Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Νέες Εκδόσεις

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ιούνιος 2013
 
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη (1905-1912)
Σπύρος Γόγολος

Η Ιστορία συναντιέται με την λογοτεχνία στο βιβλίο του Σπύρου Γόγολου. Μέσω του δημοσιογράφου ¶λκη Αναγνωστάκη, ο συγγραφέας αναπαριστά μία ρευστή εποχή σε μετάβαση, "ξανασυναντά" υπαρκτούς πρωταγωνιστές της ιστορίας και "φωτίζει" πολλές μέχρι και σήμερα σκοτεινές σελίδες της. Το συγκεκριμένο βιβλίο, για τη συγγραφή του οποίου ο συγγραφέας ταξίδεψε επανειλημμένα στα Βαλκάνια και την Τουρκία, αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Επιλέχτηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία του για το 2012 από το "Βιβλιοδρόμιο" των Νέων και το βιβλιοκριτικό Δ. Κούρτοβικ. 

ISBN: 9789604584291
Τιμή: 16,00 ¤
Σελίδες: 320

Περισσότερα...
 

ΓΚΡΕΚΟΙ Ή ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ; Ανάμεσα σε δύο "πατρίδες": Ελληνομάθεια και ρωσομάθεια ως στοιχεία ταυτότητας και μεταναστευτικών επιλογών Ελληνοποντίων νέων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στυλιανή Γ. Λέτσιου
Η μελέτη αυτή εστιάζει σε μια σειρά από ζητήματα για τη σχέση των μεταναστών με την Ελλάδα, τη Ρωσία αλλά και την πρώην ΕΣΣΔ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις καθημερινές τους πρακτικές και στη συνομιλία τους με άλλους ανθρώπους - Ελληνοπόντιους αλλά και ντόπιους Έλληνες κατοίκους. Υιοθετεί τη σκοπιά της κοινωνικής ανθρωπολογίας, μελετώντας συμπεριφορές, κοινωνικές δράσεις και αξιακές επιλογές μίας συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας «μεταναστών» από την πρώην Σοβιετική Ένωση, 16 έως 30 ετών, στο πεδίο των κοινωνικών δράσεων και επιλογών τους. ISBN: 9789604584208
Τιμή: 25,00 ¤
Σελίδες: 400

Περισσότερα...

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


Bandiera... Russa
Δημήτρης Σαπρανίδης
ISBN: 978-960-03-5599-4
Η θεία Κάλλη είχε το άρωμα της άγιας γυναικείας φύσης. Απ’ την παλέτα του Βορρά είχαν χρωματιστεί τα μάτια της με πράσινο προς το θαλασσί, πάνω σ’ ένα λευκόξανθο αφράτο φόντο. Δεκάξι χρόνων ήρθε προσφυγοπούλα από τη μακρινή Ρωσία, λίγα χρόνια μετά την Επανάσταση. Ο σύντροφός της χάθηκε αργότερα, ενώ ήταν παράνομος στη διάρκεια της Κατοχής. Εκείνη πέρασε στην Αντίσταση, προκαλώντας δολιοφθορές, κυνηγώντας δωσίλογους και ταγματασφαλίτες, έναν παπά που βίαζε ανήλικα κορίτσια, κάποιον χαφιέ που ’βγαζε το παιδί του στο κλαρί, και πολλούς άλλους που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Τότε η πρώιμη εφηβεία μου είχε χτυπήσει ανεπιτυχώς το μεθοριακό φυλάκιο της ώριμης ηλικίας. Η Αθήνα και ο Πειραιάς πάλευαν να επιβιώσουν από την πείνα και τους βομβαρδισμούς. Η θεία πάλευε ανάμεσα στην εγκράτεια και την ερωτική υπέρβαση και, ιδεολογικά, ανάμεσα στον Στάλιν και τον Τρότσκι. Εγώ όμως πάλευα σε πιο θολά νερά: στη φαντασία μου, ανάμεσα στα σκέλη της, όπως εκείνη τη βραδιά. Καθόλου δεν με φόβιζε η αρχή, όσο με τρόμαζε η συνέχειά της. Μια επανάσταση τυφλή κι απελπισμένη. Εκείνη η άνοιξη με έβρισκε άοπλο και ανέτοιμο απέναντι στα μυστικά μηνύματά της.

