Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 2015

Σάββατο 9 Μαΐου η Κέλλυ Σταμουλάκη και οι Ακροβάτες της τύχης στην Διάμετρο στην Χαλκίδα!

Σάββατο 9 Μαΐου η Κέλλυ Σταμουλάκη και οι Ακροβάτες της τύχης στην Διάμετρο στην Χαλκίδα!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Ακροβάτες της τύχης»
Οι   εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της παράστασης της Παιδικής σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
«Ακροβάτες της τύχης»!
Η συγγραφέας μαζί με τους ηθοποιούς  Ορέστη  Τρίκα, Μυρσίνη Δόξα,  Νικόλα Μπράβο κ.α.    θα ζωντανέψουν το βιβλίο και τις μουσικές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην Χαλκίδα
Βιβλιοπωλείο Δάμετρος Πάροδος  Ιφιγενείας, Χαλκίδα τηλ. 2221021796

Ο Μορμόλης


Δελτίο Τύπου ΚΟΘ_Ο Φερνάντο Πεσσόα από το κουαρτέτο Plaza Ensemble_Κυριακάτικα Πρωινά ΚΟΘ

Κυριακάτικα Πρωινά
Plaza Pessoa
Η ποίηση του Φερνάντο Πεσσόα από το κουαρτέτο Plaza Ensemble

Μια συναυλία – παράσταση αφιερωμένη στο έργο του ποιητή Φερνάντο Πεσσόα θα παρουσιάσει το κουαρτέτο Plaza Ensemble σε συνεργασία με την τραγουδίστρια Έλσα Μουρατίδου και τον ηθοποιό Τάσο Παπαναστασίου στην απαγγελία των ποιημάτων, στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Πρωινών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Με πορτογαλικά fados, Nuevo tango, κινηματογραφικές συνθέσεις, έργα σύγχρονης μουσικής, αυτοσχεδιασμούς το Plaza Ensemble θα «ερμηνεύσει» μουσικά το έργο του πολυπρόσωπου Πορτογάλου ποιητή. Η παράσταση περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων του Φερνάντο Πεσσόα από τις συλλογές Fernando Pessoa – Ποιήματα (Printa), Η θαλασσινή ωδή και άλλα ποιήματα (Εξάντας) και κειμένων από το Βιβλίο της ανησυχίας (Εξάντας) και από τις συλλογές Marginalia (Εξάντας) και Πίσω από τις μάσκες (Εξάντας).
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Μάνου Χατζιδάκι, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Άστορ Πιατσόλα, Τσικ Κορία, Κουρτ Βάιλ, Madredeus, Άλφρεντ Σνίτκε, Κώστα Τσούγκρα, Λουίς Μπράνκο, Αλβάρο Καρίλο Αλαρκόν, Λουίς Μπακαλόβ.
Το Plaza Ensemble αποτελείται από τους Άκη Αρχοντή (βιολί), Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν) και Γιάννη Πολυμενέρη (κοντραμπάσο, μαντολίνο, κιθάρα).
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» (Λεωφόρος Νίκης 73, έναντι Λευκού Πύργου) και ώρα 12:00.  
Είσοδος: 8€
Προπώληση: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), 2310 236990

Σχήμα λόγου - Χ & Π Κατσιμίχας live (TerraVibe Park)