Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ένα κορίτσι στο παράθυρο
Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Σπύρος Παπαδάτος
Τραγουδούν: Ελένη Ζιώγα, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Σπύρος Περδίου Δέσποινα Πολυκανδριώτου, Νεκτάριος Φαρμάκης Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Σχήμα: 24Χ32
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-077-1

Σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι ζει ένας παράξενος γέρος που τον λένε Κοππέλιο.
Μένει μόνος του σ’ ένα μεγάλο σπίτι και δεν ανοίγει ποτέ το παράθυρό του στο φως. Μια μέρα –τι παράξενο– το παράθυρό του φωτίζεται και μια όμορφη κοπέλα παρουσιάζεται. Ποια είναι αυτή η κοπέλα; αναρωτιούνται όλοι στο χωριό.
Το CD περιέχει αφήγηση, διαλόγους, μουσική και τραγούδια βασισμένα πάνω σε μελωδίες του Λεό Ντελίμπ από το μπαλέτο Κοπέλια.


Καζαντζάκης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Καζαντζάκης, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Καζαντζάκης, σειρά: Χρονοταξιδευτές
 Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, οι Χρονοταξιδευτές φέρνουν τα παιδιά μας κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος
καθιστώντας τες οικείες και γνώριμες, αγαπητές και πάνω από όλα ανθρώπινες, δίνοντάς τους το δικαίωμα και την ευκαιρία να τις κατανοήσουν, να τις αναλύσουν και γιατί όχι, να τις ερευνήσουν και ακόμα περισσότερο μέσα από δική τους πλέον πρωτοβουλία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιδί για να αγαπήσει κάτι, πρέπει πρώτα από όλα να το γνωρίσει και να οικειοποιηθεί χωρίς μηχανιστικούς και τυποποιημένους τρόπους.
  Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία εξαιρετικά καινοτόμος σειρά των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες -μαθητές του Δημοτικού Σχολείου- και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν.
Καζαντζάκης

συγγραφέας: Καμαράτου - Γιαλλούση Ειρήνη
32 σελ.
ISBN 978-960-6748-35-6

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | Ο ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΣ


Το βιβλίο με τίτλο Μετάνθρωπος του Έλληνα Λύκου δημοσιοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής και ευρωπαϊκή συγκυρία μας επηρεάζουν αρνητικά. Όσοι, ως εντεταλμένοι, θέτουν τους κανόνες στο διεθνές γίγνεσθαι, με εργαλείο τη θεωρία περί της κοινωνίας της διακινδύνευσης, φέρνουν τον κίνδυνο σε χρόνο πρωθύστερο και ελέγχουν τους πόθους, τους φόβους, τις ενοχές και τις αντιδράσεις του σύγχρονου πολίτη.
Η χώρα μας, αυτή η προικισμένη γωνιά της γης με τη ζείδωρη φύση και το ιστορικό παλίμψηστο, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή τής επώδυνης και αγωνιώδους πορείας της, που εδώ και τρία χρόνια διεξάγεται μετ’ εμποδίων, εν μέσω μνημονίων και πιέσεων της τρόικας και των δανειστών.
Είναι, επίσης, αναμφισβήτητο, και αυτό προκύπτει και από την ανάγνωση του Μετανθρώπου και την προβολή των παραστάσεων που δημιουργεί στη σύγχρονη πραγματικότητα, ότι η κρίση αποκάλυψε ένα κράτος ερειπιώνα, ενώ οι τιμωρητικές επιλογές του λυσιτελούς και αναποτελεσματικού προγράμματος διάσωσης διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό και εξώθησαν στην ανέχεια ένα σημαντικό κομμάτι της αιφνιδιασμένης κοινωνίας. (...) *Το βιβλίο είναι δίγλωσσο (Ελληνικά - Αγγλικά) Περισσότερα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ | Σόλωνος 116, Αθήνα | Τ: 210 3833434 | W: www.isideris.gr

Ο ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ - 1η ΙΟΥΛΙΟΥ

      ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
                                                            “Παιχνίδια Αγάπης”

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Ο Λάκης Παπαδόπουλος γιορτάζει φέτος τριάντα πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Στο πλευρό του αγαπημένου καλλιτέχνη, θα τραγουδήσουν κάτω από την Ακρόπολη οι φίλοι του:  Αρλέτα, Vassilikos, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας και άλλοι σημαντικοί ερμηνευτές.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της 14μελους ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Μαρκόπουλος - Ποιος Πληρώνει Το Βαρκάρη