Άγρια Δύση
Μιχάλης Μοδινός
ISBN: 978-960-03-5605-2
Η Τερέζα, μια Αμερικανίδα με μακρινή ελληνική καταγωγή, μεγαλώνει στην Άγρια Δύση, στη Μοντάνα της δεκαετίας του ’60. Απομακρυσμένη ψυχικά από τον στρατιωτικό πατέρα της, ζει στο κλίμα της εποχής: πολιτικός αναβρασμός, κοινωνικά κινήματα, περιπλάνηση στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το καλοκαίρι της Μεταπολίτευσης, στο ταξίδι της ενηλικίωσής της, γνωρίζει στη Μήλο έναν Έλληνα συγγραφέα που θα τη σημαδέψει. Οι δυο τους μπαίνουν σε μια σχέση που αντέχει στον χρόνο, σε μια πολυκύμαντη ιστορία που ανακλά συγκρούσεις κυριαρχίας και υποτέλειας, αφοσίωσης και ελευθερίας, φυγής και ριζώματος στον ίδιο τόπο. Αναμετριούνται με την απόσταση και τις κοινωνικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα κρύβουν αλήθειες και ψέματα, μυστικά και βαθύτερες επιθυμίες, που αποκαλύπτονται μόνο όταν το τέλος πλησιάζει απειλητικά.
Ένα βιβλίο για τον έρωτα, τη σύνδεση των ανθρώπων με τους τόπους τους, τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο μας. Ένα οικουμενικό μυθιστόρημα δρόμου, που συμπλέει με την ιστορία της ανθρωπότητας τον τελευταίο μισό αιώνα.

Η αγριλιά
Ζοέλ Λοπινό
ISBN: 978-960-03-5593-2
Η Καλλιόπη, μια Σφακιανή, μόλις δεκαέξι χρόνων, φεύγει μ’ ένα νεογέννητο στην αγκαλιά από την αγαπημένη της Κρήτη, για να ψάξει τον άνδρα της, τον Νικόλα, που κουρασμένος απ’ τη μιζέρια πήγε στη Γαλλία για μια καλύτερη τύχη. Αρχίζει τότε για κείνη μια ζωή γεμάτη δυσκολίες. Η ξενιτιά, η φτώχια, ο ρατσισμός, η προδοσία τη δέρνουν αλύπητα. Η αγριλιά είναι μια αληθινή ιστορία γεμάτη πάθος, ποίηση, μυρωδιές, αλλά και εικόνες από τη σκληρή πραγματικότητα. Είναι ένας ύμνος στη γυναίκα. Τιμά το θάρρος, τη μεγαλοψυχία, τη γενναιοδωρία και την αγωνιστικότητά της. Η ηρωίδα της Αγριλιάς αγγίζει σίγουρα ένα κομμάτι από την ψυχή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.
«Σ’ αυτό το βιβλίο, που είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, για πρώτη φορά έχουμε τη μετανάστευση προς την Ευρώπη, στις αρχές του [εικοστού] αιώνα. Ως τώρα είχαμε μόνο το “Αμέρικα, Αμέρικα” του Ηλία Καζάν. Με την Αγριλιά η λογοτεχνία μας απέκτησε το μυθιστόρημα φυγής από την Ελλάδα προς την Ευρώπη και όχι προς την Αυστραλία ή την Αμερική. Οι συνθήκες ήταν οι ίδιες και χειρότερες από το Έλις Άιλαντ».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Σικελικός Εσπερινός
Ισμήνη Καπάνταη
ISBN: 978-960-03-5539-0
Μέσα του 13ου αιώνα: Η Κωνσταντινούπολη έχει ανακαταληφθεί από τον Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο, ο οποίος προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη νέα Σταυροφορία έρχεται σ’ επαφή με το Βατικανό και συντελείται η Ένωση των Εκκλησιών. Στο αρχοντικό του Ιωσήφ και της Αρετής, στην ενετοκρατούμενη Κρήτη, μεγαλώνει η Δέσποινα, ένα κορίτσι με σπάνια διαισθητική ικανότητα. Όταν φτάνει στο νησί ο Μάρκος, απεσταλμένος του αυτοκράτορα, η Δέσποινα τον ερωτεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να τον πλησιάσει. Η ευκαιρία της δίνεται όταν, λόγω του χαρίσματός της, τον συνοδεύει μεταμφιεσμένη, μέλος και η ίδια της αποστολής «πρακτόρων» του Μιχαήλ Η΄ στη Σικελία, με σκοπό να δημιουργήσουν προσκόμματα στον Κάρολο Ανδεγαυό, ο οποίος ετοιμάζει νέα εκστρατεία. Κι ενώ η ειρήνη στο Βυζάντιο απειλείται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, και κάθε μέρα είναι πιο κρισιμη από την άλλη, τα γεγονότα κλιμακώνονται και φέρνουν τους ήρωες προ των ευθυνών τους, αντιμέτωπους με δύσκολα διλήμματα και μεγάλες αποφάσεις.
Έρωτες απαγορευμένοι, άνθρωποι κυνηγημένοι, δολοπλοκίες και μηχανορραφίες στο παρασκήνιο, προσωπικά και συλλογικά οράματα συνθέτουν την εντυπωσιακή τοιχογραφία της εποχής, που αναπαριστά ανάγλυφα μια από τις πιο συγκλονιστικές περιόδους της βυζαντινής ιστορίας.

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Χορεύοντας στο σκοτάδι

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 20:45 - Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 23:00
dancerΤρι 02 Ιουλ 2013 - Πεμ 04 Ιουλ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΚΗΠΟΣ"
‘Ώρα έναρξης : 20.45 και 23.00
Χορεύοντας στο σκοτάδι
Σκηνοθεσία Λαρς φον Τρίερ
Παίζουν: Μπιόρκ, Κατρίν Ντενέβ, Πέτερ Στόρμαρε, Ντέιβιντ Μορς, Ούντο Κίερ, Στέλαν Σκάρσγκορντ, κ.ά.
Παραγωγή: Δανία, Σουηδία (2000).
Χώρα παραγωγής
ΔΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΗΠΑ, ΜΕΓ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Γλώσσα : ΑΓΓΛΙΚΑ
Διάρκεια : 140'
Είσοδος : 5 €
δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών
Τα χολιγουντιανά μιούζικαλ συνήθως είναι εντυπωσιακά, εκθαμβωτικά και χαρούμενα. Η μουσική τους είναι τέτοια που σφηνώνεται, αυτόματα σχεδόν, στη μνήμη και συνήθως καταλήγουν σε χάπι εντ. Ο Λαρς φον Τρίερ, φυσικά, κάνει το αντίθετο. Αντιστρέφει τους όρους, επιχειρώντας έτσι αποδόμηση του είδους. Αναθέτει στην, αφοπλιστικής αλήθειας υποκριτική της Μπιορκ, τον ανυπόφορο, σχεδόν θρησκευτικά βλακώδη πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο της ταινίας, την πλήρη ενσάρκωση του έντιμου, ανίσχυρου «μικρού ανθρώπου». Της αναθέτει επίσης και τη μουσική κάλυψη του φιλμ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις πιο γκρινιάρικες φωνές του ροκ και για υπερεκτιμημένο συνθετικό ταλέντο. Τα μουσικοχορευτικά ιντερμέδια εισβάλλουν και εντάσσονται ομαλά στη ροή της ταινίας ως όνειρα της Σέλμα για κάποια άλλη, θετική έκβαση μιας ενίοτε πιεστικής και μίζερης πραγματικότητας με την οποία η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη.
Ο φον Τρίερ τοποθετεί την ιστορία της νεαρής μετανάστριας από την Τσεχοσλοβακία στα μέσα της δεκαετίας του '60, σε περιβάλλον μουντό, στερημένο και θλιβερό στις παρυφές μιας αμερικάνικης κωμόπολης, που μόνο ο κινηματογράφος, η βιομηχανία των ονείρων είναι ικανή να εξωραΐσει. Η Σέλμα πάσχει από σπάνια, κληρονομική, ασθένεια που την οδηγεί στην τύφλωση, ασθένεια που κληροδότησε στο γιο της Τζιν. Δουλεύει σαν σκυλί σε εργοστάσιο ελασμάτων της περιοχής και αποταμιεύει έως το τελευταίο της σεντ για να πληρώσει την εγχείρηση του γιου, να γιατρευτεί από το κακό που η ίδια, εν γνώσει της, του μετέδωσε. Αυτό είναι το μεγάλο της μυστικό που σε στιγμή αδυναμίας αποκαλύπτει στο φιλικό αστυνομικό που όμως φευ είχε ανάγκη από λεφτά. Εδώ χαράζεται η αφετηρία όλων των κακών. Ο φον Τρίερ σχολιάζει τις συνθήκες εργασίας των προλετάριων εργατών, ψελλίζει κάτι για τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους στο διάστημα της παραγωγής. Αναλύει την αιτιότητα κάθε κίνησης, κάθε κατάστασης, χωρίς να λογαριάζει το χρόνο. Χρησιμοποιεί πολλές και διαφορετικές ψηφιακές κάμερες, τις περισσότερες φορές στον ώμο, πολλές από τις λήψεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ανορθόδοξες», επιμένει στα κοντινά και τα πολύ κοντινά πλάνα, επιμένει να ψαχουλεύει τις λεπτομέρειες που φωτίζουν το όλο. Τα αφηγηματικά στοιχεία ενταγμένα όλα με τρόπο οργανικό στη δραματουργική επεξεργασία χαρακτήρων και καταστάσεων, η ιστορία κυλά χωρίς να υπάρχει η παραμικρή τρύπα απ' όπου η κατασκευή του θα μπορούσε να μπάσει νερά και να μπατάρει. Δέκα χρόνια μετά το «Χορεύοντας στο σκοτάδι» με την απόλυτη ερμηνευτική παρουσία της Μπιορκ, τη γερή ιστορία που καθηλώνει και το τραγικά δυνατό της τέλος διαλύει επιμέρους ενστάσεις κι αντιρρήσεις θεματικής ή αφηγηματικής χροιάς ή μήκους της ταινίας, διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία και την αξία του.
Διεθνές το καστ των ηθοποιών με κοινό παρονομαστή τη γνώση της αγγλικής. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον στις παρυφές της σουηδικής πόλης Trollh'ttan. Στην πραγματικότητα η ταινία ξεχειλίζει από σκανδιναβική λουθηρανή αισθητική και ηθική. Ισλανδή η Μπιορκ Γουντμουνσντότιρ, Σουηδοί πολλοί από τους κύριους συντελεστές και Δανός ο δημιουργός ... Κυρίως αυτό!

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

Εκδήλωση έναρξης θερινών εκδηλώσεων - Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη και την ορχήστρα του

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 21:00
 0Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00
Εκδήλωση έναρξης θερινών εκδηλώσεων
Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη και την ορχήστρα του
Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για την έναρξη των θερινών εκδηλώσεων, Στην εκδήλωση, που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συμμετέχει ο Μάνος Μαλαξιανάκης και η ορχήστρα του.
Ο Μάνος Μαλαξιανάκης, αν και γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής, μεγάλωσε στα Χανιά απ’ όπου και κατάγεται.
Η ενασχόλησή του με τη μουσική, ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια, με σφοδρό έρωτα προς την πρώτη του κιθάρα!
Στις 14 Φλεβάρη του 2006, όντας στην Αθήνα για σπουδές δημοσιογραφίας, μέσω τυχαίων συγκυριών, βρίσκεται να τραγουδά στη θρυλική τότε μουσική γωνιά της Πατησίων, BLUE CAFÉ κι έτσι ξεκίνησαν όλα!
Οι μουσικές επιλογές του μέχρι και σήμερα βασίζονται κυρίως στην ελληνική έντεχνη σκηνή, με το ποπ-ροκ στοιχείο να κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία του.
Τέλος, αναπόσπαστο και χαρακτηριστικό γνώρισμα των ζωντανών εμφανίσεών του είναι η επικοινωνία με το κοινό και κατ’ επέκταση το ζωντανό, φιλικό και κεφάτο κλίμα που δημιουργείται.
Μαζί του είναι: Κιθάρες :
Χρήστος Πατεράκης
Μπάσο : Σταμάτης Ζολινδάκης
Τύμπανα : Λευτέρης Κουκουράκης
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ
Είσοδος : Ελεύθερη

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Τα 3 Παραμύθια - MUSICAL

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 21:00
�1Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα 21.00
«Τα 3 Παραμύθια - MUSICAL»
Μια υπέροχη μουσικό-θεατρική παράσταση με τα 3 κλασικά Παραμύθια:
Ο Παπουτσωμένος Γάτος ,
τα 3 Γουρουνάκια
και η Κοκκινοσκουφίτσα
οπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις, τη μουσική ,τα τραγούδια και όλο τον σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων, που γεννά το κάθε παραμύθι.
Μια παράσταση που για 8 χρόνια διασκέδασε χιλιάδες παιδιά στην Αθήνα.
Αυτή την χρονιά ανοίγει τα φτερά της και μακριά από την πρωτεύουσα.
Ελπίζουμε να την αγαπήσετε.
Σκηνικά : Ελένη Ζελίνου
Κοστούμια : Ελπινίκη Λαμπρινού
Σκηνογραφία : Νίκος Λαμπρόπουλος
Μουσική : Σωτηρία Κολόζου
Χορογραφίες : Ζωή Γρηγοριάδου
Ήχος - Φωτισμοί : Γιώργος Ζελίνης
Σκηνοθεσία : Στάθης Αναστασίου
Παίζουν : Σοφιάννα Γρηγοριάδου , Ελίζα Τζίτζη , Θεόδωρος Ξάνθης,
Νίκη Βουγιού , Νίκος Γιαννίκας , Κωνσταντίνα Μακρή
Διοργάνωση : Θέατρο ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ
Είσοδος : 8 €

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
Πρόγραμμα Παραστάσεων
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

IMG ERT
Ανοίγοντας την καλοκαιρινή της περιοδεία με μία επιτυχημένη παράσταση στο Half Note Athens Jazz Club, η γνωστή μουσικοσυνθέτις και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια με το "Zoe's Quintet" και τους συνεργάτες της, συνεχίζει και ετοιμάζεται να δώσει παραστάσεις στην Αθήνα και στην ευρύτερη Ελλάδα..!
Ενδεικτικά:
  • 11 & 12 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (ως σολίστ στην παράσταση Tango "Querer")
  • 22 Ιουλίου στη Κοζάνη στο Στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
  • 26 Ιουλίου στην Αυλή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • 29 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο
  • 30 Ιουλίου στο Θέατρο Βεάκειο στο Πειραιά
  • 3 Αυγούστου στο Καρπενήσι στις Γιορτές Δάσους
  • 8 Αυγούστου στη Χίο στο Φεστιβάλ "Citrus"
  • 11 Αυγούστου στο "Marabu" στην Άφησσο του Πηλίου
  • 13 Αυγούστου στο Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες
  • 21 Αυγούστου στη Σαμοθράκη στους Πύργους Gateluzzi (Παλαιάπολη)
  • 31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου στo Δημοτικό Θέατρο Σύρου ως σολίστ στους Νuevo Siete Ensemble
  • 11 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μπύρας στο Σ.Ε.Φ.
  • 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Badminton
και αρκετές ακόμα...
Επισκεφθείτε την Επίσημη Ιστοσελίδα της Ζωής 
Zoe Music Logo gia ypografi

Σωτηρία Μπέλλου - περαστικός κι αμίλητος - Δ. Λάγιος