Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ+CD "Zoe's Music No.2"-1002Νύχτες

Παρουσίαση του Βιβλίου με παρτιτούρες+CD
"Zoe's Music No.2 – Traditional & Folk forms"
της Ζωής Τηγανούρια
στη μουσική σκηνή "1002Νύχτες" (Ψυρρή)
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης 10:00 μ.μ.
Zoe s Music No2 1000x1313
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, με αφορμή την έκδοση του  δεύτερου Βιβλίου με παρτιτούρες+CD των Εκδόσεων Cambia, για ακορντεόν και πιάνο των συνθέσεων της Ζωής Τηγανούρια, με τίτλο "Zoe's Music No.2 – Traditional & Folk forms", σας προσκαλούμε στη ζεστή ατμόσφαιρα της Μουσικής σκηνής "1002Νύχτες" για να απολαύσετε μια εξαιρετική μουσική βραδιά.
Μετά τη παρουσίαση του Βιβλίου με παρτιτούρες+CD, η μουσικοσυνθέτις θα δώσει παράσταση με την ορχήστρα της. 
Η Ζωή Τηγανούρια ακροβατεί με ευελιξία στα ρεπερτόρια, αποδίδοντας τα μέγιστα. Όλα συγκλίνουν φυσικά, πειστικά και αβίαστα. Παιξίματα γεμάτα πάθος σαν εκ βαθέων προσωπικές εξομολογήσεις που καθηλώνουν. 
Τα Tango, τα Latin, τα Ηπειρώτικα Μοιρολόγια, τα Θρακιώτικα, τα Μακεδονίτικα, τα Ποντιακά, τα χορευτικά μοτίβα των νησιών μας σε συνδυασμό με τις δικές της συνθέσεις … πολυμορφία, παλμός, ενέργεια αλλά πάνω απ’ όλα πολύ συναίσθημα.
πιάνο: Ηλίας Αργυρόπουλος 
κιθάρες: Κώστας Κωνσταντίνου
κοντραμπάσο: Γιώργος Ρούλος
τύμπανα/κρουστά: Στέλιος Γενεράλης
τραγούδι: Πελαγία Μυλωνά 
Συμμετέχει η σχολή χορού ''ΧΟΡΟΑΚΤΙΣ'' Κωστάκη-Μαυροειδή.
Την επιμέλεια του προγράμματος -διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών- υπογράφει η Ζωή Τηγανούρια.
Να είστε όλοι εκεί!
Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ.
Τιμή Εισόδου: 10 ευρώ (με μπύρα, ρακή ή κρασί)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "1002Νύχτες"
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή (από Ερμού 104)
Τηλ: 2103317293-4

"Zoe's Music No.2 – Traditional & Folk forms"
Στο Βιβλίο με παρτιτούρες+CD με τίτλο "Zoe's Music No.2 – Traditional & Folk forms", από τις εκδόσεις Cambia αποτυπώνονται σε παρτιτούρες για ακορντεόν και πιάνο, προσωπικές συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια που υπάρχουν ήδη στην δισκογραφία. 
Συνοδευόμενο από ένα CD με ηχογραφήσεις που έγιναν ειδικά για αυτό το σκοπό, απευθύνεται εξίσου σε μουσικούς (για transcription) αλλά και σε απλούς ακροατές, καθώς περιέχει γνήσιες εκτελέσεις των συνθέσεων της Ζωής, ειδικά ενορχηστρωμένες από την ίδια, για ακορντεόν και πιάνο.
Πληροφορίες για το πρώτο Βιβλίο με παρτιτούρες+CD με τίτλο "Zoe's Μusic No.1 - Tango, Swing & Classical forms", μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην
Επίσημη Ιστοσελίδα της Ζωής Τηγανούρια

Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη

Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη
Έτσι κυλάει  ο καιρός στην Αγνωστούπολη, πάντα πικρός και πάντα ίδιος. Σαν ένας νυχτερινός ουρανός
με ψαλιδισμένα αστεράκια και λογοκριμένο φεγγάρι. Σαν ένα ξημέρωμα με έναν ήλιο γεμάτο τσιρότα και μπαλώματα. Σαν ένα παλαιό ημερολόγιο και σαν μια ατζέντα με μέρες ανύπαρκτες. Γιατί εδώ κανένας πλέον  δε  μετράει τα χρόνια. Κανείς δε δίνει όνομα στους μήνες, ούτε λογαριάζει τις  μέρες… Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε τότε, ούτε και  περιμένει αυτό που θα γίνει μετά. Και χωρίς να θυμάσαι, δεν αγαπάς, και χωρίς να  περιμένεις, δεν ελπίζεις.
Τη Νύχτα που Ξυπνούσε η Αγνωστούπολη
Συγγραφέας: Γιάννης Πανουτσόπουλος
Σελίδες: 50
ISBN: 978-960-6748-64-6 

Διαστάσεις: 23 Χ 12
Σκληρό εξώφυλλο

Ετούτο ειν' ωκεανός

Ετούτο ειν' ωκεανός
Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τη μεριά της θάλασσας, δεν φάνηκε να ανησύχησαν τους κατοίκους του μικρού χωριού. Κάποιοι μόνο μετρήθηκαν στα τυφλά, για να μην ξαγρυπνήσουν, και αφού διαπίστωσαν ότι δεν έλειπε κανένας από το σπίτι, «θα μάθουμε αύριο τι έγινε», σχολίασαν με μισόκλειστα μάτια, και συνέχισαν τον μακάριο ύπνο τους.
Ο φόνος ενός άνδρα, ο οποίος απέδρασε από την Αθήνα, σ’ ένα νησί της άγονης γραμμής θα γίνει η αφορμή για να ξετυλιχτεί ένα σκληρό noir μυθιστόρημα. Στο περιθώριο μιας κοινωνίας σε κρίση, όπου κυριαρχεί η νύχτα με τους
ανθρώπους της, οι ήρωές της παλεύουν απεγνωσμένα με τους εφιάλτες που τους στοιχειώνουν. Τα ναρκωτικά, το εμπόριο λευκής σαρκός, η προστασία από ανθρώπους της νύχτας μαζί με ανομολόγητα μυστικά, οδηγούν τους ήρωες σε έναν κόσμο που σιγά-σιγά τους τραβάει στη δίνη του. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, ο συγγραφέας, αναζητά αχτίδες φωτός και αισιοδοξίας
Ετούτο ειν' ωκεανός
μυθιστόρημαΣυγγραφέας: Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου
Isbn:978-960-9692-21-2
Σελίδες: 200

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ | "Ζαχαρούλα" @ Πρώτος δίσκος από την ANTELMA MUSIC του Στάθη Δρογώση

 Ενσωματωμένη εικόνα 2
 ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Η Ζαχαρούλα αποβιβάστηκε στην Antelma Music του Στάθη Δρογώση που αποτελεί  την αφετηρία του ταξιδιού της με το άλμπουμ που έχει τίτλο το όνομά της «ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ». 
Ένα ταξίδι που η προετοιμασία του κράτησε χρόνια και τώρα πια είναι έτοιμο να δεχτεί τους συνταξιδιώτες ακροατές του. Το άλμπουμ περιλαμβάνει πέντε τραγούδια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, που σαν κοινό στόχο έχουν να αφηγηθούν ιστορίες που ζήσαμε, ακούσαμε ή φανταστήκαμε, μέσα από έντεχνους ήχους γεμάτους χρώματα και ατμοσφαιρική μουσική.  
Η Ζαχαρούλα θα παρουσιάζει τον νέο της δίσκο και άλλα πολλά, στο φουαγιέ του Κινηματοθεάτρου « Ίλιον» (Τροίας 34 και Πατησίων) για τις τέσσερις Παρασκευές του Δεκεμβρίου (6/13/20/27) 2013 στις 9.30 μ.μ.  
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα δελτία Τύπου. Επισυνάπτονται επίσης: φωτογραφία και το promo τραγούδι του άλμπουμ "Σχεδόν Δεκαετία". Από τον παρακάτω σύνδεσμο | https://www.dropbox.com/s/22tg9ev0pracgyx/zacharoula.zip μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο τον δίσκο «ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ» καθώς και extra φωτογραφικό υλικό.

Κακοί ντυθήκανε καλοί - Ρασούλης & Κατσιμίχα