Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΘΩΣ ΨΥΧΟΡΡΑΓΩ του ΟΥΪΛΛΙΑΜ ΦΩΚΝΕΡ

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφορεί σε επανέκδοση το κλασικό μυθιστόρημα Καθώς Ψυχορραγώ του νομπελίστα Ουίλλιαμ Φώκνερ, σε μετάφραση και με πρόλογο του Μένη Κουμανταρέα.

ΚΘΒΕ: 'ΝΤΙΜΠΟΥΚ' στο Νέο Υπερώο

Από την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, στις 9.00 μ.μ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» 2011 Μέση Ανατολή, παρουσιάζει το έργο «Ντιμπούκ» του Μπρους Μάγιερς, από το ομώνυμο έργο του Σαλόμ Άνσκι, σε μετάφραση Λουίζας Μητσάκου, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Σαββίνας Γιαννάτου.
Η πρεμιέρα του έργου, που είναι μια σύγχρονη εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, θα δοθεί στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011.
Περισσότερα ΕΔΩ

Νέος τίτλος: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ CAMBRIDGE

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφορεί ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ CAMBRIDGE, που θεωρείται το πλέον έγκυρο λεξικό φιλοσοφίας στον κόσμο.
4.727 λήμματα, γραμμένα από 440 κορυφαίους συγγραφείς-επιστήμονες και μεταφρασμένα από 16 Έλληνες ειδικούς, συγκροτούν το λεξικό, που καλύπτει όλο το φάσμα της Φιλοσοφίας, από την αρχαία ελληνική σκέψη έως και τα αναπτυσσόμενα πεδία της σύγχρονης Φιλοσοφίας του Νου και της Εφαρμοσμένης Ηθικής.

Ω ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ.