Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ

12 ΧΡΟΝΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ»

Ξεκινώντας αυτές τις γραμμές, προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά χαρές, λύπες, αγωνίες, γεγονότα μιας δωδεκαετίας, όσα χρόνια ζωής δηλαδή μετραει ο «ΘΕΣΜΟΣ» που ονομάζεται «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ».
Ξεκίνησε δειλά, αλλά με πολλή αγάπη και μεράκι από τον Ζαφείρη Φωτιάδη και μερικούς φίλους και έφτασε σε σημείο η εκδήλωση αυτή να είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Ο σκοπός της Ιερός, ανθρώπινος……
Αντιχάρισμα αγάπης και ψυχής στα παιδιά με καρκίνο!
Κάθε χρόνο, εδώ και δώδεκα χρόνια, οι μαθητές του Κέντρου ΤέχνηςΣύνθεση προετοιμάζονται για την ημέρα αυτή, και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τα ΠΑΙΔΙΑ, για την ΕΛΠΙΔΑ, για την ΣΤΟΡΓΗ.
Τα παιδιά παίζουν και τραγουδούν για τα …. παιδιά, προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για να πολεμήσουν τον καρκίνο, να τον νικήσουν, να μη βλάψει άλλες μικρές ψυχές.
Ο Θεσμός αυτός στο ξεκίνημα του πέρασε πολλές δυσκολίες, έχοντας να αντιμετωπίσει ακόμα και την «μικροψυχία» ορισμένων που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ΤΙ σκοπό είχε τότε η εκδήλωση αυτή.
Ευτυχώς, τα δύσκολα πέρασαν και η «ΕΛΠΙΔΑ» θέριεψε με την αγάπη  του κόσμου πολεμώντας αλύπητα τον καρκίνο!
Σε λίγες μέρες, στις 4 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, θα είμαστε ΟΛΟΙ στο ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών, για να τραγουδήσουμε μαζί με τα παιδιά για την ΕΛΠΙΔΑ και τη ΣΤΟΡΓΗ.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν να γίνει η συναυλία την Τετάρτη 4 Ιουλίου, η ημερομηνία θα μεταφερθεί  μια εβδομάδα αργότερα στις 11 Ιουλίου την ίδια ώρα.
Παρολες τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν πρέπει να λείψουμε από αυτή την εκδήλωση.
Από το υστέρημα μας θα πληρώσουμε το εισιτήριο για να δώσουμε με αυτό τον τρόπο ελπίδα και στοργή στα παιδιά, και να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι ο καρκίνος ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε το τηλέφωνο 2373024234.
Ραντεβού την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών.
Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα σειρά για παιδιά: Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ, της Κατερίνας Κρις

ΕΔΩ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ

Παντελώς Jazzεμένοι στο ANTART

“Pythagorean Tetraktys ”

ΚΕΛΛΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ
“Pythagorean Tetraktys ”
29, 30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου Ζάππειο / 30 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2012, Πάρος
Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, στις 18:00, εγκαινιάζεται στο Ζάππειο η ατομική έκθεση γλυπτικής με τίτλο “ Pythagorean Tetraktys ” .
Η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την τελευταία της συλλογή, εμπνευσμένη από την Πυθαγόρειο Τετρακτύ.
Η Τετρακτύς αποτελούσε την ουσία της διδασκαλίας των Πυθαγορείων

Ένα σχήμα που αποτελείται από δέκα στιγμές τακτοποιημένες σε ένα τριγωνικό πρότυπο. Συνδέοντας τις στιγμές με διαφορετικούς τρόπους, προκύπτουν πολλά τρίγωνα και ορθογώνια σχήματα.
Εκτός από τις πρακτικές και επιστημονικές εφαρμογές, η περίφημη Τετρακτύς τού Πυθαγόρα, είναι ένα φιλοσοφικό και θεοσοφικό κατασκεύασμα, στη σφαίρα τού λογικού και του υπερβατικού με πολυδιάστατες ερμηνείες και συμβολισμούς οι οποίοι αποσυμβολιζόμενοι από τους μυημένους αποκαλύπτουν κοσμικές, βιολογικές, ηθικές ιδιότητες και γνώσειςΗ γλύπτρια, χρησιμοποιεί το ατσάλι ως βασικό υλικό έκφρασης σε μια αναδρομή στην αρχαιοελληνική γεωμετρική δομή. Σκοπός είναι η ανάδειξη της αρμονίας, όπως αυτή εφαρμόζεται με την χρήση του Πυθαγόρειου συστήματος. Στο οπτικό επίκεντρο του θεατή, οι αυστηρές αναλογίες των όγκων.
Η συλλογή θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στα πλαίσια του Συμποσίου για τα «100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών», που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο στις 29,30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί «ΑΠΟΘΗΚΗ» στην Πάρο, για το διάστημα 30 Ιουλίου- 10 Αυγούστου 2012.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Παρασκευή 29 Ιουνίου, 20.30
Παρουσίαση βιβλίου/Party
Ιστορίες 33 1/3 στροφών
Οι Εκδόσεις Αλλότροπο και ο συγγραφέας Νίκος Τράντας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο Ιστορίες 33 1/3 στροφών και διοργανώνουν πάρτι στο χώρο του Floral.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ελένη Κεχαγιόγλου και θα ακολουθήσει πάρτι με μουσικές επιλογές των Αλέξη Καλοφωλιά και Χίλντας Παπαδημητρίου , εμπνευσμένες από την μουσική ατμόσφαιρα του βιβλίου.
Σάββατο 30 Ιουνίου, 22.00

Live Moussas FarmSummer Live

Βλέπουμε Euro στο Floral

To Floral, πιστό στο ραντεβού του με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα προβάλλει από τις γιγαντοοθόνες του όλους τους αγώνες του Εuro 2012.
Κυριακή 1 Ιουλίου, 21.45

Τελικός

Τρίτη 3 Ιουλίου, 19.00

Παρουσίαση βιβλίου
Ομοφυλοφιλία, σεξουαλικότητα & η πάλη για την απελευθέρωση
Τετάρτη 4 Ιουλίου, 20.00

Παρουσίαση
ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ // ΠΟΙΕΙΝ // NTELLECTUM
Πέμπτη 5 Ιουλίου, 20.00

Παρουσίαση/Συζήτηση
Τετράδια Ανυπότακτης Θεωρίας
Σάββατο 7 Ιουλίου, 22.00

Live Fenia Papadodima & Delos Project

Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ:
210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: info@floralcafe.gr

ΣΗΜΕΡΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