Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Δύο νέα βιβλία

Μαγικές δρακοϊστορίες των τριών λεπτών

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Φραουλίτσα η Φραουλονεράιδα
Μαγικές ιστορίες των 3 λεπτών από τον φραουλόκηπο


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Καλωσορίζουμε τον Ιούνιο με τη σπουδαιότερη Ελληνίδα συγγραφέα και εικονογράφο
Σοφία Ζαραμπούκα και τη νέα πρωτότυπη σειρά ΑΦΙΣΟΒΙΒΛΙΑ.
Ακόμα, την επετειακή επανέκδοση των «ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ»,
του Μένη Κουμανταρέα, βιβλίο που σημάδεψε τη δεκαετία του '80 και τον δεύτερο αναδρομικό τόμο με θεατρικά του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΜΟΣ Θ'».
Την Τρίτη, 24 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Polis Art Café, παρουσιάζουμε
το βιβλίο ΗΛΕΚΤΡΑ, της Διδώς Σωτηρίου, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο
της συγγραφέα και τα 70 χρόνια από τη δολοφονία της Ηλέκτρας Αποστόλου.
Αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο των 60 χρόνων του ΚΕΔΡΟΥ,
η σελίδα μας στο Facebook είναι αφιερωμένη στον Τζαίημς Τζόυς. Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσετε το κλασικό βιβλίο του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και μάθετε για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα στην ιστοσελίδα μας www.kedros.gr
Καλές αναγνώσεις!
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Βιβλία για παιδιά και νέους

Η σπουδαιότερη Ελληνίδα συγγραφέας και εικονογράφος επιστρέφει με μια νέα, φρέσκια
και πρωτότυπη σειρά που συνδυάζει όμορφα κείμενα, τις υπέροχες εικόνες της και μια πραγματικά διαδραστική επαφή του παιδιού με το έντυπο βιβλίο.
Ανοιχτά, μπορείς να τα στολίσεις ως αφίσες. Διπλωμένα, είναι το καθένα τους ένα βιβλίο.
Είναι τα ΑΦΙΣΟΒΙΒΛΙΑ της Σοφίας Ζαραμπούκα!
Μια νέα, πρωτότυπη σειρά, σε πολύ χαμηλή τιμή.
Γιατί, για όσους το αγαπάνε, το βιβλίο είναι είδος πρώτης ανάγκης!
Περισσότερα
Δείτε εδώ το διαφημιστικό video των αφισοβιβλίων.

Κυκλοφόρησε η νέα σειρά «ΤΕΑ ΣΙΣΤΕΡΣ–ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΟΠΦΟΡΝΤ»
Υποδεχτείτε τη διάσημη ειδική ανταποκρίτρια και αδερφή του Τζερόνιμο Στίλτον,
ΤΕΑ ΣΤΙΛΤΟΝ!!!
1. Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΦΟΡΝΤ
2. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΟΛΕΤ
Οι Τέα Σίστερς είναι πέντε φίλες που σπουδάζουν στο Κολέγιο Τόπφορντ, στο Νησί των Φαλαινών.
Είναι έξυπνες, δυναμικές και θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι! Mαθήματα, φιλίες, έρωτες και μικροζήλιες...
η ζωή στο κολέγιο είναι πραγματικά συναρπαστική! Περισσότερα
Ελληνική Πεζογραφία

Μένης Κουμανταρέας
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ

Eπετειακή επανέκδοση των «Σεραφείμ και Xερουβείμ»,
βιβλίο που σημάδεψε τη δεκαετία του ’80.
Ένα βιβλίο που ανασταίνει τη γειτονιά του συγγραφέα αμέσως μετά τον Πόλεμο, σε μια εποχή που, παρ’ όλα τα τραύματά της, είναι ακόμα ανυποψίαστη.
Tα δέκα διηγήματα, που μοιάζουν κεφάλαια από ένα μυθιστόρημα, εικονογραφούν εννέα Έλληνες ζωγράφοι (Θανάσης Μακρής, Αντιγόνη Πασίδη, Απόστολος Χαντζαράς, Αλέκος Φασιανός, Εδουάρδος Σακαγιάν, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Βασίλης Σπεράντζας, Χρόνης Μπότσογλου Μαριλένα Ζαμπούρα) και ο Μένης Κουμανταρέας. Ο πίνακας που κοσμεί το εξώφυλλο είναι του Αχιλλέα Ραζή. Περισσότερα

