
Η Άννα-Μαρία Μπιλίδα και ο Απόστολος Κίτσος συναντιούνται για δύο ανοιξιάτικες μελωδικές βραδιές στο Γυάλινο Upstage στις 7 & 14 Μαΐου. 
Δύο νέοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές επενδύουν στα "θέλω" τους, διαχρονικά και ατμοσφαιρικά, σε μια δημιουργική προσπάθεια να συνδυάσουν τις μουσικές επιρροές τους, κόντρα στα μουσικά στερεότυπα των καιρών. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μουσικές τους επιλογές, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από την έντεχνη μουσική σκηνή (Σ. Κραουνάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη κ.α.) αλλά και τραγούδια λαϊκά (Μίμης Πλέσσας, Άκης Πάνου κ.α.). Από τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι τον Θέμη Καραμουρατίδη, θα προσπαθήσουν να παντρέψουν το παλιό με το καινούριο και να μας ταξιδέψουν μέσα από τα δικά τους μάτια σε μουσικά μονοπάτια που αγαπούν. 
Στην παρέα τους στο Γυάλινο up Stage θα βρίσκεται και η  Βεατρίκη Ψυχάρη. Μια νέα φωνή που ανεβαίνει για πρώτη φόρα on stage και είναι έτοιμη να μας μυήσει στην αγάπη της για το τραγούδι.
Τους τρεις καλλιτέχνες πλαισιώνουν οι μουσικοί Λευτέρης Πουλιού στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, Βαγγέλης Τζάτσος στην κιθάρα,  Κώστας Αρσένης στο κοντραμπάσο και ο Άκης Γαβαλάς στα τύμπανα. 
Φωτογραφίες: Θανάσης Γαλιώτος
Θερμές ευχαριστίες στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για την πολύτιμη βοήθειά της.
Info:
Απόστολος Κίτσος –  Γλυκός Γενάρης
Facebook page: Άννα Μαρία Μπιλίδα - Anna Maria Bilidas https://www.facebook.com/annamariabilidaofficialpage?fref=ts
Άννα Μαρία Μπιλίδα – Απόστολος Κίτσος
Στο Γυάλινο up Stage
Συμμετέχει η Βεατρίκη Ψυχάρη
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο,  www.gialino.gr
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210-9315600
Ώρα έναρξης:  9 μ.μ.
Τιμές: 10€ είσοδος  (με μπύρα ή κρασί)

Ο Μύρων Μιχαηλίδης διευθύνει την Κ.Ο.Θ.

Ο Μύρων Μιχαηλίδης διευθύνει την Κ.Ο.Θ.
Έργα Γκλαζουνόφ, Σκριάμπιν, Μπραμς
Μια ξεχωριστή συναυλία με έργα σπουδαίων συνθετών διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη και με τη σύμπραξη του ταλαντούχου Ρώσου πιανίστα Evgeny Starodubtsev.
Η συναυλία ανοίγει με την Εισαγωγή από τη διάσημη όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ (διασκευή Norman Richardson), ένα έργο που γράφτηκε από τον Αλεξάντρ Μποροντίν αλλά ολοκληρώθηκε και ενορχηστρώθηκε από το στενό του φίλο Αλεξαντρ Γκλαζουνόφ μετά το θάνατο του συνθέτη. Στη συνέχεια ακολουθεί το Κοντσέρτο για πιάνο σε φα δίεση Ελάσσονα, έργο 20 του πρωτοπόρου συνθέτη Αλεξαντρ Σκριάμπιν, που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του. Το Κοντσέρτο θα ερμηνεύσει ο πιανίστας Evgeny Starodubtsev, νικητής του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής» 2013. Η συναυλία θα κλείσει με την εντυπωσιακή Συμφωνία αρ. 3 σε φα Μείζονα, έργο 90 του Γιοχάνες Μπραμς.   
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30.    
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ: 2310.236990

1/2 Γρηγόρης Μπιθικώτσης - συνέντευξη στο Χατζηνικολάου