Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

Πρόγραμμα προβολών
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ματζουράνα
(Ελλάδα, 2013)

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα. Έγχρωμο, 102΄.
*****
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Για την αποκατάσταση του μαύρου – Κατερίνα Γώγου
(Ελλάδα, 2012)

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης. Ασπρόμαυρο, 66΄.
*****
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Εκδηλώσεις για παιδιά
Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου»
από την Παιδική Σκηνή του «Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης» στο «Ολύμπιον»
Πληροφορίες και κρατήσεις για παραστάσεις με σχολεία τις καθημερινές στα τηλέφωνα: 6977 445161 και 2310 222299
...περισσότερα
*****
Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου
από το Φωτόγραμμα.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-3413890
...περισσότερα
To 14o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (4 έως 10 Απριλίου 2013) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 17 Απριλίου 2013, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, δίνοντας την ευκαιρία στους σινεφίλ να απολαύσουν τις καλύτερες στιγμές της πρόσφατης γαλλόφωνης παραγωγής.
Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν 14 ταινίες από το πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, οι οποίες εντάσσονται στις ενότητες «Πανόραμα Γαλλικού Κινηματογράφου», «Animation» και «Αφιέρωμα στην Καρόλ Μπουκέ», η οποία είναι ανάδοχος της φετινής διοργάνωσης.
Επίσης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 15/4, στις 22.00, πριν την προβολή της ταινίας Πολύ όμορφη για σένα, θα προβληθεί το μικρού μήκους φιλμ Le gardien de son frère (Γαλλία, 2011, 20’) του ελληνικής καταγωγής Γάλλου σκηνοθέτη, ερευνητή και καθηγητή Βασίλη Δογάνη. Ο σκηνοθέτης θα δώσει το παρών στην προβολή, μετά την οποία θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση.
Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ και 5 ευρώ για τους κατόχους CineΚάρταF
www.filmfestival.gr
www.ifa.gr | www.festivalfilmfrancophone.gr
Facebook : Thessaloniki International Film Festival
Festival du Film Francophone de Grèce

...περισσότερα
*****
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα
(15-24 Μαρτίου 2013)

Περιφερειακές Εκδηλώσεις
Το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς και σε 20 καταστήματα κράτησης, μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του.
...περισσότερα
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
«Η Κινηματογραφική Ζωή της Ζωγραφικής»

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δραστηριότητά της παρουσιάζοντας το αφιέρωμα «Η Κινηματογραφική Ζωή της Ζωγραφικής», που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στην Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).
Πρόκειται για το αφιέρωμα το οποίο σηματοδότησε την έναρξη της λειτουργίας της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2012, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες: Καραβάτζιο του Ντέρεκ Τζάρμαν (Μεγάλη Βρετανία, 1986), Πιροσμανί του Γκιόργκι Σενγκελάγια (Σοβιετική Ένωση, 1969), Έγκον Σίλε: εγώ λάτρεψα το γυμνό του Χέρμπερτ Βέζελι (Δυτική Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, 1981), Ο ζωγράφος Πικάσο του Λουτσιάνο Έμερ, (Ιταλία, 1955), Τουλoύζ Λωτρέκ του Ρόμπερτ Έσενς (Γαλλία, 1950), καθώς και Βαν Γκογκ (Γαλλία, 1948), Πωλ Γκωγκέν (Γαλλία, 1950) και Γκερνίκα (Γαλλία, 1950) του Αλέν Ρενέ.
Η βαθύτερη ομορφιά της κινηματογραφικής εικόνας συνίσταται στον τρόπο με τον οποίο το φως διαχέεται μέσα στο κάδρο. Αυτό λοιπόν, που αποτελεί και την εικαστική αξία του πλάνου, είναι ιστορικά και άμεσα συνδεδεμένο με την τέχνη της ζωγραφικής. Τα κινηματογραφικά έργα από την εποχή του βωβού έως σήμερα, δεν έχουν πάψει να αρδεύουν από τις ανεξάντλητες ζωγραφικές πηγές, μετουσιώνοντας την ακίνητη και αχρονική ζωή των ζωγραφικών πινάκων στην μαγεία της κινούμενης εικόνας. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν η έβδομη τέχνη αντιμετωπίζει «κατά μέτωπο» τους μεγάλους ζωγράφους – τη ζωή, την εποχή και κυρίως το έργο τους. Είναι σαν οι δύο κατ’ εξοχήν εικαστικές τέχνες (η πιο παλιά και η πιο σύγχρονη), να στέκονται απέναντι, αλλά ταυτόχρονα και μέσα, η μία στην άλλη, αναζητώντας έναν κοινό τόπο συνύπαρξης, όπου η στατικότητα της ζωγραφικής συνομιλεί με την κίνηση της κινηματογραφικής εικόνας.
...περισσότερα
Οι εκδηλώσεις της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

ΚΘΒΕ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΕΧΩΦ στο Νέο Υπερώο ΕΜΣ

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα της παράστασης «Xρόνια πολλά κύριε Τσέχωφ», που δόθηκε με επιτυχία το Σάββατο 6 Απριλίου 2013.
Πρόκειται για μια παράσταση - φόρο τιμής στον Αντόν Τσέχωφ, τον συγγραφέα που καθόρισε την πορεία του σύγχρονου θεάτρου, με δύο αριστοτεχνικά μονόπρακτα, το «Κύκνειο Άσμα» και την «Κυρία χωρίς σκυλάκι», η οποία παρουσιάζεται στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΚΘΒΕ: O γύρος του θανάτου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
"Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ" στο Βασιλικό Θέατρο
Φωτογραφίες από την πρεμιέρα της παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος "Ο Γύρος του θανάτου" που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013.
Το γνωστό μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα την υπόθεση Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ - Νο 1 σε πωλήσεις στα itunes!

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ
ΝΕΟ CD
14 ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙ 
Το cd «ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ» της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, σκαρφάλωσε στη πρώτη θέση των πωλήσεων στο chart των itunes!
Δείτε εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον rocumentary στο οποίο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μοιράζεται αποσπάσματα από τα νέα της τραγούδια και μας μιλάει για τους συντελεστές του δίσκου και την εμπειρία της και καθ' όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης: http://www.youtube.com/watch?v=6q-grg2vns0&feature=youtu.be

Avicii Vs Nicky Romero - I Could Be The One(Radio Edit)

Avicii Vs Nicky Romero
“I Could Be The One”
http://www.beatmyday.com/wp-content/uploads/2012/11/I-Could-Be-The-One.jpg
οι Avicii συνεργάζονται με την Nicky Romero για το single ¨I Could Be The One¨ και το αποτέλεσα ένα είναι μοναδικό Dance track.
Δείτε εδώ το super video clip:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bek1y2uiQGA

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