Ιφιγένεια-Ειρήνη Τέκου
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ
Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, δύο αδελφές χωρίζονται εξαιτίας συνταρακτικών γεγονότων που σημαδεύουν τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των περισσότερων Ελλήνων της Πόλης. Η μία αδελφή, η Άννα, έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στην όπερα, καταδιώκεται από μια ομάδα Τούρκων και στη συνέχεια βρίσκεται τραυματισμένη σ’ ένα πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Η άλλη αδελφή, η Μαρίκα, λόγω των οδυνηρών εμπειριών που είχε εκείνο το απόγευμα, παίρνει αποφάσεις που θα καθορίσουν τη ζωή της.
Δύο γυναίκες, δύο αγαπημένες αδελφές, χωρίζονται και αντιμετωπίζουν μόνες τις προκλήσεις της ζωής.
Η μαγεία της Πόλης θα τις ξαναφέρει κοντά ή όσα τις δένουν θα παραμείνουν μνήμες χαμένες στην άμμο; Περισσότερα
Γνωρίστε την Ιφιγένεια-Ειρήνη Τέκου μέσα από το Eρωτηματολόγιο του ΚΕΔΡΟΥ
Θέατρο

Ιάκωβος Καμπανέλλης
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΜΟΣ Θ'
- Η γειτονιά των αγγέλων
- Η αποικία των τιμωρημένων
- Οι δύσκολες νύχτες του κυρίου Θωμά
Ήδη συμπληρώθηκαν τρία χρόνια αφότου «έφυγε» από κοντά μας ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, κι όμως είναι σαν να μην έλειψε ούτε μία μέρα. Τα έργα του, παρά την παγκόσμια οικονομική αφαίμαξη και την έντονη κοινωνική κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη, γεμίζουν τα θέατρα στην Αθήνα και στην επαρχία.
Στη συνέχεια της έκδοσης των τόμων Θέατρο παρουσιάζονται εδώ,
τα έργα: Η γειτονιά των αγγέλων, Η αποικία των τιμωρημένων, διασκευή για το θέατρο από το ομώνυμο διήγημα του Φρ. Κάφκα, και Οι δύσκολες νύχτες του κυρίου Θωμά.
Περισσότερα
Δοκίμια - Μελέτες

Γιώργης Α. Οικονομόπουλος
ΤΟ IAMA ΚΑΝΝΑΒΗ
Το κυνηγημένο βοτάνι και οι εντυπωσιακές
θεραπευτικές εφαρμογές του
«Η Μαριχουάνα (Κάνναβη) στη φυσική της μορφή είναι μία από τις ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ [...] Ο καθένας πρέπει λογικά να συμπεράνει ότι υπάρχει αποδεδειγμένη ασφάλεια στη χρήση της Κάνναβης όταν αυτή παρέχεται υπό ιατρική επίβλεψη. Tο να οδηγηθεί κάποιος σε διαφορετικά συμπεράσματα θα ήταν παράλογο, αυθαίρετο και πεισματικά αρνούμενο την πραγματικότητα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία».
Περισσότερα
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Γκράχαμ Μουρ
ΛΕΣΧΗ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ
[...] Να όμως που σήμερα, εκατόν είκοσι τέσσερα χρόνια μετά,
το θέμα δεν έχει ξεχαστεί και επανακάμπτει με το παρόν συναρπαστικό μυθιστόρημα, με ένα νέο έγκλημα που ανανεώνει τον μύθο του Χολμς και συνδέει την Αγγλία με την πέραν του Ατλαντικού Αμερική, όπου ο Αμερικανός Γκράχαμ Μουρ συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των Άγγλων στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Η μετάφραση της Σμαράγδας Σοφού ανταμείβει τον αναγνώστη.
Ανθούλα Δανιήλ, diastixo.gr, 25/03/14
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αγαπημένα βιβλία
σε μοναδικές τιμές!
Αναζητήστε τα εδώ:
Πεζογραφία-Ποίηση Μελέτες-Δοκίμια-Λευκώματα Βιβλία για παιδιά
και σε όλα τα βιβλιοπωλεία!
ΝΕΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις μας και ενδιαφέρουσες προτάσεις ΕΔΩ
Σας προτείνουμε την παρουσίαση του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου ΗΛΕΚΤΡΑ
την Τρίτη, 24 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι στο Polis Art Café

