Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ 11/4 ΕΩΣ 30/4

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Οι κληρονόμοι της σιωπής
Πέρσα Ζηκάκη
Δρόμων
2009 185 σελ.
ISBN 978-960-694-057-6
Νεοελληνική πεζογραφία - Νουβέλα [DDC: 889.3]
Ποιος είναι εκείνος που μπορεί να ισχυρισθεί ότι η ευτυχία μπορεί να παραμείνει σε μονιμότητα;
Ο συγγραφέας Μάρκος Βερόντης σχεδόν το είχε πιστέψει. Τα είχε όλα! Υγεία, επαγγελματική καριέρα, φήμη, πλούτο και προπάντων μια υπέροχη οικογένεια.
Ως τη στιγμή που μια προδιαγεγραμμένη μοίρα του αποκαλύπτει απρόσμενα ένα τρομερό μυστικό και του επιβάλλει ένα τυραννικό δίλημμα:
Η αποκάλυψη του μυστικού θα έχει σαν αποτέλεσμα την επώδυνη ανατροπή όχι μόνον την δικής του ζωής αλλά και των ανθρώπων που αγαπά!
Η μη αποκάλυψή του θα στερήσει την ευτυχία από πρόσωπα αγαπημένα που την δικαιούνται.
Ποια από τις δυο λύσεις θα επιλέξει;
Μήπως όταν παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις πρέπει πάντα να έχουμε υπ' όψιν ότι "άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει;"

Asprilexi.com

Πάμε πάλι από την αρχή… όπως παλιά
Αγαπητοί φίλοι της Άσπρης λέξης,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η άσπρη λέξη της ημέρας, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της δοκιμαστικά στις 31.03.2011, με την ίδια λέξη που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 31.03.2003.
Η Άσπρη λέξη θα δημοσιεύει κάθε μέρα μια ελληνική λέξη με την ετυμολογία, τη σημασία και την ιστορία της, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύει μια ελληνική παροιμία ή παροιμιακή φράση.
Επίσης, στη διάθεσή σας έχετε λίστα γραμματικών επισημάνσεων, η οποία θα ανανεώνεται συχνά, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από όλους αλλά κυρίως από εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία.

Η Άσπρη λέξη είναι μια ελληνική ιδέα, και τη δύσκολη αυτή στιγμή δημιουργεί 4 θέσεις εργασίας, διαχωρίζει τη θέση της από τη μικρότητα και την πονηριά που δοκίμασε το τελευταίο διάστημα και με μοναδικό στόχο την παραγωγή πολιτισμού, κάνει την υπέρβαση και καλεί όλους όσους επιθυμούν και ενδιαφέρονται πραγματικά, να ενωθούν στη μεγάλη παρέα των «ασπρολεξιτών».
Καλούμε όλους τους φίλους μας, εκπαιδευτικούς , φοιτητές, μαθητές, ομογενείς, μεταφραστές, επιμελητές, συγγραφείς, ανθρώπους της τέχνης, διαφημιστές, δημοσιογράφους και όλους τους λεξιλάγνους χρήστες του Διαδικτύου να χαρίζετε στη σελίδα μας καθημερινά λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας.
www.asprilexi.com
Η πύλη για την ελληνική γλώσσα | συμμετοχή | υποστήριξη | διάδοση
Χαιρόμαστε ειλικρινά που σας ξαναβρίσκουμε
Με εκτίμηση
Χάρης Τζαννής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ [ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΡΟΥΣΒΕΛΤ - ΣΤΑΛΙΝ - ΤΣΩΡΤΣΙΛ]

ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΗ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ [ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ]

Το όνειρο έμεινε ακατοίκητο, βιβλιοπαρουσίαση