Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


5 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Jazz point σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη Η πόλη και η σιωπή τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 8 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Θάλεια Καραμολέγκου και Νίκος Κουρμουλής.
JAZZ POINT
Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα
Τηλ. 210-32.35.910



7 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στον Κύκλο Εκδηλώσεων ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ με οικοδεσπότη τον Ανταίο Χρυσοστομίδη.
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. ο Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά με τη Φάνια Οζ-Ζάλτσμπεργκερ με αφορμή το βιβλίο που έγραψε με τον πατέρα της Άμος Οζ Οι εβραίοι και οι λέξεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ.
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917 


8 Μαϊου 2014
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Ανδρέα Παπανδρέου 11, εντός στοάς, Χαλάνδρι
Τηλ. 210-68.00.644

8 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram σάς προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο της Φιλομήλας Λαπατά την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γεωργία Ζώη.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ MONOGRAM
Υμηττού 17
Χολαργός
τηλ. 210-65.23.515

Παρουσίαση του βιβλίου του GEORGE MAKARI "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ" στο THE HUB EVENTS

Οι εκδόσεις GEMA και η Μαρία Γκέρτσου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ του GEORGE MAKARI την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 19:00 στο THE HUB EVENTS (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γρηγόρης Βασλαματζής Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Διδάσκων Αναλυτής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας
Κωνσταντίνος Γεμενετζής Ψυχίατρος - Ψυχαναλυτής 

Μαρία Χατζηανδρέου Ψυχίατρος - Ψυχαναλύτρια
Ομιλία του συγγραφέα μέσω SKYPE

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, συναρπαστικό, το «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» του George Makari προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvόs από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την αριστοτεχνική ιστορία ο George Makari δείχνει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύ­μα σκέψης σε όλη τη Δύση. Αφηγούμενος αυτή την ιστορία, ο Makari παρουσιάζει στον αναγνώστη σαγηνευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν παραγνωρισμένοι είτε είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.
Το πνευματώδες, γοητευτικό και ριζοσπαστικό έργο του Makari «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» είναι το πρώτο που αναλύει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η ψυχανάλυση.
Προλογίζει ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα, τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072, e-mail: info@gemapublicatios.gr, www.gemapublications.gr

βιβλιοπαρουσίαση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης



Βίκυ Μοσχολιού - Ασφαλώς και δεν πρέπει