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
# Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (του Κώστα Γρηγορέα)
# Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΩΣ ΠΟΙΗΤΗΣ (της Τίνας Βαρουχάκη)

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ιδιωτική έρημος
Σοφία Μαντουβάλου
ISBN: 978-960-03-5760-8

Η γενναιοδωρία της τύχης φέρνει κοντά έναν ιδιαίτερο άντρα και μια αινιγματική γυναίκα, με διαφορετική πορεία ζωής και αντίθετους εσωτερικούς κόσμους. Ο Στάσης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, δοκιμιογράφος, με οινοχαρή προσωπικότητα. Η Νάνα, οικιακή βοηθός, πλην όμως πολύγλωσση φιλόλογος με βαθύ απωθημένο τη συγγραφή. Γνωρίζονται τυχαία στο αεροδρόμιο. Ο Στάσης αισθάνεται αμέσως μια παράξενη έλξη και όση ώρα μιλούν επεξεργάζεται ένα τολμηρό σχέδιο. Τηςπροτείνει να την προσλάβει για τις δουλειές του σπιτιού και ταυτόχρονα να γίνει χορηγός της ώστε εκείνη να γράφει μία από τις έξι ημέρες της εβδομάδας. Η Νάνα αποδέχεται την πρόταση και έτσι αρχίζει η ιστορία τους. Μια ιστορία πολυκύμαντη, που ξεκινά από μια αθώα σύμπτωση και εξελίσσεται σε ένα απολαυστικό παιχνίδι χαρακτήρων.
Στο νέο υπαρξιακό της μυθιστόρημα η Σοφία Μαντουβάλου, με κοφτερό χιούμορ, οξύ σαρκασμό, βαθιά ειρωνεία, αλλά και απέραντη τρυφερότητα, περιγράφει τον παράδεισο και την κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί ένα πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας.

Λιβάδια από ασφοδίλι
Βασίλης Δανέλλης
ISBN: 978-960-03-5732-5
Ο Παντελής είναι παντρεμένος με τη Γεωργία, έχει ένα ρετιρέ κι ένα αυτοκίνητο, τα οποία ξεπληρώνει στην τράπεζα, κι ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Με λίγα λόγια, είναι ένας κοινός άνθρωπος – με απλά όνειρα και μικρές φιλοδοξίες. Ξαφνικά βλέπει όλα όσα είχε χτίσει να γκρεμίζονται, να χάνονται σταδιακά, και αδυνατεί να κατανοήσει πώς μια συλλογική τραγωδία μπορεί να καταστρέψει κάποιον που πάντα είχε τη σύνεση να παραμένει αμέτοχος. Στους δρόμους μιας πόλης που βυθίζεται στην απελπισία, ανάμεσα σε ανθρώπους που μέχρι χτες απέφευγε, σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως ανάμεσα στα σκουπίδια, στο τσιμέντο και στην ασχήμια μπορεί να ανθίσει η ελπίδα, όχι απλώς για επιβίωση, αλλά για ζωή.
Tο νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Δανέλλη, ενώ εκτυλίσσεται στα «ερείπια» της σύγχρονης μητρόπολης, πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ήρωές του ζουν δίπλα μας, αλλά δεν τους προσέχουμε ποτέ ή μας αφήνουν αδιάφορους. Νεόπτωχοι, άστεγοι, αποσυνάγωγοι και μετανάστες. Άνθρωποι τόσο μετέωροι στη σημερινή πραγματικότητα, που θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι.

Το χειρόγραφο της Αντάρας
Γιώργος Σκούρτης
ISBN: 978-960-03-5771-4
Μετά το μπεστ σέλερ Το χειρόγραφο της Ρωξάνης, που έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο μυθιστόρημα για γυναίκες γραμμένο από άντρα», ο Γιώργος Σκούρτης επιστρέφει με ένα κοινωνικό-πολιτικό θρίλερ, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο την πεισματάρα και λατρευτή Αντάρα, την οποία θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες, γυναίκες και άντρες, τόσο για την απλότητα του λόγου της όσο και για το θάρρος της να τα λέει έξω απ’ τα δόντια. Η Αντάρα σκέφτεται και μιλάει για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, το σεξ, τον έρωτα, αλλά και «ως ζώο φύσει πολιτικό» κρίνει και κατακρίνει την ξενόδουλη πολιτική και τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ταυτόχρονα σαγηνεύει με το χιούμορ της και με την άκρως ελευθεριάζουσα γλώσσα της.
Το βιβλίο της Αντάρας – ο δολοφόνος του ΟκτώΜβρη είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία των ημερών μας, περιπεπλεγμένη μέσα από το λογοτεχνικό παίγνιο της κεντρικής ηρωίδας. Μια μικρή ομάδα ιερόδουλων αποφασίζουν, με εμπνεύστρια και αρχηγό την Αντάρα, να ανακαλύψουν ένα μανιακό δολοφόνο που μακελεύει «ομότεχνές» τους. Κι όλη αυτή η συναρπαστική, αλλά και «παρανοϊκά» όμορφη περιπέτεια διαδραματίζεται μέσα σε συνθήκες κρίσιμης εκλογικής περιόδου.
Ένα βιβλίο επίκαιρο και απολαυστικό.  

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ντζεμπέλ
Ζιλ Βενσάν
Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη
ISBN: 978-960-03-5773-8

Tα μυστικά είναι θαμμένα βαθιά.
Μάρτιος 1960, Καβυλία (Αλγερία): ο νεαρός Γάλλος στρατιώτης Αντουάν Μπερτιέ μετράει τις μέρες της επιστροφής του στην πατρίδα. Αδημονεί να ξανασφίξει στην αγκαλιά του τη δίδυμη αδελφή του και τους γονείς του.
Λίγες μέρες αργότερα, στο πλοίο της επιστροφής, δίνει τέλος στη ζωή του.
Σαράντα ένα χρόνια μετά, Μασσαλία: η αδελφή του αυτόχειρα ζητάει από τον Σεμπαστιέν Τουρέν, πρώην μπάτσο και νυν ιδιωτικό ντετέκτιβ, να ξεδιαλύνει το θάνατο του αδελφού της. Η έρευνα παίρνει απρόσμενη τροπή καθώς πρώην συμπολεμιστές του Μπερτιέ βρίσκονται νεκροί ο ένας μετά τον άλλον…
Ο ντετέκτιβ θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Αϊσά Σαντιά, τη γοητευτική αστυνόμο, καβυλιανής καταγωγής. Η συνάντησή τους θα είναι εκρηκτική, το ερωτικό στοιχείο ακαταμάχητο… Αναλαμβάνουν αμέσως δράση. Ανατρέχουν στα ίχνη της Ιστορίας…
Ο πόλεμος της Αλγερίας έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια, οι μνήμες στάζουν ακόμη αίμα, ο θάνατος ελλοχεύει παντού…
Ένα συγκλονιστικό νουάρ μυθιστόρημα με φόντο την ατμοσφαιρική πόλη της Μασσαλίας με το Παλιό Λιμάνι, τις σκοτεινές γωνιές, τις ύποπτες ιστορίες, τα πολύβουα μπαρ και τους διαποτισμένους από έρωτες και πάθη δρόμους.

Roger Waters + David Gilmour: